Jak naladit družici Astra 23,5?

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mysakm 10. 2. 2010 10:19

Tak slava podarilo se mi to najit. Chyba byla v nastaveni paraboly, jina elevace, ale spravil jsem to a nasel jsem tu Astru. Vsem zucastnenym moc dekuji.

Jeste jednou dekuji a preji krasny den. :tleskani :-) 8-)
mysakm
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod K-o-J-a-K 10. 2. 2010 11:05

No jsme rádi že jsi to zvládl, já o sobě taky pochyboval po 2. dni bez výsledku, ale nakonec jsem slavil :D:D Tak mnoho příjemných chvil strávených u pěkného obrazu :-)
K-o-J-a-K
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KRUND 23. 2. 2010 17:16

AHOJ KOUPIL JSEM SI SAT. KOMPLET A ZKOUŠÍM SI HO SÁM NASTAVIT PODLE VAŠICH RAD ALE V JEDINÝ POLOZE KDE MÁM NĚJAKÝ SIGNÁL JE TATO KDYŽ DÁM MONOBLOCK DO NORMÁLNÍ POZICE TAK SIGNÁL NENÍ.U TADY TÝ POZICE MĚ ALE TAKY VŠECHNO NEJDE TŘEBA NOVA,NOVA CINEMA A HD PROGRAMY FREKVENCI MÁM TĚCH9750-10600 MÁM SATELITA 2000HD KDYBY JSTE VĚDĚLI KDE DĚLÁM CHYBU TAK PROSÍM O RADU.
P2233561.JPG
KRUND
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MONYS 23. 2. 2010 17:33

bambuss píše:Když tu řešíte multifeed a ty Astry, chtěl bych se zeptat na jednu věc.. Do satelitní techniky nevidím, tak jsem z toho trochu zmaten.

Byl nám s pomocí odborníka nainstalován multifeed a podle toho, co se zobrazuje v přijímači (Homecast S3000CR), to bere Astru 1D a 3A. Když jsem se ale díval na přehledy na parabole, zjistil jsem, že Astra 1D už je vyřazena a vysílá jen pár nějakých nepoužitelných věcí.
Všechno tedy nasvědčuje tomu, že využíváme jen jeden LNB a programy dostupné z Astry 3A, případně 1E, kerá je taky na 23,5°E. Jsou tam, kromě českých věcí, nabídky v rámci karty T&T, převážně hromady germánských programů.

Jak a kam by se dal namířit druhý LNB, aby byl vůbec využit multifeed? Hodila by se třeba pozice, kde se dají chytit nekódované anglicky mluvící programy...
Tisíceré díky :-D
Pánové prosím vás nejprve si skutečně něco o nastavování paraboly přečtěte toto jsou vše pouhé dohady vše o nastavení najdete na Parabola .cz horní záložka sekce ABC pak teprv můžete laborovat!!!
MONYS
Junior

Odeslat příspěvekod K-o-J-a-K 23. 2. 2010 17:35

:D no tak takhle určitě ASTRA 19,2 a 23,5 nechytneš ani čirým omylem. Pročti si toto téma celé ( někde na začátku jsou i moje odkazy jak má být monoblok uchycen ) a chytej. rozhodně ten monoblok musíš otočit cca 90°směrem proti směru hodinových ručiček ...tak aby koax směřoval kolmo dolů. Pročti si taky nastavení DiseqC. Řešil jsem to konkrétně já ... GOOD LUCK !!
K-o-J-a-K
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KRUND 23. 2. 2010 17:42

TADY POSÍLÁM JĚŠTĚ 2 FOTA NOVU NECHYTNU ČT2 BYCH CHYTL ALE PÍŠE MĚ TO ZAKODOVANÝ KANÁL TAK TO BUDE ASI TÍM ŽE JSEM JĚŠTĚ NEAKTIVOVAL KARTU SKYLINK JE TO TAK NEBO SE PLETU.
Přílohy
P2233565.JPG
P2233564.JPG
KRUND
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KRUND 23. 2. 2010 17:46

NASTAVENÍ DISEQC 1.0 TAM MÁM PORT 1 A DISECQ 1.1 TAM MÁM PORT 2
KRUND
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KRUND 23. 2. 2010 18:35

KDYŽ TO SROVNÁM TAK ANI TUK A TAKY MĚ VADÍ ZĚ TA INTEZITA A KVALITA SIGNÁLU SE VŮBEC NEHNE AŤ TO HEJBU KAMKOLI POŘÁD JE 45% A 10%
KRUND
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 23. 2. 2010 19:35

KRUND většině uživatelů vadí, když se píše se zapnutým CAPSLOCKem, pokud k tomu není důvod - zkus příště využít standardní písmo.

Děkuji.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K-o-J-a-K 23. 2. 2010 20:14

Toto si pozorně přečti a podívej se na umístění monobloku VIZ odkaz:
K-o-J-a-K píše:No pravda je ta, že SAT ladím prvně a opravdu jsem nikdy nevyčetl, jaké že ty frekvence LNB mám do přijímače zadat. To že v tomto bude asi chyba mě ujistil fakt, že jakmile naladím Astra3 na ty hodnoty co vidíš na mých screenech, a pak tyto hodnoty přepíšu těmato ( 9750, 10600 ) kvalita spadne na 0%, což prakticky odpovídá skutečnému stavu. To jsem ověřil až včera k večeru a silně jsem znejistěl, proto ty screeny ;-) a jsem teď tak trochu rád, že jsi mi to potvrdil.
Dneska tedy budu ladit opět a už snad silně věřím, že to bude OK. ADD ty družice na 45E ... podle tohoto nákresu je jasné, že naladím-li na středový LNB Astra23,5, tak při uchycení tak jak je na tomto schématu mi to chytne až EutelSat w2 na 16E ... tak podle logiky ( tak jak si to psal již před několika příspěvky ) když šilhající LNB přiblížím více k vertikální ose středového LNB, měl bych se teoreticky přiblít k odrazu vytoužené Astra19,2 ( to je ale opravdu jen spekulace :hm ). No a pakliže tam bude opět EutelSat, je prostě pravděpodobně chyba tam, jak píšeš v kombinaci LNB vs. offset.
Ano. Takto mi tento set byl prodán. Odkaz přímo na něj jsem tady již dával. Já si jen připlatil za AL parabolu. Jo a jak se ptáš na tu SÍLU LNB no to je tak, když někdo "umí" přkládat. To je zlý překlad, v ENG je to "Power LNB" ... tzn. napájené konvertoru přijímačem, takže to by mělo být ZAPNUTO. Pouze při zapojení dalšího přijímače do LOOP by tato funkce měla být VYPNUTA, tak praví manuál.
No a snad jsem již odhalil tedy definitivně všechny neznámé a dneska proběhne slavnostní zahájení CZE provozu. Podám odpoledne info.

Pak takto uchyť monoblok Obrázek a na svém přijímači podle obrázku nastav i DiSeqC kdy na DiSeqC B nastavíš ASTRA 3A/23,5. Následně pak v přijímači nalaď kanál, kde vysílá ČT4 ( je free ) a pohybuju pomalu a s prodlevou cca 5sekund při každém malém změně směru a musíš za každou cenu naladit ASTRAu 23,5. Pak když si přepneš na ASTRA 1/19,2 a nastavíš ji DiSEqC A, musíš mít signál i na ní. Nedělej při ladění zbrklé pohyby, změny dělej tak po 0,5cm a vždy opravdu čekej těch 5s než opět někam pohneš parabolou !! Pak je úspěch
K-o-J-a-K
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KRUND 23. 2. 2010 22:00

já mám v menu diseqc 1.0 a 1.1 a tam zadávam porty tak jsem zkusil do 1.0 dát 2 port a ten 1.1 jsem vypnul srovnal jsem monoblock podle obrázku a zkouším ladit čt24 na transpondéru 12525v27500 a chytil jsem signál ale když to zkusím zapnut napíš mě to zakodované ta čt4 má taky signál ale taky píše zakodované tak já nevím vždyt by to měli být volný programy.
KRUND
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod K-o-J-a-K 23. 2. 2010 22:54

Ano buď se DiSEqC značí port 1 ( TONE A ) nebo port 2 ( TONE B ). Toto je důležité mít správně nastaveno. Takže jsem pochopil, že jsi tedy naladil obě ASTRY OK?

Prostě v přijímači nastav 2 družice s tímto nastavením:

1) ASTRA 3A/23,5 ..... DiSEqC 1.0 TONE B ( port 2 )
2) ASTRA 1/19,2 ..... DiSEqC 1.0 TONE A ( port 1 )
3) Samozřejmostí je mít správně nastaveny hodnoty pro LNB ( L.O. frekvence ) nebo-li nízkou a vysokou frekvenci !! Toto má zásadní vliv na chod celé sestavy !
4) Máš-li kartu tak ji na NETu aktivuj a vlož do přijímače ( teď jsem ale zkoušel a mě ČT24 jede OK i bez karty ... )
K-o-J-a-K
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 24. 2. 2010 08:57

KRUND píše:já mám v menu diseqc 1.0 a 1.1 a tam zadávam porty tak jsem zkusil do 1.0 dát 2 port a ten 1.1 jsem vypnul srovnal jsem monoblock podle obrázku a zkouším ladit čt24 na transpondéru 12525v27500 a chytil jsem signál ale když to zkusím zapnut napíš mě to zakodované ta čt4 má taky signál ale taky píše zakodované tak já nevím vždyt by to měli být volný programy.


To KRUND: Diseq1.0 a Diseq1.1 sú dve rôzne veci - to nie je výstup A a výstup B !
Takže
1/ nastav Diseq tak ako ti píše KOJAK
2/ žiadnu kartu zatiaľ neaktivuj -> potrebuješ najprv chodivú anténu na nekódovaných programoch. Vyber kartu úplne von!
Všetky dolaďovacie testy rob na ČT24, TA3 alebo nemeckých staniciach u 19.2E

3/ sú dva spôsoby ako nastaviť anténu
A/ dať natvrdo napr. ČT24 a točiť anténou. Tento spôsob je dobrý ale pre analogové vysielanie, pre digitál môže trvať nájdenie práve ČT24 aj niekoľko hodín, prípadne ju nenájdeš vôbec.
TOTO NEODPORUČAM PRE AMATERSKE HĽADANIE SAT POZICIE

B/ oveľa efektívnejší spôsob je tento:
(predpoklad je, že už máš správne nastavené frekvencie oscilátora LNB a vieš že funguje správne Diseq -> t.j. pri točení anténou sa mení sila signálu) Potom:
- nastav približne anténu podľa suseda alebo buzoly do smeru a výšky kde predpokladáš tvoju družicu.
- skontroluj že máš silu signálu aspoň 80%, snaž sa jemne doladiť tak, aby si mal čo najväčšiu silu signálu. dôležité pri prvom pokuse je mať správne výškové nastavenie antény. potom ti už bude stačiť len pootáčať okolo držiaka.
- teraz daj na SAT prijímači skenovanie družice - buď celé pásmo, ak to v menu je, alebo družicu ktorú si chcel naladiť.
Po preskenovaní skontroluj aké stanice sa naladili. Porovnaj naladené stanice so zoznamom staníc na www.parabola.cz alebo inej stránke.
Porovnaním zistíš, na akú pozíciu si vlastne natočený. poznač si polohu na držiaku a Ak je to napr. 28.2E - pootoč anténou o cca 6cm na obvode LNB v smere hodinových ručičiek a si niekde okolo 23.5E.
Znova skenuj a skontroluj aké sú tam stanice. a tak dokola.´

Ak tvoj prijímač nemá "slepé" skenovanie tak vždy skenuj spôsobom:
- ASTRA 23.5E -> ak nenašlo žiadne stanice
- pozícia 21E -> ak nenašlo žiadne pozície
- pozícia 26.5E atd, t.j. jednu doľava od pozície ktorú hľadáš, potom jednu doprava, potom 2 doľava, potom 2 doprava od žiadanej pozície.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KRUND 24. 2. 2010 21:48

zdravím tak děkuji za vše od každého jsem si vzal něco už mám konečně naladíno nakonec jsem to udělal tak že jsem tam hodil tu čt24a nekoukal jsem na signál ale na obraz a prostě pak tam nejednou spadl(po různém nastavovaní) protože když jsem koukal na signál tak tam byl ale zase to pak psalo že to je zakodovaný no asi jsem měl štěstí.teď už mě stačí akorát aktivovat kartu aby mě šli i ty ostatní kanáli.jinak kvalita signálu mě to píše 76% zkoušel jsem to ruzně jemně doladit ale víc z toho nevymáčknu snad mě to bude stačit hlavně na HD kanáli abych nebyl ošizen o kvalitu.tak jěště jednou DÍKY.
KRUND
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod K-o-J-a-K 25. 2. 2010 03:19

No jestli máš monoblok relativně skoro vodorovně, zkus jej v tom držáku trochu ( cca 5° ) pootočit směrem protisměru hodinových ručiček ( při pohledu zpoza paraboly ) tzn. ten volný LNB jakoby trochu dolů ... já jsem s kvalitou na tom byl stejně a takto jsem to vyšperkoval až na nějakých 92-98% kvality ;) ... máš stejně velký off-set jak já takže by ti to mělo jít tež.
K-o-J-a-K
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků