Regálové reproduktory + subwoofer?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petison 17. 6. 2018 09:51

Ty Dynaudia jsou náročný na zesilovač a rozhodně nehrajou s tím NADem na plný potenciál.

-- 17. 6. 2018 11:03 --

Tak koukám ,že máš ještě větší obývák než já. 7,1 m x 3,6 m
Tu stěnu bych fakt vyhodil a dokoupil nějakou komodu a dal bokem jako to mám já abys nepřišel o úložná místa. A pak tam dal klidně sloupy.Za cenu těch Dynaudií by se ti tam pak vešli ty Polk audio signature s55 a věřím ,že bys byl spokojený.Protože už jsem slyšel hodně reproduktorů ,ale ty Polk jsou fakt zvukově prvotřídní.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 17. 6. 2018 10:35

Teď jsem zkoušel rozdíl DragonFly Red versus Arcam irDAC-II na tech Dynaudio bednách.
Já tam rozdíl skoro neslyším. Ve sluchátkách jsem ten rozdíl slyšel spíš když to zrovna nerušil brum. Ale k těm bednám klidně DragonFly a nebudu mít pocit, že se šidím, že tam není Arcam.
ForeignerOnEarth
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Leony5 17. 6. 2018 10:56

Rozdíly v D/A převodnících se projeví na dražších sestavách
Pioneer SA 9500 MKII/ Cocktail Audio x40 / Repro Diy M. speaker
Leony5
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 17. 6. 2018 11:29

Než prohodíme bedny a zesilovače, tak jsme s manželkou učinili konsensuální závěr:

NAD + Dynaudio hudbu zklidní, odstraní nežádoucí zdrsnění nebo zplechovění dominantního hlasu nebo nástroje ve středních polohách, ale Panasonic + Sony je znělejší, i když ta znělost je doprovázena větší surovostí a drsností, někdy až trošíčku ošklivostí a laciností barvy hlasu a nástrojů. Panasonic + Sony hrají více prostorově, ze stropu, odevšud, u Dynaudií je přesně cítit odkud to hraje, tóny jsou vyhlazené, maximálně akcelerované a rychle ukončené, nástroje v pozadí jsou méně slyšet, protože ta kultivace, kterou provádí NAD + Dynaudia někdy ořízne to roztřesení, no a pokud je nástroj na pozadí hůř zřetelný, hůř definován, Dynaudia ho jakoby spolknou, ale to, co zbude, je kultivovanější.

Já bych si Dynaudia hned koupil, ale manželka na mě naléhá, že bychom mohli objevit bedny, které budou mít výhody obojího. Budou lépe dělat prostor a současně ten zvuk bude znělejší. Když už si ty koncerty vážné hudby máme dělat doma a nechodit někam do divadla na operu nebo do koncertní síně, tak ať ten prostor více slyší.

Takže teď je pro mě hlavní:
rozhodnout, zda koupit NAD a nahradit aspoň Panasonic, čímž si nezavřu dveře do jediného plzeňského krámu.
ForeignerOnEarth
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod f1sker.com 17. 6. 2018 11:59

Ja by som to spravil uplne inak, kupil tu inzerovany Pro-Ject Pre Box S2 Digital potom s nim prisiel za Kakaxom do jeho studia za Prahu https://www.midi.cz/uzivatel/1593/kakaxa/ kde ma minimalne 10 parov monitorov a vybral si aj s manzelkou co by mi vyhovovalo.
Napr Presonus R65 alebo Presonus Sceptre S6.
f1sker.com
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anton12345 17. 6. 2018 11:59

To v tom obchode nemal ziadne repro s prednym bassreflexom ? Ten NAD by podla mna mohol zostat...
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 17. 6. 2018 12:07

V nabídce má lecos, ale skutečně skladem na prodejně toho není moc, co by se vešlo aspoň uklidit do těch 36 cm:
http://www.hifihejhal.cz/
Pouštěl mně "nerozehrané" malé Dali Opticon a ty to prohrály i s Emit M10-kami, které jsem pak zavrhnul. Ty Dali byly ostře plechové.

Jdu šroubovat banánky na kabel, abych mohl vyzkoušet křížem Panasonic + Dynaudio a
NAD + Sony.
ForeignerOnEarth
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anton12345 17. 6. 2018 12:19

No lacny ten obchod zrovna nie je (hlavne tie DALI su predrazene), ale ked je zase na druhej strane ochotny pozicat komponenty domov, tak je to niekedy na nezaplatenie...
Philips 65OLED806
Denon AVR-X4200W, Dali Opticon 5, Dali Opticon 1, Dali Opticon Vokal, Dali SUB E-9F
Marantz NA6006, WD My Cloud, Google Home Mini
Logitech Harmony 950
YouTube Premium, Netflix, HBO Max, SkyShowtime
anton12345
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 17. 6. 2018 12:49

Tak mě zatím rozhodně neoškubal, protože ze Sennheiserů HD 660 S ztratili originál redukci 6,25 na 3,5, takže jsem dostal slevu zohledňující to, že mně dali náhradní redukci a zřejmě i slevu budoucího zákazníka na repro + zesilovač, tudíž, tu Sennheisery jsem dostal za skutečně nádhernou cenu, kterou ani nesmím říkat. ;-) Když by si pan Hejhal spočítal čas, který už se mnou strávil, tak bych u něj měl nakoupit tak za pětinásobek. :-D
Já dělám všechny výběry strašně pečlivě a fotovýbavu jsem ladil 14 let, abych si až letos řekl, že už nic nadlouho dopředu nechci. Jenže fakt je, že foto prošlo v letech 204 až 2018 šíleným vývojem, to audio je asi o něco klidnější. A s foto jsem rozhodně nezakotvil u high-endu, ale u ideální sestavy na mé schopnosti a potřeby.
Vystřídal jsem 5 těl a 35 objektivů, jenže to bývaly doby dolaru za 16 bez cla a DPH. U audia se chci strefit napoprvé. ;-)
ForeignerOnEarth
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 17. 6. 2018 13:45

Je hlúposť kupovať repro so zadným BR aby si ho upchal. Je hlúposť vyhodiť vyše 1000€ za audio techniku, ktorú potom narveš do niečoho čo to totálne zabije. Vlastne ani nie hlúposť. Skôr by to bola obrovská škoda. Rozpočet máš, odhodlanie a ochotu sa tomu venovať máš tiež. Očividne aj manželka má rada hudbu keď sa ti pri tom venuje a riešite to spolu.

Neviem či má vôbec ešte cenu a zmysel ti radiť ďalej. Ak chceš stále dobrú radu, tá ti tu už bola niekoľkokrát povedaná. Vymeň ten nábytok. Budeš mať krajšiu obývačku a hlavne si potom budeš môcť vybrať audio také, ktoré ti naozaj bude prinášať veľkú radosť. Ak si ho chceš nechať aj so všetkým tým sklom a porcelánom a napchatými zbytočnosťami, ktoré určite manželka všetky nepoužíva, len je na ne zo zvyku materiálne naviazaná, potom nemá cenu nové repro vôbec kupovať.

Myslím si, že toto ti povie každý z nás, ktorý si už nejakou cestou prešiel. Som presvedčený a som si tým istý, že ak teraz kúpiš niečo, o čom nebudeš na stopercent presvedčený že si kúpil to najlepšie čo si za tie peniaze mohol, aj tak ti to nedá a časom sa v tom začneš šprtať zasa. Terajšia kúpa sa tak v krátkom čase môže zmeniť na pocit zmarenej príležitosti a vyhodených peňazí.

Ujasni si čo ti prinesie viac radosti do života. Nová obývačka s novou hudbou alebo stará obývačka so zmarenou príležitosťou a spackanou kúpou?
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 17. 6. 2018 19:01

Nebudu teď ještě úmyslně reagovat na ten nábytek, protože doplním výslednou informaci jak to celé dopadlo, no a ona z toho vyplyne i další cesta:

Tak jsme pokračovali ve zkoumání a zkusil jsem porovnat můj dražší Arcam DAC s DragonFly Red. V Sennheiserech jsem slyšel nějaký rozdíl, ale minimální, jenže tady už jsem si zvykl na kvalitu toho comba, takže každý milimetr dolů cítím. Když jsme srovnávali ARCAM / DragonFly DAC -> NAD -> Dynaudia, tak rozdíl byl něco mezi nulou a pocitem.
Takže DragonFly Red to nezkazí, jelikož ARCAM je cenou mezi NAD C326BEE a NAD C328, tudíž zcela jistě v NAD C328 nebude lepší DAC, tam by se cenově prostě nevešel.

A teď oboje bedny jsem střídal na NAD C326BEE. A znovu překvapení: plechový zvuk ze Sony beden skoro zmizel. Takže za to mohl Panasonic receiver a ne ty bedny, na které jsem vůbec nesázel. Sametově medové podání Dynaudií sice nevyrovnaly ani náhodou, ale ten předevčírem poprvé z krabice vybalený nerozehraný NAD C326BEE těm Sony bednám neskutečně pomohl k poslouchatelnosti.
Ovšem rozdíl se dramaticky zmenšil. Já v tuhle chvíli stejně Dynaudia považuji za příjemnější na poslech, ale manželka mě na řadě skladeb přesvědčovala, že Sony bedny mají dvě zásadní výhody:
- vyplní lépe celý prostor (mají 3 repro nasměrované nahorů a doprava a doleva, takže se ty vejšky poodráží)
- nástroje na pozadí jsou lépe slyšet, třeba basa když se dostane do pozadí (Poutníci - Skočná), tak nezmizí, v Dynaudiích zmizí.
Já jsem argumentoval, že Dynaudia ohladí špatně definované pazvuky, takže to trochu vyhladí, ale fakt je, že ta drsně znějící basa je tišší. Ve Smetanově Vltavě hrají Dynaudia lépe nástroje na popředí, mají lepší barvu, Sony lépe nástroje na pozadí.
Leonard Cohen - You Want It Darker - neskutečně basová skladba - tam Dynaudia ukazují, že na to mají zahrát ty basy, Sony to ořízne odspoda. Je to skladbu od skladby jinak, ale nějak se nechci smířit s tím, že bychom si ty Sony staré křápy nechali.
NAD C326BEE si kupujeme, protože když hraje fajn s oběma, tak s ním nahradíme ten starý D-čkový Panasonic receiver.
Je to legrace, měli jsme asi 15 let D-čkový zesilovač a dnes ho nahrazujeme A/B-čkovým, přesně proti proudu.
Ale je to více stavebnice, takže kdyby někdy byly mnohem inteligentnější DAC nebo se změnil formát digi muziky, tak ten analogový konec před bednama bude vždycky. Možná kecám, jsem laik.

No, ale teď jaké bedny?
Všude se šíleně chváli Xavian Bon Bonusy, tak jsem je objednal s tím, že je v nejhorším vrátím. Prostě hledám něco, co bude mít jak ty výhody, co chci já, tak to, co chce manželka. Třeba se Xaviany do toho strefí. Nejsou zdaleka tak náročné jako Dynaudia, a píšete mně tady, že hrají "zábavně". Ale jestli nebudou mít kultivovaný projev, tak je zase nechci já. Ale fakt je, že nástroje na pozadí by to polykat nemělo. To má žena pravdu.
No a přesvědčil jsem manželku, když už do toho takhle vplula, že prostě někam vyrazíme poslouchat i sloupy a tak. Třeba při tom postupně zjistí, že na té stěně nemá trvat.
Ale nevěřím tomu, fakt hudba není pro ní a nakonec ani pro mě jediný svět, je důležitý, ale nepodřídí se tomu úplně všechno.

Nicméně: znovu se ptám: je tu stále rozpor mezi zatlumením versus holé zdi po odstranění nábytku. Fakt to dřevo ZA bednami vadí poslechu?
No a může to dopadnout i tak, že prostě koupím stojany a budu ty bedny z regály vždy vyndavat. A taky to může dopadnout tak, že prostě vyříznu tu poličku a budu mít ve stěně na uskladnění ne 36 cm, ale třeba 60 cm. Ono mezi nasáhnutím na nábytek a odstraněním celé stěny je ještě nekonečně mezistavů.... Fakt si nedáme věci do papírových krabic do sklepa. Možná jste mladší, ale nám je přes 50 a ono prostě za život něco nastřádáte a to my zdaleka zdaleka nejsme nějací hromadiči krámů, vyhazujeme statečně. A ze všech skleniček ve vitríně pijeme červené ze Sardinie a bílý Sauvignon z Moravy.
Alba s fotografiemi manželka nevyhodí, protože papír je papír a rozdíl mezi fotkou na papíře a na monitoru je jako mezi hudbou ve sluchátkách a v repro. Kromě toho jsem tisknul fotky na Ilford papír, někdy i Gold Fibre Silk, což byl Rols Royce papír.
ForeignerOnEarth
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _daRK 17. 6. 2018 19:34

Na vek to teda nezvadzaj :), mne taha uz tiež na 50 a takéto prastaré nabytky pre porcelán od babičky by som doma nechcel veru, ale každý sme iný, neber tie narážky v zlom, veď si napísal o radu na audiofore.
Stále ti tu píšu, ak budeš mať predný basreflex, nemôže to vadiť, ale zadný? O čo sa ten zvuk odrazí... o 2mm preglejku? Ako to môže znieť?
Nechce sa mi to čítať celé, píšeš ako spisovateľ (skoro ako ja :) ), ale ak mas rozpočet, rozlúč sa s tým Panasonic a Sony starinkami, dnes je hudba uz inde. A zabudni na tie softvérové prznice zvuku, pri dobrých reprakoch nepotrebuješ priestor naháňať softverovo.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 17. 6. 2018 20:20

ForeignerOnEarth píše:Všude se šíleně chváli Xavian Bon Bonusy, tak jsem je objednal s tím, že je v nejhorším vrátím. Prostě hledám něco, co bude mít jak ty výhody, co chci já, tak to, co chce manželka. Třeba se Xaviany do toho strefí. Nejsou zdaleka tak náročné jako Dynaudia, a píšete mně tady, že hrají "zábavně". Ale jestli nebudou mít kultivovaný projev, tak je zase nechci já. Ale fakt je, že nástroje na pozadí by to polykat nemělo. To má žena pravdu.
No a přesvědčil jsem manželku, když už do toho takhle vplula, že prostě někam vyrazíme poslouchat i sloupy a tak. Třeba při tom postupně zjistí, že na té stěně nemá trvat.

Xaviany sice všude chválí ,ale např. v Polském testu propadli mezi podobnými reproduktory .Ale testům moc nevěřím.
https://hi-fi.com.pl/images/numeryhfim/ ... 5_2013.pdf
Každý máme jiný vkus a nárok na zvuk.Ještě uvedu jeden zajímavý článek ,kdy jeden člověk taky vybíral regálovky a byl rozhodnut dle testů ,ža koupí Xavian bonbonus,ale když je slyšel tak změnil názor.
Ač hifi amatér, snažím se vybrat repro do obýváku. V tuhle chvíli mám lehce upravené lowend monitory Kurzweil KS-40 které jsem tu už zmínil a i když nehrají špatně (k tomu se ještě vrátím), tak chci něco lepšího. Dnes jsem se vydal do Hostivaře do Rodelu a musím ocenit ochotu pána, co mě nechal v klidu hodinu poslouchat stále dokola moje 3-4 písničky a bez jakéhokoli znechucení ochotně měnil repro. To mě v pátek mezi 17 a 18h opravdu mile překvapilo, no ale k věci, třeba to někomu pomůže:

Poslouchal jsem z Flacu QUEEN Bohemian Rhapsody a Under Pressure. Dále pak Od Beyonce přezpívanou píseň Etty James "All I could do was cry" z filmu Cadillac records a Picante od Vanesy Mae, kterou moc neposlouchám, ale přijde mi, že na referenční poslech je dobrá díky změnám v průběhu. Vše mám naposlouchané doma na zmíněných Kurzveilech a sluchátkách Sennheiser HD595

O zesilovači bohužel vím, jen že to byla Yamaha smile a vše na stejné nastavení. Poslouchal jsem tyto repro a zapojené páry přepínal několikrát za skladbu v různých kombinacích a vyřazovacím způsobem tj ne nutně podle uvedeného pořadí :

1) Xavian Bonbonus: Původně jsem vlastně šel přímo na ty Xaviany a to díky skvělým recenzím, ale pro mě zklamání. Oproti Kurzweilům doma hrají samozřejmě lépe, ale prostě jim něco chybělo. Hudba z mého pohledu jakoby nebyla barevná a na malou hlasitost neměla šťávu. Až na vyšší se rozehrály, ale já zjistil, že kvůli tak malému zlepšení proti tomu doma nechci utratit 10 000Kč. Když jsem proti nim pustil Cabasse MT32, Dali Zensor 3 a Kef Q300, pochopil jsem že potřebuji větší regály (no a teď mě kamenujte)

2) Cabasse MT32: Hezké čisté, ale na mě dost dunící basy, celkově spíš lehce tlumené. Hudba na menší hlasitost jako u Xavianů, jen ty basy silnější

3) Dali Zensor3: V protvnání s Xaviany a Cabasse jsem okamžitě zpozorněl, do té chvíle jsem si říkal, že Kurzweily nemá cenu měnit. Tohle bylo jak z jiného světa, hudba výrazná i na nízkou hlasitost, taková zábavná, jakby vystupující přímo přede mě.

4) Kef Q300: Nejdražší a poslední bedny co jsem poslouchal. Porovnával jsem už jen s Dali a těm byly vyrovnaným soupeřem. Basy hlouboké a přesné jako Dali, jen ještě silnější. V místech kde se Bohemian Rhapsody změní v rockový nářez a kde hraje snad i obsluha nahrávacího studia na harfu, byly Kefy přeci jen lepší. Dali zase měly ostřejší a jasnější výšky, ale ne protivné. Taky Kefy mají úžasný přednes pasáží, kde hraje jen kytara nebo je zpěv v Under pressure a u Beyonce. Taky u Kefů byla místa, kde nahrávka má jen zpěv a v pozadí slabonce šumí úplně křišťálově čistá a bez šumu, Dali sice čistě, ale šum který tam opravdu je zahrály (nevím co z toho je lepší, ale vyžehlenost u Kefu se mi asi líbila malinko víc). Jasní favorité Dali a Kef, ale po několika přehráních se mi ty Dali líbí prostě o trochu víc a je to to co jsem hledal. Jednou větou bych je definoval jako zábavné, barevné, prostě radost poslouchat i pasáže skladeb, které jinak považuji za slabší a zahrají to i potichu.
Názor je čistě subjektivní, nastavení zesilovače a volboa menšího prostoru by jistě ovlivnila i můj názor, ale já si na 100% z poslouchaných beden vybral Dali Zensor 3. Kefy bych taky bral jako druhou sestavu s jiným charakterem, ale přeci jen i cena je proti Dali skoro dvojnásobná a přijdou mi jiné, ale nikoli nutně lepší.

Pokud jste někdo amatér jako já (asi Vás tu moc není smile ), určitě neváhejte si bedny někde poslechnout, já váhal a styděl se, ale asi mi to ušetřilo zklamání z výběru něčeho, co by se mi charakterem nelíbilo. Možná jsem nevybral podle audiofilských parametrů, ale poslouchat to budu přeci jen hlavně já big_smile

Snad jsem nikomu nezpůsobil záchvat vzteku svým laickým výlevem, ale někam jsem to napsat chtěl. Hezký víkend všem

Vigo
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 17. 6. 2018 21:05

Dynaudio Emit jsou specifické a výborně zahrají jen za předpokladu, že jim dáš to, co potřebují, což dle tvého povídání moc ochotný nejsi. Bonbonusy jsou univerzální reproduktory.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 17. 6. 2018 22:58

No na fotky nešahať, to je nedocenený poklad. Ale predsa veci nemusia byť napachaté v obývačke. Dá sa vždy nájsť iné riešenie ukladacieho priestoru. Zober manželku do toho štúdia, zober jej obľúbené skladby a povedz predajcovi, nech Vám pustí do výšky Vášho rozpočtu to najlepšie čo tam má. Bez ohľadu na typ repro alebo rozmery. Uvidíš aspoň čo za tie peniaze môžeš mať a potom sa už rozhodneš podľa toho.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků