Regálové reproduktory + subwoofer?

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino333 14. 6. 2018 15:20

Toto sa už lepšie číta ako tá tabuľka... :) Tak nech sa Ti podarí dobre vybrať.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 14. 6. 2018 19:42

Tak mám všechno doma, z mini PC půjde hudba přes USB DragonFly do NAD C326BEE.
Teď zkouším na stolním PC do sluchátek rozdíl ARCAM irDAC-II proti DragonFly Red za půlku.
Ten DragonFly by byl jen nepatrně horší, kdyby ovšem každou skladbu na několik sekund neměl nějaké bzučivé rušení. Nevím jestli je to chyba DragonFly nebo nějaký problém v PC, třeba rušivé mikroproudy, který se na Arcamu vůbec neprojeví, protože ten Arcam je příkladně odstíněný, je to kus železa, DragonFly je USB klíčenka. Zkusím to na notebooku a na tom mini PC pro který je určen jako případně cílová hračka.
ForeignerOnEarth
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 14. 6. 2018 22:41

Pár postřehů:
Patří regálové reprosoustavy do regálu či do knihovny? No spíše nikoliv, jen jako nouzové dočasné umístění.
Když ale někdo trvá na vložení do nábytkové stěny a nahání každý cm, lze je položit i na bok? Ano lze...
Mají se reprobedny vybírat podle mojí (horší) nahrávky než podle nejlepší možné? No jasně že podle nejlepší. Mršit to lze vždy, ale zlepšit pak už nikoliv. Proto je lepší si opatřit oblíbenou muziku v nejlepší možné kvalitě (rozuměj koupit).

Repro Sony od mini věže za 20 tKč asi nebudou plasťáky, ale hudbu budou reprodukovat bídně (stěna 13 mm, bez tlumení, výhybky, podivuhodné měniče, duní, hrb na basech a ukvičené nebo usyčené výšky - low evel).
Uvádet do TAB repro se zadním čí spodní brflxem mi přijde velmi podivné, především když je plánuji natěsnat do nábytku.

"Já jsem měl hlavně obavy jak zahrají ty malé bedýnky basy, takže na začátek jsem tam nechal hrát nějaké skladby především s výraznou basovou složkou."
Regály nezahrají basy tak jako sloupy, to je jasné díky konstrukci. Navíc o basy bych se u regálovek staral až jako 3. krok.
Tj. zkus si odpovědet co je nejdůležitější složka u regálovek a proč?
Ber to tak, že ve studiu si poslechneš jak asi nejlépe umí dané bedny zahrát. Pokud je pak vložíš do regálu či do knihovny, tak je zvukově sestřelíš do oblastní ligy.
Jakmile začneš slyšet "kultivovanost", tak jsi na úplně správné cestě a jdi po ní jak 3 dny hladová slepice po flusu...

Dynaudio a BW jsou náročnější na zesilovač. Ber Bonbonus - tím nic nezkazíš, univerzální reprobedny.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 15. 6. 2018 08:46

DinosaurJr: jeden z těch prostorů v nábytkové stěně je na výšku 36 cm a na šířku 38 cm, takže na bok si nepomůžu. Nicméně vždycky jsem nechal i staré bedny koukat aspoň 7 cm ven jak stabilita dovolila, aby to umístění netlumilo a předpokládám, že si koupím stojany a na delší poslech budu regálovky vysouvat před. Zadní bassreflex podle uší ucpu.
Nejlepší možnost nahrávky včetně nákupů už řeším měsíc, 128 kbps MP3 nahrazuji flacem z orig. CD-ček nebo koupenými flacy (Supraphononline) či i již dříve koupenými MP3 (320 kbps) - 7-digital, Google music, ...
Co je to "Uvádět do TAB" ?
Náročnost na zesilovač: NAD C326BEE by jim měl stačit, ne? Když NAD + Dynaudio se považuje za sehranou kombinaci....
O Bon Bonusech jsem uvažoval, ale nedostanu je na zkoušku, protože je prodává přímo Xavian a bylo mně z několika zdrojů řečeno: "Kdyby byly tak dobré, jak se o nic na Netu píše, tak by si je lidi více kupovali, ne? Xavian sám říká, že zrušil smlouvy s prodejci, protože toho prodali málo. No a na Bon Bonusech je v té ceně nadprůměrná truhlářská a dokončovací práce, takže kolik nákladů zbude na aktivní prvky?"
ForeignerOnEarth
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SmokeMan 15. 6. 2018 09:17

jenom pridam, jestli ti dragonfly brumi nebo proste ma nejake nezadouci zvuky, tak chce lepsi kabel a dal od pc, vetsinou to pomuze
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 15. 6. 2018 14:34

Jo, brumí, když byl zapojen rovnou do předního USB výstupu na CASE a také na krátkém prodlužovacím AXAGON hubu. Na notebooku v pohodě a na mini PC na AXAGONu taky v poho.
Tak já ten DragonFly na stolním PC používat nechci, jen jsem to chtěl ve sluchátkách srovnat a měl jsem jen obavy jestli tam něco teče, aby mně to neodprásklo Arcam. Ale pokud je to nějaká indukce nablízko, tak bez problémů, já jsem se jen bál probíjení do zemnících nebo nulových vodičů, nejsem elektrikář.

-- 15. 6. 2018 15:59 --

Situace viz obrázek:
Situace.jpg


Nyní už přepínám obě sestavy ve Foobaru v device:
WASAPI DragonFly do NAD a do Dynaudio <--> WASAPI optika do Panasonic a do Sony.

-- 15. 6. 2018 16:24 --

No a co se týče toho, jak to u mě hraje, tedy toho podstatného:
Začal jsem přepínat u Ennio Morricone - Chi Mai: tam to obojí hrálo dost, dost podobně, jen ty smyčce šly z Dynaudií takové poněkud sametovější.
Simon and Garfunkel - Sound of Silence: začátek na Sony zní normálně, po přepnutí na Dynaudia se změnila barva hlasu. Jakoby přibyla ta surovost starých reproduktorů na návsi.
A přidávají se bicí. Ona ta nahrávka je dost špatná, i když flac z CD, Sony ty bicí milosrdně změní na jakési chrastění, Dynaudio ukážou, že je to blbá nahrávka.
Uriah Heep - Choices: taky to není ideální nahrávka, ale lepší není, zase je to z CD a u Uriah Heep jsem poslouchal snad všechny varianty. A tu skladbu mám rád.
Dynaudio to posadí zřetelně níž, víc to duní, Sony intenzivně a plně "chrastí".
První 3 poslouchané skladby nebyly šťastně vybrané, ale to nevadí, času bude ještě dost, td musím zase něco dělat, budu pokračovat za nějakou dobu...
ForeignerOnEarth
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod SmokeMan 15. 6. 2018 15:30

tak toto je jinej masakr :D jinak bych jeste doporucil collinse in the air tonight ve flacu (live verzi), ale proste sekec mazec :D
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Viktor69 15. 6. 2018 16:52

Aby to nedunelo, kdyz je mas na zidlich. Tohle je fakt krucialni vec, postavit je na pevnej podklad je nutna podminka dobryho xvuku. Ale jinak jo, s dobrou nahravkou hrajou skvele, se spatnou spatne. Taky mam Dynaudia, tak asi to bude podobny.
Viktor69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 15. 6. 2018 22:56

Zítra tedy najdu nějaký pevný podklad kdybych měl narychlo nějaký stojany koupit. Díky za informaci, já nemám vůbec žádný audiofilský zkušenosti.

Dnes večer jsme s manželkou strávili 4 hodiny posloucháním všeho možnýho a přepínáním.
Říkal jsem si, že kdybyste to sledovali, tak byste asi lezli po zdi a váleli se smíchy po zemi.
Ale rozhodně to bylo zajímavé a dramatické.
Pro mě je po 4 hodinách závěr jednoznačný:
Panasonic + Sony bedny mají chybějící středy zhruba v oblasti lidského hlasu a mají navíc rozšíření do prostoru a echo jako v koupelně, zatímco NAD + Dynaudio jsou přesné, nepřikrášlující, kultivované, odměřené, pevné, i přes ty polstrované židle jsou jak zabetonované a zvukově se nehnou i kdyby se z nich střílelo.
Manželka má zcela odlišný názor. I když má hudební sluch možné lepší, než já, tak ale je v zajetí přikrášlování, že řekla, že Sony bedny s Panasonicem zní krásně prostorově, tóny mají dozvuk a Dynaudia zní jako kdyby na ně někdo hodil deku a jako kdyby to hrálo v komoře bez prostoru. Tóny jsou ostře ukončené, nezní. Namítal jsem, že ale tam chybí středy, takže hlasy zpěváků jsou ošklivě zmodifikované, z poloviny vygumované, upozaděné, ... Manželka připustila, že Sony / Dynaudio je na každé skladbě jiné, někde fakt Dynaudia zní líp, ale za tím zpěvákem že nejsou ty nástroje, že zpívá sám v bezprostřední blízkosti, zatímco Panasonic + Sony ty nástroje se zpavákem zakomponuje do prostoru, zatímco Dynaudio zní jako její starý magneťák před 30 lety, kde taky byly slyšet jen ty středy. Tak jsem oponoval, že to, co se jí líbí, je falešná modifikace nahrávky, echo a roztažení do prostoru, což v té nahrávce ve skutečnosti není. A že jí zítra najdu efekty ve Windows, které se jmenují "koupelna", "velká hala" a k tomu ekvalizér a že jí to vymodeluju taky, ale že já to zase můžu vrátit, zatímco Panasonic + Sony to zprasí vždycky nevratně.
No, byla to dlouhá diskuze a kdybychom u toho nepili víno, tak se hádáme doteď.
ForeignerOnEarth
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod starší 16. 6. 2018 05:10

Skús zo srandy napojiť SONY bedne k NAD-u, ten NAD slušne "přifukuje" basy, možno prestanú "intenzivně a plně chrastit", už keď sa s tým hrajkáš... :-)
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ForeignerOnEarth 16. 6. 2018 06:13

Jo, zkusím to všechno prostřídat. Sony s NADem a Panasonic s Dynaudio. Taky ještě zkusím místo DragonFly dát ten Arcam převodník, co mám k Sennheiserům.
A taky ještě musím zkusit co udělá ekvalizér ve foobaru a budu ještě hledat nějaký plugin k foobaru, co "nafukuje prostor", abych manželce předvedl, že ty "výhody" naší staré sestavy vyrobím s NADem a Dynaudiem taky, ale opačně ne.
Nicméně do neděle se musíme rozhodnout jestli něco koupím nebo to vrátím. A pokud to všechno jedinému prodejci v našem městě vrátím, tak už tam víckrát nesmím a tím definitivně končí moje snaha o koupi něčeho lepšího, než máme 20 let.
Ono si kvůli mně vzal na krám už ty Dynaudio Emit M10, protože myslel, že budou pro mě ideální, no a ano jejich zvuk na rozdíl od M20 neznal, ale tam se mnou souhlasil, že ty výšky tam nejsou. No a pak objednal ten NAD. Pokud kvůli mně vezme dvě věci a já nekoupím nic, tak jsem tam skončil. Jako určitě se bude chovat profesionálně, ale já nejsem rád v pozici nejblbějšího zákazníka za posledních 10 let. Jenže mám si brát třeba ten NAD samotný jen kvůli korektnímu vztahu s prodavačem? To je asi blbost....
Musím ovšem uznat, že na rozdíl od toho, co mně říkal prodejce a mailem či telefonem 5 dalších konzultantů po republice a dost lidí i tady na fóru, tak jsem doslova šokován tím, jaký malý rozdíl je mezi těmi našimi 20 let starými křápy a mezi relativně hodně dobrou zapůjčenou sestavou:
1. výstup přes SPDIF versus asynchronní USB
2. DAC převodník v AV receiveru versus DragonFly Red
3. zesilovač v AV receiveru 5.1 versus stereo NAD C326BEE
4. stará dvoulinka versus kabely za 7000 Kč
5. Sony bedny od minivěže versus oceňované Dynaudio Emit M20
A ono to ve většině frekvencí, co hrají nástroje, zní úplně stejně, k tomu je pouze u staré sestavy potlačená nějaká frekvence v oblasti lidského hlasu, je přidáno echo, dozvuk a rozšířen poslechový prostor.
Manželka dokonce říká, že když přepnu ze staré sestavy na novou, tak jako kdyby ta nová hrála mono. No, prostě není tam ten "virtuální prostorový zvuk", který je sice u obojího ve Windows pochopitelně vypnutý, ale Panasonic + Sony ho dělají. Ono taky ty Sony mají 5 repro, které schválně míří různými směry, tak ani není co se divit, že se to různě poodráží a dělá to dozvuky jak se to spolu pere. Ano, je to takové velmi prostorná koupelna, zatímco NAD + Dynaudio zní hodně civilně a je přesně slyšet odkud to hraje. Takže seženu pevné podložky a dám je dál od sebe, než je na té fotce a zkusím to prznit ve Windows tím prostorovým zvukem nebo seženu nějaké *****ítko do foobaru - prosím poraďte.
Na můj samotný poslech mám sluchátka, tuhle sestavu chci hlavně kvůli společnému poslouchání doma, takže nemůžu ignorovat manželky názor a taky jaksi vyhodit takové prachy, za něco, co podle ní hraje zřetelně hůř a jen na některých písničkách líp v tom, že tam sytěji zní hlas zpěváka, který víc překřičí hudbu nástrojů? Asi nekývne na to, že bych měl dát prachy za "zhoršení hudby na úroveň jejího starého mono Sencor magneťáku z roku 1985". Jenže vono když přidáš chybějící středy a srazíš "virtuální prostorový zvuk", tak to tenhle dojem fakt trošku dělá, i když rozumem chápu, že jen změníš lež na pravdu. Z Dynaudií hraje PRAVDA.
ForeignerOnEarth
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petison 16. 6. 2018 08:58

Pokud ty Dynaudia hrají jak píše manželka ,jakoby na ně někdo hodil deku,tak je něco špatně.Může na to mít vliv ,že nejsou rozehraný,nebo umístění a akustika.Já měl první sestavu zesilovač Sony TA -F335 + repro SONY SS-E315 .Přechod na Denon Pma 720 AE + Q Acostics 3020 byl o něco lepší,ale až na zesilovačích Nordmende pa 1050 nebo Dual CV 1260 +Q A 3020 byl výrazný skok k lepšímu.No a Dual CV 1260+ Polk audio rti a3 nebo Polk audio signature s55 raketový skok a rozdíl několika tříd.Rozhodně ty Dynaudia potřebují stojany a trochu volného prostoru kolem sebe.Rozhodně pokud neslyšíš velký zvukový rozdíl aby jsi byl nadšený jak to super hraje,tak za ty peníze co by to stálo to nemá cenu.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denkez 16. 6. 2018 09:33

Pokud ti přijde, že bedny Sony hrají víc prostorově, tak je to tím, že jsou k tomu uzpůsobeny 3 výškovými reproduktory, které jsou směrované vlevo/vpravo/vzhůru. To proto, aby i při jejich malé stereobázi dokázaly vykreslit prostor.
To u žádné HiFi bedny nenajdeš.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 16. 6. 2018 11:38

ForeignerOnEarth píše:...já nemám vůbec žádný audiofilský zkušenosti.

petison píše:Pokud ty Dynaudia hrají jak píše manželka ,jakoby na ně někdo hodil deku,tak je něco špatně. Může na to mít vliv, že nejsou rozehraný nebo umístění a akustika.

ForeignerOnEarth píše:Zadní bassreflex podle uší ucpu.
=kupuji repro ne úplně nejvhodnější

Xavian Bonbonus C ve výprodeji za 7-8 tKč jsou určeny do blbého prostředí "Šikovná nástěnná verze Bonbonus. Ideální tam, kde prostor a podmínky nedovolují umístit klasickou reprosoustavu." Doporučoval jsem ještě před zveřejněním foto a koupí Dynaudio.

Jinak Dynaudia jsou celkově ve všem specifičtější a náročnější. Reprosoustavy musí být rozehrané (stovky hodin <300h, přečti si recenze ke svému modelu), díky konstrukci výškáčů jsou potřebují dobře umístit na pevné stojany a do prostoru v místnosti. Místnost by měla mít alespoň akustické předpoklady (uspořádání místnosti) či projít alespoň základní akustickou úpravu. A i regály je lepší poslouchat alespoň ze střední vzdálensti (nejsou to monitory)//jsou moc blízko u sebe//. DA si žádají silný zesilovač, který je má zcela pod kontrolou. Umí to ten tvůj? Osobně si myslím, že NAD 326BEE na ně bude slabší. Ale tento jsem neslyšel, jiné slabší s DA bohužel ano. A není "to wono"... A jak píšeš, když nemáš žádné audiofilské zkušenosti, tak aby ses v tom neplácal, je dobré se obrátit na někoho zkušenějšího např. prodejce.

Pokud jim dáš co potřebují, tak se ti odmění vynikajícím zvukem. Obývací stěnu bych vyhodli, stejně se ti tam nevejde TV a řada předmětů tam asi nebude k denímu používání. Měl jsem asi rok novou velkou ob.stěnu vysokou až téměř pod strop a ještě k tomu přes roh, Ale kvůli TV a stereo (nemožnost symetricky rozmístit repro) jsem ji nakonce prodal, bohužel se ztrátou. Moje první zásadnější rozhodnutí na cestě ke kvalitním zvuku bylo necpat HiFi aparaturu do mého blbého prostředí, ale v mém prostředí vytvořit pro HiFi co nejlepší podmínky.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _daRK 16. 6. 2018 13:52

DinosaurJr píše:Obývací stěnu bych vyhodli, stejně se ti tam nevejde TV a řada předmětů tam asi nebude k denímu používání.

Nic v zlom, vazne, ale toto je prve, co ma napadlo, ked som tu fotku videl. Obyvacia stena, ktora ma kopec policiek naplnenych len (zvacsa) nepotrebnymi vecami. Ak je hudba pre teba dolezita, skus porozmyslat aj o tomto... a nemat zbytocne obmedzenia pri vybere. Tiez som mal kedysi vysoku obyvaciu stenu, postupne som uberal "poschodia" a nakoniec som ju uplne vyhodil a mam minimalisticku verziu.
Tak ale kazdy to ma nejako zariadene a nevieme, ci nebyvas v podnajme a nemozes si dovolit ju len tak vyhodit. Je to len taky hint.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků