Sluchatkovy zesilovac ke Grado RS2e

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod bacil2 22. 4. 2018 19:56

... do 3,5mm sluchátkového výstupu treba zapojiť optický kábel cez 3,5mm optickú redukciu (možno je presne taký optický kábel ako potrebuješ dodávaný aj priamo ako príslušenstvo k Opus#1) a potom ešte pravdepodobne bude treba niekde v menu prehrávača zvoliť "optical out" ... ja Opus#1 nemám a ani ho nepoznám, to už si musíš zistiť sám
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marpa11 22. 4. 2018 20:05

Nemel jsem ho u sebe. Ja do menu nelezu, tak jsem si to nepamatoval. Staci zvolit Line out

-- 22. 4. 2018 21:22 --

Jak dlouho vydrzi elektronky?
Marpa11
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 24. 4. 2018 00:22

Marpa11 píše:Nevim, jak budu ovladat Dac, ktery nema display.

V případě Modi 2 bys ho zapnul vypínačem a přepínačem vstupů zvolil optiku. Jako transport by sloužil přehrávač, tj. ovládal bys právě Opus jako doteď (akorát bys v menu nastavil optical output).

Marpa11 píše:Ja ze zesilovacu premyslel jeste o Vincent khv 1.

Kdybys ho sehnal v bazaru max. za desítku, kterou stával dříve, tak ok, ale za tu dvacku, co stojí teď, určitě ne.

Marpa11 píše:Diky moc, to jsem nevedel.
Takze staci strcit do sluchatkoveho vystupu kabel a jede to? Nebo je treba nastavit jeste balanced out?
Na Chord slysim spoustu chvaly, ale ten jejich design...

Chord Mojo je dobrý tip, osobně jsem ho nezkoušel, ale s Grado si poradí a má výborné reference. Stálo by to minimálně za zkoušku. Navíc by ta sestava zůstala přenosná. Tam bys potřeboval buď optický kabel 3,5 jack na klasický toslink, ale ty jsou většinou dost dlouhé. Takže spíš použít redukci z jacku na toslink a pak káblík normálně toslink-toslink.
Balanced out (=symetrický výstup) je něco jiného, to teď neřeš. Hlavně balanced out máš speciální konektor 2,5mm jack vedle normálního single-ended výstupu na Opusu fyzicky, tam nic nenastavuješ, on má jiné zapojení (zem pro každý kanál zvlášť), proto je to samostatný konektor.

Marpa11 píše:Jak dlouho vydrzi elektronky?

Asi tak 5000 hodin provozu.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pHp 24. 4. 2018 15:47

Chceš-li tomu zachovat přenosnost, koukni na FiiO Q5. Hraje to kvalitativně skoro na úrovni MOJO (záleží na sluchátkách a preferencích). Vypadá a používá se mnohem líp. Spojíš krátkou optikou (např. FiiO L12S). S Opusem jde pak lehko "sgumičkovat".

Na stolní bází máš snadnou možnost poslechnout AUNE (v Brně a Praze). Komba X1s a S6 a headampy X7s a S7. Tak lehko ověříš, jestli ti stačí zesík nebo chceš i DAC. (Samo se daj i pučit). (A zjistíš jak skvěle hrajou.;))

Drobná výhrada pro optiku z Opusu: pokud se změní formát následujícího souboru, tak pošle ven při přechodu krátkej lupanec. Mám ale hodně starej FW. Budu zkoušet, jestli to novější neodstraní.
pHp
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod sarga 25. 4. 2018 16:07

Taky se přimlouvám za Fiio Q5. Mám i mojo, ale potřeboval jsem nějakou alternativu se světlejším projevem. Taky bezdrát k Apple 4KTV. Špekuloval jsem, že by si Q5 mohla skvěle rozumět s W60, což se potvrdilo. Fiio umí krásně detal, nejen u DK to člověk využije. Co mě ale dostalo do kolen, jak to umí bezdrát. Rozdíly jsou marginální. Pro lidi co mají zainvestované do drahých sluchátek, se podle mě nabízí v Q5, podstatě highend varianta bluethooth.Jen pozor umí to jen nové bluethooth (nízkoenergetické). Mám Mac mini 2010, MBP 2011, připojení nefungovalo.
QP1R,MojoPoly,Tidal,Roon
sudekl@seznam.cz
sarga
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků