Sony 55XE8577 má ji někdo?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hit.man 30. 3. 2018 19:11

Potřeboval bych poradit ohledně koupi tv.

Už jsem byl skoro rozhodnut koupit Sony 55XF8577. Chtěl jsem ji koupit na nasimproradost.cz kde je -23%. Skočil jsem dneska do elektra se naní podívat a borci mě tam nalákali na 55XE8577. Cena dnes spadla o cca 6 tisíc na 22 tisíc. Ještě mě tam ukazovali LG 55SJ810V. Tato tv má hodně vychytaný systém, ale ten obraz se mě prostě nelíbil a když jsem četl názory tady na tuto tv tak jsem ji definitivně zamítl.

Každopádně prodejci mě ještě uvedly pár nevýhod u Sony. Mluvili o špatném hlasovém vyhledávání, kdy nebere češtinu to mě přijde divný, bohužel jsem neměl množnost vyzkoušet. Pak že deafultní přehrávač si neporadí se všema formátama. To jsem se díval, že jde vyřešit aplikací kodi. Pak že je problém se sharováním mobilu na tv a jde špatně připojit domácí NAS. Ještě mě řekli, že tv strašně dlouho nabíhá. To by mě tak nevadilo. Pokud TV naběhne a má nějaký standby tak by to mělo být OK. Má někdo zkušenosti, že jsou sony tv tak nevyladěné?

Četl jsem jednu recenzi na heurece a vypichnu zde pár bodů:

-USB sloty nepodporují disky bez napájení, i přes to, že jeden výstup disponuje USB 3 s proudem 0,9A, měřil jsem disk a ten bere max 0,4A , zkoušeno z 5 disky různých značek, disk je nekolik vteřin a někdy vidět. Opět v manuálu se člověk nic nedočte, tuto chybu bych vzal jako rozpor návodu s výrobkem

-chybějíci Timeshift, snad samozřejmost TV s nahráváním asi tak 10let

-složitější listování v kanálech programů, zobrazuje se vždy programový průvodce, který se k tomu načítá.

-velmi špatný zvuk reproduktorů, bez domácího kina je to jak z mobilu.

Vypíchl jsem tyto mínusy a nemám je jak ověřit. Docela mě to překvapuje když vezmu, že tato tv stála loni přes 40 tisíc.
hit.man
Junior

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků