Jakou DVB-T pokojovou anténu?

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Letabi33 3. 12. 2011 15:13

Dobrý den.
Chtěl bych se poradit, jakou pokojovou anténu pořídit? Moc se v tom nevyznám. Ted mám techniku klasiku ovál a dvě tyčky a chytám na ní v pohodě naše DVB-T a taky Rakousko. Bydlíme kousek od hranic s Rakouskem a naše kanály bereme z Kletě která je cca 40 - 50 km. Ta anténa s tyčema se mi ale moc nelíbí a rád bych pořídil jen nějakou bez nich. A taky zda záleží na údaji o zesílení v dB? Koukal sem že některé mají zesílení až 46dB....
Předem díky všem za rady .... :-)
Letabi33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 12. 2011 15:49

Pořiď si venkovní směrovou širokopásmovou anténu s úhlovým reflektorem a nebudeš potřebovat žádnej zešilovač - DVB-T má obecně daleko vyšší spolehlivost příjmu bez zbytečných předzesilovacích stupňů, u kterých navíc hrozí přebuzení nebo i rozkmitání silným vstupním signálem, který navíc ani nemusí pocházet ze žádoucího vysílače... Dobrá venkovní anténa svou prostorovou konstrukcí dokáže eliminovat příjem z nežádoucích směrů i nežádoucí kmitočty rušivých signálů mimo pásmo a na vstup přijímače se tak i bez zesilovače dostává daleko čistší spektrum potřebného signálu.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Letabi33 3. 12. 2011 15:53

Ale nám na střeše stožár tak jí nemám na co upevnit. A navíc bych musel řešit svod kabelu kdežto pokojovou mám přímo u televize.
Letabi33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 12. 2011 18:38

Jenže anténu nemusíš vůbec mít na stožáru - ani na padesátižáru nebo dvacetižáru a dokonce ani ne na desetižáru - nepotřebuješ VŮBEC ŽÁDNEJ ŽÁR, protože na to stačí zařízení, kterýmu se říká VÝLOŽNÍK - to se upevní na svislou stěnu domu třeba vedle okna a anténa se s jeho pomocí vystrčí "do prostoru". Existují i verze pro montáž na balkónové zábradlí apod. Kabel k TV pak může být dlouhý jen několik málo metrů a výhodou je mnohem silnější a málo zarušený signál a to i bez použití složitých aktivních zesilovačů.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Letabi33 3. 12. 2011 18:56

A co anténa od Evolve Shark? Nebo jí podobné "venkovní" antény?
Letabi33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 12. 2011 19:02

Máš link? Než bych to našel, budu mít fousy do pasu....
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel


Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 12. 2011 19:12

Nesmysl - to je jen "pokojovka" udělaná tak, aby byla odolná venkovnímu prostředí. Hledej ANTÉNU, nikoliv NÁHRAŽKU ANTÉNY...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Letabi33 3. 12. 2011 19:16

a co doporučujete Vy? Síla signálu tu asi nebude špatná když to v pohodě běhá na pokojovku uvnitř.
Letabi33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 3. 12. 2011 19:21

Vybírej například ZDE: http://www.ges.cz/cz/domaci-elektronika ... AIL&page=1 - na další stránce jsou i nějaké pokojovky, ale tam je pořád nutnost dodatečně zesilovat signál. Dobrá venkovní směrovka dá dostatečně silný signál i bez dalšího zešilování.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod peter_01 3. 12. 2011 19:57

Ahoj,
po přechodu na digital jsem nejprv zkusil několik pokojovek,se zesilovačem i bez,..výsledek občasné kostičky...nakonec mi v prodejně poradili tohle síto s tím že není tak směrově citlivé,tudíž jej nastavím i bez buzoly,jen s pomocí menu "síla signálu" v televizi.Od té doby pohoda.Instalace na panelákový balkon je hračkou.
http://www.ges.cz/cz/antena-smh-21-GES08102462.html
peter_01
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků