Výběr repra 7-10K

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Viktor69 28. 9. 2018 18:04

Mimochodem, mel nekdo moznost srovnani Dali Zensor 1 a Q Acoustic 3020(i)?
Viktor69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 28. 9. 2018 18:19

Safra, tak to jsou skvělé nabídky! Ale ani tak se mi moc nechce kupovat něco naslepo, i když Dali Zensor jsou výborné. Mají tam i Cantony ve výprodeji.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod simy 28. 9. 2018 19:32

Hukot, díky za tip. Teď už jen co vzít za sestavu:

Zensor 7 + Zensor 3 + Zensor Vocal

Zensor 7 + Zensor 1 + Zensor Vocal

Zensor 3 + Zensor 1 + Zensor Vocal

popř. doplnit o SUB E-9 F

Škoda že nemají v akci i ten Vocal, skoro bych místo něj vzal Canton GLE 456 Center
simy
Junior

Odeslat příspěvekod Rich-doonie 28. 9. 2018 20:16

simy píše:Škoda že nemají v akci i ten Vocal, skoro bych místo něj vzal Canton GLE 456 Center


To bych nedoporučoval, ještě akceptovatelné je mít surroundy jiného typu (resp. řady, výrobce) oproti předním/centru, u subwooferu je to v podstatě ještě víc fuk, ale v případě předních 2.0 repro a centru bych zcela určitě volil stejného výrobce a řadu ...

Viktor69 píše:Mimochodem, mel nekdo moznost srovnani Dali Zensor 1 a Q Acoustic 3020(i)?


Já ano a QA 3020i bych řekl, že jsou o levl výše (hlavně středy/výšky) - celkově bych řekl, že QA 3020i jsou mnohem muzikálnější než DZ 1. Jako přímého konkurenta 3020(i) bych označil spíš DZ 3 (ale i nad ním měly QA pro moje uši navrch).

Bazi 36 píše:Jedine,co nemuzu tem 3020i odpustit,jsou nove,priserne a levne vypadajici terminaly,v predchozi verzi bez "i" byly v pohode.


Vidíš, a já to mám zase přesně naopak. Možná vypadají trochu "obyčejněji" než na předchozí bez-i verze, ale přijdou mi mohutnější/pevnější (jistější) v uchycení kabelů a manipulace (v mém případě se 4mm kabelem) je nesrovnatelně komfortnější, než u předchozí verze se zapuštěnými a natočenými, drobnějšími terminály. Ale tohle je zřejmě dost individuální věc

petison píše:Ta verze 3020i by na tom měla být líp.Má větší kabinet+další vylepšení a tam by ty basy mohli být lepší.
... :-)

Ano, je na tom lépe a řekl bych, že je to celkem dobře postřehnutelné (už mám osobní zkušenost). Ten vnitřní "pracovní objem" o 25% větší oproti předchůdci 3020 je opravdu cítit na basách... Velké plus. Současně z pohledu středů/výšek rozhodně nedošlo k poklesu kvality, tam jsem rozdíl již nebyl schopný postřehnout, u obou jsou zkrátka TOP. Významnější dokreslení basů ale bylo cítit. Ale i tak mám i na stereo poslech aktivovaný sub (na cross 80Hz), takže se běžně zapojuje a to je ještě o další levlík výš ... (což už nemusí být každému dle gusta samozřejmě).
Rich-doonie
Junior

Odeslat příspěvekod simy 28. 9. 2018 21:11

Tak objednán ZS 7 + ZS1 a vocal kdyžtak na místě.
simy
Junior

Odeslat příspěvekod petison 28. 9. 2018 21:25

Rich-doonie píše:
simy píše:
Ano, je na tom lépe a řekl bych, že je to celkem dobře postřehnutelné (už mám osobní zkušenost). Ten vnitřní "pracovní objem" o 25% větší oproti předchůdci 3020 je opravdu cítit na basách... Velké plus. Současně z pohledu středů/výšek rozhodně nedošlo k poklesu kvality, tam jsem rozdíl již nebyl schopný postřehnout, u obou jsou zkrátka TOP. Významnější dokreslení basů ale bylo cítit. Ale i tak mám i na stereo poslech aktivovaný sub (na cross 80Hz), takže se běžně zapojuje a to je ještě o další levlík výš ... (což už nemusí být každému dle gusta samozřejmě).

Když jsem provozoval ze začátku ty 3020 s novým zesilovačem Denon PMA-720AE tak zvuk nebyl zdaleka tak detailní.Celkem pod dekou bez rozlišení..Ale když jsem je dnes poslouchal na Pioneeru A 60 tak hrajou fantasticky.Středy a výšky to je prvotřídní.Rozlišení a prostor,muzikálnost parádní.Hodně záleží na zesilovači.
Ty terminály mi přijdou u nový verze přístupnější a tím pádem v pohodě.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anton12345 29. 9. 2018 08:28

simy píše:Tak objednán ZS 7 + ZS1 a vocal kdyžtak na místě.


Vokal mas lacnejsi tu:

https://www.kohutaudio.sk/reprosustavy/ ... nsor-vokal
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rich-doonie 29. 9. 2018 08:52

petison píše:Když jsem provozoval ze začátku ty 3020 s novým zesilovačem Denon PMA-720AE tak zvuk nebyl zdaleka tak detailní.Celkem pod dekou bez rozlišení..Ale když jsem je dnes poslouchal na Pioneeru A 60 tak hrajou fantasticky.Středy a výšky to je prvotřídní.Rozlišení a prostor,muzikálnost parádní.Hodně záleží na zesilovači.


Já repro živím Denonen AVR-X2500H, mám set 5.1 a na hudbu samozřejmě hrají ve stereo módu, čili 2x3020i + sub QA 3060S a musím říct, že naprostá paráda. Nemám však bohužel zkušenost v mých podmínkách s jiným AVR, a se stereo-zesíkem už vůbec (vybíral jsem výhradně multikanálový AVR). Čili ani nedovedu vůbec odhadnout, jak si např. ve stereo módu stojí AVR-X2500H ve srovnání s tvým uvedeným Denonem PMA-720AE. Ale ty výšky a prostorovost nahrávek je i u mé aparatury naprosto impozantní - např. u songu typu Under the Bridge od RHCP (formát FLAC) a pasáž s činely, to je něco neskutečného jak hraje (ve srovnání s mým původním systémem Hi-Fi věže od Philipsu a zdroje z CD). Teď je to jako bych měl skutečně někde v obýváku činely a Chad Smith do nich řinčel!! :twisted:

A tvé hodnocení, jak 3020 hrají, když je živí vintege zesík Pioneer A60, to si upřímně vůbec nedovedu představit, ale věřím, že při osobní zkoušce bych z toho možná odpadl a už bych ho nedal z ruky :D Ale zase až takový hi-fi nadšenec (alespon zatím :D ) nejsem a upřímně ani si nedovedu představit, jak bych se k podobnému stroji dostal ...
Rich-doonie
Junior

Odeslat příspěvekod Viktor69 29. 9. 2018 09:30

Já ano a QA 3020i bych řekl, že jsou o levl výše (hlavně středy/výšky) - celkově bych řekl, že QA 3020i jsou mnohem muzikálnější než DZ 1. Jako přímého konkurenta 3020(i) bych označil spíš DZ 3 (ale i nad ním měly QA pro moje uši navrch).

Hm, a co basy? Prece jen mi prijde ten stredobas u Q Acoustic dost malej stejne jako u Dali Zensor 1, kde ty hlubsi basy chybi
Viktor69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 29. 9. 2018 10:00

Záleží jaký styl hudby posloucháš.Na rock ty QA 3020 asi vhodný díky absenci nejhlubších basů nebudou.Když je porovnám s Polk Audio RTi A3 ,tak ty mají basovou složku prvotřídní,na úrovni sloupových beden.Dokáží jít hluboko a hrát dynamičtěji.QA zase mají ty středy a výšky prvotřídní,vhodné na instrumentální hudbu ,pop atd.Poslouchal jsem třeba kytarovou instrumentální hudbu a to je bez chyby.Mne tam basy u QA 3020 nikdy nechyběli.Tím jak se příjemně poslouchají ,tak mi to nevadilo.A dobrej zesilovač z nich dostane taky pěkný pevný rychlí basy.Sice nejdou tak hluboko ,ale jsou super.Jednu dobu jsem je provozoval jako hlavní repro ve 20 m2 i na filmy a spokojenost.Měl jsem i Focal JM Lab Chorus 806 V ,které nové stáli 18000 Kč a zvuk QA 3020 byl na středech u QA lepší i na výškách.Bas skoro na stejno.Dokonce u QA rychlejší a přesnější!!Focáli hráli dobře až při vyšší hlasitosti.
To Rich-doonie s tím AVR ve stereo režimu hrají ty QA tak na 60 % co umí.Mám doma ještě Pioneer SA-408 a s tím ty QA hrají taky skvěle.Dá se sehnat do 2000 Kč a nebo Pioneer SA-410.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Rich-doonie 29. 9. 2018 12:38

Viktor69 píše:Hm, a co basy? Prece jen mi prijde ten stredobas u Q Acoustic dost malej stejne jako u Dali Zensor 1, kde ty hlubsi basy chybi


Hele čistě basy ti asi nejsem schopný porovnat, ale celkově jsem měl mnohem lepší pocit z QA 3020 než z DZ1. Jednalo se o celkový dojem - muzikálnost, detail a prostorovost nahrávky. DZ3 na tom byly oproti DZ1 líp, ale stále mi byly sympatičtější/příjemnější na poslech QA3020. Byl jsem už na 100% rozhodnutý jít do nich, když se však na trhu objevily nástupci QA 3020i. Krátce nato stihly vyjít jejich recenze na prestižních webech, které sleduji (whathifi, trustedreviews) a všechny na ně pěly samou chválu a že se jedná o zlepšení oproti předchůdci, tak jsem se rozhodl jít naslepo do nich. S odstupem času jsem měl možnost je na přímo srovnat (3020 vs. 3020i na stejném zesíku a zdroji) a jednoznačně ano, je to další posun kupředu. Takže shrnuto - přesné srovnání 3020i a DZ1 nemám (zvlášť se zaměřením na basy), ale jelikož se mi už předchůdci 3020 zamlouvaly podstatně lépe, myslím si, že z celkového úhlu pohledu jsou i přes cca stejnou cenu QA3020i o levl výš. Ale až samotný poslech tě v tom utvrdí ;-)

Jinak nepíšeš, čím budeš repro živit, jestli je pořizuješ vyloženě na hudbu do soustavy 2.0, nebo např. do 2.1, případně 5.1 ... je tam mnoho další faktorů. petison ti výše píše, že na rock asi úplně vhodné nebudou. Já poslouchám poměrně často rock, punk-rock, ale i pop-rock a přítelkyně jede vyloženě pop - a troufám si tvrdit, že celé tohle široké spektrum žánrů repro zvládá příkladně. Ale jak jsem psal, já mám celkově soustavu 5.1 a hudbu pouštím na 2.1 (se subwooferem na cross 80 Hz, takže se zapojuje dost často, ale jemně, decentně) - takže subwoofer dodá nahrávkám poměrně jiný rozměr, a opravdu ne nezřízeným duněním, ale jen decentním dokreslením těch nejhlubších tónů. A to už jsme trochu jinde ...

petison píše:To Rich-doonie s tím AVR ve stereo režimu hrají ty QA tak na 60 % co umí.Mám doma ještě Pioneer SA-408 a s tím ty QA hrají taky skvěle.Dá se sehnat do 2000 Kč a nebo Pioneer SA-410.


Tak to je velmi lákavé, ale bohužel mě moc nenapadá, jak další takové zapojení u sebe zrealizovat. Pro poslech hudby/filmů mám vymazlený obývák, kde mám prostor na 4x stojany na regálové repro, akustiku řešenou kusovým hutným kobercem, velkou sedačkou s polštářemi a akustickými panely na zdi. AVR mám však umístěný v TV stolku, kam se žádný další zesík nevleze, a navíc je za něj opravdu velmi ale velmi špatný přístup, že nějaké přepojování kabelů repro zezadu je jeden velký porod, v praxi častěji než 1x za rok naprosto nerealizovatelný. Takže v obýváku možnost mít vintage stereo-zesík na 3020i realizovatelný bohužel není. No a možnost a ochota by byla zesík pořídit i s dalším párem QA 3020i do ložnice, ale to je místnost zase na nějaký kvalitnější poslech naprosto zabitá, jelikož by veškeré kvalitně znějící tóny byly zabity naprosto nevhodnou akustikou (v místnosti je jen postel + vestavné skříně, tj. hladké dřevěné plotny od zemi po stop, a komody). Navíc bez možnosti nějakého kvalitního usazení k poslechu, s výjimkou vyvalení se do postele :D No a pro tento účel mi zase přijde opravdu zbytečné podobně kvalitní systém pořizovat.

Takže kombinace vintage stereo-zesíku ve spojení s QA 3020i je pro mě momentálně bohužel asi zabitá, bohužel ... :-l
Rich-doonie
Junior

Odeslat příspěvekod Viktor69 29. 9. 2018 13:01

No chtel jsem k TV nejaky levny repro (Dynaudii je k TV skoda). Ted jsem tam mel DZ1, vcera jsem objednal kvuli silnejsim basum DZ3. Ale ty QA3020 nejsou o tolik drazsi a vypadaj lip.
Viktor69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rich-doonie 29. 9. 2018 13:14

Viktor69:
Takže to mám chápat tak, že hledáš ozvučení k TV? A pořádné basy, co ti chyběly u DZ1, bylo myšleno při poslechu filmů? V tom případě tě asi ani QA 3020(i) neuspokojí a poradím ti jít spíš cestou pořízení subwooferu. A pokud ti jde opravdu zejména o ozvučení filmů, tak to si můžeš s klidným srdcem nechat i ty DZ1, jen je doplnit subem ;-)

-- 29. 9. 2018 14:16 --

P.S. QA 3020 by měly být naopak o 2 až 2,5 tKč levnější, než Dali Zensor 3, nikoliv že "nejsou o tolik drazsi", jak píšeš ;-)

-- 29. 9. 2018 14:18 --

P.P.S Sorry, nevšiml jsem si aktuální akce salonydenon, kde se dají DZ3 pořídit za 5 tKč, takže beru zpět :-)
Rich-doonie
Junior

Odeslat příspěvekod Viktor69 30. 9. 2018 12:07

Viktor69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod simy 6. 10. 2018 12:55

Tak jsem si dnes vyzvedl repro Dali Zs7+zS1 a domluvil se na luxusní ceně za ZS Vokál, takže naprostá spokojenost. Komplet i s držáky a kabely pod 20tis.
Návštěvu obchodu vřele doporučuji!
simy
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků