Jak naladit družici Astra 23,5?

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod smith22 14. 4. 2011 20:47

Mgx:Ujednotíme si informace. Tudíž - na jednom výstupu při nastavení, které jsi popsal, funguje vše bez nejmenších problémů - je to tak? Na druhém je problém při přepínání ... ano?


Ano přesně tak.Nebo taky když TV vypnu a znovu zapnu tak se to nachvíli zas chytí cca 5 min. a potom to spadne.a jedná se o ty frekvence s horizontální polarizací.TV Noe, čt24 co je zdarma na té 12525Mhz V jedou bez problémů.

Jen se zeptam nebyl by nějaký tip na monoblok?Tento Mascom sem vybral kvuli nízkému šumovému číslu 0.1 dB a je to HD.Co sem tak četl tak pro HD programy je dopuručován konvertor s nízkým šumovým číslem nejlépe 0.1 dB podmínkou to myslim není.A taky sem nevěděl kdybych vzal něco s označením bez HD jestli pojedou HD programy.
smith22
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armaman 14. 4. 2011 20:54

Tym sumovym cislom sa prilis neriad je to zas len mucholapka na ludi.
Dobre su Golden Interstar a naposledy som cosi zacul o GT-Sat
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2011 21:04

Podívej - ono by to mělo hlavně být kompatibilní. Což, jak jsme si psali s armamanem nemusí vždy být pravdou. Takže - ono LNB může být OK, jen jaksi (taksi) méně kompatibilní. U TV bývá o něco více problémů s řetězci než u externích přijímačů.

Na šumové číslo bych se vykašlal. Jestli je to 0,1 nebo 0,2 ... Označení HD - v tomto případě - také, myslím, neznamená nic směrem vpřed.
Já používám Golden Interstar ve verzi Platinum X. Ovšem mám jinou parabolu - toroidní. To však neznamená, že v příslušném provedení (monoblock twin) by Ti to nemělo fungovat.

Chce to nejlépe názor někoho, kdo má Tvůj typ TV ... co kupoval za LNB. Nebo počkat na názor případného dalšího diskutéra, který by měl zkušenost s lepší kompatibilitou určitých monoblocků.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod smith22 14. 4. 2011 21:10

O.K díky za ochotu.....jinak zkusil sem ty screeny výše dát na jinej server, tak snad ti pujdou.Tady už moc nevyřešíme tak se můžeš aspoň mrknout jak vypada menu Samsungu :-)
smith22
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2011 21:15

Nemáš zač. Dej pak vědět, jak jsi dopadl - díky :-)

Ono ...někdy je potřeba vzít měřák a změřit, jindy mít v záloze jiné druhé LNB a přehodit ... atp. :-)

Já mám třeba na každém satelitním přijímači jinou kartu ... v jednom Skylink, ve druhé CS Link. Když něco nejde jak si představuji - mohu jednoduše odzkoušet :-D

-- 14. 4. 2011 22:18 --

Koukám na ty screeny ...
smith22 jaké máš možnosti v MENU u TYP POL. REGUL. :?: :?:
Zkoušel jsi tam dát něco jiného :?:
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod smith22 14. 4. 2011 22:06

tak jak to vidíš na tomto obrázku
Kód: Vybrat vše
http://www.image-upload.net/viewer.php?file=3ve0faj6i5l4tk5dd4wl.jpg

je ta položka Typ pol. regul. i další dvě položky pod ní (Uživatelský režim a Instalační režim) nepřístupná.Až když zvolím na té první položce ,, Regulátor polohy,, co je ve žlutém rámečku ,,Zapnuto,, tak se mě zpřístupní ty tři položky pod ní.A když rokliknu teda ten Typ pol. regul. tak je tam na výběr ten DiSEqC 1.2 co teď vidíš a ještě USALS a to když zvolím tak se mi tam objeví nastavení zeměpisné šířky a délky.Zítra to ještě nafotím.Ted uz se v mistnosti kde je TV spí :-)
Řekl bych ale že všechno todle nastavení je už pro ty co mají otočné zařízení a že tam není potřeba vůbec lézt.Dokonce to někdo psal i u této TV na tvfreaku že má Regulátor polohy na ,, Vypnuto,,Jinak dával sem tento problém přímo do toho vlákna na tvfreaku a před chvíli mi psal jeden uživatel, že mu to dělá to samé.Tak sem mu odpověděl a zeptal se ho jaký používá monoblok.tak čekam na odpověď.
smith22
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2011 22:12

smith22 OK ... já si říkal a armaman je obdobného názoru, jestli tam nemáš možnost zvolit jednoduší DiseqC. Třeba 1.0. Prostě nabídnout LNBčku jednodušší komunikaci. Ale je to jen takový nápad.

Navíc ... tonoucí se stébla chytá ...tudíž bych odzkoušel všechno...nehledě na to, jak to mají ostatní (pokud by mi to při stejném nastavení a stejných komponentech nefungovalo) :-)

No a my jsme ti ptáci, co by rádi, aby Ti to chodilo...tak se snažíme něco vymyslet ;-) :-D
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armaman 14. 4. 2011 22:16

No potom tu polozku nema skutocne zmysel menit. Pokial je tam ako tvrdis uz len USALS.
Teraz pozeram na moj sat a mam polozku diseqc 1.0 a tam mam moznost volby A a B(myslim si ze je to tvoja volba tone A,B) a v polozke Diseqc 1.1 mam pozicie od 1 do 16 co su vlastne tvoje 1/4,2/4,3/4 a 4/4 tie menu su ine no princip je porovnatelny.
Som zvedavy ci to skutocne v tomto pripade sposobuje ten isty LNB u kolegu na tvfreak
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2011 22:19

To máš pravdu, jestli tam je skutečně JEN USUALS, tak by to přenastavení pomoct nemělo...(někdy se USUALS popisuje, či označuje jako DiSEqC 1.3-pro úplnost)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armaman 14. 4. 2011 22:20

No tu je to asi trochu inak.....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 14. 4. 2011 22:22

Nejhorší je, když si každý výrobce přidává své pojmenování určitých nastavení. Myslím, že jednotnost v tomto případě by byla vysoce žádoucí :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jito 15. 4. 2011 07:01

Já bych začal řešit podobný problém připojením samostatného sat.přijímače.
Celá sestava se chová naprosto nelogicky-osobně bych kontaktoval specializovanou montážní firmu,která má k dispozici měřící zařízení pro vyloučení špatného zařízení v tomto řetězci.
Aby nakonec nebyl problém v samotné TV,např.vadný diseqc přepínač.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod armaman 15. 4. 2011 08:53

Ten vadny DiseqC prepinac som nadhodil v debate s MgX aj ja no nie v tv samotnej ale v LNB. No pokial tak ako spominal smith22 by to robilo problemy nielen jemu (a co podla jeho poznatkov robi) tak to skutocne smeruje k vade DVB-S modulu v tychto zariadeniach. A tak by to vrhalo zle svetlo na znacku Samsung ako taku.....
armaman
Poslední varování

Odeslat příspěvekod smith22 15. 4. 2011 16:18

Tak tady sou pokroky:

Přehodil sem kabel na LNB z dobrého výstupu(pod19.2) na ten špatný výstup(pod23,5) a zapnul TV.Vše jelo bez problémů.Procházel sem celou nabídku, přepínal na všechny možné programy, hlavně přechody z vertikální na horizontální a vše fungovalo.Po deseti minutách to začlo kostičkovat a zas ,,služba není k dispozici,, ,,špatný nebo slabý signál,,.Těch 10 minut je ten zlomový moment - po několikáte vypozorováno!Tak sem najel do menu kde mám možnost zobrazit kromě ukazatele Síly a Kvality ještě ukazatel chybovosti.Ukazatel má rozsah 0-2000.Jakmile programy začly vypadávat tak šlo vidět jak narůstá ukazatel chybovosti a klesá síla a kvalita signálu a dojde to do takové fáze, že je kvalita i síla na 0, chybovost plný sloupec zaplněný tedy 2000.Potom najednou skoro všechny programy nejedou.čt24 většinou jede ale i ta po tomto vypadnutí dnes nejela.Připadne mi to jako kdyby se tam nepohodl nějaký software, který jak dostane nějaký impuls tak zapříčiní tuto chybu na všech kanálech.Taky sem si říkal jestli se tam snad něco nepřehřeje když to pokažde vyflusne až po těch 10 minutách(myslim buď v TV nebo přepínač v LNB).Po připojení konektoru zpět na výstup pod 19.2 vše jede.Ale všiml sem si, že signál na jednotlivých horizontálních transponderech je různý.Někde 68-70 někde 80.Ale to asi nic není protože signál třeba na 5 programech na jednom transponderu je stejný.
Jinak bych ještě upřesnil, že parabola je umístěná na štítové zdi a kabel je veden přes půdu husím krkem až do místnosti.Délka kabelu je cca 25m.Když sme monoblok koupili tak sme na něj připojili ten původní kabel starej cca 15let a připojilo se to do výstupu který teď blbne.Na další výstup pod 19.2 sem koupil nový kabel také ho připojil a protáhl přes strop do jiné místnosti aby byl připraven pro další TV.Tento kabel ale nebyl připojen do přístroje.Až nám to začalo blbnout tak po dlouhým zkoušení a ladění paroboly mě napadlo jestli by to nemohlo být kabelem(přece jenom už je tam 15let).Tak sem nechal oba kabely na LNB jak sou a přehodil kabely v TV.Najednou vše šlapalo jak mělo(aby né když to bylo na výstupu co teď jede).tak sem si říkal ja máme vyhráno, že je to špatným kabelem ale jen do té doby než mě to napadlo ještě pro jistotu zkusit(než koupím nový kabel) přehodit na LNB na ten výstup co blbnul.Chvíli to jelo jak už sem tu několikrát psal a pak zas konec.Zkusili sme tedy i ten starý kabel na ten výstup pod 19.2 a samozřejmě to jelo.A od té doby řeším tento problém.Jinak ikdyž to starým kabelem nebylo tak sme koupili i ten druhý nový(není to zas taková položka).

Další novinka je ta, že dnes měl otec cestu kolem electrowordu tak se tam jen stavil jestli náhodou nemají nějaké LNB a měli tam jen s jednou hlavou na dva výstupy.Tak mi volal jestli to má vzít nebo ne.Tak sem mu řekl, že to je naprd, že tak nevyzkouším ten přepínač DeSEqC ale ten přepínač slouží jen na přepínaní mezi 19.2 23.5.A stejně sme měli problém s horizontální polarizaci a ne v přepínaní mezi 19.2 a 23.5.Zachvili mi volal otec zas stím, že se bavil s prodavačem o našem problému a ten byl natolik ochotnej, že mu nabídnul, že mu zařídí aby si to LNB mohl vyzkoušet a když to taky nepojede tak to vrátí.Je to ale jen klasický LNB s jednou hlavou a 2 výstupy.Tak sme to tam namontovali, zapojili oba výstupy na LNB a dole u TV zkoušeli přehazovat kabely.Oba výstupy jedou bez problémů a navíc se monohem zlepšila kvalita signálu a jeho stabilita - někde je 70% a na HD programech HBO HD apod.(tam bylo vždy více než na SD kanálech) je až 84%.....Síla je všude na 100%.Chybovost 0.
Teď mi ale pořád vrtá hlavou, že nezjistím jestli by to taky tak jelo u jiného monobloku(19.2,23.5) když tady u tohoto jednoduchého LNB asi není ve vnitř ten DiSEqC přepínač.Tam je asi jen nějaká rozbočka na 2 výstupy ne?Ale logicky by ten DiSEqC co je v monobloku měl být jak už bylo zmíněno jen na přepínání mezi(19.2 a 23.5) a navíc ikdyž sem tam měl ten Mascom monoblok na kterým nejel ten jeden výstup tak sem zatím ladil jen Astru 23.5..........19.2 sem tam měl samozřejmě taky navolenou v menu ale ta mě zatím moc nezajímala když je skoro celá nabídka od Skylinku na 23.5 a problém byl s polarizací a né s přepínáním mezi 19.2 a 23.5

Takže buď sem vzal k mé smůle oba monobloky z nějaké vadné série s vadnýma výstupama nebo ten DiSEqC a buhví jaká další elektronika co tam je si nerozuměla s TV.Fakt nevim.Dále se uvidí co se bude dít.Otec už stím nechce nic dělat.ale já bych chtěl i tu Astru 19.2.Tak se uvidí.Každopádně ten monoblok Mascom s výstupem co blbne vrtátim(bral sem to sice z Datartu ale pře jejich e-shop takže ho vrátím v 14 dení lhůtě)
Jo a ten jednoduchý LNB co tam teď je nějaký Inverto RED Extend.Tady přesný odkaz:
http://www.eltasat.cz/konvertory-lnb/in ... twin-0-3db
dokonce je to 0,3dB a je vidět že na tom opravdu moc nesejde tak jak i řikal.Navíc jak sem psal máme ještě lepší a stabilní signál.
Kdyžtak budu informovat jestli se něco děje dál.
smith22
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 15. 4. 2011 21:48

smith22 šmarjá ... vrať to původní LNB ... když ještě můžeš :-) Vrať to nové - jednoduché. Kup něco jiného ...monoblock. Když to zase vezmeš přes net, budeš mít možnost vrácení ve dvoutýdenní lhůtě. Proč nevyužít možnosti, které na nebi jsou? Připadá mi to hodně škoda.

Jestli to byla jen nekompatibilita, nebo vadná série, měl bys vyhráno...

Jo a o těch šumových číslech jsme s armamanem psali 8-) :-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků