|
|
Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
a jsem teď tak trochu rád, že jsi mi to potvrdil.
). No a pakliže tam bude opět EutelSat, je prostě pravděpodobně chyba tam, jak píšeš v kombinaci LNB vs. offset.
... ach bože 2 dny utrpení kvuli takové prkotině! Velice děkuji za trpělivé rady a tipy uživateli Dagy2, bez něj bych jen tápal. 
Já chytal 3 dny ve větru a -10°C 

:D Tak mnoho příjemných chvil strávených u pěkného obrazu 
Pánové prosím vás nejprve si skutečně něco o nastavování paraboly přečtěte toto jsou vše pouhé dohady vše o nastavení najdete na Parabola .cz horní záložka sekce ABC pak teprv můžete laborovat!!!bambuss píše:Když tu řešíte multifeed a ty Astry, chtěl bych se zeptat na jednu věc.. Do satelitní techniky nevidím, tak jsem z toho trochu zmaten.
Byl nám s pomocí odborníka nainstalován multifeed a podle toho, co se zobrazuje v přijímači (Homecast S3000CR), to bere Astru 1D a 3A. Když jsem se ale díval na přehledy na parabole, zjistil jsem, že Astra 1D už je vyřazena a vysílá jen pár nějakých nepoužitelných věcí.
Všechno tedy nasvědčuje tomu, že využíváme jen jeden LNB a programy dostupné z Astry 3A, případně 1E, kerá je taky na 23,5°E. Jsou tam, kromě českých věcí, nabídky v rámci karty T&T, převážně hromady germánských programů.
Jak a kam by se dal namířit druhý LNB, aby byl vůbec využit multifeed? Hodila by se třeba pozice, kde se dají chytit nekódované anglicky mluvící programy...
Tisíceré díky
no tak takhle určitě ASTRA 19,2 a 23,5 nechytneš ani čirým omylem. Pročti si toto téma celé ( někde na začátku jsou i moje odkazy jak má být monoblok uchycen ) a chytej. rozhodně ten monoblok musíš otočit cca 90°směrem proti směru hodinových ručiček ...tak aby koax směřoval kolmo dolů. Pročti si taky nastavení DiseqC. Řešil jsem to konkrétně já ... GOOD LUCK !!K-o-J-a-K píše:No pravda je ta, že SAT ladím prvně a opravdu jsem nikdy nevyčetl, jaké že ty frekvence LNB mám do přijímače zadat. To že v tomto bude asi chyba mě ujistil fakt, že jakmile naladím Astra3 na ty hodnoty co vidíš na mých screenech, a pak tyto hodnoty přepíšu těmato ( 9750, 10600 ) kvalita spadne na 0%, což prakticky odpovídá skutečnému stavu. To jsem ověřil až včera k večeru a silně jsem znejistěl, proto ty screenya jsem teď tak trochu rád, že jsi mi to potvrdil.
Dneska tedy budu ladit opět a už snad silně věřím, že to bude OK. ADD ty družice na 45E ... podle tohoto nákresu je jasné, že naladím-li na středový LNB Astra23,5, tak při uchycení tak jak je na tomto schématu mi to chytne až EutelSat w2 na 16E ... tak podle logiky ( tak jak si to psal již před několika příspěvky ) když šilhající LNB přiblížím více k vertikální ose středového LNB, měl bych se teoreticky přiblít k odrazu vytoužené Astra19,2 ( to je ale opravdu jen spekulace). No a pakliže tam bude opět EutelSat, je prostě pravděpodobně chyba tam, jak píšeš v kombinaci LNB vs. offset.
Ano. Takto mi tento set byl prodán. Odkaz přímo na něj jsem tady již dával. Já si jen připlatil za AL parabolu. Jo a jak se ptáš na tu SÍLU LNB no to je tak, když někdo "umí" přkládat. To je zlý překlad, v ENG je to "Power LNB" ... tzn. napájené konvertoru přijímačem, takže to by mělo být ZAPNUTO. Pouze při zapojení dalšího přijímače do LOOP by tato funkce měla být VYPNUTA, tak praví manuál.
No a snad jsem již odhalil tedy definitivně všechny neznámé a dneska proběhne slavnostní zahájení CZE provozu. Podám odpoledne info.
a na svém přijímači podle obrázku nastav i DiSeqC kdy na DiSeqC B nastavíš ASTRA 3A/23,5. Následně pak v přijímači nalaď kanál, kde vysílá ČT4 ( je free ) a pohybuju pomalu a s prodlevou cca 5sekund při každém malém změně směru a musíš za každou cenu naladit ASTRAu 23,5. Pak když si přepneš na ASTRA 1/19,2 a nastavíš ji DiSEqC A, musíš mít signál i na ní. Nedělej při ladění zbrklé pohyby, změny dělej tak po 0,5cm a vždy opravdu čekej těch 5s než opět někam pohneš parabolou !! Pak je úspěchKRUND píše:já mám v menu diseqc 1.0 a 1.1 a tam zadávam porty tak jsem zkusil do 1.0 dát 2 port a ten 1.1 jsem vypnul srovnal jsem monoblock podle obrázku a zkouším ladit čt24 na transpondéru 12525v27500 a chytil jsem signál ale když to zkusím zapnut napíš mě to zakodované ta čt4 má taky signál ale taky píše zakodované tak já nevím vždyt by to měli být volný programy.
... máš stejně velký off-set jak já takže by ti to mělo jít tež.
Díky za upřesnění, v podstatě to koresponduje s mými kroky - azimut a elevaci jsem nastavil podle linku SES Astra, ale nezměnil jsem ještě polarizační úhel, kde bude asi problém s naladěním některých programů.I když se mi už objevila Nova a Nova Sport na Astře 3 (možná déle trvalo, než si přijímač stáhnul nějaké informace nebo jsem tomu pomohl přidáním všech transpordérů, které měly přijatelnou sílu a kvalitu signálu).Teď už jen dořeším HD programy a projedu si nastavení programů podle bodů 3/ a 4/.Asi to mám naladěné dobře (i když vzhledem k tomu, že jsem to dělal jen podle busoly a oka, je to haluz jako sviňa), protože včera, když když byla všude okolo šílená slota a oboum sousedům satelity vypadly (jeden má DIGI a druhý Skylink) mi vše fungovalo bez problémů.Každopádně bych po svých zkušenostech každému, kdo bude ladit Astru 3, vřele doporučil, aby k tomu použil minimálně pípák, protože určení směur a elevace odhadem + udržení slušného výsledku při dotahování šroubů na parabole by mohlo někomu nervově labilnějšímu přivést infarkt.
Je to tak.Na DIGI je LNB vychýlený oproti držáku o nějakých 5*, přičemž držák je kolmo na pomyslnou sečnu paraboly.Předpokládám, že natočení LNB je odvislé od lokality (tudíž někde to může být klidně i 20*), tedy na úhlu oproti družici.Takže je docela možné, že odražený svazek od paraboly díky tomuto nastavení, danému polohou družice využívanou DIGI, nemusí být ideální pro Astru a část signálu se může jít mimo LNB.Takže mi patrně zbývají 2 kroky
MgXhttp://www.mascom.cz/sat/_LNB/LNB_M4T01_KRABICKA_STIN.jpg
http://www.datart.cz/katalog/null-MASCOM-MC-M4-T01HD.htmlNa druhom vystupe z lnb bude to nastavenie ine nakolko je to uz druhy diseqc prepinac a ako taky musi byt aj oddeleny od toho prveho. Preto si myslim ,ze po pripojeni k tomuto vystupu ti chvilu obraz ide a potom "vypadne".

V menu TV myslím, že mám vše správně a v nastavení je toto:
Napájení LNB: -Zapnuto,Vypnuto - mám nastaveno zapnuto - jinak to vůbec nejede
Nastavení antény satelitu (LNB): - Satelit - 23,5,19,2 - vyberu co potřebuji, teď 23,5
-Transpondér - vyberu např. 12109MHz, H/L
-režim DiSEqC- 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, Tón A, Tón B
Vybráno mám Tón A pro 19,2 a Tón B pro 23,5 nebo taky jde 1/4 pro 19,2 a 2/4 pro 23,5(vyjde to na stejno.
dále je v menu:
-Dol. hranice osc LNB: je tam nastaveno - 9750MHz
-Hor. hranice osc LNB: zde je nastaveno - 10600 MHz
Signál 22 KHz: tady sou možnosti - Vypnuto, Zapnuto, Automaticky - mám nasteveno Automaticky
A poslední položka v menu je :
Nastavení reg. polohy: což mám vypnuto protože otočné nemám.
Takže 1/4 a 2/4 bude asi správně. Možná bude skutečně problém v modulu a jeho komunikaci. Zkus se podívat do MENU modulu přes TV MENU.napsal smith22: Nastavení antény satelitu (LNB): - Satelit - 23,5,19,2 - vyberu co potřebuji, teď 23,5
Mgx: Toto jsem přesně nepochopil. Pakliže chceš chytat dvě družice, což Ty chceš, je nutné je mít v MENU přístroje OBĚ aktivní v předvolbách. Není možné je postupně zapínat a vypínat. Jestli jsem to jen nepochopil - omlouvám se. Možná bys mohl udělat nějakou fotku MENU TV a linkovat ji sem.
smith22: -Transpondér - vyberu např. 12109MHz, H/L
MgX: Proč vybíráš konkrétní transpondér? To je jako k ladění - nepochopil jsem. Aktivní musí být všechny dostupné transpondéry na zvolené družici. Co je v tomto případě myšleno „H/L“?
smith22: -režim DiSEqC- 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, Tón A, Tón B
MgX: A v tomto možná bude „zakopán pes“. Zkusil jsi kombinovat? Dej na obě Astry Tón A a pak na 19,2 1/4 a na 23,5 2/4...co se s tím děje nyní? A co když dáš na 19,2 Tón A, na 23,5 Tón B a na oba nastavíš 1/4?
smith22: Vybráno mám Tón A pro 19,2 a Tón B pro 23,5 nebo taky jde 1/4 pro 19,2 a 2/4 pro 23,5(vyjde to na stejno.
MgX: Teď opět nevím...můžeš zároveň nastavit tzv. Tón, ale i číslo (1/4,2/4...)?
Mgx: Nemáš tam ještě volbu POLARIZACE? Tam bys měl mít automaticky.
armaman píše:A pisu ti dotycni ci a aky modul CI pouzivaju a ci je karta v tom CI module ICE alebo este klasicka Cryptoworks/Irdeto? Mas moznost skusit kartu cslink??
Je dost mozne ,ze chyba bude aj tu.
Alebo skus monoblock bez diseqc teda na jeden sat.
http://www.image-upload.net/viewer.php?file=rwqsf41tvyhxkmrlaq.jpg
http://www.image-upload.net/viewer.php?file=462j8m4r6crfzyxq654.jpg
http://www.image-upload.net/viewer.php?file=3t9fv98y2oqk9z1kmrk9.jpg
http://www.image-upload.net/viewer.php?file=3ve0faj6i5l4tk5dd4wl.jpg
http://www.image-upload.net/viewer.php?file=jwoj1ukrx2qeujtlrly.jpgMgx:Ujednotíme si informace. Tudíž - na jednom výstupu při nastavení, které jsi popsal, funguje vše bez nejmenších problémů - je to tak? Na druhém je problém při přepínání ... ano?

http://www.image-upload.net/viewer.php?file=3ve0faj6i5l4tk5dd4wl.jpg

Vrať to nové - jednoduché. Kup něco jiného ...monoblock. Když to zase vezmeš přes net, budeš mít možnost vrácení ve dvoutýdenní lhůtě. Proč nevyužít možnosti, které na nebi jsou? Připadá mi to hodně škoda.

nic ve zlym:)) spis by pomohlo vyjadreni v cm...
Co myslíš,že vyjadřuje to číslo 28,2E nebo 23,5E?reprak píše:Diky za radu, neco takoveho sem cekalnic ve zlym:)) spis by pomohlo vyjadreni v cm...
Myslim ze konventory a te slucovac jsou v pohode kupoval jsem je v jednom obchode specialnim ze satelitkama v brne tak snad o tom vi vice nez ja...
ale kdyz rikas tak ja to zkusim vytahnout a dat primo do toho jednoho konvertoru a naladit a uvidime... a prosimte nevis na jake druzici chytim nejvice Anglicky mluvicich programu typu ITV atd bydlel jsem 5 let v Uk a tak mi to trosku chybi a prave na ten druhy konvertor jsem chtel naladit CZ a SK programy pres CSlink nebo jak se to jmenuje...Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník