Whizzer

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod SSakul 3. 12. 2018 16:30

Graf Kylinu A-HE03 . Doma budou snad už příští týden .
Přílohy
received_191470688462573.png
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 3. 12. 2018 16:30

dvojitý post ..
Naposledy upravil SSakul dne 3. 12. 2018 16:31, celkově upraveno 1
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iljic 7. 12. 2018 08:52

Tak jsem se stal také majitelem A15 Pro (A-HE03 také dorazily, ale zatím se v šuplíku zahořují takže dojmy a srovnání později).
Zatím nahráno cca. 10 hodin a předpokládám, že si zvuk stále sedá.
Hned po vybalení jsem musel vyzkoušet a hned jsem se uklidnil, že to bude dobré.
Co teda nechápu, je že zmohutněla basová sekce a to až do úrovně vyšší než bych si přál. Bas je méně prokreslený méně kontrolovaný. Jsem se bál po přečtení diskuzí, že bude basů málo tak jsem radši i objednal A-HE03 a ejhle. Mám teda přehrávač Xduoo X10 a cítím, že by si sluchátka zasloužila autoritativnější zdroj. Mám vyhlídnutý Shanling m5s. Jinak jsem se sluchátkama velmi spokojený, v rámci cenové relaci je to pro mě malý zázrak. Určitě by mohla být širší scéna a trochu více klidu v přednesu (přikládám to částečně i ke zdroji). Ještě jsem si objednal na zkoušku JVC spiral dot. Usazení není opravdu ideální. Každopádně A15 pro zůstávají doma, uvidíme co ještě udělá symetrika a lepší zdroj.
iljic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _daRK 7. 12. 2018 10:54

Kylin (A-HE03) uz mam par dni. Zatial ich mam len v kancli a tak mozem porovnavat len s iBasso IT01. Whizzery su urcite voci iBasso zvukovo upgradom a to som IT01 fakt oblubil. Whizzery su pre mna neutralne az mierne (ale fakt len trochu) svetle, iBasso skor opacne. Najvacsi rozdiel vnimam v detailnosti, Whizzery poskytuju o poznanie viac detailov. Basy nie su take vyrazne a netahaju na seba taku pozornost, na druhej strane zahraju dost hlboko - povedal by som, ze sa mi takto to paci viac. Paradoxne mi to na iBasso vobec predtym neprislo, ze by tam boli basy vyraznejsie. Nadstavce som zatial skusal len Spiral Dot a original silikonove - velky rozdiel tam nevnimam. SpinFit som nasadil tiez, ale tym, ze maju Whizzery kratsi krcok, na SpinFit asi nie su velmi vhodne.
Neviem si zatial zvyknut na o poznanie plytsie usadenie, stale si ich napravam, lebo mi tam to hlbsie vyplnenie zvukovodu chyba. Izoluju tak menej ako iBasso, s iBasso som vobec nepocul kolegov z vedlajsej kancelarie, tu sa to nedeje. Whizzery som vsak kupoval na doma, takze mi to zasadne nevadi, su rozhodne pohodlne, mozem ich mat na usiach cele hodiny (az na to spominane podvedome napravanie - snad si zvyknem). Som zvedavy, ako si sadnu k Shanlingu M0 doma.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 8. 12. 2018 06:18

Ahoj měl jsem nějakou dobu A15 pro s X10 a teď jedu na Xduoo x20 a je to skok k lepšímu . Hlavně basová složka , X20 má rychlejší krásně ohraničený a rychlý bas . Je ho méně , ale je kvalitnější . X20 Je krapet světlejší a detailnější , jak X10 , který má víc subbasu a zvuk je víc hladký a teplý . Středy x20 jsou víc vepředu , výšky na x20 jsou vzdušnější .

Jinak Kyliny mám na poště . Za dvě hodiny jdu zkusit jestli mi je nedají už dneska ^ ^ .

Jinak k A15pro jsem vyzkoušel vícero špuntů včetně spinfits a jednoznačně nejlepší jsou Symbio Mandarins . Napíšu jak si sednou s Kylinama .. Ale s a15pro jsem dosáhl izolace srovnatelné s Comply a zvukem pořád silikon . A drží jak přibité . Jediná nevýhoda je , že drží opravdu pevně a pokud člověk často vytahuje sluchátka ven , dost z toho začnou bolet uši . Pokud sluchátka nevytahuju , jsou překvapivě pohodlná i po 8 hodinách . Jak Wide tak N bore mají trošku jiný zvuk , ale pokud se ti nechce dávat 30$ za oba páry ,stačí napsat do poznámek na ebay jaké tři libovolné páry chceš , Já mám dost velké uši takže za mě : Wide - Mid + Large / Normal - Large
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kozenka 9. 12. 2018 11:49

Ahoj tak jak jste nakonec s Whizzer A-he03 spokojeny? Zajimalo by me porovnani s A15 Pro. Jak je na tom v porovnani s bassovou slozkou? Jsou vyraznejsi? Chtel jsem vzit ty A15 Pro ale odradil me prave ten nevyraznej bass. Aktualne mam pod stromek KZ ZS10 ale jak to tak byva tak jsem porad zjistoval a nakonec jsem se rozhodl jit prave do He03. Proti ZS10kam je to asi vyraznej upgrade ze? Diky
kozenka
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod iljic 9. 12. 2018 12:36

No tak s zs10 se to opravdu nedá srovnávat. Já budu porovnávat příští týden. Jinak teď naposlouchám He03 a mám pocit, že je budu více preferovat jak A15pro. Jinak pro mě je to po dlouhé době trefa.
iljic
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kozenka 9. 12. 2018 13:02

Supr v tom pripade rusim KZka a objednavam Whizzer. Za tu cenu je to asi paradni volba uz se na ne tesim :-)
kozenka
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _daRK 9. 12. 2018 15:47

Tie preferencie A15Pro vs. Kylin sa mozu lisit, Kylin nemusia sadnut kazdemu, obe budu mat svojich zastancov. Mne Kylin sadli a to aj na Shanling M0, ten zvuk je taky, ze sluchatka sa nechce dat z usi. Ak by som mal ich zvuk popisat par slovami, tak je uhladeny (smooth), mierne do V, s miernym dorazom na vyssie stredy, velmi detailny, bez naznaku sykaviek a s dostatocnym priestorom. Beriem spat tu svetlost, o ktorej som pisal v piatok, min. na Shanlingoch sa to nedeje. Najviac na nich vynikne vokal.
Asi nesadnu na vsetky styly hudby. Otestoval som snad na vsetkom moznom, taky Muller, Pink Floyd, Led Zeppelin, Beatles alebo Dream Theater a Anathema hraju na vybornu, dokonca aj tvrdsie styly, kde nie je utopeny vokal (Clouds, Red Moon Architect, ci OFFACT alebo Death) zvladaju sluchatka s prehladom, no uz na veci ako Devourment, Disgorge a iny grinde, ci Marduk nehraju k plnej spokojnosti, akoby sluchatka nestihali - tu mi viac vyhovuju iBasso. Ten bas sa mi vsak paci, Do It Right od Daft Punk ide velmi hlboko, mozno len na rychlejsie basove nahravky to neni ono.
V porovnani s qJays 2 su Whizzery "vyzivnejsie", qJays na mna hraju audiofilskejsie, je na nich o poznanie menej hlbsich basov, o par % viac detailnosti, a na rozdiel od Whizzerov su tu pri tazsich pasazach naznaky sykaviek (bez modu).
Ako som uz spominal v predoslom prispevku, to usadenie je plytsie a bude treba viac bojovat pri hladani nadstavcov, no uz si to usadenie nenapravam tolko, ako na zaciatku. Budem vdacny, ak mi niekto poradi nejake nadstavce s "dlhsim telom", aby som zvysil hlbku usadenia. Skusal som okrem original SpinFit, Spiral Dot, KZ Starline (asi najviac predlzili, no pridane basy a uhladene vysky uz nebolo celkom OK), nejake dvojkridelkove od Tennmak, zatial su najlepsie Spiral Dot. Casom snad vyskusam Comply. Vadi mi trochu to vystupene logo pismena W, zadrhava to, ale to urcite nie je zasadna vec.
KZ ZS10 som pocul velmi kratko a uz davnejsie, ale urcite ma ten zvuk neomracil tak ako sa to stalo u Kylin. Su sice 3x lacnejsie, je tu velky rozdiel v cene, no podla mna aj vo zvuku, ale tym, ze nemam ZS10 velmi napocuvane, treba to brat s rezervou.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 9. 12. 2018 17:39

Tak kyliny nakonec " zahořuju " poslechem . Oproti a15pro jsou víc univerzální , víc zábavné a popravdě je nechci vyndat z uší :) Našel jsem pár skladeb , kde mi sedí víc haydn , ale nenašel jsem jedinou , kde by to byl vyloženě průser .. Třeba na Iron Maiden se mi haydn moc nelíbily ( Ale taková Lea Salonga / Adele je s nimi žrádlo ) . Takže za mě pokud vyloženě neposloucháš jen jazz akustiku soul a pod , vem Kyliny ..

Jinak k těm špuntům Darku , říkám ti vem si ty Symbio Mandarins .. sice 15$ ale narozdíl od Comply nekurví zvuk a hlavně vydrží ..

Koupit se dají jen na Ebay , ten týpek je dělá ručně .

https://www.ebay.com/itm/SYMBIO-W-Wide- ... SwWV9bNdzx

Mám i N bore , ten je fajn na Haydn ale na Kylin je problém narvat ..

Zkoušel jsem Comply a Spinfits + přiložené a za mě teda ke Kylinu určitě Symbio
Naposledy upravil SSakul dne 9. 12. 2018 18:42, celkově upraveno 1
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Valakor 9. 12. 2018 18:31

Ahoj. Docela by mně zajímalo, jestli jsou stejně náročné na zdroj jako haydny (jak jsem pochytil z fóra). Předpokládám, že je posloucháš ze symetrického výstupu x20. Zkoušel jsi i normální, nesymetrický? Je tam slyšet rozdíl?
Valakor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SSakul 9. 12. 2018 18:39

Popravdě jsem ten originální kabel ani nevytahoval a poslouchám jak si zmínil , na symetrice x20 ale tak kolem úterý / středy až si vše pořádně sedne , bych zkusit kabely přehodit , pokud mě někdo s odpovědí pro tebe nepředběhne .. Ale Haydn mají berilliové měniče , kdežto kylin má TPE , takže teoreticky by Kyliny nemusely být tak náročné i když mají 1dd a 2x BA ..
Přílohy
received_325441104848575.jpeg
Naposledy upravil SSakul dne 9. 12. 2018 19:11, celkově upraveno 1
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 9. 12. 2018 18:55

Zaujimave je, ze existuju este len dve recenzie - jedna z Koree a druha zo Slovinska alebo Rumunska. Ani na head-fi este skoro ziadne info. Su sice este dve recenzie na youtube, ale popravde Bad Guy Good Audio Reviews v recenzii okrem toho, ze sa nad nimi rozplyval a dal ich na svoje pomyselne druhe miesto, o nich takmer nic poriadne nepovedal a Porta_Fi recenzie mi zase vobec nesedia :)
SSakul: Dik za tip, o tych Symbio som uz nieco zachytil, pozriem na ne lepsie a zvazim. A 15 dolarov za 3 pary nie tak vela, ak je pravda, co o nich pises. Keby mal niekto nahodou jedny nepouzite Symbio Wide Bore vo velkosti L, rad odkupim a vyskusam. Mne je niekedy aj L velkost u niektorych nadstavcoch malo.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kozenka 13. 12. 2018 22:52

Tak dneska Whizzery A-he03 objednany z Ali. Uz se nemuzu dockat vybiral jsem jeste mezi Ibasso it01, ale co jsem pochytil vsude mozne, tak A-he03 jsou detailnejsi a nemaji tak vyrazny bass. Tak si uz jen pockat :-)
kozenka
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SSakul 20. 12. 2018 20:22

Dneska mi dorazily nové Haydn . Reklamoval jsem u offiko shopu whizzer na alliexpressu špatný kontakt MMCX , kdy občas vypadnul signál . ( celý konektor se uvolnil , sluchátka dost váží a často v práci visely za kabel dolů , když jsem mohl poslouchat jen jedno ) .

Každopádně naprosto příkladný přístup prodejce . Chtěl po mě akorát fotku MMCX konektorů a obratem poslal Nový pár . Celá akce zabrala 20 dní , takže kam se hrabe reklamace u nás . A teď důvod proč píšu ..

Nejspíš nejsem jediný , kdo měl tenhle problém , takže jsem obdržel A15pro Haydn verze 2 . MMCX konektory jsou trošku jiné , hodně pevné a celé sluchátka váží cca polovinu původních ( Tělo je nejspíš z hliníku oproti nerez oceli ) .

Ma to úžasný efekt na komfort ! Už samy v1 byly pohodlné , ale tohle je fakt úžasné . Jinak nejednodušší znamení je , že v1 má logo bílé , v2 zlaté .. Edit : po delším poslechu v mono jsem nenašel rozdíl ani ve zvuku , ani v hlasitosti .

Edit : Kdyby někdo náhodou neuspěl s reklamací nebo sháněl levé sluchátko , tak PM . Je mi k ničemu , ale vyhodit mi ho je líto .
Přílohy
received_1246604508830174.jpeg
SSakul
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků