Tansio Mirai TSMR3

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod saba32 28. 4. 2019 16:38

ondrasheq: Evidentně většina vlastníků Mirai kupovala naslepo, tuším i ty jsi zvažoval jejich koupi. Upozaděných středů u IT01s jsem si vědom, na druhou stranu všichni recenzenti tvrdí, že je mají výrazně lepší než IT01 a jaký tu byl kolem nich neskutečný hype. O tenkém zvuku IT01s slyším poprvé. Recenze na FH5 jsou trochu rozporuplné. Nemám odvahu analyzovat sluchátka po krátkodobém poslechu někde na prodejně, měl jsem takové, která byla na první signální v pohodě a později mi jejich čaro vyprchalo,... i takové, kde to bylo přesně obráceně. Ano, ta euforie kolem Mirai je výsadou avmanie, na netě jsem na ně našel až dvě plnohodnotné recenze:).
saba32
Junior

Odeslat příspěvekod rendyG 28. 4. 2019 16:51

Podle me na tom ze kolem TSMR neni takovy hype ma velkou zasluhu youtuber BGGAR, ktery tehdy neskutecne vyzdvihl DM6, zatimco o TSMR3 rekl v podstate jen ze jsou ok. Myslim ze mel/ma i TSMR4, na ktere ale nikdy recenzi neudelal, coz je mozna skoda.. Mezitim Moondrop v cele s Kanas Pro sklizi ve svete samou chvalu, rekl bych ze hlavne diky tomu ze tonalne sve sluchatka ladi podle Harman targetu (tonalita ktera je podle studii nejlibivejsi - zabavnejsi nez uplna neutralita).
Ted vychazi jeste ctyrpasmove DM7 za $300 a pokud je aspon trochu pravda to co o nich Chris na youtube rekl, mame se na co tesit...
Naposledy upravil rendyG dne 28. 4. 2019 17:07, celkově upraveno 1
rendyG
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod amarok 28. 4. 2019 17:01

Reveal :-)
DSC_6954.jpg
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 28. 4. 2019 17:22

Mám FH5 i TSMR3 Pro. TSMR velice krátce a zatím se nechci pouštět do nějakých větších hodnocení.
Co se týče pohodlí usazení, u FH5 jsem měl problém a vyřešily to až JVC Spiral Dots nástavce velikosti L (normálně mám velikost M). TM mně sedly jak pr... na hrnec na první dobrou s nástavci co tam byly od výrobce a zatím jsem neměl potřebu hledat nové - to se mně stalo asi poprvé v životě. Rovněž izolace je u TM o dost lepší jak u FH5.
Co se zvuku týče, byl jsem z FH5 dlouho dost unešený, zejména z basu, jen jsem možná postrádal trochu výšky. V okamžiku kdy jsem nasadil TM to přestalo platit. TM jsou prostě zvukově někde úplně jinde než FH5. FH5 mají lepší pouze subbas. TSMR nádherný průzračný zvuk, dobrá separace nástrojů. Výšky i středy mnohem lepší než u FH5. Basů mají taky dostatek, je pěkně prokreslený, jen nejde tak hluboko jako u FH5. Taky jsem si všiml, že pokud přejdu z TM na FH5, zní to jako přes hadr.
Abych to shrnul, TM mají mnohem analytičtější a vyrovnanější zvuk. FH5 jsou zase velice zábavná. Poslech obou není ani po dlouhé době únavný. FH5 ledasco prominou, na TM je dost slyšet kvalita zdroje a nahrávek. Taky mám pocit, že na TM mají mnohem větší smysl Flac soubory s vyšší vzorkovací frekvencí. Oboje sluchátka testována na Mojo a HiBy R3. Zatím to mám tak, že TM budou na doma a FH na ven.
FH5 mají lepší balení, víc příslušenství a hlavně podstatně podstatně lepší kabel než TSMR. Tam je záhodno koupit něco lepšího. Jinak vlastní provedení sluchátek je v obou případech špičkové, jen TM na mě působí trošku lepším dojmem.
Kdybych si měl nyní vybrat po kterých sluchátkách raději šáhnu u stylů které poslouchám (art rock, gothic rock, různé žánry metalu, sem tam nějaká elektronika, ale i Vivaldy apod.), určitě to budou TSMR a přivřu oči i nad tím, že bas nejde tak hluboko jak u FH5, byť mám hutný bas rád.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mrazíkovo 28. 4. 2019 19:39

Ten BGGAR tlačí primárně Fearless Audio a to tak, že docela dost. Vzhledem k tomu, jak má FA široké portfolio, asi není divu, že se nepouští do rozboru dalších značek. Brát jako bernou minci názor jednoho recenzenta je dost ošemetné. Pokud s tím člověkem nemám vysloveně podobné vnímání zvuku, tzn to co slyší on, já vnímám stejně, tak jsou veškerý recenze jen indikátory toho, co případně stojí za vlastní poslech.

ad IT01, když ty sluchátka přišly na trh, tak v zásadě za tu cenu moc konkurence neměly, proto to veřejné nadšení. Věc se má však tak, že tento trh se vyvíjí neskutečně rychle a kdo by králem včera, dnes žebrá o pozornost ve škarpě. Tudíž v dnešním světle jsou už out. Měl jsem i IT03 a nikdy jsem nepochopil ten rozruch kolem nich. Stejně jako teď nechápu rozruch kolem BGVP DM6. Nicméně každý z nás máme kladívka nalazena jinak a co mě nebere, druhého může těšit. A stejně to platí i naopak.

S mnoha věcmi zde řečenými celkem důrazně nesouhlasím, ale určitě si nenárokuju patent na obecnou pravdu, tak nesouhlasím mlčky. Snažím se vždy psát objektivně a hlavně jsem se naučil před nákupem pečlivěji vybírat a nebrat to kus po kuse, jak to z výrobců lítá co minutu. Občas se něco povede, jindy ne. Tansio Mirai se myslím určitě povedly.
Nejsem recenzent, jsem dojmolog
mrazíkovo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 28. 4. 2019 20:44

Nemal som v umysle nejako hanit IT01, sorry ak to tak vyznelo, ved tie sluchatka som mal zo vsetkych najdlhsie, uz to je u mna nezvykle. Chcel som tou vetou poukazat len na to, ze Tansio su po zvukovej stranke vacsi zazrak ako IT01, samozrejme pre mna, niekto iny to moze vnimat inak.
Ja som akosi neprisiel BGGAR na chut, aj ked nebyt jeho, nikdy by som nevyskusal Kyliny. Jeho recenzie mi v niecom pripominaju Zeosa.

A inak si myslim, ze by som mohol s tymi "mnoha vecmi" nesuhlasit aj "nahlas", ved vela ludi by zrovna tvoj nazor zaujimal. :-)
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rendyG 15. 5. 2019 19:57

Vlákno nám nějak ztichlo..

Kdyby někdo sháněl původní verzi TSMR3, jeden recenzent z US prodává za dobrou cenu.
$130 + $6-15 za dopravu k nám, not bad :)

https://www.head-fi.org/threads/fs-tans ... -3.906673/
Sennheiser HD580, MrSpeakers AlphaDog (diy)
Blessing2:Dusk, RE400, ZS5v1, modded: [Evos Palais, HifiWalker A1, diy "ER4XR"]
Mimby -> THX789
E1DA 9038S, ZX300, ES100, Walnut V2 (V5i)
rendyG
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mistr63 15. 5. 2019 22:21

Tansio Mirai mě stále těší , díky tedy mrazíkovo. A protože červíček hlodá a hlodá , chtěl jsem nějak upgradovat své vnitřní “ego” a našel jsem . Creative SXfi zesilovač , který mi otevře nové obzory . Na AvManii je o tomto kousku zmínka: https://avmania.e15.cz/creative-sxfi-am ... produktory
Jestli je jen trochu pravdy , jak to hodnotí ti, co slyšeli , pak se nemůžu dočkat.
Nedá se objednávat do Čech , ale na eBay byl prodejce ze Singapůru ,takže jsem obešel a už je na cestě .
Uvidím - uslyším , co to udělá se známým zvukem .
Tansio se zvukem 7.1
mistr63
Junior

Odeslat příspěvekod Carabei 17. 5. 2019 16:56

Tak jsem zkoušel různé variace DACů a kabelů k TSMR 3 Pro a nakonec si mě získala kombinace SpinFit, kabel od NS Audio 8 core Pure Copper & Silver-plated Copper, Dragonfly Red a Tidal MQA.
Carabei
Aristokrat klubu D2
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MarekKE 17. 5. 2019 22:19

Carabei píše:Tak jsem zkoušel různé variace DACů a kabelů k TSMR 3 Pro a nakonec si mě získala kombinace SpinFit, kabel od NS Audio 8 core Pure Copper & Silver-plated Copper, Dragonfly Red a Tidal MQA.


Teraz este zisti ze aky den v tyzdni, a aka hodina a minuta je pre teba najlepsia na pocuvanie hudby, a ake vonne tycinky to vsetko umocnia. Polo tricko Vs. klasicke tricko, papuce ci naboso, pred jedlom, po jedle...TO NIE JE LEN TAK !!
MarekKE
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod martas38 17. 5. 2019 23:55

MarekKe: nějak nechápu tvůj komentář. Něco k TSMR 3 by nebylo?
Mně dnes k nim došel tento kabel:
https://www.aliexpress.com/item/FDBRO-8 ... 23720.html
Musím říct, že takovou změnu zvuku jsem nečekal. Velice se pročistily výšky, zvuk je pevnější, ostřejší, lepší separace nástrojů. Kabel je bytelný, zpracování vypadá velice dobře.
Nikdy jsem té kabelové magii moc nevěřil, ale zdá se že na tom skutečně něco bude.
Jinak já je páruji s Chord Mojo a nástavce používám ty černé, co tam jsou nasazené od výrobce.
Eversolo DMP-A6->Chord Qutest->Cayin HA-1A->Forza Noir Hybrid HPC->Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000->Dunu Blanche->Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+->Pioneer SX-S30DAB->Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Carabei 18. 5. 2019 08:50

MarekKE: Klidně se vysmívej, ale já ten rozdíl slyším a přibalený kabel k Tansio je prostě slyšitelně horší jak od NS Audio, význam nástavců bude mít vždycky vliv a o DACu ani nemluvě. Na čem to posloucháš ty, když už jsi takový expert? :-P
Carabei
Aristokrat klubu D2
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod amarok 18. 5. 2019 14:01

U trojek je stříbrný kabel opravdu lepší variantou. Dělá přesně to, co píše martas38. Dost podstatně se zlepší vokály.

Ten originální kabel jsem omylem zničil, tak jsem ho kus oholil a kvalita "mědi" je teda příšerná. Kus žíly měl béžovou barvu, kus takovou šedivou ... nevím jestli pomohlo, že byl silnější.
amarok
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Carabei 19. 5. 2019 06:47

Nemáš foto?
Carabei
Aristokrat klubu D2
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod amarok 19. 5. 2019 09:46

Tak jsem ho ještě roztřepil ... a to šedivý/bílý vypadá ... jako umělý provázek, kolem kterého je měď opletená. Někde jen řídce.
DSC_7018_.jpg
amarok
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků