Uzavřená sluchátka do práce + chord mojo

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Geniál 5. 4. 2018 11:17

Tak jsem se na ty výšky zaměřil a jo, jsou i na mne ostré. Někdy jsou vážně ostré jak břitva zařezávající se hluboko hluboko :mrgreen: ale já jsem masochista

Pár desítek hodin vypálení "pink noise" a bude to v poho :mrgreen:
Geniál
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tibormi 5. 4. 2018 11:37

To môže byť kľudne aj Mojom, skús iný zosilňovač :-)
Shanling M6 Pro + RRA RNHP + Quad Era-1, Audio Technica WP900
tibormi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Geniál 5. 4. 2018 11:50

Rád bych zkusil nějakou lampu ale nemám moc na výběr :D

-- 5. 4. 2018 12:53 --

uvidím až bude nějaký audioveletrh, strašně by mě to zajímalo, ale známý je porovnával i s HD820 a přišli mu lepší aeony
Geniál
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tibormi 5. 4. 2018 12:06

Tak veľakrát som čítal, že Mojo má veľa energie na výškach.
Feliks Audio má dostupné lampove zosiky.
tibormi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 5. 4. 2018 12:23

... tak veľakrát som ho počúval, že Mojo je v tom určite nevinne. :mrgreen:
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Geniál 5. 4. 2018 13:16

Mojo je v poho :) feliksaudio vypadají dobře, ale zase poláci. Všechno co je z Polska, na to mám aktuálně trochu alergii, nejhorší jsou snad potraviny. Feliks Audio i Forza AudioWorks jsou Polské, takže audio dělají v poho jo
Geniál
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Aventedor 5. 4. 2018 14:16

to je asi podobné, jako tvrdit, že cokoliv z Číny je laciný ***** a podívej se na takové Audio-gd a ohlasy. Je to Čína, ale přesto dělají velmi kvalitní věci. To, že se něco vyrábí v zemích s levnější pracovní silou ještě neznamená, že to bude automaticky stát za nic. Od Forzy mi nedávno kabel dorazil a můžu říct, že se skutečně jedná o kvalitní kabely. Takovéhle firmy, které cílí jen na určité % lidí si většinou na své práci dávají dost záležet a jsou rádi, když se k nim zákazník vrací, či ještě lépe danou firmu doporučí někomu dalšímu. Určitě bych neporovnával firmu zaměřující se na custom výrobu a nějakou firmu, která na požadavky potravinových řetězců vyrábí nekvalitní potraviny. Čili za mě Forza úplně v pohodě, co se týče té druhé značky, s tou zkušenosti nemám.
AMD Ryzen 1700, Arctic Freezer 33 Plus, ASRock X370 Taichi, 4x8GB Trident Z F4-3466C16D-16GTZKW, EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3, HDD 2TB 2,5" Seagate Barracuda, SSD 500GB MX200, Corsair RM650x, 4x F14 silent, 2x F12 silent, Fractal Design Define C TG
Aventedor
Junior

Odeslat příspěvekod Geniál 5. 4. 2018 15:56

Máte pravdu; ale ani jsem to vážně nemyslel, samozřejmě že když někdo chce tak to jde :)
Geniál
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tibormi 5. 4. 2018 16:47

bacil2 no tak jo, ale zkusit něco jiného zas může, pro klid duše :-D
Forza Audio Works má jednoznačne kvalitné výrobky a nielen na oko, už mám 2 káble a určitě ještě koupím :-)
tibormi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Geniál 5. 4. 2018 21:10

Já ty æony miluju; porovnával jsem ještě zpětně HD439, HD485 a HD598 a všechno mi zní chudě, ploše a nudně.
Geniál
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tibormi 5. 4. 2018 21:21

Nedráždi! :-D
tibormi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Geniál 5. 4. 2018 21:23

Ty už tu vyhlašuješ od ledna že si je pořídíš :D
Geniál
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tibormi 5. 4. 2018 22:29

Geniál píše:Ty už tu vyhlašuješ od ledna že si je pořídíš :D


Teď už to přeháníš! :-D
Ach jo musím si najít ještě jednu práci asi :-D
Nejsou teď finance :-(
tibormi
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Geniál 18. 4. 2018 13:46

Teď jsem se dostal k úplně novému kusu a oproti 150h rozehraným je to teda rozdíl. Kdybych neslyšel už rozehrané, tak bych z nich nebyl vůbec ohromený. Výšky příliš ostré, chybí dynamika a zvuk působí trochu plechově, není zábavný. Také chybí obrovská prostorová realsound soundstage kterou si moc dobře uvědomuji. Uvidím po kolika desítkách hodin pink noise se rozehrají, ale slyšel jsem jak znějí rozehrané a to je žrádlo. Nicméně vyzkoušení čerstvě rozbaleného kusu nemá smysl.

Zajímavé je jak je to audiofilství náchylné. Dlouho člověk vybírá sluchátka, pak zesilovač a převodník, kvalitní kabel, zahrání sluchátek a pak teprva dostane satisfied výsledek. Stačí jednu z těchto bodů podcenit nebo šetřit na kvalitě a výsledek přijde vniveč. Samozřejmě taky ne všechny kousky řetězce k sobě pasují, takže člověk dlouho musí hledat co k jakým sluchátkům pasuje. Nevím jestli tohle budu chtít znova absolvovat, ale alespoň mám teď na pár let vystaráno. S rozehranými se dá poslouchat opravdu cokoliv (twenty one pilots, sheeran, imagine dragons, parov stelar, rag n bone man, 2cellos, coldplay, evanescence, gorillaz, lindsey stirling, adele, sia, awolntaion nebo třeba mucha a wohnout).
Geniál
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod haweckO 28. 6. 2018 12:21

Ahojte všetci priaznivci dobrého zvuku, toto je môj prvý príspevok, tak dúfam že ho napíšem správne lebo bude trochu obsiahly :)

Ako aj niektorí z Vás, tak aj ja sa chcem posunúť o level vyššie, čo sa týka zažitku z počúvania hudby, a AEON-i (closed) mi prídu ako skvelá voľba podľa toho čo som čítal, hlavne kvôli komfortu (ten je u mňa na prvom mieste) a kvalite zvuku, aj keď som ich ešte nepočul ale mám v pláne si ich vypočuť.

Chcel by som Vás ale poprosiť o radu, čo sa týka kvalitného napájania, nakoľko potrebujú celkom dosť "šťavy".
Pred pár dňami som si kúpil prenosný dac/amp Fiio Q5 (a len spomeniem pre tých čo nevedia, že sa v ňom dajú meniť zosilovacie moduly), s ktorým by som chcel spárovať/vyskúšať spomínané AEON-i (closed). Viem že s Mojo by som mal "šťavy" dosť, ale Q5 sa mi zapáčil viac, pretože je samozrejme lacnejší a má možnosť výmeny modulov, ako aj bluetooth input (samozrejme cca 80% času bude zapojený len cez usb-input)

Bude modul AM3A, ktorý je v základe dodávaný s Q5 a má nasledujúce parametre (pre klasický 3.5mm nesymetrický jack) dostatočne výkonný?
- Output Impedance: <1.4 Ω (32 Ω loaded)
- Max. Output Current: 150 mA (For reference)
- Output Power: ≥ 230 mW (16 Ω), ≥ 160 mW (32 Ω)

alebo mám radšej použiť/dokúpiť AM5 modul, ktorý má parametre:
- Output Impedance: <0.5 Ω (32 Ω loaded)
- Max. Output Current: 250 mA (For reference)
- Output Power: >800 mW (16 Ω), >500 mW (32 Ω)

pýtam sa aj preto, lebo na oficiálnej stránke MrSpeakers je uvedená hodnota pre Efficiency/Sensitivity: 92dB/mW Closed, ale všade inde na nete je: 93dB/mW Closed. Najprv mi to neprišlo ako nejaká zásadná zmena o 1 dB, ale keď som zadal obidve hodnoty do Headphone Power Calculator-a, ostal som prekvapený ako sa zmenili hodnoty Current Needed a Power Needed. Prikladám dané výpočty.

92 dB:
Obrázek

93 dB:
Obrázek

Doteraz som používal Bowers & Wilkins P7 Wireless cez Bluetooth, ale keď som ich zapojil cez Fiio Q5 ostal som veľmi ale veľmi príjemne prekvapený čo sa týka zvuku. Pravdupovediac aj by som pri nich ostal, ale zakaždým pripájať a odpájať kábel sa mi nechce, lebo v prípade P7 Wireless je tento proces celkom náročný a počase unavujúci, nehovoriac o tom že aj ten kábel sa dosť namáha pri odpájaní, a čo sa týka komfortu tak po cca 1 hod. ma začne tlačiť headband.

A tak budem veľmi vďačný za Vaše postrehy/poznatky ;-)
haweckO
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků