THE PUB - ta naše Plznička (Recenze)

Hifistudia, hifibazary a témata týkající se AV, která nelze zařadit do ostatních sekcí

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kozousch 10. 4. 2009 10:11

Včera jsem bohužel navštívil toto zařízení:
http://www.thepub.cz/liberec/kontakty/

Výběr restaurace nezpůsobil úder do hlavy, ale naprcaná kolegyně z naší kolbenky, která se s námi takto originálně rozloučila před odchodem do hekárny a zjevně chce, abychom na ní dlouho vzpomínali.

Cílovou skupinou zákazníků tohoto marketingového projektu jsou zjevně:
- technicky založení jedinci mající v oblibě LCD displeje
- soutěživí jedinci, kteří ale neradi prohrávají
- jedinci, kteří netuší, jak má pivo chutnat a jak se má správně čepovat
Ideální zákazník má samozřejmě co největší počet těchto neznalostí a úchylek.

Na každém stole je trojkobra s malou dotykovou LCD obrazovkou. Každý majitel otupělých chuťových buněk si vybere nějaké osobní číslo (jen pro přehlednost, jinak jsou samozřejmě všichni jedničky), zkusí se do tohoto čísla strefit umatlaným prstem na dotykovém displeji a už si může sobě sám natočit tolik zrzavé eurolimonády pěkně odstáté z kohoutu a trubek, na kolik nemá chuť.

Velice zajímavé bylo sledovat Top Ten The Pub ČR promítaný na plátna na zdech a vzhledem i seriózností připomínající Jackpot na hernach s výherními automaty. Především mě zaujalo, že Liberec se neustále pohyboval od prvního do třetího místa i v době, kdy byla flusárna poloprázdná a výluhy ze šťovíku skoro nikdo nekonzumoval. Předpokládám, že Ostrava, která se na libereckých animacích neustále pohybovala na chvostu kyselého pelotonu, ve stejný čas v ostravské samotočně oscilovala mezi první a třetí pozicí a Liberec tam byl recipročně outsiderem.

Pikantní se mi zdály za skleněnými dveřmi jakobynáhodně vystavené tanky válcového tvaru imitující vzhled klasické varny. Osobně by se mi zdálo poctivější provedení ve tvaru cylindrokónickém, ale zákazník zjevně chce být klamán a PR odborník mu rád vyhoví.

Marketningová taškařice tvrdící, že pijeme pivo z tanků, to podle mě završila dokonale. Vzhledem ke značné vzdálenosti píp od imitace varny se raději neodvažuji odhadnout, před kolika dny právě točené pivo opustilo útroby tanku.

Posuzovat národnosti a sexuální orientace obsluhujícího personálu by bylo nefér a proto tak neučiním.

Nepamatuji si, kdy jsem naposledy utratil jen za pivo sám za sebe a za jeden večer 400 korun českých. Pokud si dobře vzpomínám, tak včera jsem toho vybryndal minimálně. Zvrhnul jsem jen jediný půllitr, a to záměrně hned ten první s vinným střikem z kohoutu. Pak jsem snědl brouka oškliváka ratata a pustil se s nechutí do toho.

FUJ
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kozousch 10. 4. 2009 10:14

Omlouvám se za neaudio nevideo téma, ale když já chudák nikde jinde nediskutuji. Blognul jsem si také jen jedinkrát v životě:
http://clatrina.blog.cz/0605/jaka-spros ... r-52248768
( úplně dole příspěvky číslo [35] a [36] )
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petr-ad 10. 4. 2009 12:02

Ale to můžeš napravit ;-] Vrať se tam dnes, prozkoumej, čím reprodukují hudbu a doplň příspěvek :-D (tedy jestli to dokážeš, se tam vrátit)
Tipuji Pure Acoustic a nebo něco "bum-cink-noname-china" Ale možná se krutě mýlím.

Jinak docela chápu tvoji hrůzu z návštěvy takovéhle "profivýpivny". Taky bych byl nesvůj, naštěstí jsem ještě neměl tu "čest".
Zřejmě při vymýšlení tohohle zařízení došlo na pořádný marketigngový průzkum v jisté vrstvě obyvatelsva a katování kostů. A teď se můžou frikulíni (free-cool-in) vesele bavit a soutěžit ve své oblíbené... ...PUBu :love:

Jj, každému co jeho jest - existuje hospoda, kde se tě číšník zeptá: "Co budeš žrát chasníku? A co ta tvoje fuchtle, bude něco chlastat?" A lidi tam prý jezdí rádi... 8-S Ale prý je tam dobrá akustika (na podlaze piliny) :mrgreen:
"Nejsem hifista, ale chtěl bych jím být. Až vyrostu, budu taky hifistou!"
petr-ad
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jito 10. 4. 2009 13:12

Už jsem tam byl a nic pro mě. :-/ Není nad palírnu typu Vápenka-kdysi. 8-P
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jersey II. 10. 4. 2009 13:14

Super téma!! :D
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kozousch 10. 4. 2009 15:31

to Jersey II.: super je to leda pro tebe, tys to nepil :-(

to petr-ad: naopak, jako jasnovidec by ses bez problémů uživil. Asi hodinu bylo naštěstí ticho, jenže pak nastartovali jeden z hlavních důvodů, proč se vyhýbám pouťovým atrakcím:
http://www.maxistore.cz/maxistore/s65/K ... y-WP4-WP-4

Samozřejmě jsem hned vyskočil ze židle jako kdyby mi prasknou hemeroid, ale naštěstí byl jeden z kolegů rychlejší a bývalého kolotočáře umravnil politicky korektnější žádostí, než jsem měl na ztrápeném jazyku připravenou já. Teď toho ale hořce lituju, protože kdybych stihl požádat já, tak už bych si další pivo stoprocentně natočit nesměl a to by mi teď nebylo jako kdybych týden lízal kulečníkový stůl.

Abych to uvedl na pravou míru, tak já rozhodně nejsem takový zatvrzelý odmítač produkce popovickoplzeňské chemičky jako můj společník. Sice se jí snažím vyhýbat, ale třeba v mojí oblíbené ostašovské nádražní čtyřce bez ubrusu, kde výborně vaří a pravidelně vyplachují trubky jsem schopen Plzeň polknout i několikrát za sebou bez obavy ze zpětného chodu. Tam dokonce vydržím i devítku Gambrihnus a ten už je standardně jen pro opravdu kachní žaludky a PR tlakem vymyté mozky.

Můj společník totiž souběžně s druhou vysokou školou studoval střední potravinářskou průmyslovku obor "vaření piva" (oficiálně se to jmenuje nějak jako kvasné procesy ....) a když byl v plzeňské chemičce na exkurzi, tak ze sebe dělal nepoučeného milovníka piva, což pro něj s jeho figurou není žádný problém. Vrchní chemik ho prováděl jednotlivými provozy a společníkovi postupně padala brada až na pivní mozol, protože ze školy znal necelou polovinu ojebů, které tam používají. Koho zajímá rozdíl mezi patokem prodávaným pod obchodní značkou Pilsner Uuuutrejch nebo jak a pivem plzeňského typu nechť navštíví http://www.svetpiva.cz/
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 10. 4. 2009 16:30

:lol: To jsou hlášky.
Nějaký fotky by nebyly? :D
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kozousch 10. 4. 2009 18:16

to vanDave: a takhle pitomej jsem v civilu pořád. To jen tady na fóru píšu místo ho.no ó nikoliv.
Máš zájem o fotky té hospody nebo následků z návštěvy té hospody?

Hospoda má sebechválu zde:
http://www.thepub.cz/download/

Já nemám foťák ani v mobilu, ale bývalý kolega profesionální fotograf něco nafotil, takže až to někam zavěsí, zkusím vybrat něco s Hi-Fi a Hu-Hu tématikou. Jenže tu chuť a zvuk nevyfotí ani profesionál zrcadlovkou za 50 tisíc. Naštěstí .....
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vanDave 10. 4. 2009 19:40

:D
Tak buď svůj (v rámci možností...) :D
Jj, klidně to hoď do fotogalerie. :D

Ty barový židle jsou ňák blízko u sebe, ne? :-)
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kozousch 10. 4. 2009 20:28

Ty stolice takhle naskládali asi kvůli propagačnímu focení, aby všichni valili okuláry, kolik mají hodobóžových seslí. Krkali jsme naštěstí dál od baru pod Dexonem. Při (ne)normálním provozu takhle ta bidýlka určitě nebyla, protože tam kromě jedné kur....Irenky seděl triumvirát Houmrů Simpsnů a těm by tyto rozteče zajistily dost intimní atmosféru v oblasti čar ponoru jejich tankerů

Na mém logu je prý špatně vidět, co to mám za koníčka na koníčka. Obávám se ale, že jste byli šťastnější, dokud jste o mé zálibě v mezidruhové erotice nevěděli:
http://imgway.eu/get.php?img=8694
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kozousch 11. 4. 2009 23:12

Na závěr dodám, že ten, kdo se mylně domnívá, že jsem nějaký úžasný vtipálek, zjevně nezná tyto blogy:
http://enimen.bloguje.cz/
http://www.dfens-cz.com/ (doporučuji zejména články od samotného D-FENSe)
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 11. 4. 2009 23:34

u nás v hradci králové tento The PUb plzen byl v stejném duchu samozřejmě. co mě nepotěšilo, to pivo prostě nebylo dobrý (nakyslé, mírný zápach možná, už nevím) a nebylo správně vychlazené. týden před tím jsem se tam stavoval na obsluhou točené(!) malé pivo, a to pivo mělo tak 13°C. tak jsem obsluze říkal:
Já: to pivo bylo docela teplé, víc ho chladte.
Obluha (dvě baby): to pivo má přesně 7° přesně podle plzenské normy
J: tak tohle ho nemá
O: má, přesně podle normy
J: chutnala jste to?
O: (ticho)

takže podnik mě tam už neuvidí. nápad dobrý, zpracování ujde, já raději když mi to v hospodě za 30 kč někdo dělá, než abych si to za ty prachy dělal sám. sám si to mužu na zahradě za poloviční cenu dělat sám taky. spotřebák (pivo) špatný.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kozousch 12. 4. 2009 00:23

V principu je tenhle způsob točení piva snad nejhorší ze všech možných způsobů a je to klasická ukázka vítězství kvalitního marketingu nad tupostí zákazníka, kdy kvalita vlastního nabízeného produktu vůbec nehraje roli. Zákazníkova pozornost je totiž cíleně nasměrována na jiný cíl než je vlastní produkt. Je to vlastně princip dávno známý z nákupních center, kam zákazníci nejsou lákáni na možnost zakoupit kvalitní produkt, ale na "zábavný a zajímavý způsob nakupování" šmejdů.

Dalším krásným příkladem je úspěch multiproduktu pro vohnouty GambriHnus Extraliga, i když zde je to spíš kvůli tomu, že lze s úspěchem předpokládat, že ten, kdo je schopen pít náhražku piva značky GambriHnus, má jistě dost silný žaludek i na úplatný showbusiness vydávaný za sport a naopak, takže mezi zákazníky jednoho produktu je vysoké procento potencionálních zákazníků produktu druhého.

Tank je samozřejmě lepší než sud, ale ne s 50 metry trubek k pípám s minimální hodinovou výtočí. Dokonce i standardní uspořádání s pípou směrem k zákazníkovi není ideální, pokud tank není ve sklepě přímo pod pípou. Pivní trubky mají být co nejkratší a výtoč ideálně kontinuální.

Ve světě je běžné, že pípa není na barovém pultu, ale na zdi místo polic se žluklými buráky a výčepní točí zády k zákazníkovi. Přímo za zdí výčepu je pak chlazený prostor pro sudy nebo v ideálním případě tank. V tomto uspořádání se na tuto zadní stěnu s pípami umisťují zrcadla, aby zákazník měl pocit, že může poznat, zda výčepní správně točí, přestože pozná h....

Tohle už nebylo tak veselé, což?
Naposledy upravil Kozousch dne 12. 4. 2009 00:34, celkově upraveno 4
Kozousch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 12. 4. 2009 00:34

hezké... dík za info.
Mohli bychom prosím vystoupit ihned z Evropské Unie?
audis
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kozousch 12. 4. 2009 00:37

hezké a pravdivá informace je v tomto případě oxymoron
Kozousch
Mírně pokročilý


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků