zhoršenie tv signálu po pridaní rozbočováča

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cvirik2 30. 12. 2013 12:13

zdravím,
neviete mi niekto pomôcť s týmto problémom?
doma mám zavedenú káblovú televíziu no po pripojení
4 TV prijímačov cez rozbočovač sa mi niektoré stanice
rapídne zhoršili
cvirik2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod armaman 30. 12. 2013 13:55

Ani sa necudujem. Minimalne tam bude pri tolkych TV urcite utlm. Ono zas rozbocenie signalu nie je trivialna zalezitost.
Nie je uplne jedno aky rozbocovac pouzijes a takisto treba dbat na kvalitu pouziteho koaxialneho kablu a prepojenia jednotlivych komponentov.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 12. 2013 14:30

Potřebuješ AKTIVNÍ rozbočovač = se zesilovačem. Podívej se na stránku http://www.teroz.cz/cs/zesilovace/akt-s ... ozbocovace a dole v tabulce se podívej na objednací číslo výrobku 425 nebo 450 - buď potřebuješ toto, anebo (v případě že by stačila menší intenzita zesílení) bys mohl osadit jen rozbočovač s číslem 422 (má 2 výstupy) a za něj každej výstup znovu rozbočit pasivním rozbočovačem na 2 účastnický zásuvky. Nevím, jestli stejnej tovar bude k dispozici i na Slovači, ale máš inspiraci, co máš hledat...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 30. 12. 2013 14:34

http://www.eltasat.sk/prislusenstvo-sat ... ystup-425x

napriklad. Ja osobne by som radsej bral tie s F-konektormi
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 12. 2013 16:21

Souhlas, F-konektor je lepší spojení, i když se musí umět namontovat - a třeba na kabel s lankovým jádrem se moc nehodí. To je potřeba mít na paměti. Obyčejný "rádio - TV anténní konektory" se jmenujou IEC, jsou vhodný na všecky běžný typy účastnickejch šňůr, ale pro trvalou montáž do rozvodu signálu jsou ty "efka" lepší - už jenom proto, že jsou k sobě šroubovací a tím pádem se při namontování i automaticky zajistí proti nechtěnýmu rozpojení tahem.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 30. 12. 2013 19:25

S tym F-kom suhlasim nakolko skutocne je vhodnejsi koax s jadrom z jedneho drotu.

Ja som F-ko uspesne pouzival aj s RG58 ktory ma jadro tvorene zo spletenca viacerych pramenov drotu. Sikovny kutil to ale dokaze vyriesit s trochou cinu a s letovackou v ruke. ;-) Lenze prave tento koax nie je pre pouzitie vo VHF a UHF technike vhodny a to hlavne vdaka svojmu vysokemu utlmu a naslednym stratam na kvalite signalu. A to co "dobehneme" zosilnovacom tak vzapäti stratime prave utlmom tohto kabla.To len tak na okraj.

Po predoslych skusenostiach s RG 6 tento kabel neodporucam.
Vhodny koaxialny kabel s dobrym pomerom cena/vykon je Nordix CM407 Cu PE.
Cena Nordix sa pohybuje v rozpäti 60-70 centov za meter.
RG 6 stoji 3x menej, ale tomu zodpoveda aj jeho kvalita a uzitkove vlastnosti.
V pripade Nordix je v specifikacii uvedene pouzitie vo vonkajsom prostredi, no nic nam nebrani tomu ho pouzit aj vo vnutri.
Je mierne tuhsi aj vdaka svojmu opletu vo dvoch vrstvach, ale v pohode sa da bez nasledkov tvarovat do oblukov. Pozor na zalomenie v rohoch miestnosti to je nepripustne ,nakolko sa tym menia vlastnosti kabla.

Dovod preco nepouzivat standartne IEC konektory je aj ten ,ze nie vsetky su konstrukcne zvladnute na urovni a casom potom dochadza hlavne pri TV signale k zhorsovaniu kvality obrazu.


F-ka treba kupovat s prihliadnutim na priemer kabla. A pokial sa nemylim tak sa daju kupit od 4mm az po 7 ci 8mm vonkajsieho priemeru koaxialneho kabla.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod EKKAR 30. 12. 2013 23:41

F-konektory mají tuším 3 velikosti závitový části a každá má ještě "podvelikosti" lišící se průměrem tý části, která se šroubuje na stínění káblu. Klasika nejrozšířenější na 12mm "jemnej" závit se prodávají ve verzi pro kabel 4-7mm, 7-10mm a 10-12mm. Přitom jdou koupit i s větším závitem (profesionální UHF aplikace) nebo i s menším (tam už se jim ale říká SM-A a SM-B = použití v technice mobilních tlf a jejich antén).
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 31. 12. 2013 07:56

Jo, ale to nevyuzijeme . Vsak??? :)
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cvirik2 31. 12. 2013 10:55

ďakujem pekne za vaše rady ja mám momentálne zapojený tento rozbočovač http://webshop.edc-europe.nl/media/cata ... 435_12.jpg
a koaxial na prívode mám použitý s označením BEN ELECTRONIC-75 OHM CB 130 zakúpený v NAY-ku a z rozbočovača mám použitý koaxial bez označenia tak neviem či to môže spôsobovať tiež nejaký problém ?
cvirik2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod armaman 31. 12. 2013 11:51

Prave pozeram ,ze ten mnou a Ekkarom postnuty rozbocovac ma zisk iba 8dB na fore parabola.cz som nasiel cosi no ma to IEC konektory, ale z diskusie vyplynulo ,ze to pomohlo.....
diskusia
http://www.parabola.cz/forum/topic-59472/
samotny produkt
http://www.aerial.sk/eshop/index.php?pa ... =1&lang=sk
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod EKKAR 31. 12. 2013 12:23

Já bych tam nic extra výkonnýho necpal - a to z jednoho jednoduchýho důvodu: UŽ SE NEVYSÍLÁ ANALOG. Ten se vyznačoval tím, že postupný slábnutí signálu vedlo nejdřív k řídkým drop-outům a čím byl signál slabší, tím víc jich bylo. Nakonec "sněžilo" přes celou obrazovku a nedalo se na to koukat. Míra zašumění obrazu dovolovala poměrně dobře hodnotit i natočení antén apod. Jenže dnešní digitál je buď - a nebo. Jednoduše jde a nebo nejde. Kostičkování a rozpad obrazu se objevuje těsně nad hraniční mezí zániku spolehlivýho příjmu. A obráceně, pokud je signálu "moc" neboli jeho úroveň zahlcuje vstupy, dochází paradoxně k tomu, že signál vypadává ještě víc - prostě proto, že na hranách digitálních impulsů se v nedokonale přizpůsobeným stupni dělají parazitní impulsy vinou zakmitávání a to spolehlivě zarušuje jinak vysokou kvalitu digitálního příjmu. Proto bych váhal nasadit ten 20dB zesilovač a radši bych zůstal u toho 8dB - v DVB málo znamená hodně často víc...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod armaman 31. 12. 2013 13:07

satelitny prijem je tiez digital a nie analog a pouzivaju sa tam tiez zosilnovace. Takisto o tom rozhoduje uzka hranica medzi bud je ci nie je a ak sa do toho pripocita strata zisku na vedeni tak mame problem..
http://www.eltasat.sk/prislusenstvo-sat ... nalu-12-db

Ja osobne by som do toho 20 db zosilnovaca siel. A pripadne by som sa s predajcom dohodol na zapozicani formou zalohy ci plnej platby a ak by to neslo k mojej spokojnosti tak by som to jednoducho vratil...
Nevidim na tom nic zlozite...

Po skusenosti s 22dB linkovym zosilnovacom ktory nominalne nedosahoval ani tu hodnotu mam obavu ci prave 8dB zosilnovac skutocne bude disponovat takymto ziskom.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cvirik2 2. 1. 2014 10:30

a ten rozbočovač ktorý mám namontovaný foto v mojom predchádzajúcom príspevku môže byť ?
teda podľa vás by som mal mať aj rozbočovač a zosilňovač?
cvirik2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod armaman 2. 1. 2014 10:46

aktivny rozbocovac znamena ,ze jeho sucastou je aj zosilnovac.
mas namontovane daco co nesplna tvoje poziadavky a ty sa pytas ci to moze byt? prepac ,ale tato otazka podla mna postrada akukolvek logiku. alebo jednu to ma. tym ,ze si to kupil tak cakas asi zazracnu radu ako to zmenit. mozno by pomohlo dat na kazdu slabsiu vetvu linkovy zosilnovac ale zas musis vyriesit napajanie. cize ovela lacnejsie by bolo kupit aktivny rozbocovac....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod cvirik2 2. 1. 2014 16:10

nehnevaj sa n mňa, ale ja som v tomto smere úplný laik
teda ja mám teraz napojené čo?
nie je to náš výrobok a ja teda ani neviem čo som namontoval
buď taký dobrý a ozrejmí mi to
ako zistím, že ten rozbočovač je aktívny resp. neaktívny ?
ja mám ten rozbočovač zatiaľ len zapožičaný
cvirik2
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků