Změna či upgrade ze Sennheiser Momentum M2 over ear

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hanysek3099 11. 1. 2019 18:58

Zdravím,
po cca ročním používání uvažuji o změně sluchátek Sennheiser Momentum M2 over ear za jiná. Jsem s nimi spokojený, ale rád zkouším nové věci. V tuto chvíli však vůbec nevím co vybrat. Jako zdroj zvuku bude Shanling M0 a LG V30. Nepotřebuji nutně BT, ale nebráním se i bezdrátovým. Bohužel se v nejbližší době nedostanu do Audiga, takže bych rád znal Vaše názory a typy. Přemýšlel jsem o Sony WH1000 xm2, hodně dobré reference jsou na 1More Triple Driver over-ear. Před Senny jsem měl např. Panasonic RP-HD10e a Audio-Technicy ATH MSR7. Předem děkuji za Vaše rady a názory.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doktor Trychtýř 11. 1. 2019 23:06

Sennheiser Momentum M2 over ear jsou moje oblíbená sluchátka. Pokud by změna měla být upgrade zvukových kvalit uzavřených over ear sluchátek, která se dají rozumně krmit přenosnými zdroji, myslím, že možnosti jsou celkem omezené a relativně drahé. A upgrade to není univerzální, ale spíš jako doplněk na domácí kritický poslech. Sám jsem to před časem řešil. Nehledal jsem bezdrát či potlačení hluku. Pořád M2 považuji za velmi univerzální a na ven, do kanceláře nebo na cesty my stačí. Skončil jsem nakonec u Beyerů T5p II a potom u Audeze LCD-XC. Je to ale nejen k posunu v kvalitě, ale i charakteru. Momentum považuji za zábavnější a uhlazená sluchátka se zvednutým sub-basem a možná trochu potlačenými výškami, což se mi na nich líbí, protože mne celkem iritujě charakteristika do V. I když je bas zvýrazněný, tak rozhodně neuspokojí rizí bassheady. Ve své kategorii je považuji za etalon a nevidím smysl hledat nástupce v podobné cenové hladině. Beyery T5p II jsou pro mé ucho vyrovnanější a mírně sušší, sub-bas nejde tolik do hloubky, ale basy mi přijdou pevnější. Stále ještě mají malou špetku muzikálnosti aby to byla sluchátka na radost z poslechu hudby a ne uši drásající lupa nebo rizí pracovní nástroj do studia. Oproti M2 mají o fous lepší podáním prostoru a víc detailů. Posun v kvalitě je ale podstatně menší než posun v pořizovací ceně. Provedení je kvalitní, ale materiáy mi nepřidou tak hodnotné jako u M2 (umělá kůže vs pravá kůže, více plastu, méně kovu). Jsou poměně velká a neskladná, ale lehká a konfortní. Hrají solidně i z běžných zdrojů jako je mobil. Audeze LCD-XC už je rizí audiofilní kousek, pro mne na dlouho konečná. Není to už na ven (stejně jako T5p II). Vyrovnané, audiofilní podání, méně tolerantní k nahrávce, dá se ale krmit DAPem, ale výkonný stolní zesilovač posouvá projev výš. Cením si na nich opravdu přirozené, věrné podání bez nějakých nepřirozených zvýraznění frekvencí. Co se rozlišení týče, dále posun oproti T5II. Jen nejlepší materiály (s výjmkou kabelu) a výborné zpracování. Kromě ceny je tu ale jejich značná váha a velikost. I když jsou pohodlná, prostě ta váha nejde přehlédnout.
Doktor Trychtýř
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 11. 1. 2019 23:56

... tie Momentumy M2 by som určite zas už tak moc neprežíval ... naopak také Oppo PM-3 alebo Audeze Sine by som určite vyskúšal !
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Doktor Trychtýř 12. 1. 2019 00:30

Souhlas, Oppo PM-3 i Audeze Sine asi budou o něco lepší než Momentum M2. Ani jedny jsem sice neslyšel, ale zvažoval jsem je, zvlášť Sine. Jestli si dobře pamatuju, Oppo budou spíš sušší a vyrovnanější a Audeze spíš muzikálnější a basovější, ne? Když jsem ale šel do Beyerů, raději jsem je pustil z dohledu.
Doktor Trychtýř
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 12. 1. 2019 00:50

... podľa mňa sú lepšie ako "ucingané" drahé Beyery aj Focal Listen ... ale je to samozrejme každého osobná voľba ... a inak aj Audeze Sine sú veľmi dobrá voľba, ale sú veľmi náročné na výkon aj výstupný odpor zosilovača.
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 12. 1. 2019 07:49

Focal Listen jsem měl pár dnů doma, zvukově to žádná hitparáda nebyla - podobný charakter jako TH-X00, ale s o něco menším basem - celkově byly oproti Fostexu tenčeji hrající (ale za ty peníze OK - měl jsem je za 2990Kč).
Kvůli čemu jsem je ale vrátil byl komfort, náhlavní most po chvilce tlačil (nedostatečné polstrování) + sluchátka měly dost velkej přítlak - ještě větší než nové HD600/650.

Taky mě dost vadilo, že se do naušníků nevlezou celé uši - připadlo mi, že jsou konstrukcí něco mezi over ear a on ear.
Gustard A26 - Headamp GS-X Mini - Sennheiser HD 800
BabetakCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hanysek3099 12. 1. 2019 08:03

Se Sennheisery jsem celkově spokojený, nicméně jak jsem již psal, rád zkouším nové věci. Ne však za každou cenu, tak dobře mě jakožto učitele zase neplatí :-) Zaujal mně inzerát na místním bazaru na Hifimany HE400i. Otevřená konstrukce není problém, jedná se o použití pouze doma, na cesty mám iBasso IT01. Na Hifimany jsem četl hodně pochvalných recenzí a zkušeností. Mohl by to být zajímavý posun?
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doktor Trychtýř 12. 1. 2019 13:22

bacil2 píše:... podľa mňa sú lepšie ako "ucingané" drahé Beyery aj Focal Listen ... ale je to samozrejme každého osobná voľba ... a inak aj Audeze Sine sú veľmi dobrá voľba, ale sú veľmi náročné na výkon aj výstupný odpor zosilovača.


Výšky T5P II jsou charakterem dost podobné těm M2, jen jich je díky neutrálnímu ladění drobet víc. Rozhodně bych Beyery kvalitou označil za vyšší ligu. Focal Listen jsou podle mne +/- stejná liga jako M2, jen jinak naladěná. Jiná věc je poměr cena výkon Beyerů. Zvlášť u vyšších modelů je myslím dost problematický. Koupil jsem je z druhé ruky, za plnou cenu bych do nich nešel.
Doktor Trychtýř
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kozenka 12. 1. 2019 14:23

Hifiman HE400i jsem mel a z toho co jsem vlastnil byly nejlepe hrajici sluchatka jaky jsem kdy mel. Urcite muzu doporucit.
kozenka
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 12. 1. 2019 21:08

BabetakCZE píše:Focal Listen jsem měl pár dnů doma, zvukově to žádná hitparáda nebyla ...

... no veď možno preto mám ich zvuk celkom rád ... z "hitparádovo" ohurovacích zvukov som už na staré kolená vyrástol ... dúfam, že si tie Listeny počúval na niečom normálnom - nie na "r2r 11"

... minulý rok na výstave v BA som priamo porovnával Listeny s Elegiami a bol som veľmi, ale veľmi prekvapený ... a myslím, že nás tam bolo prekvapených viac :mrgreen:
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 12. 1. 2019 21:16

R2R11 už nemám několik měsíců, Listeny jsem poslouchal z Moja a mobilu.
Gustard A26 - Headamp GS-X Mini - Sennheiser HD 800
BabetakCZE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 12. 1. 2019 21:25

... z Mojom si podľa mňa Listeny moc nerozumejú. Výrazne lepšia sa mi javí kombinácia s Pre Box S2 digital ... aj s Hugom sú tiež viac v pohode
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kuko61 12. 1. 2019 22:07

Podľa mňa sa v súčasnosti oplatí hlavne Listen wireless verzia. Za plnú cenu neviem, 259€ by som za ne asi nedal. Ale teraz sa dajú kúpiť nové za 130-150€ (mne sa ich podarilo kupit za 110€), čo je na BT slúchadlá s aptx a slušným zvukom veľmi dobrá cena...

...ja som na výstave porovnával Listeny s Bose QC 35 II a to čo liezlo z Bose ma velmi sklamalo. Ten zvuk by mal veľa basov asi aj pre bassheadov :)
Oproti tomu Listen Wireless majú naozaj príjemny zvuk s mierne zvýraznenými basmi, čo mi však vyhovuje. Do roboty su super, chcel som tam bezdrát, lebo casto musim vstat od stola, alebo dat na chvilu sluchadla dole. Tiež veľmi dobre tlmia, aj keď nemajú ANC. K PC mam BT vysielac a dosah v hale s jednou priečkou je bez problemov 25m.
Cez kábel som ich ešte nepočúval, takže porovnať neviem. Často sa pri BT slúchadlách zvuk cez kábel a pri bezdrátovom počúvaní líši.
Čo sa týka velkého prítlaku, s tým súhlasím, ale to sa časom poddá, trochu ich roztiahnem. Ešte vyskúšam náušniky z Meze 99, ktoré su maksie a prijemnejsie.
AVR Yamaha -> Infinity Kappa 8.2i
Dali Zensor 1 AX
Pioneer U-05 -> Burson Soloist SL / xDuoo TA-20 / Loxjie P20 -> Audeze LCD3, Verum One, Meze 99Classic, HE400se, Senn HD530/II, HD540/II, HD560/II, HD565
kuko61
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hanysek3099 15. 1. 2019 19:11

Tak nakonec vyřešeno, podařilo se mi sehnat Sony wh-1000xm2 zcela nová za pěknou cenu. Bezdrát i potlačení hluku se mi bude občas hodit a zcela nová hrají výborně, až překvapivě dobře. Díky všem za rady a zkušenosti, . možná koupím jako plně domácí alternativu i Hifimany HE400i, ale to až časem.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 15. 1. 2019 19:32

Gratulujem :) Tie Sony a Hifimany mam tiez, kazde su na nieco ine a vyborne sa doplnaju.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků