Bezdrátový reproduktor na domácí poslech

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Kubajs84 13. 6. 2018 17:25

Zdravím, absolutně se v téhle oblasti neorientuju a potřeboval bych poradit bezdrátový reproduktor na domácí poslech (nepřenosný) v ceně kolem 5ti tisíc. Co jsem tak projížděl net, tak co se týká zvuku asi nejlíp vycházel Sonos Play 1. Je to dobrá volba? Nebo existuje něco lepšího? Koukal jsem ještě na Bose Soundtouch 10, ale Sonos je údajně lepší. Předem díky za rady a návrhy.
Kubajs84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FFanouš 17. 6. 2018 20:26

Vzhledem k tomu že jsem si dnes přitáhl domu Riva Festival ze kterých jsem unešen, tak bych ti doporučil jejich levnější verzi (nikoliv méně kvalitní) Riva Arena. Sonos i Bose je také dobrá volba. Najdeš na YouTube kanál s porovnáním (nutno sluchátka).
FFanouš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kubajs84 18. 6. 2018 13:43

Díky za odpověď, mrknu na to.
Kubajs84
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FFanouš 18. 6. 2018 17:55

Zkus kanál clavinetjunkie.
FFanouš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Geher61 19. 6. 2018 13:42

Není škoda kupovat nepřenosný? To pak ti bezdrátovost je celkem k ničemu.
Geher61
Junior

Odeslat příspěvekod FFanouš 19. 6. 2018 18:10

To si každý musí promyslet sám. Já už jeden přenosný mám a tento mám na fixní umístění. A znovu opakuju Riva Festival úplně překonala moje očekávání to je tak kvalitní reprodukce a masivní výkon až to bere dech. Super investice :))
FFanouš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 19. 6. 2018 22:28

Taky nějak postrádám smysl bezdrátu když to nebudeš přenášet. Vlastně spíš postrádám smysl takovýchhle repráčků obecně, obzvlášť pokud to má sloužit na normální poslech hudby. Do koupelny nebo do kuchyňe asi dobrý, ale za tohle dát 12000,- :shock: nebo kolik to stojí, no, to si vážně musí promyslet každý sám.
anonymni

Odeslat příspěvekod Geher61 20. 6. 2018 11:25

Jako 12000Kč je fakt přehnaná cena. Mám bt reprák za 2,5K, který beru na zahradu a bohatě stačí. Ale každého věc co se mu líbí a vyhovuje. :-)
Geher61
Junior

Odeslat příspěvekod FFanouš 20. 6. 2018 18:15

Nejdříve je si třeba zjistit co to dokáže přehrávat (24 bit/192khz, podpora high resolution audia) a čím je to osazeno, konektivita. Pak je nutné si to poslechnout. Repreáčky za 2,5 je něco úplně mimo. Ta cena je adekvátní to mi věř.
Co se týče bezdrátu. Nahoře jsem doporučoval Riva Arena což je přenosný bezdrát na základě zkušenosti s Riva Festival což je stacionární bedna (nemá baterii). A výhody jsem již popsal. Kromě perfektního zvuku je to výborná konektivita, ovládám v podstatě jen z mobilu např. Spotify premium. Snad jsem popsal srozumitelně. Na YT jsou kanály kde si to můžete za pomocí sluchátek naposlouchat.
FFanouš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 20. 6. 2018 18:39

Nepřenosný bezdrát se dá samozřejmě řešit mnoha způsoby a tohle je ten levnější. Skoro bych řekl z nejlevnějších v rozumné kvalitě projevu.
Postavit se dá i sestava se síťovým receiverem, DAC, zesilovači atd. v řádech desítek i stovek tisíc.
Je to i o prostorových možnostech a samozřejmě finančních.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 20. 6. 2018 19:33

tombas: Jo, 12 000,- není dneska v audiu, a hifi obzvlášť, skoro nic, to je fakt a rozumná kvalita projevu vzhledem k ceně, je jako vždy pro každýho někde naprosto jinde, ale tohle tedy opravdu nepovažuju za nejlevnější způsob jak řešit bezdrát s rozumnou kvalitou projevu. Tohle za 12 000,-? No.......:-D
FFanouš píše:Nejdříve je si třeba zjistit co to dokáže přehrávat (24 bit/192khz, podpora high restaurace audia) a čím je to osazeno, konektivita. Pak je nutné si to poslechnout. Repreáčky za 2,5 je něco úplně mimo. Ta cena je adekvátní to mi věř.

:-D "high restaurace audia" :oboze a jak si prosím tě tu audio restauraci představuješ? Nejdřív by totiž možná bylo dobrý si nejen zjistit co to dokáže, ale taky si zjistit alespoň něco o audiu obecně. Ona totiž ta tvá vysoká restaurace audia, má bejt High Resolution Audio, což znamená podpora hudby ve vysokém rozlišení.

K tomu 24/192, ty na tom nahrávky 24/192 pouštíš? A dokážeš na tomhle repráčku po slepu rozeznat nahrávku 24/192 od normální CD kvality, tedy 16/44.1?

A co se týče konektivity, tak bezdrát a tři kabelový vstupy tedy taky není něco co bych za 12 000,- nečekal.
FFanouš píše:Co se týče bezdrátu. Nahoře jsem doporučoval Riva Arena což je přenosný bezdrát na základě zkušenosti s Riva Festival což je stacionární bedna (nemá baterii). A výhody jsem již popsal. Kromě perfektního zvuku je to výborná konektivita. Snad jsem popsal srozumitelně.

Nemá baterii, tudíž stejně potřebuje být kabelem píchnutej do zdi. Opět tedy postrádám smysl bezdrátovýho přenosu zvuku. A když už, tak i to jde řešit jinak a líp.
Perfektní zvuk? Stereo ze tří vejškáčů, tří pidi středobasáčků a čtyř pasivů který jsou všechny max. 30cm od sebe a ještě jsou rozstrkaný tak, že hrajou každej na úplně jinou stranu? No ten perfektní zvuk si dokážu živě představit :-D.

A k tomu výkon 200W. Jo jo :lol:.

Jak říkám do koupelny nebo kuchyně jako podkres a na tichej poslech možná dobrý, když někomu nevadí ta cena. Až na to že když to postavíš někam ke zdi nebo ještě líp do rohu, tak to musí bejt opravdu nepředstavitelnej hudební zážitek :D.

Na poslech hudby se za 12 000,- dá koupit sestava hrající o parník líp. A to i do tý koupelny nebo kuchyně a i když budeš chtít bezdrát.
FFanouš píše:Na YT jsou kanály kde si to můžete za pomocí sluchátek naposlouchat.

Na Youtube kde je zvuk několikrát ovlivněnej? Poprvý mikrofonem kamery a s tím ještě spojenou akustikou v místnosti kde to hraje i vzdáleností kamery od tý zázračný krabičky, podruhý komprimací při nahrávání na Youtube a potřetí samotnými sluchátky nebo repro který použiješ k poslechu? No to si toho naposloucháme.

Každej na tomhle fóru snad přece ví, že hodnotit zvuk podle videa na Youtube je naprostá ztráta času.
anonymni

Odeslat příspěvekod tombas 20. 6. 2018 19:51

L.U.K. máš samozřejmě pravdu, ale co je úplně špatné a drahé řešení pro tebe může prostě někomu z mnoha důvodů vyhovovat (jak jsem psal výše).
Není třeba se pohoršovat, každý hledá to "své" ideální řešení.
Pokud jde o tu "restauraci", snad jsi pochopil, že to byla automatická oprava pravopisu a FFanouš to akorát přehlídnul. (a už i opravil).

Takže za mě, ať to hraje a dlouho dělá radost, vyměnit za lepší to jde vždycky, není to na věky.
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod FFanouš 20. 6. 2018 19:58

Ty restaurace já tu opravu udělal za minutu po tom co jsem to postnul. Ty sis to vykopíroval a trvalo ti hodinu než si sem ten tvůj žblebt přidal mírně pokročilý parníkový Luku.
Kvalita je nepopiratelná je vidět že nevíš o čem mluvíš. To že ty trpíš ve vztahu k tomuto typu reproduktorů hysterickými záchvaty není můj problém.
To že na YT je zvuk zkreslený je snad naprosto jasné, ale pro představu použitelné úplně v pohodě. Opět hysterický výkřik ve smyslu že je to nepoužitelné.
Nejhorší je že se vyjadřuješ k něčemu cos neslyšel a to ještě způsobem člověka slabýho na mozek. Pokud neumíš diskutovat slušně, vůbec nereaguj.

-- 20. 6. 2018 21:08 --

tombas píše:L.U.K. máš samozřejmě pravdu, ale co je úplně špatné a drahé řešení pro tebe může prostě někomu z mnoha důvodů vyhovovat (jak jsem psal výše).
Není třeba se pohoršovat, každý hledá to "své" ideální řešení.
Pokud jde o tu "restauraci", snad jsi pochopil, že to byla automatická oprava pravopisu a FFanouš to akorát přehlídnul. (a už i opravil).

Takže za mě, ať to hraje a dlouho dělá radost, vyměnit za lepší to jde vždycky, není to na věky.


Já bych chtěl vidět v tý ceně ten "o parník líp", protože ta bedna hraje dost dobře : D A je to přesně o tom co jsi psal, když chci něco malého, skladného, s dostatečným výkonem, kvalitou a uživatelsky nenáročného je to perfektní volba.
FFanouš
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod anonymni 20. 6. 2018 22:26

tombas píše:L.U.K. máš samozřejmě pravdu, ale co je úplně špatné a drahé řešení pro tebe může prostě někomu z mnoha důvodů vyhovovat (jak jsem psal výše).
Není třeba se pohoršovat, každý hledá to "své" ideální řešení.

Jo, vždyť to říkám.

A nevím o tom že bych se pohoršoval, mě tahle krabička za 12 000,- leda tak pobavila :-D. Prostě jen říkám svůj názor.

tombas píše:Pokud jde o tu "restauraci", snad jsi pochopil, že to byla automatická oprava pravopisu a FFanouš to akorát přehlídnul. (a už i opravil).

FFanouš píše:Ty restaurace já tu opravu udělal za minutu po tom co jsem to postnul. Ty sis to vykopíroval a trvalo ti hodinu než si sem ten tvůj žblebt přidal mírně pokročilý parníkový Luku.

Jo to mi došlo, a opět pobavilo. Holt byste neměli brát všechno tak hrozně moc vážně.

A jo, citoval jsem to cos napsal, pak jsem na nějakou dobu od PC odešel a teprve po návratu dopsal příspěvek. Nevysedávám u počítače od rána do večera.
FFanouš píše:Kvalita je nepopiratelná je vidět že nevíš o čem mluvíš. To že ty trpíš ve vztahu k tomuto typu reproduktorů hysterickými záchvaty není můj problém.

Jo to máš pravdu, "kvalita" tohohle repráčku se skutečně popřít nedá :lol:. Slyšel jsi alespoň něco jinýho než jsi tohle koupil?
A já že nevím o čem mluvím :-D? Říká ti něco stereobáze? Nebo víš třeba něco o šíření zvuku prostorem? A co teprv vztah mezi velikostí a konstrukcí ozvučnice, průměrem reproduktoru a reprodukcí nízkých kmitočtů? Evidentně asi nic moc, co? Tak hlavně že ty tomu rozumíš a Já ne :D.

To, že ti někdo řekne, že to co sis koupil není žádnej zázrak, ale spíš pravej opak, ještě neznamená, že trpí hysterickejma záchvatama, zamysli se nad tím.
FFanouš píše:To že na YT je zvuk zkreslený je snad naprosto jasné, ale pro představu použitelné úplně v pohodě. Opět hysterický výkřik ve smyslu že je to nepoužitelné.

Ano, pro představu jak daná věc vypadá a jakou má barvu apod. je to fajn. Ale pro představu o zvuku je to k ničemu, a můžeš si tu vykřikovat jak chceš a můžeš si o tom myslet co chceš. A opět to není hysterickej výkřik ale prostej fakt, smiř se s tím.
FFanouš píše:Nejhorší je že se vyjadřuješ k něčemu cos neslyšel a to ještě způsobem člověka slabýho na mozek. Pokud neumíš diskutovat slušně, vůbec nereaguj.

Neslyšel, a ani nechci, stačí mi podívat se na to jak je to zkonstruovaný atd. a vím dost.

A buď tak laskav a mírni se ve výrazech, jedinej kdo tu předvádí hysterický a dětinský výlevy, jseš ty. Jak si můžeš snadno zkontrolovat, Já jsem ti prostě jen napsal svůj názor. Tohle je diskusní fórum, uvědom si že to, že se ti můj názor nelíbí, je naprosto opačnej než ten tvůj, a že jsem ti nepochválil co sis koupil, ještě neznamená, že se musíš hned vytáčet a začít rozhazovat urážky.
Působí totiž dost směšně když v jednej větě někoho počastuješ tím, že je slabej na mozek, a hned v tej následující po něm chceš aby diskutoval slušně. Tím si mě opět docela pobavil :-D.
FFanouš píše:Já bych chtěl vidět v tý ceně ten "o parník líp", protože ta bedna hraje dost dobře : D A je to přesně o tom co jsi psal, když chci něco malého, skladného, s dostatečným výkonem, kvalitou a uživatelsky nenáročného je to perfektní volba.

Chceš vidět co by hrálo o parník líp? To je jednoduchý, koukni se na jakýkoli aktivní monitory v týhle ceně. Některý maj bezdrátovej modul už v sobě, ke všem ostatním se dá dokoupit nějakej ten bezdrátovej přijímač.
Aktivní monitory taky nemusejí být velký, uživatelsky jsou taky nenáročný. A i kdyby nic jinýho, dokážou vytvořit skutečný stereo a vejdou se do nich reproduktory větší než 3 palce :-D. Ale holt na nich nebude napsáno 200W jako na tej Rivě :-D.
Naposledy upravil anonymni dne 21. 6. 2018 10:16, celkově upraveno 1
anonymni

Odeslat příspěvekod tombas 21. 6. 2018 06:53

Tak bacha L.U.K., oprav si ty citace, nebo tě nahlásím! Od toho "Kvalita je nepopiratelná... včetně" to není moje, ale FFanouše.
Nechci, aby mi někdo podsouval něco, co jsem nenapsal. :pozor
tombas
Pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků