Ukáž svoju slúchadlovú zostavu!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod The Wolverine 31. 3. 2018 11:57

Už pár dní si užívám poslechu nového přírůstku do sbírky - Grado RS2e
Oproti nižším modelům zaujmou hlavně lepším basem co do objemu i rozsahu a výraznou dynamikou.
RS2e.JPG

Tady jsou s menším bráškou SR60e. Kombinace dřeva a kůže je opravdu krásná a sluchátka jsou stále velmi lehká.
RS2e_vs_SR60e.JPG
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Aventedor 31. 3. 2018 12:36

Můj první větší krůček na audio cestě :). Po úvodním nošení Fiia Ex1 s přehrávačem X3 2nd gen jsem se rozhodl loni něco zainvestovat i na domácí poslech všeho možného (od hudby, přes filmy až k hrám). Účastníky zřejmě netřeba představovat - Audio-gd NFB 11.28 > Forza AudioWorks > AKG K712. S výslednou volbou jsem aktuálně plně spokojený, AKG potřebovali teda dost času na rozehrání, ale teď jsem za ně rád, pro dlouhé nošení jak dělané. Díky všem za pomoci při výběrech a hlavně že zde toto místo udržujete aktivní pro nové nadšence :)
Přílohy
IMG_20180327_162344.jpg
AMD Ryzen 1700, Arctic Freezer 33 Plus, ASRock X370 Taichi, 4x8GB Trident Z F4-3466C16D-16GTZKW, EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3, HDD 2TB 2,5" Seagate Barracuda, SSD 500GB MX200, Corsair RM650x, 4x F14 silent, 2x F12 silent, Fractal Design Define C TG
Aventedor
Junior

Odeslat příspěvekod MHOE 11. 4. 2018 18:44

MHOE píše:K úžasnosti chybí ještě upgrade převodníku :-)

Tak už na to došlo...

Obrázek

..., tedy pravděpodobně. Zatím Metrum Onyx teprve zkouším. Proč zrovna Metrum? Protože jsem po přechodu z delta sigma PCM/DSD DACů na closed-form OS R2R platformu od Schiitu doposud opomíjel jednu důležitou kategorii - NOS R2R převodníky. A současná generace Metrum převodníků by měla reprezentovat to nejlepší, co NOS v současnosti dokáže nabídnout (viz třeba zde).

Proč zrovna Onyx? Amethyst v sobě prý nemá kouzlo vyšších řad a Pavane/Adaggio jsou podle současných reportů cenově vysoko, aniž by přinášely (oproti Onyx/Jade) skutečně významný posun dopředu. Ne, že bych si je jinak koupil - i Onyx je na můj vkus poněkud předražený, natož pak zmiňované vlajkové modely. Pokud však chcete prvotřídní moderní NOS zvuk, tak v současnosti krom DACů výše moc jiných možností nemáte.

Aby bylo srovnání s Schiit Modi Multibit alespoň trochu vyrovnanější, tak jsem si pořídil Schiit Eitr jako součást transportu digitálního signálu do DACu (Modi MB nemá nejkvalitnější USB vstup). Prozatím mi to vychází zhruba takto:

1] Modi Multibit se především s Eitrem v zádech nemusí za nic stydět, nabízí výrazně lepší poměr cena/výkon oproti Onyxu. Onyx mi v absolutním přímém porovnání přijde lepší, ale předražený. Raději bych Onyx viděl za poloviční cenu, než za kterou se prodává. Tak to však s high-endem obecně je - za velké peníze dostanete relativně malá zlepšení. Do jaké míry na vás těch posledních pár procent kvality subjektivně zapůsobí vám bohužel nikdo předem neřekne. :-) Pokud můžete, highend železo kupujte raději z druhé ruky.

2] Vysoká cena Onyxu však nějaké své opodstatnění přece jen má - Onyx spojuje dohromady údajné výhody NOS zvuku (klidnost a plynulost projevu, přirozenější témbr a plnost/bohatost, absence poslechové únavy), aniž by vykazoval neduhy mnohých takovýchto DACů z minulosti (přílišná vřelost, podprůměrná prostorovost/vzdušnost, slabý imaging, relativně slabé rozlišení). V tomto smyslu má mé uznání - po technické stránce mu nic nechybí, přitom mě výrazným způsobem přiblížil k "analogovému/vinyl" zvuku.

Pokud Onyx nakonec vrátím, zkusím určitě ještě Yggdrasil A2. Zatím to však vypadá na to, že si Onyx nechám. Modi MB totiž má být svým charakterem přirozený, přívětivý, neagresivní DAC (obecně, stejně jako v porovnání s Yggdrasilem), stejně mi však Onyx zní citelně klidněji a analogověji. Asi se ze mě stává fanoušek (Metrum) NOS DACů či co. :-)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MHOE 2. 5. 2018 11:39

DNA Stratus in da house!

Obrázek
Obrázek
Obrázek
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hiarcs 2. 5. 2018 19:08

Sluchátka: Sennheiser HD 800S
Sluchátkový zesilovač: Sennheiser HDV 820
Kabel: Furutech ADL Formula 2-B 1,8m
Sluchátka jsou zapojena k zesilovači symetrickým kabelem, který je zakončený konektorem XLR 4pin.
Přílohy
20180502_195245b.jpg
Hiarcs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod razerfan 27. 5. 2018 10:23

razerfan píše:nabasovaný, objemný, lehce zastřený, teplý, s průměrnými detaily, menším prostorem a zvuk je hodně blízko u posluchače. Výšky jsou neagresivní, zaoblené. Důraz je kladen na středy (nižší středy) ve spojení s basovou složkou.


jednak - jde o Acoustune HS 1551CU, a pak- nejprve jsem nebyl schopen ani ochoten zkousnout jejich přednes s Mojem. Bylo potřeba je zahořet v mé hlavě na jiném zařízení. Pohrát si s postříbřeným kabelem, a vrátit se zpátky k mědi a konečně zkusit Mojo. Sluchátka velmi pěkně separují nástroje a rozmisťují je v prostoru - nepříliš daleko od sebe. Dobrý seal je nutností - našťěstí jedny nástavce z origo balení zafungovaly, ale ještě by to mohlo být krapánek lepší. Velmi dobře prokreslují nástroje v nížším a středním pásmu (textura), což oceníte u akustické i elektrické hudby (u elektronické hudby benefit ztrácí smysl, naopak tvrdší hudba - Metallica z toho také těží!). Bas je malinko malinko rozplizlý, sice je úderný ale obalen měkkostí, přednes má sice slam, ale výsledek není nijak zvlášť agresivní a tak je vlastně celkové vyznění příjemné. To platí hlavně o Moju, které pročišťuje přednes. Na něčem jiném by mohlo být basu a tělnatosti projevu v nízkých frekvencních až moc. Těším se, až přijde nový měděný kabel od Toxiků - a zároveň jsem trochu nervózní, protože sluchátka mají Myrinx membránu (ať je to co je to), a origo kabel je naschál udělán kvůli tomu se sníženou impedancí, takže není jisté, zda si špunty sednou s Toxic kabelem. Tělnatost - objem v nižších frekvencích jako základní vlastnost sluchátek je Mojem vygumována a vyniká naopak separace nástrojů. Hlasy mohou být u některých nahrávek možná až příliš hlasité na jinak tichím pozadí nahrávky, ale když se přidají další nástroje, začne song dávat smysl. Zkrátka jde o zvyk, minulá sluchátka takto zvuk nepodávala. Výšky stále zůstávají upozaděné, a jen decentně projev doplňují. Projev s Mojem získává náznak vzdušnosti. Zachován je pocit, že podání zvuku je přirozené (jako na koncertě), ale i v tom by mohl kabel ještě trochu pomoci. Detaily a dozvuky pořád, ani s Mojem, nehrají prim. Ale čitelnost textur nástrojů tam je, pouze ty slabě slyšitelné detaily v pozadí nejsou ostře vytažené do popředí a zůstávají vzadu lehce upozaděné a nezřetelné.
razerfan
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zino333 27. 5. 2018 11:31

@Hiarcs: Presne hento kombo si chcem veľmi vypočuť! Ako si spokojný?
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hmpf 27. 5. 2018 20:23

MHOE píše:DNA Stratus in da house!


Pěkný, mě se vždycky z headfi strašně líbily tyhle drahý zesilovače alá Eddie Current, DNA. Nicméně mi to nedá nepřijdou ti teď Audeze příliš tmavá? Nejspíš se to dá poladit typem lamp.
Ale vždycky když jsem je poslouchal tak se mi líbily na systému se světlejším projevem a z mé zkušenosti můžu říct LCD2C jsou hodně hodně podobná projevem LCD2rev1, LCDX jsou podle mě zvukově jinde reálnější a nevymýšlej si.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MHOE 28. 5. 2018 18:58

Krátká odpověď:
Nepřijdou mi "tmavá" hned z několika důvodů, které souvisí se sluchátky, zesilovačem a stejně tak se mnou samotným. LCD2C mi nezní jako LCD2 rev1 (spíš jako LCD2 rev2), což už jsem ostatně v jednom ze svých příspěvků na Avmanii popisoval. U Audeze však člověk nikdy neví - konzistencí výroby se úplně chlubit nemohou.

Dlouhá odpověď:
Když jsem DNA Stratus kupoval, předem jsem věděl, do čeho jdu. Oproti Eddie Current zesilovačům, jež mají dle dostupných reportů tendenci znít moderněji (čili ne vysloveně elektronkově), je Stratus někde na pomezí - není to aní relativně suchý zvuk alá Valhalla 2 se stock elektronkami, ani oceán vřelosti typických starých lamp.

Zvuk DNA Stratus samozřejmě lze vcelku významně ovlivnit elektronkami, v zásadě však po experimentování mohu říct, že původní set elektronek spolu funguje velmi dobře. DNA Stratus je to, co jsem od něj očekával - "o něco všestrannější, výkonnější, čistší, tišší, techničtější a směrem do nejhlubších basů lineárnější Kenzie".

Pokud se na výše napsané podívám z jiného úhlu - nevěřím zkrátka na párování komponentů řetězce ve smyslu "světlá sluchátka k temnějším zesilovači" nebo naopak, nezkouším a nekupuju tímto způsobem. Hledám co nejpřirozeněji znějící sluchátka, která chci připojit k co nejpřirozeněji znějícímu zesilovači a co nejpřirozeněji znějícímu DACu. DNA Stratus mi zní přirozeně, ať už napájí jakákoliv sluchátka, která mám doma - tak jednoduché to je.

Co to vlastně znamená "nejpřirozeněji" znějící? Pro mě osobně to, zjednodušeně řečeno, znamená pomyslný subjektivně nejpřijatelnější průsečík mezi tonální neutralitou, zvukovou čistotou a poslechovou neúnavností. Důležité je to slovo "subjektivně".

Slovo subjektivně lze samozřejmě aplikovat i u Audeze LCD2C, začal bych však důležitou informací - LCD2C používám výhradně s vegan náušníky, které tonálně srovnávají zvuk těchto sluchátek. LCD2C bych si vůbec nekupoval, pokud bych předem neviděl tento příspěvek na SBAF. Hands měří pomocí velmi obdobné aparatury té, kterou jsem užíval v minulosti sám, tudíž jsem to prostě risknul. Doufajíc v optimálního parťáka pro PMx2ky. Jeho slova o neutralitě sluchátek s těmito náušníky mohu naštěstí jen potvrdit, jsou v tomto ohledu fantastická.

O tom, že LCD2C ani s původními náušníky dle mých uší nezní jako LCD2 rev1, jsem se už na tomto fóru rozepisoval - spíš se blíží LCD2 rev2, když už. Můj názor na LCDX rovněž znáš. Kdo ví však, jaký konkrétní pár rev1ček/Classic/LCDX jsi slyšel a jaký jsem slyšel já - konzistence nikdy nebyla silnou stránkou Audeze. Asi se však shodnem na tom, že Audeze sluchátka nejsou světle znějící sluchátka, tudíž kombinace s elektronkovým zesilovačem může být stále pro některé otazníkem.

Krom odpovědi, kterou jsem už podal (přirozeně znějící sluchátka s přirozeně znějícím zesilovačem = double win), bych bral v potaz ještě následující body:
1) Audeze sluchátka nikdy neexcelovala v čistotě pásma výšek. Jakýkoliv kvalitní světleji znějící zesilovač na toto nepříjemně poukáže, tranzistoráky především.
2) Hlasitost poslechu může rovněž sehrát svoji roli - čím hlasitěji člověk plánuje poslouchat, tím podstatnější může míra světlosti a ostrosti zvuku být. Mám tendenci toto používat jako test - vyženu hlasitost směrem nahoru a pokud nejsem schopen delší dobu poslouchat z důvodu světlosti/ostrosti, je to pro mě znamení, že je třeba něco na sestavě změnit.
3) Můj poslechový řetězec v tuto chvíli zní mým uším natolik čistě, že byť by někomu mohl připadat charakterem temnější než optimál (např. milovníkům tranzistorových zesilovačů s HD800), těžko by v něm člověk hledal zahuhlanost, pomalost nebo nekonkrétnost. Temnější nebo světlejší charakter nemusí nutně znamenat problém, ostrost/hrubost/mázlost/pomalost však problémem určitě je.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hiarcs 10. 6. 2018 16:30

zino333 píše:@Hiarcs: Presne hento kombo si chcem veľmi vypočuť! Ako si spokojný?


S kombem jsem naprosto spokojený. :) K sluchátkovému zesilovači jsem si pořídil sluchátka Focal Utopia. Zatím k nim nemůžu říci nic dalšího, poslouchám s nimi hudbu teprve druhý den. :)
Hiarcs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 10. 6. 2018 17:35

@Hiarcs: pokojne sa zapoj do tunajšej komunity a spíš niečo na fórum. Určite si veľa ďalších ľudí rado prečíta ako o HD800S, tak aj o Utopiach.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 14. 6. 2018 21:50

:D ... zostavička na porovnávanie sluchátok:
Aune X5s + Chord Hugo + Samson QH4
X5s_Hugo_QH4__675x900.jpg
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod _daRK 14. 6. 2018 22:41

tak toto uz nie je hobby, ale choroba :)
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod bacil2 14. 6. 2018 22:49

... tak ďakujem! ... potešilo

PS: ja by som videl niektoré iné príspevky v tejto téme, ktoré by si vyžadovali akútnu prítomnosť lekára ... ale nevidím žiadny racionálny dôvod to tu ďalej riešiť
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marpa11 14. 6. 2018 23:50

Jaky je ten Samson OH4? Rikal jsem si, zda existuje nejaky rychly prepinac na testovani vice sluchatek...
Marpa11
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků