Jak naladit družici Astra 23,5?

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod reprak 23. 8. 2011 13:46

Zdravim chlapi, potrebujji okamzite a strelhbite radu ohledne chyceni 23.5...chytam 28.2...kam potahnout? stojim za parabolou 120cm at to zas nedoseru, diky.
Pripadne doplnim po odezve...
reprak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod armaman 23. 8. 2011 14:13

cca 5 stupnov na zapad to znamena ak stojis za parabolou tak do prava
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod reprak 25. 8. 2011 21:26

Diky za radu, neco takoveho sem cekal :)) nic ve zlym:)) spis by pomohlo vyjadreni v cm...
Tak jinak, chytnu 28.2, avsak v tomto horizontu nic vic, kde delam chybu? sem myslel, ze sa druzice 1vedle druhy takze kdyz mam jednu, musim trefit aji dalsi....
Jinak mam uz leta prijem, jen me foklo ze strany a cele slo do haja...
Kazdou radu ocenim, krom typu - je to rozbite :-D
Toz zdar
reprak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 26. 8. 2011 05:59

Všechny družice na jednom místě? :mrgreen: Co myslíš,že vyjadřuje to číslo 28,2E nebo 23,5E?
Nedělej z toho vědu-v přijímači si vybereš příslušný TP,nebo pokud máš přijímač už naladěný na nějaký CZ/Sk program-tak pomalu otáčej do prava až ti naskočí obraz nebo signál.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armaman 26. 8. 2011 06:14

reprak píše:Diky za radu, neco takoveho sem cekal :)) nic ve zlym:)) spis by pomohlo vyjadreni v cm...

Co tak v mm namiesto cm?
Inak to vyjadrit nejde iba ak tak ako som ti to napisal. Vsetko je to v (ne)sikovnosti tvojich ruk. Tiez nic v zlom.... a hlavne treba nastavovat TP ktory je najsilnejsi. Samozrejme ,ze ak nechas vsetko default tak chytis "starou belu" Najdi si na webe stranky sky alebo cslink a frekvencie vsetkych TP su tam. Nastav si sat na jednu z nich a krut do "němoty" este ti poradim.... Hlavne zadaj frekvenciu FTA TP. Napr TA3 ci CT24 ....Alebo este aj toto chces po lopate???
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Dagy2 27. 8. 2011 17:53

reprak,
1/ zmeraj dlžku vyložníku na ktorom máš LNB
2/ zober kalkulačku nejakému piatakovi ZŠ a naťukaj do nej

0,087488663525924005222018669434961 x "nameraná dlžka výložníka"

Pre 80cm parabolu to bude cca 6cm. Otáčaj parabolou tak, aby sa stred LNB posunul potom o tých 6cm na západ.
Ak uhádneš odkiaľ je to dlhočizné číslo máš právo si kúpiť jedno pivo.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod reprak 8. 9. 2011 22:45

hotove, bylo to rukama a k temu mam na cele jitrnici...sused povdal ze este nevidel aby naladil cokoli s 0%Qalitou a 98%silou...toz tak
nekdo dela to a druhy zas ono, ani nende umet vse ogari
timto dekuji za pokyny, rady a navody
snad to svina uz vydrzi, abych nemel na zadech jelito...
zdar
reprak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zbujik 22. 11. 2011 20:24

Zdravím, chci se zeptat jestli nekdo nevite co delam spatne. potrebuji naladit astru 23.5, mam parabolu 80 - prijmag GOSAT plus dva konektory jeden bych chtel na astru 23.5 a druhy na astru 28.2 na anglicke programy. Problem je v tom ze i presto, ze mam na Astre 23.5 Signal 80% a kvalitu 93% a porad nic nemuzu naladit -cim to je ????

Díky vsem.
zbujik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 22. 11. 2011 20:28

Pokud máš signál i kvalitu,tak se něco naladit musí.To je jedno,že jiné programy než jsi chtěl.Musíš si podle naladěných programů zjistit,na jaký satelit "koukáš".
Programy si zkontroluj podle tohoto seznamu:
http://www.parabola.cz/prehledy/
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zbujik 22. 11. 2011 21:18

Nevim jak si můzu skontrolovat programy, kdyz mi to nic nenaladí... jeste podotykam, ze mam dva konektory na parabole a ty jsou kablem slouceny ve slucovaci a nasledne z toho slucovace vede jen neden kabel do prijmace... Snad to nema nejaky vliv na to ladeni programu. Opravdu nevim co mam delat..

diky
zbujik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 22. 11. 2011 22:09

Zbujik, zbujik...
Množstvo tvojich informácií je mizivé, takže ťažko hádať a navyše tie čo si dal sú s prepáčením voloviny, alebo si to úplne pohnojil:
1/ konektor - je niečo čo visí na konci káblu a zastrkuje sa do zdierky v stene alebo v prístroji. Napr. konektor antény, F-konektor na pripojenie koaxu sat antény, HDMI konektor a pod.
takže tieto asi na anténe nemáš.

LNB konvertor - je "ňufák" na anténe, ktorý konvertuje signál z parabolickej antény z GHz pásma do MHz pásma pre satelitný prijímač.
Takže asi hovoríš o LNB

2/ ak si zlúčil 2 koaxy z dvoch LNB konvertorov nejakým zlučovačom, ktorý sa používal napr. pre analogové telky tak ho zase odtiaľ vyhoď. Takto to nefunguje

ak si použil DiseqC prepínač a nazývaš to zlučovačom, tak ho máš zle nastavený. Vyhoď to pre začiatok a pripoj jeden LNB napriamo do SAT prijímača. Niečo nalaď a potom maturuj čo s tým ďalej.

3/ ak prístroj ukazuje silu a kvalitu tak je tam signál, ktorý prijímač spracováva a dá sa teda niečo naladiť. na TP kde to ukazuje aj silu aj kvalitu je potrebné spustiť prehľadanie a potom zistiť čo sa naladilo. tak ako si dostal radu v príspevku predomnou.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zbujik 22. 11. 2011 22:25

MAs pravdu vubec se v tom neviznam, ja vim jen co to je satelitka :-) Myslim ze konventory a te slucovac jsou v pohode kupoval jsem je v jednom obchode specialnim ze satelitkama v brne tak snad o tom vi vice nez ja... :-)) ale kdyz rikas tak ja to zkusim vytahnout a dat primo do toho jednoho konvertoru a naladit a uvidime... a prosimte nevis na jake druzici chytim nejvice Anglicky mluvicich programu typu ITV atd bydlel jsem 5 let v Uk a tak mi to trosku chybi a prave na ten druhy konvertor jsem chtel naladit CZ a SK programy pres CSlink nebo jak se to jmenuje...

Jinak dikec za rychle odpovedi.
zbujik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod armaman 23. 11. 2011 07:41

www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/28e2/
tu mas to co hladas uz vyssie si mal odkaz na prehlad stacilo len na tej stranke trochu viac pohladat.
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod zbujik 23. 11. 2011 08:20

Jo to jsem si nasel, jen jsem myslel ze s tim ma nekdo zkusenosti a poradi, kde je toho nejvice a hlavne jake mam dat nastaveni, pri ladeni jakoze jakou nizkou a vysokou frek. ?? Jsem uplna lama co se satelitky tyce... Diky
zbujik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 23. 11. 2011 09:26

zbujik k tvojim dotazom - ale obávam sa že so svojimi dotazmi prichádzaš pomerne neskoro, keďže zrejme prijímač a parabolu už máš. Ako lama si sa mal zaujímať pred kúpou:
1/ anglické (a akékoľvek iné) programy - nalistuj si www.parabola.cz / prehledy. tu máš kompletný zoznam satelitov a programov na nich kodovanych/nekodovaných a dôležitú info o veľkosti paraboly pre ČR.
Najviac UK programov je samozrejme na ich "domácej pozícii" 28.2/28.5E. Ale keď spomínač ITV tak budeš potrebovať parabolu podľa miesta tvojho bydliska rádove 120÷200cm. Tie transpondéry majú totiž antény nasmerované na územie UK okrem Eurobird28.5E. My chytáme len postranné slabé pásmo kde potrebuješ veľkú parabolu.
Na 28.5E máš zopár filmových a hudobných programov. Ale zdá sa, že aj tu to ide po včerajšku k horšiemu.

2/ ujasni si rozdiely medzi CSlink - SkyLink a ďalšími operátormi (T-mobile, UPC) aby si nedošiel k ďalším sklamaniam. Každý z nich ponúka iné platené programy, karty ktoré sú v predaji ešte stále majú rôzne kodovacie systémy aj keď smerujú všetci k Irdeto.

3/ ako ti pomôcť naladiť tvoj prijímač - A/ vôbec si totiž nenapísal o aký prijímač sa jedná, B/ máš návod.
Ladenie prijímačov je totiž dosť špecifické pre ten ktorý typ
- u niektorých (napr. TechniSat) je všetko prednastavené a treba len prijímaču povedať, že na prvom vstupe do prepínača je LNB pre 23.5E, na druhom 28.5E o všetko ostatné sa postará prijímač
- u niektorých je možné dať vyhľadávanie SkyLink a prijímač vie čo má robiť
- u iných treba zadať úplne všetko čo píšeš, nastavenie DiseqC má tiež hromadu parametrov. Tvoj problém je navyše, že si kúpil nejaké "rozbočovače" a vlastne ani netušíš čo doma máš, takže nebudeš dosť dobre vedieť ani čo ktorým nastavením robíš.

Najlepším riešením v tvojom prípade je vyhľadať si družice, ktoré chceš prijímať a zadať to pozvanému odborníkovi.
Dagy2
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků