Poslechové studio Audigo v Praze

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 20. 8. 2013 21:27

Před pár dny jsem se konečně vypravil do poslechového studia zaměřeného na sluchátka, http://www.audigo.cz/

Obrázek

Jejich pražská pobočka se nachází v Anglické ulici, na půl cesty mezi I.P Pavlova a Náměstím Míru. Jak je patrné z obrázku, zaměření obchodu poznáte snadno.

Otevřeno každý všední den od 12 do 18 hodin.

Obrázek

Vnitřek je laděn v moderním stylu, tedy hranaté tvary, převládající bílá, občas s černými doplňky a neonové osvětlení stěn. I v parném létě je uvnitř příjemně chladno.
Sluchátka jsou umístěna na držácích po stěnách a proti krádeži jsou zajištěna ocelovým lankem. Některá jsou zapojená do některého z mnoha iPodů Touch co jsou na prodejně, ale většina má konektor volně přístupný a můžete si tedy sluchátka vyzkoušet s vlastním přehrávačem.

Obrázek


Prodejna se dělí na čtyři úseky.

V prvním najdeme přenosná sluchátka Hi-fistického ražení, tedy různé Audio-technicy, Sennheisery, Klipsch a AKG. Nejzajímavější kousky jsou Senny 25 a Momentum, A-T Es10, ES7 a M50. O tento typ sluchátek je dost zájem a možnost vyzkoušet si nejen jejich zvuk, ale i pohodlí a izolaci před koupí je velmi výhodné.

Ve druhém úseku se nalézají různé levnější modely a pak čistě stylová sluchátka od Beats, Sol, Soul, Wesc a dalších. Je to dobrá příležitost se přesvědčit, zda tyto sluchátka hrají opravdu tak špatně jak se říká.

Obrázek

In-eary jsou schované v krabičkách ve vitríně, ale množství z nich je na prodejně rozbaleno a je možno si je vyzkoušet. Sortiment se zaměřuje především na levnější kousky značek Brainwavz, Klipsch a Jays, teda nic co by bylo zajímavého, v současnosti v téhle cenách vládnou úplně jiné značky. Lepší už to je s Etymoticami, jenž jsou stále dobrou volbou a zde najdete kompletní nabídku. Viděl jsem tam i jeden pár Sennheiser IE80, ale ty byly zabalené a nejspíš nebude možné je vyzkoušet. Zajímavé jsou i Brainwavz B2 a Shure, bohužel ty jsem na prodejně nenašel.

Obrázek

Ale teď už to hlavní, koutek s pořádnými Hi-fi sluchátky na doma. Zastoupeny jsou značky Audio-Technica, Sennheiser a Shure. Mezi to nejzajímavější určitě patří hůře dostupné A-T AD1000, Shure 1840,1440 i 940, AKG Q701 a za poslech určitě stojí i chválené Brainwavz HM5.

Uschovány ve vitríně vedle tu jsou i Senny HD800 a A-T W1000X, k poslechu na požádání.

A na čem se poslouchá? Na CD přehrávač Denon(číslo nevím, ale myslím že by se mělo jednat o docela ucházející model) je napojen zesilovač NuForce HAP-100 a Burson(myslím že 160D). Tedy sestava slušná, bohužel je to hnáno přes sestavu rozbočovačů a přes nějaké obyčejnější kabely.
Osobně bych uvítal minimálně napojení Bursonu na digitální coax výstup Denonu, ať je možnost poslouchat z neovlivněného řetězce.

Obrázek

Na konci místnosti se nalézá pěkný koutek s pohovkami, jenž si vysloveně říká o nějaké pravidelné sluchátkové srazy.

Obrázek

Na prodejně by mělo být možné si i vyzkoušet Hi-FI přehrávače Iriver AK100 a Fiio X3.

Ještě co se prodavačů týče, jsou velmi příjemní a dokáží rozumě usměrnit, ale nejedná se o nějaké extrémně zapálené Hi-fisty.

Další pobočka je v Brně, nevím na kolik bude podobná.


Shrnutí

Poslechové studio zaměřené na sluchátka je u nás vzácností, tak musíme být rádi za každý pokus, naštěstí zde se to docela povedlo. V nabízeném sortimentu chybí pár značek, ale alespoň ve full-size části je výběr slušný. Hlavní sestava trochu ustoupila praktičnosti před čistým Hi-fi, ale i tak to pro první ošahání sluchátek je dostatečné.

Uvidíme jak se jim bude dařit, prodejna je otevřena už nějakých 9 měsíců a zatím o ní mnoho lidí neví. Snad se to zlepší, obchod se bude rozrůstat, nabídne ještě větší počet značek a nám Hi-fistům dobré místo pro poslech i koupi sluchátek.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kocmeister 21. 8. 2013 09:45

Je fakt, že je to tam podle fotek opravdu pěkný. Mám to asi tak 300m od práce a ještě jsem tam nebyl, ostuda. Ta testovací sestava asi bude kámen úrazu. CDP vypadá z foto jak total lowend model Denonu.
REPRO: PKAudio Ghibli, SUBY: 2x B&W ASW 825, AMP: Audionet SAM G2, DAC: Chord Qutest battery powered, SLUCHÁTKA: Sennheiser HD800, FILTR, DRÁTY A DALŠÍ SNAKE OILY: vlastní konstrukce.
Kocmeister
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 21. 8. 2013 09:53

Ale stačí jeden digitální coax a bude to v pohodě sestava.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod chistos 22. 8. 2013 12:47

Tak, vyzerá to tam dobre, na posluch je tam toho na môj vkus "hodne", ak je ešte príjemná obsluha :-). Hlavne nech im to vydrží aspoň dovtedy, pokiaľ sa vydám do Prahy :D.
Slúchadlá: AKG K450 ---> AKG K551
chistos
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod R0ck 22. 8. 2013 13:43

Netuší někdo jak moc je podobný výběr v porovnání s Brněnskou pobočkou ?
R0ck
Junior

Odeslat příspěvekod ThalesX 24. 8. 2013 08:12

Na sluchátka sice nejsem, ale je dobré vědět že je něco takového po ruce v Praze. Kdyby bylo třeba je kam vyrazit. Každopádně budu si to pamatovat.
ThalesX
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Wolverine 29. 8. 2013 15:19

Dojmy z návštěvy brněnské pobočky

Ta se nachází na ulici Hybešova 12 (zelený dům), nedaleko stejnojmenné zastávky šaliny. Obchod poznáte velmi snadno díky velkým obrázkům sluchátek kolem výlohy. Jeden vchod vede do skladu, další do prodejny. Otevřeno mají ve všední dny 11 - 17 hod.

Vnitřek je menší než u pražské pobočky. Po vstupu do prodejny nás uvítal příjemný a ochotný pán, který má přehled a rozumí tomu, co prodává. Na stěnách vedle a naproti pultu jsou na stěnách pověšené in-ear a pecky v krabičkách. Barevné ladění je podobné jako v Praze - bílé skříňky a poličky doplněné modrými LED pásky.

Celá jedna stěna je vyhrazena náhlavním sluchátkům. Půlka této stěny je určená k vyzkoušení modelů na ven s vlastním přehrávačem. Mají k vyzkoušení mimo jiné Sennheisery HD 25, PX 100-II, PX 200-II, HD 239, Momentum, Momentum On-Ear, Audio-Technicy ES10, FC707, M50, Bowers & Wilkins P3, AKG K 450, Klipsch Image One II, Marshal Monitor, několik modelů od značek Monster Beats, Sol Republic a další.

Druhá půlka stěny s domácími modely se nachází naproti poslechovému místu, které tvoří dvě pohovky s konferenčním stolkem a stolek pro audio komponenty, na kterém najdeme CD přehrávač Denon DCD-520AE a DAC/AMP Burson Audio HA-160DS, který zde plní úlohu sluchátkového zesilovače, protože je připojen na RCA linkový výstup CD přehrávače. K dispozici je také rozbočovač pro až 4 jacky 6,3 mm.

Mezi domácími modely k vyzkoušení najdeme Sennheisery HD 215, 518, 558, 598, 600 a 650, bohatě jsou zastoupeny Audio-Technicy řad TAD, AD a A, dále beyerdynamic DT 770 PRO a DT 880 Edition 2005, Shure 440, 840, 940 a 1840, AKG Q 701 a další.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jibu 30. 8. 2013 08:53

Konečně někdo kdo prodává sluchátka tak jak se prodávat mají a není *****ý když si je chcete vyzkoušet.
Jibu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bína 10. 9. 2013 13:02

V posledních letech se čím dál tím více lidí věnuje sluchátkovému poslechu, sestavy se stávají lepšími a dražšími, ale vystavovatelé na High-End Praha to nadále ignorují. Osobně už mě opravdu nebaví poslouchat špičková sluchátka na mizerné sestavě a v místnosti s nahlas hrajícími bednami a myslím, že podobně to má mnoho z Vás.

Loni vysvitla naděje s účastí obchodu Gothic, který celou místnost věnoval čistě sluchátkovému poslechu, ovšem letos se výstavy nezúčastní. Pokoušel jsem se psát pořadateli, zda by nechtěl vyhradit nějaký úsek výstavy, kde by se sešli všichni vystavovatelé sluchátek a kde by se dalo poslouchat ve větším klidu. Už dlouhé roku to bez problému funguje na různých zahraničních výstavách, u nás to ale neprošlo.

Ovšem je tu jiná možnost, naštěstí se mi podařilo přemluvit poslechové studio Audigo.cz, které o víkendu poskytne útočiště pro všechny sluchátkové nadšence 

Hlavním důvodem proč přijít bude možnost si poslechnout a přímo porovnat některé z nejlepších sluchátek na trhu. K dispozici by měla být Sennheiser HD800, Audio-Technica W1000x, možná nějaká Grada, ale především orthodynamická sluchátka Hifiman HE-500 a pokud to vyjde, tak i Audeze LCD-2. K nim budou i Dac/Ampy v odpovídající kategorii od firmy Burson, modely Conductor a 160D, oba za cenu přes 30 tisíc.
K poslechu jsou samozřejmě i sluchátka v nižších cenách, ať už jde o Shure 1840, či klasické Senny HD650 a AKG 701 a další.

Poslechové studiu se nachází v těsné blízkosti I.P. Pavlova, pouze jednu zastávku metrem od výstavy. Otevřeno bude v sobotu i v neděli od jedné hodiny.


Moc děkuji Audigu za vstřícnost, doufám, že vás tato menší bonusová u příležitosti High-Endu potěší.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejsi87 11. 9. 2013 14:20

hmm to by mohlo být super, nechceš založit event na Fb, kde by se postovalo kdo může co vzít s sebou atd? mě osobně velká sluchátka nezajímají, ale špunty ostatních bych si poslech rád:)
♫ Sennheiser IE8, Sansa Clip+
kejsi87
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 11. 9. 2013 14:40

No nevím, je to spíš dělané jako zastávka po výstavě, jako další expozice, teda lidi tam budou chodit v různé doby a zase odcházet. Není teda vhodné z toho dělat sluchátkový sraz, na ten přijde řada jindy :)

Pokud si chceš poslechnout nějaké špunty, spíš se stav po vsýatvě za náma v hospodě.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kejsi87 13. 9. 2013 12:46

^ a to bude kdy a kde...?
♫ Sennheiser IE8, Sansa Clip+
kejsi87
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků