[recenze] Beyerdynamic DT 770 PRO 80ohm

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod aedun 3. 9. 2012 19:35

čau ..... předem upozorňuju že zvuk a proto taky sluchátka jsou věc o individuálním názoru tak mě nenadávejte ale názor určitě připište ;) sluchátka budu hodnotit podle sebe.

DT 770 PRO 80ohm
mušle:-------------------------uzavřené;circumuarální
rozsah:-------------------------5-35KHZ
impendance:------------------80ohm
hmotnost:---------------------270g bez kabelu
citlivost:-----------------------96 dB SPL
zkreslení:----------------------pod 0.2%
kabel:--------------------------3m rovný
konektor:----------------------3.5mm zlacený + šroubovací zlacená redukce na 6.5mm

Zvukový řetězec .flac->Fiio E7->DT770 PRO 80


1.Zpracování
Když si člověk kupuje takhle drahá sluchátka tak samozřejmě počítá s tím že vydrží dýl než je záruční doba.A u těhdle sluchátek by to tohlě mělo platit na 200%.
A skutečně to tak je ale přesto když jsem se měl poprvé v ruce o pár částech jsem pochyboval a to přesně o kloubech na kterých jsou mušle.Ale pak jsem zjistil že jsou to krytky.Celý most je ocelový a velmi tvrdý včetně laku na něm.Plast na mušlích je tlustý jako obal velké knihy ale mnohem tvrdší.
Když bych měl ohodnotit konstrukci po pár dením používání tak možná kabel by mohl být podvojnější a když píšou rovný tak opravdu rovný a ne lehce pokroucený.Ale ted si doopravdy hledám velmi malé detaily.Nenechte se zmást protože konstrukce bude na 100% to v čem tahle sluchátka těžce hledají konkurenta.


2.Pohodlí
Tohle je velmi věc zvyku ale přesto mám pocit že sluchátka by mohla mít menší přítlak ale to by zase bylo proti uzavřené konstrukci proto tohle nebudu v brát v potaz.I když by vás to nenapadlo(jako mě ze začátku) tak kabel do pohodlí započítám, protože dlouhý kabel je na otravu stejně jako krátký kabel který štve ještě víc.Tahle verze má kabel 3m rovný i když rovný zrovna dvakrát není přesto je velmi poddajný takže až tak neotravuje na to abych řekl že tohle je chyba.Náušníky z veluru jsou velmi příjemné na dotek a přesto se nepotí v ted v léťě což je velké plus.Musím ale napsat že hlavový most trochu tahá vlasy když si špatně nasadím sluchátka.Přesto při poslechu delším než hodinu uplně v klidu zapomenete že je máte na hlavě(1.hodinu trápí ten přitlak ale pak zapomenete).
Pohodlí bych hodnotil velmi pozitivně a myslím že budete souhlasit ale pokud jste nikdy neměli(jako já) doma k používání circumuarální sluchátka musíte dojít jak mají na hlavě sedět aby po chvíli netlačila.


3.Zvuk
Žánry která se poslouchala v 3 různých formátech:
1)Disco(David Guetta;R.I.O;Taio Cruz;Antione apod.) tady je potřeba dát bass boost z FIIA na 3 jinak je to "nuda"
2)Klasika a filmová hudba (Hanz Zimmer;Patrik Doyle) tak tady tohle je místo kde sluchátka dávají 100% výkon a není co vytknout.Zde podávají sluchátka ze sebe to nejlepší.
3)RAP/Hip Hop (Wiz Khalifa;Ego :D;Majk spirit;Eminem;Fort Minor) tady sluchátka nezklamala ani nijak nezazářila.Ale přesto je výkon podle mého názoru velmi nadprůměrný.Trochu tu chybí dynamika ale to se dá čekat protože tu už záleží na studiu kde se to nahrálo.
4)Elektro/trance/DNB atd.(Skrillex;lehce Guetta;Pendolum)Tady sluchátka opravdu ukazují jaká tahle hudba je.A to v pozitivních barvách.Trošku chybí zábavnost ale přesnost sluchátek to opravdu nechává skvěle na nahrávce.A pokud použijete bass boost tak i vymatlaní nadšenci do basů dostanou co chcou.Ale také mnohem víc a budou z toho vedle a to je kvalita ale i množství basů jak popíšu dole.

Výšky:Přesné,neuječené a příjemné a jejich pouze tolik kolik chceme.

Středy:Asi nejsilnější stránka těhdle sluchátek.Naprosto přesná reprodukce(přesně taková jakou ji slyším z orchestru za mnou na živo).Jestli se vám někdy jen trochu líbyla klasika popř. filmové melodie tak teď s těmato sluchátkama budete poslouchat nejradši tohle.

Basy:Pro člověka v mém věku hodně důležitá věc bylo u basů množství a tyhle sluchátka neoplývají přebasovaností si myslím ale basy jsou na 100% sluchátka jsou si jakoby jistá tím že ty basy jsou tam kde je zahrajou.Jsou krásně hutné.A pokud u mého Fiia dám bass boost na 3 tak je to skvělý zážitek pro lidi do 20 let.Ale je trošičku slyšet zkreslení zvuku proto to vůbec nepoužívám(mě tolik basů na i když tam mám Guettu a AVICII stačí)

Prostor: Velmi důležitá věc pokud chcete sledovat filmy.Tady sluchátka trochu pokulhávají ale je to uzavřená konstrukce takže s tímhle musíme počítat.Je to nutné zlo ale oproti tomu jak je izolace dobrá tak je prostor přesto velmi dobrý ale jde to i líp.

Celkově bych ho zhodnotil na 98%.Dostanete vynikající kvalitu která až na lehce zhoršené podání prostoru patří mezi tu opravdu nejvyšší ligu.

4.Zdroj
Tohle jsou velmi citlivé sluchátka takže sebemenší změna kvality je poznat.Když srovnám moje Fiio proti integrované zvukovce tak rozdíl není velky protože zvukovka je nová(ale umí jen 2 kanálový zvuk) a ntb byl drahý.Ale rozdíl v kvalitě nahrávky je naprosto zdrcující.Rozdíl mezi .mp3 190kbps .mp3 320kbps a .flac je velký. .flac má hutnější zvuk a ostřejší a ráznější ale řekl bych že mezi .mp3 320kbps už ten rozdíl není tak velký pro běžného uživatele s nijak vyjímečným sluchem.

5.vybavení
Je to asi nejmíň významný parametr který tu uvádím ale abychom to měli kompletní tak dostanete samozřejmě sluchátka na 80% připravená na použití(20%na rozehraní) a kabelem 3.5mm jack koncovkou a redukcí na 6.3mm ale těch máme nejspíš všichni plný šuplíky(pokud jako já používáte 3.5mm)

Shrnutí ? tak jo ale myslím že shrnutím těhdle sluchátek je to celá recenze a žádný kratší článek by to stěží zvládl tak jak bych chtěl.
Shrnutí:Jsou to sluchátka vhodná domácí poslech a nebo studio.Zvuk je 100%tní když vezmeme v potaz konstrukci.Izolace je výborná.Pohodlí brilantní.Zpracování neopakovatelné.Prostě takhle bych si to představoval já.Samozřejmě že nic nikdy nebude na 100% ale děláme je my lidi a stejně tak i hodnotíme.Ale i tak si myslím že se hrabeme úplný vrchol a při puštění kvalitní Binuarální nahrávky už není možné aby jakýkoliv člověk dokázal pořádně vnímal co tahle sluchátka dokážou.
aedun
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 9. 2012 20:25

aedun píše:Středy:Asi nejsilnější stránka těhdle sluchátek.Naprosto přesná reprodukce(přesně taková jakou ji slyším z orchestru za mnou na živo)
Hm... zaujimavy nazor. Tu by som skôr tvrdil presny opak.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aedun 3. 9. 2012 20:30

tak tomu se dívím ..... taky záleží jakej orchestr oba myslíme že :D já myslím 60ti členej symfoňák
aedun
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 9. 2012 20:36

Nejde o orchester, ale o podanie stredoveho pasma. To je u Beyerov trochu utopene.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aedun 3. 9. 2012 20:44

možná že ano .... ale je čisté a přesné .... taky já ho možná vnímám mnohem víc protože jsem zvyklej hledat v něm chyby a poslouchat barvu zvuku takže ho tam slyším víc než tam je ... takovej brain equalizer :D :D
aedun
Junior

Odeslat příspěvekod kaapoo 13. 9. 2012 22:18

ja som teda skusal DT 990 (co su ine sluchatka, ano) - na zeroDAC a aj na uDAC-u a mal som pocit ze stredne pasmo je strasne uzke...proste...vela basov, vela vysok...a stredne pasmo len "obcas". preto som sa pre beyery nakoniec nerozhodol.
Na doma: Amarok DAC (~ ZERO DAC) => Denon D-M38DAB => Wharfedale 10.1

Sluchatka: Sennheiser HD 600 (DIY cable) | Audio-Technica ATH AD500 | Grado SR60e | AKG K272 HD | Superlux HD681 EVO

Na cestach: => Fiio X1 => Vsonic VSD5
kaapoo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hanni 14. 9. 2012 20:19

Ryan Giggs píše:Nejde o orchester, ale o podanie stredoveho pasma. To je u Beyerov trochu utopene.


Ako u ktorých..na DT880 je stredné pásmo skvelé..na 770 je hlavne ustrelené pásmo výšok..čo spolu so zvýrazneným spodným pásmom budí dojem potlačených stredov, ale nie je to zase celkom pravda.
hanni
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 9. 2012 22:38

Preco by to nemala byt pravda. Vies ako to ja pocujem?
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hanni 15. 9. 2012 07:41

Ja píšem svoj názor a ako to počujem ja..a to počuješ ty je tvoja vec.
hanni
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 15. 9. 2012 07:50

Ved to je ok, to nespochybnujem. Nepis potom ale ze to nie je pravda.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod aedun 15. 9. 2012 11:02

:D ale jeho názor je že to není pravda takže to napsat může a souhlasím s hanni
aedun
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 15. 9. 2012 11:11

Napisať to nemôže, kedže on to podal ako všeobecnu pravdu, nie ako vlastny nazor.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bogino 15. 9. 2012 11:18

Suhlasim s Ryanom, univerzalna "pravda" ohladom zvuku neexistuje. Kazdy pocuje inac a kazdy ma svoje specificke poziadavky na zvuk. Co sa jednemu paci, druhemu sa moze nepacit.
Linka na moje testy v mojom profile
HQPlayer Desktop ► Gustard DAC-X10 ► SPX2010TA ► HiFiMan HE-500
bogino
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hanni 16. 9. 2012 11:41

Serte nato chlapi, riešime tu hovadiny. Ja tu neprezentujem žiadnu univerzálnu pravdu, lebo ako tu už bolo napísané, zvuk každý vnímame ináč. Ja som napísal to, ako to vidím ja a ako je to pravda pre mňa. Takže sa venujme téme a nie dohadovaním sa, koho pravda je tá univerzálna.
hanni
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmarek 16. 9. 2012 12:43

Nikoho ani nanapadlo pochválit autorovi recenzi. Proto tak činím já. Hezké, sice na můj vkus trošku jednostranná recenze nejspíš ovlivněná malou zkušeností, ale i tak se mi libíla a vím, že svořit cokoliv trošku čitelného není vůbec nic jednoduchého. Na rozdíl od kritiky. :-) Jedinou drobnou výtku: Chvílemi jsem měl pocit, že tu recenzi psala žena. Zaviněné to bylo asi trošku krkolomnou větičkou "Žánry která se poslouchala". ;-)
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
xmarek
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků