Porovnanie 2 Repro

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petison 7. 11. 2018 17:46

To je normální.Neřeš to.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tombas 7. 11. 2018 18:00

drejkys píše:Je to jen takové slabé dunění když se zaposlouchám z blízka u receiveru nebo přiložím ucho na komodu a když je ticho, když dám pod nožičky receiveru měkké podložky tak to téměř zanikne. Já si myslím že to bude dělat skoro každý zesilovač s velkým trafem. Zase lepší než kdyby to pískalo jako třeba můj bývalý monitor k počítači. Reklamaci by stejně asi neuznali.

Ty jsi fakt pacient :D. To musíš to ucho pořád někam strkat? Abys o něj jednou nepřišel, jako van Gogh.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bazi 36 7. 11. 2018 23:37

Drejkysi,bud v klidu,nebot kazdy komponent ma nejake ty mušky. Tolik propojeni a soucastek ve strevech pristroje se vzdycky nejak projevi. Ja mam nejaky cas tu pm 6006 a nikdy jsem nejak extra ucho do chřtánu beden nestrkal. Po zakoupeni zensorů 3 mi to nedalo a nejak jsem se motal pred kalotou s hlavou hodne blizko. Slabounkej šum neresim a to ze mi prave kanaly zesilovače ( A i B ) lehounce vrčí(do vzdalenosti asi 50cm),mi vrasky nedela. Pokud si totiz sednu do poslechove vzdalenosti(zhruba 2,5m),neslysim nic a to ani u klasiky s tichymi pasazemi nebo pausami. Abych mel klid,ze zavada neni na strane repro,prohodil jsem pripojeni prave a leve bedny a povrkavala vzdy jen ta,ktera byla pripojena na pravy kanál zesiku. Reklamoval bych pouze,pokud by se stav rapidne zhorsoval,tzn. pokud by me pazvuk, byť sebemene,rusil pri poslechu. A to jsem extra hnidopich.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tombas 8. 11. 2018 10:51

No vida, a to tady někdo psal, že mu nikdy nic nešumělo, ani laciná Yamaha :D.
Ale ne, je to elektronika, která se nějak projevuje i v klidovém stavu, pokud to není slyšet netopýřím uchem z poslechového místa, je to OK.
Záleží i na repro, jak jsou citlivé na tyto rušivé podněty.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petison 8. 11. 2018 10:57

:D :D Taky jsem si říkal,že najednou je všechno jinak. :D
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bazi 36 8. 11. 2018 15:51

Ja mel absolutni ticho doted,s wharfe. Zensor 6ohm,citlivejsi,celkove pro ten zesik jine. Ale tichoucko mam i tak,ten vrkot je defacto slyset az kdyz se zuju,svleknu a vlezu si do bedny. Rozhodne si nestezuji,neni nac,spis chci odradit kolegu od soustredeni se na moznou zavadu,misto poslechu. Ma to uz v hlave a ted mu to neda spat.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod drejkys 8. 11. 2018 19:17

Aha já jsem přehlédl že máš už taky Zensory 3, co tě k nim dovedlo? Máš funglovky nebo už rozehrané?
Jinak zkouším teď zkušebně za 30Kč streaming Deezer HIFI přes ten musiccast v Yamaze, ale není to moc odladěné, někdy mi tam zůstane viset obrázek od předchozího interpreta atd. Nebo mi to najde stejné album několikrát a já nevím jestli jsou to různé kvality když pustím jakýkoliv tak to jede ve FLACu ale jestli je to skutečně kvalitní FLAC nebo nějaký konvert od deezeru těžko říct. Asi mě to k předplatnému na stálo zatím neosloví. Slyšel jsem že dobrý je Tidal Masters, ale Yamaha ten jejich "zázračný" MQA nepřehraje.
Ale už vím podle čeho shánět nezmršené nahrávky ve Flac a také je pravda že některé ani jinak než zmršené neexistují a to je škoda. A když to poznám i na tak levných repro tak si nedovedu představit kdybych měl repro drahé a pustil tam nějaký odpad.
Tímto také děkuji vám zdejším členům za rady, které jste mi poskytli :)
drejkys
Junior

Odeslat příspěvekod Bazi 36 8. 11. 2018 22:56

Ja mel ty wharfe 10.1 uz preci jen nejakou dobu,defacto zadarmo a navic rychle prodejné,tak jsem toho vyuzil a zbavil se jich. Vzdycky hloda nejakej cervik a ja z nich cejtil nejakou deku,hutnej tmavej zvuk(posledni dobou nemam rad). Zensor znam z drivejska,je mnohem rychlejsi,hezke sametove basy(predevsim ve spojeni s marantz),navic je to kus bedny,zadne orezavatko,fajn prostor i energie(a to hraju dost potichu). Tentokrat jsem vzal nove,z Rodelu,nerozehrane. Me to muze byt stejne jedno,protoze u me se nerozehrajou nikdy zadne bedny,neb jim nedopreji jakykoliv pohyb v membranach(nesnasim hluk). Jen me prave zarazilo,ze se ti zdal jejich zvuk plochy,nezazivny. Me hraji pekne tzv 3D uz jako nove. Ale asi bys mel dat bacha prave na kvalitu tech nahravek,coz mam jednodussi,diky vyberu cd. Pro me neni nad cd player uz od roku 1990. Jestli chces vyzkouset prostor a energii tech zensoru,zkus si ve flacu vyhledat nahravku od simon & garfunkel "the boxer",coz je pro me takova energicka,prostorove vyrazna,testovaci skladba. To by ti mela spadnout brada,pokud je elektronika v poradku.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod drejkys 9. 11. 2018 17:22

Našel jsem si tu nahrávku ale nic extra mi to bohužel nepřišlo.
Já jsem pořád doufal že ty řeči o Yamahách a jejich sterilním a neutrálním zvuku(co jsem našel v různých i zahraničních diskuzích) budou jen nadnesené. Pořád se mi nechce věřit že by ten zvuk byl nějak diametrálně odlišný třeba s tím tvým Marantzem PM6006 co stojí polovinu. Zensory mám jen na té nízké TV komodě a tak jsem provizorně nahradil stojany z nějakých podstavců pod květináče a kromě zlepšení prostorovosti se nic nekonalo. Dokonce mi přijdou basy výraznější na té komodě. Skoro lituji že jsem nevzal taky ve slevě sloupy Zensor 7(od sloupů jsem byl odrazován vzhledem malé místnosti cca 12m2). Do budoucna asi zensory nahradím něčím lepším a už nikdy naslepo. Pořád je prodám určitě v klidu za to co jsem je pořídil, naopak Yamahu už bych zbytečně tratil. Každopádně režim direct bez korekcí je na mojí kombinaci pro moje nároky nepoužitelný.
drejkys
Junior

Odeslat příspěvekod Bazi 36 9. 11. 2018 18:05

Hele,proste mas bud rad basovej buchot,coz ja absolutne nesnesu a nebo je u tebe neco spatne,ale to nikdo nezjisti.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod drejkys 9. 11. 2018 18:42

Zjistil jsem že to hraje lépe při vyšších hlasitostech, ale já poslouchám hlavně večer a před spaním v paneláku. Ještě že je tam aspoň ta kalibrace YPAO. Ta sama o sobě nic moc neřeší ale po jejím uložení lze navíc zapnout režim YPAO volume který když se zapne působí podobným dojmem jako byl třeba u autorádia loudness a znatelně to pomůže právě při tichém poslechu. Mimochodem jsem zjistil že ten tvůj Marantz má tlačítko loudness také, používáš jej někdy? To že bych měl zesík nějak vadný je asi úplná blbost, repro sice asi není moc rozehrané ale i tak jsem se snažil a žádné zlepšení nepozoruji. Všiml jsem si že na jedné bedně mám minimálně jeden šroubek orejpaný jako když se použije nevhodný šroubovák, tak snad se v repro nikdo nevrtal, krabice byla orig. zalepená, to bych poznal kdyby to někdo přelepoval. Snad výrobce neposlal prodejci jako akční nějaké 2.jakosti :D
Už mě napadají jen ty kabely do repro, ty co mám asi nejsou celoměď ,protože když se odřou vlásky tak jsou šedé a to asi není známka kvality :D, Mám 2m 2,5mm do každé bedny s velkou rezervou.
drejkys
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 9. 11. 2018 20:05

Novým bednám musíš dát čas. Mým novým Scansonikům trvalo měsíc každodenního asi pěti až šestihodinového hraní (o víkendech to hrálo celý den) při vysokých a mě nepříjemných hlasitostech, než to bylo opravdu poslouchatelné.
Další martýrium bylo nalezení vhodné (zvukově nejlepší) pozice, tj. vzdálenost od sebe, od zdi, natočení k poslechovému místu (posteli), paradoxně lepší je poslech mimo osu výškáčů, takže jsou takřka vodorovně, jen s mírným natočením.
No alchymie, ale už jsem konečně spokojený a to jsem nesčetněkrát během toho laborování uvažoval, že je prodám a koupím nějaké jiné větší bedny nebo dokonce sloupky.

Tím chci říct, že nemůžeš dělat jakékoliv závěry, dokud nebudou mít bedny alespoň 50 hodin skutečného hraní při vysoké hlasitosti, nejlépe na zahořovacím CD nebo alespoň basové skladby. Sousedi to budou muset přetrpět.
To železo co máš, jak AVR, tak repro nejsou vůbec špatné, to prostě musí hrát minimálně velice dobře, když ne úplně skvěle, ale i vliv rozmístění repro a akustiky to můžou hodně ovlivnit.
Zkus tomu dát čas, prodat to můžeš vždycky.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 9. 11. 2018 20:17

Pridám niečo z mojej skúsenosti k tej Yamahe. Pred pár rokmi som mal doma dlhšiu dobu AVR Yamaha RX-A830, čo bol už teda slušnejší AVR z Aventage rady s nie zrovna najmenšou cenovkou (vtedy cca 1000€). Kŕmil som ňou Wharfedale Diamond 10.2. A bolo to nemastné neslané. Nehralo to zle, ale keď mám byť úprimný, bola to jednoducho nuda. Po čase som banoval, že som ňou nahradil integrovaný stereo zosík Onkyo A-5VL, ktorý za tretinovú cenu hral oproti tej Yamahe úplne inú ligu. Mal dynamický, melodickejší a zábavný prednes a pritom neúnavný, neoblela z toho hlava a dalo sa to hodiny počúvať. A nie, nešlo o basy, išlo o celkový dojem. S tým Onkyom to malo viac dušu. Takže ak by som ja mal ísť ešte niekedy do Yamahy, musela by ma o tom vážne presvedčiť.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tombas 9. 11. 2018 22:02

Ale to co popisuješ je přesně ten rozdíl mezi AVR a stereo zesilovačem. Nejsi jediný, který má podobnou zkušenost, proto na hudbu tady jednoznačně vždycky doporučujeme stereo zesilovač nebo přijímač. Samozřejmě na filmy to zase není ideální, ale to musí každý zvážit sám, pak je to o kompromisu.
Na druhou stranu Yamaha není špatná, ale taky nesedne s každým repro.
A do třetice, nedělal bych ukvapené závěry s nerozehranými reproduktory.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bazi 36 10. 11. 2018 01:01

For drejkys: loudness a ňáký tri knofliky...pockej,co to tam je napsano tre..b...le,bass,bala...bala...jezis,dej mi s tim pokoj. Ne vazne,zesilovac mam od toho,aby lezlo neco z beden,zapnu source(pure) direct a jdu od toho,korekce a vylepsovatka jsem nikdy nepouzival,na playeru mam taky vsechno vypnute,digitalni vystupy,vsechny funkce prehravani,display,zkratka mi to jde jenom zapnout a prehrad disc. Bedny hrajou nerozehrany tak jak maj,vlastne skoro stejne,jako xaviany(bon bonus). A draty,ty maj bejt proste jenom medeny(i signalovy,klidne datart 48 kc) a k repro zhruba 2,5mm,klidne dvojlinka. Ale protoze kážu vodu a piju víno, tak pouzivam audioquest evergreen RR 1m a audioquest FLX-SLIP 14/4 3,5m. Na hudbu maj dopad asi takovej,ze sou hezký a reprakovy maj banány,aby se mi s tim,jako vyhlasenymu lenochovi,snadno manipulovalo.
Bazi 36
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků