Regálové reproduktory - hifi

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petison 26. 5. 2018 04:51

Na zázraky za málo peněz taky nevěřím,ale tady opravdu málý zázrak je.Jak jsem psal ,měl jsem doma mnohem dražší repro a tyto hrajou líp.Hrají detailněji ,muzikálněji s větší dynamikou a i na tišší poslech.Ono stačí si pročíst zahraniční recenze,kde například majitel popisuje,že byl na poslech ve studiu a vybral si tyto Polk ,které hráli lépe než mnohem dražší reproduktory které tam slyšel.K mému řetězci jsou tak akorát.Už to měnit nechci,nějakým kolečkem výměn jsem si prošel a teď jsem konečně spokojený . Finance teď musím směřovat na jiné výdaje.Já je koupil za cenu kabelů a nic moc jsem od nich nečekal.A jsem ohromen.
I ty sloupy co mám Polk audio signature s55 hrají super.Tato značka má super poměr cena/kvalita.
https://www.ceneo.pl/49620890#tab=revie ... 9ic_hCNjx0
Poláci tam mají cenu za kus,takže vychází na 24000 Kč.
U nás mnohem levněji:

http://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produ ... ?katID=479


Namátkou hodnocení Polk RTi 3

The nearly 100% 5-star rating on these speakers is well deserved. The first thing that is obvious is their incredible frequency range. It seems to go on infinitely in both directions. Highs are crisp and clear and bass is defined and plentiful. You definitely do not need any tone control on these, which is pretty hard to believe - I've never owned a speaker that didn't need at least a touch of treble added for my taste. Impressively, their frequency coverage holds at all volume levels. I find myself listening to these at a lower volume than other speakers since the full spectrum of sound is evident even at very low volumes. I do have a subwoofer but only need to use it to add the slightest amount of feel to the low end. The Polks handle all the sonic details from the bass perfectly well. To be sure I compared these speakers to another brand I tried from Crutchfield (that I returned) and it was no contest. These Polks are in another class altogether. You won't be disappointed with these speakers. Vinyl or digital, everything sounds great.

v překladu přes translator
Takto 100% 5-hvězdičkové hodnocení těchto reproduktorů je zasloužilo. První věc, která je zřejmá, je jejich neuvěřitelný frekvenční rozsah. Zdá se, že jde nekonečně v obou směrech. Nejvyšší jsou jasné a čisté a basy jsou definované a hojné. Určitě nepotřebujete žádnou tónovou kontrolu, což je těžké uvěřit - nikdy jsem neměl vlastníka reproduktoru, který by neměl potřebovat přinejmenším nádech výšky, který by mi přidal můj vkus. Impozantně platí, že jejich frekvenční pokrytí platí pro všechny úrovně hlasitosti. Zjistil jsem, že je poslouchám s nižší hlasitostí než ostatní reproduktory, neboť celé spektrum zvuku je patrné i při velmi nízkých hlasitostech. Mám subwoofer, ale musím ho použít pouze k tomu, aby na nejnižším místě přidal nejmenší pocit. Polkové zvládnou všechny zvukové detaily z basy dokonale dobře. Abych si jistě srovnal tyto reproduktory s jinou značkou, kterou jsem zkoušel od Crutchfieldu (že jsem se vrátil) a nebyla to žádná soutěž. Tyto Polks jsou v jiné třídě úplně. S těmito reproduktory nebudete zklamáni. Vinyl nebo digitální, vše zní skvěle.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Kulinno 26. 5. 2018 08:34

A co takhle zkusit si je nechat poslat rovnou z amerického eshopu.Např přes "shipito.com"?Zkušenosti s tím sice nemám,ale možnost tady je... Samozřejmě je nutné počítat s navýšením o clo+dph+přeprava..
Kulinno
Junior

Odeslat příspěvekod martasblade 26. 5. 2018 10:45

Můžeš si to nechat poslat rovnou z US Amazonu. 239$ + DPH + clo. Poštovné se mi ukazuje zdarma... Nevím kolik stojí celní řízení, ale myslím si, že by tě to vyšlo cca 320$ za vše (můj odhad)
martasblade
Junior

Odeslat příspěvekod petison 26. 5. 2018 11:29

petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod brousek_mb 5. 6. 2018 15:40

..tak abych to shrnul: Jediná možnost, jak se dostat k Polk RTi3 je objednat je z US Amazonu (po Evropě se za rozumnou cenu už neseženou). Nikdy jsem to nedělal a moc se mi do toho nechce - DPH a clo bude poměrně vysoké, nehledě na to, že případná reklamace nepřipadá v úvahu. Těžko říct, jak velká je pravděpodobnost, že by reklamace byla potřeba.

Dále tedy z doporučovaných - Dynavoice DM-6 - až asi na jednu recenzi se o nich moc nepíše.
Ještě jsem narazil na několik doporučení beden PSB Image B6, ale připadají mi dost basové. Respektive bez výšek (poslechnuto z youtube).
No a potom mě stále drží ty Dali Zensor 3.

Nic z výše zmíněného jsem naživo neslyšel, ale nejraději bych ty Polk.

Tak zatím tolik k mým pocitům z výběru repra :)
brousek_mb
Junior

Odeslat příspěvekod petison 5. 6. 2018 16:46

Nejlépe zajet například sem:
https://www.studioline.cz/reprosoustavy ... ition-dm6/
poslechnout několik tipů a vybrat.Bez poslechu raději nekupuj.Jinak ty Polk se už slušně rozehráli a zvukově parádní.Dokonce u některých skladeb co mám naposlouchané,objevuji zvuky ,které jsem tam dříve neslyšel : )
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod brousek_mb 6. 6. 2018 13:03

Asi mi to nedá a objednám ty Polk z Amazonu. Mohl bys mi prosím poslat rozměry originální krabice (pokud ji samozřejmě jěště máš). Rád bych co nejlépe odhadl cenu dopravy, cla a DPH. Díky :)
brousek_mb
Junior

Odeslat příspěvekod petison 6. 6. 2018 15:34

Krabici jsem odvezl k rodičům na půdu.To dopočítáš sečti 2x hloubku a přidej asi 10 cm.Na výšku přidej asi 15cm dle obrázku.
http://www.highfidelityreview.com/wp-co ... 40x390.jpg

Odsud již nejdou objednat?
https://www.amazon.de/Polk-Audio-Booksh ... 2OQK2?th=1
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod brousek_mb 7. 6. 2018 11:26

Objednáno z Amazonu.de. Jsem na to děsně zvědavý :)
brousek_mb
Junior

Odeslat příspěvekod petison 7. 6. 2018 15:05

Tak super.Dej jim pak čas na rozehrání.Věřím že budeš spokojený.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod simy 8. 6. 2018 11:17

Koukám že na tom amazonu mají sloupy Polk Audio RTi A7 to by taky nemuselo hrát špatně, když tu chválíš Polk Audio RTi A3 a rozdíl pár euro..
simy
Junior

Odeslat příspěvekod petison 8. 6. 2018 14:30

To je teda super cena,pokud to není za kus.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod starší 8. 6. 2018 15:15

Polk Audio RTi A7 vežový reproduktor, čierny
podľa Polk Audio
4,7 z 5 hviezdičiek 137 recenzií zákazníkov na Amazon.com
cena: 375,37 EUR Bezplatné doručenie. podrobnosti
Všetky ceny zahŕňajú DPH v Nemecku .

Len 1 zostalo na sklade (viac je na ceste).

Tento článok je možné doručiť na Slovensko . Pozrite si podrobnosti.
Predané a odoslané spoločnosťou Amazon.
1 nové od 375,37 EUR
Farba: Čierna

čerešňa
458,44 EUR

- to bude za kus
starší
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 19. 6. 2018 16:19

Tak dnes jsem poslouchal Mike Olfielda Man on the rock.Tím ,že už mají Polky Rti 3 nahráno asi 60 hodin ,tak se zvuk posouvá stále k lepšímu.Hrají nádherně vyrovnaně,muzikálně a se skvělou dynamikou.Objevuji ve skladbách zvuky,které jsem tam dřív neslyšel,nebo jen zpovzdálí.To jsem zvědavej ,až budou plně rozehraný.Zvuk je už teď skvělej.
Brousek_mb už je máš doma? Nebo kdy dorazí?Dej jim čas na rozehrání a pak se ti náležitě odmění .
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 19. 6. 2018 16:29

A víš že zrovna Man on the Rocks je jedno z nejhůř nahraných alb Mikea Oldfielda, že jo? Osobně bych si tedy pro testování vybral něco jiného z jeho tvorby, má toho docela dost a líp nahraného.
anonymni

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků