Lepší.TV - kvalita vysílání

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod honzei5 15. 5. 2018 13:17

před asi půl rokem jsem si zakoupil na zkoušku Lepší tv a hned jsem musel odejít,protože HD programy včetně HBO měli sice logo HD na obrazu,ale vysílali max ve 720p tj dvd kvalita,což mi potrvdil i člověk od nich..chci se zeptat..ZLepšilo se to už? je vysílání ještě v 720 nebo už to napravili na 1080?..jak slibovali..díky za info ..Honzei
Naposledy upravil Nick Cave dne 15. 5. 2018 14:08, celkově upraveno 1
Důvod: upraven název tématu na výstižnější
honzei5
Junior

Odeslat příspěvekod jito 15. 5. 2018 13:57

Jen pro pořádek-720p není rozlišení DVD.
Pokud se nemýlím,tak IPTV jede v 1280×720,nebo 1920x1080.Ale ty čísla defakto nic neříkají.
Výsledná kvalita obrazu je o datovém toku.Tedy nižší rozlišení může mít lepší obraz,než vyšší.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 15. 5. 2018 18:28

Je to tak. Jak nejednou napsali diváci satelitního vysílání... leckterá německá „720tka“ jede líp, než česká „1080tka“.

Ono záleží i na televizi, velikosti úhlopříčky, pozorovací vzdálenosti, nastavení a jejím rozlišení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod honzei5 15. 5. 2018 20:09

rozlišení 1080 a 43"..mám ted Kuki tv a v pohodě..jen bych chtěl vědět jestli je ta kvalita na Lepší tv pořád stejná nebo s tím něco už udělali
honzei5
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 15. 5. 2018 20:34

Tak si tam zavolej. Zcela jistě Ti rádi sdělí technické parametry vysílání programů.

//mimochodem... 43" a pozorovací vzdálenost... (půl kilometru)? A řešíš, zda 1080 nebo 720?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod honzei5 16. 5. 2018 07:56

MgX...tak proč tady machruješ..já jsem se tu slušně zeptal a ty tady arogantně povýšencky odpovídáš..a pak smažeš mou odpověd na své chování a pošleš výhružnou soukromou zprávu...to že seš Administrátor neznamená,že se budeš povýšenecky chovat ...slušně jsem popsal co se dělo a stalo ,tak na tomto foru čekám slušnou odpověd někoho kdo o tom něco ví a né arogantní .--
/ Tak si tam zavolej. Zcela jistě Ti rádi sdělí technické parametry vysílání programů.
//mimochodem... 43" a pozorovací vzdálenost... (půl kilometru)? A řešíš, zda 1080 nebo 720?----/

otázka byla jasná- jestli někdo ví ,jestli se to zlepšilo a tyhle kecy nejsou odpověd ,ale namyšlené chování.

a jestli mě odsud vyhodíš nebo smažeš odpověd...tím to potvrdíš...
honzei5
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 16. 5. 2018 17:30

Reakce přináleží k oběma vláknům...
viewtopic.php?f=1703&t=1288265&p=11929333#p11929333
viewtopic.php?f=1705&t=1288266&p=11929330#p11929330

Mýlíš se v mnoha věcech. Ano, mohl jsem reagovat zcela jinak, nicméně moje reakce není povýšenecká, ani nemám potřebu machrovat a být arogantní. To, že se Ti moje přímé odpovědi nezamlouvají, zcela jistě má svůj důvod. Ve svých odpovědích Ti nejen radím, ale radím zcela a upřímně. Chápu, že podobná věc dnes není běžná.

Odzadu musím napsat, že jsem žádnou Tvoji reakci nemazal a žádnou soukromou zprávu nepsal, ani jsem nikomu neřekl, aby ji sepsal a odeslal. Stejně tak ona SZ, kterou napsal jeden z moderátorů, protože jsi na fóru užil vulgaritu, nebyla výhružná, nýbrž upozorňující (její text jsem si nechal následně poslat). To je významný rozdíl. Jinak přesně v tomto duchu sepisuješ své rychlé požadavky (viz jejich styl) a čekáš, že Ti na ně někdo přesně odpoví. Přitom nechceš chápat řadu základních principů, které při výběru TV přehlížíš. Ano, stejně jako mnoho dalších uživatelů. Kupříkladu to, že osobní zkušenost s obrazem je mimořádně přínosná, a to zvláště pak pro lidi, kteří jsou zrakově citlivější... což jak vypadá Ty jsi.

Dva lidé - já a Ryan reagovali na Tvůj dotaz ohledně TV jasnou a jednoznačnou odpovědí. Vybíráš ze dvou a ptáš se, která je lepší. Bylo Ti jednoznačně odpovězeno. Nyní ještě přidávám link na článek avmania.cz, kde se stejný typ, bohužel ve větší úhlopříčce, testoval. Představa, že někdo rozhodne za Tebe je mylná. Ono máznutí, jsem samozřejmě pochopil. Ovšem sám si odpověz, zda může někdo další korektně posoudit, jak stav budou vidět Tvé oči. Asi ne.

Když jsem přečetl Tvé dotazy (z obou vláken na fóru), pochopil jsem, že na jedné straně žádáš velkou kvalitu, asi jsi zrakově citlivější, z druhé strany to vypadá, že až moc. Nepředpokládám tak, jak někdo bude schopen vcítit se do Tvého zraku a vyslovit jasné stanovisko.... to je první věc. Proto Tě posílám do obchodu, na telku se podívat. Netuším, kde bydlíš a kolik speciálek ve Vašem okolí je. Pokud se nepletu, neuvádíš informaci, jak nikde kolem TV nemají.

Z druhé strany mně vadí, když si lidé zcela naslepo objednají televizor, přičemž pak hořekují nad hnusem, který si zakoupili. Nutno dodat - naslepo. A pozor - přitom často onen hnus není hnusem, ale jen jejich neochotou si přiznat, že můj výběr byl špatný, anebo nejsem schopen si TV nastavit k obrazu svému, protože...

Co se týká mé rady, abys volal linku lepsi.tv, tak na tom opravdu nevidím absolutně nic špatného. Předpokládám, že funguje nějaká technická část podpory, která je schopna na Tvůj dotaz adekvátně reagovat a říct, zda došlo/nedošlo k vylepšení kvality poskytované služby, resp. jestli třeba ve Tvé lokalitě/u Tebe, nemůže být zádrhel někde jinde. Promiň, ale když jsem měl problém se Skylinkem, ano, zeptal jsem se na fóru, abych měl přehled, ale taky jsem si volal jejich techniky, co se děje. Představ si - odpověď jsem dostal.

A ano, moje reakce byla ozvláštněná tím, že zmiňuji na dnešní dobu a posuzování kvality rozlišení mezi 1080 a 720 poměrně malou úhlopříčku 43" a domáhám se odpovědi, na jakou pozorovací vzdálenost ji sleduješ, přičemž myslím na oba Tebou založené dotazy - obě vlákna. Onu neadekvátní pozorovací vzdálenost jsem tam vložil, protože pocitově bych řekl... problém nebyl ani tak v rozlišení. Mimochodem, to psal i další uživatel.

Jestli požaduješ vynikající kvalitu SD a HD, budeš muset asi zvolit OLED s HD rozlišením. Na každém 4K vypadá SD více-méně máznuté. A ano, někde méně, ovšem povětšinou na televizorech, které jsou v cenové kategorii, kterou asi - dle Tebou vybraných modelů - nebudeš ochoten akceptovat. HD na 4K je taky různorodou mazanicí, kterou některé oko těžko akceptuje. Bylo to, je a bude o kompromisu. A samozřejmě o co nejsprávnějším výběru TV právě pro mé nároky a mé oči!

Někdy je vhodné se nad reakcí druhého zamyslet, třeba i s odstupem. Sem tam totiž může být jeho méně standardní reakce opodstatněná a mít důvody, které při prvním návalu vzteku neuvidíš.
Souhlasím s Tebou v jednom. Máš pravdu jsem blb, protože s Tebou trávím zdarma čas, který jsem mohl věnovat jiným lidem.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod honzei5 16. 5. 2018 18:32

MgX píše:Tak si tam zavolej. Zcela jistě Ti rádi sdělí technické parametry vysílání programů.

//mimochodem... 43" a pozorovací vzdálenost... (půl kilometru)? A řešíš, zda 1080 nebo 720?




..jen jsem se zeptal.kdo má zkušenost jestli ta Lepší tv jedou programy s HD logem opravdu ve 2K...a tvoje reakce je opravdu super..pokud s tím nemáš zkušenost proč se do toho montuješ..a když tu zkušenost máš,tak proč normálněě neodpovíš????na nic jiného jsem se neptal a tvje 43 a půl kilometru..bylo myslím nemístné a povýšencké....

Pěkný den všem kterým jsem zkazil náladu svým dotazem
honzei5
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 16. 5. 2018 18:41

Domnívám se, že jsem Ti v obsáhlé odpovědi vše dostatečně vysvětlil. Pokud nejsi schopen ono vysvětlení alespoň minimálně akceptovat, je to na zamyšlení. Nicméně chápu, že některé věci mohou „bolet“.

Možná by sis měl něco přečíst o rozlišení, FullHD, HD, datovém toku atp. Ono 720i/p je vlastně taky „nějaké“ HD.

A taky trošičku nechápu, proč když máš dobře fungující KUKI, jak píšeš, se vracíš k lepsi.tv, která je dle Tvého názoru problematická.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod honzei5 16. 5. 2018 19:45

evidentně s lepší Tv nemáš zkušenost,tak proč jsi vůbec odpovídal..????
nA ZAČÁTKU BYLA JASNÁ A JEDNODUCHÁ OTAZKA,NA KTEROU NEDOKÁŽEŠ ODPOVĚDĚT A JEN POUČUJEŠ CO A JAK..a proč a proč...
ty i když o něčem nemáš ani páru musíš všem dokazovat jak máš přehled o všem a všemu rozumíš..budiš ..ale když o něčem nevíš tak ,tak proč odpovídáš ..to je mi záhadou
honzei5
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 5. 2018 05:08

Mimochodem, když už jsi zkoušel lepší.tv a nebyl spokojený, neměl jsi možnost prubnout sledovanitv.cz? Myslím kvůli kvalitě obrazu.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod honzei5 17. 5. 2018 07:13

...sledování tv jsem nezkoušel...protože pak když jsem se díval po jiných IPTV tak bud cena nebo nabídka se mi nelíbila...zvolil jsem Kuki,i svého poskytovatele internetu..protože mám s ním velmi dobré zkušenosti...
honzei5
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 17. 5. 2018 18:45

Kdybys sledovanitv.cz zkusil, zajímal by mě Tvůj pohled na srovnání kvality sledovanitv.cz/KUKI/lepsi.tv.

A jen informačně - opět chválíš KUKI... pak se skutečně, ať se Tě to jakkoliv dotkne, nabízí otázka, proč měnit službu, která vyhovuje, za něco jiného, k čemu nemáš takovou důvěru.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod honzei5 17. 5. 2018 18:51

..cena...

-- 17. 5. 2018 19:51 --

když začnou vysílat HD jak mají,tak je to lepší varianta...
honzei5
Junior

Odeslat příspěvekod honzei5 23. 5. 2018 14:16

Zdravim ted mi přišla zprávu z Lepší tv --
Dobrý den
momentálně máme kvalitu obrazu 1280 x 720.
a pak že HD....
honzei5
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků