Canjam Singapore 2018 - report

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bína 29. 3. 2018 07:09

Canjam Singapore 2018

V Shanlingu nám začala sezóna výstav, během následujících 2 měsíců se podíváme do 5 různých zemí a já Vám budu postupně přinášet report z různých koutů světa. Kromě dojmů z nejžhavějších novinek světa In-Earů se samozřejmě můžete těšit i na zajímavé nahlédnutí, jak v různých krajích přistupují k našemu Hi-Fi koníčku.

Obrázek

První zastávkou byl Canjam Singapore. Na výlet do Singapuru jsem se dost těšil, i když osobně pokládám město za poněkud chudé na zajímavá místa (to hlavní si prohlédnete za 1 den), jde o nádhernou metropoli s úžasným mixem čínské, indické a malajsijské kultury, což se výrazně projevuje na místních restauracích s širokou nabídkou skvělého jídla.

Singapur je celosvětově jedna z nejaktivnějších komunit audia, především toho přenosného. Není tedy divu, že zde člověk najde i obchodní dům plný Hi-fi prodejců, nabízející vše od levných IEM až po milionové reproduktory. Jedním z takových obchůdků je i singapurská centrála Jabenu, jejichž obchody jinak můžete najít všude po jihovýchodní Asii. Jde o menší krámek, ale nabitý desítkami domácích sluchátek připravených k poslechu a především také velkou sbírkou univerzálních demo verzí custom výrobců z celého světa. Ideální místo kam zajít, když člověk chce vyzkoušet pěkně v klidu na vlastní uši.

Ochrana před zloději drahých IEM. Během víkendu se 2x velmi hodila.
Obrázek

Někdo ale bere tu přenosnou sestavu unikátním způsobem
Obrázek

Dál mě nohy zanesly do obchodu Zeppelin & Co, který kombinuje audiofilský sluchátkový ráj s kavárnou a cukrárnou. V pátek před Canjamem zde navíc probíhala beseda s různými výrobci, plná zajímavých informací a především zábavného špičkování mezi různými designéry. Příště si to musím lépe naplánovat, ať i ze sebe udělám malou celebritu v Hi-fi kruzích.

Dost bylo ale Singapuru, konečně se dostáváme k samotné výstavě.

Canjam Singapur se odehrával v hotelu Pan Pacific Singapore, denně jsem se tak procházel po ulicích, kde se za pár měsíců budou prohánět vozy Formule 1. Canjam byl rozdělen mezi jeden velký sál a pár menších místností, nejde o nic obrovského, určitě si akce úrovni Canjamu nepředstavujte jako výstaviště v Letňanech. Dokonce i ten pražský High-end bude větší.

Lidí bylo příjemně hodně, jen v neděli ráno to bylo první 2 hodinky až podivně mrtvé. Aspoň jsem měl čas si všechno pěkně poslechnout. U návštěvníků se jasně projevila jejich obecně velmi vysoká obeznámenost s problematikou přenosného audia. Zatímco na Canjamu v Londýně musíme mít rozestavěné stojánky s klasickými sluchátky, tady si každý vyzkoušel Shanling přehrávače se svými In-eary, překvapivě většinou s nějakými customy.

Právě přenosné audio hrálo na tomto Canjamu prim a i když tu bylo bohaté zastoupení výrobců s domácími sluchátky a stolními sestavami, celkově byl Singapore výrazně bohatší pro fanoušky In-earů, přenosných přehrávačů a prémiových kabelů.

Peter Wong, PW Audio, s jeho anglicky mluvící přítelkyní. Výrobce jedněch z nejdražších kabelů pro IEM.
Obrázek

Když si spletete výstavu a chudákům Hi-fistům se pokoušíte prodávat baterky
Obrázek

V Singapuru se projevila i jedna vtipná věc, protože tu mají značky jednoho i více distributorů, často se některé věci opakovaly. Zatímco někteří výrobci customů nemají v celé Evropě ani jedno pořádné zastoupení, zde bylo možno si poslechnout věci od UE, Empire Ears, Kumitate, Fit Ear, AAW a JH Audio u dvou či dokonce tří vystavovatelů.

Barevná náušníky na KPP, o tom sní na Hi-fi výstavě každý!
Obrázek

Osobně jsem mohl konečně potkat s kluky z Custom Art a Lime Ears, v reálu oba super sympaťáci.

Piotr
Obrázek

Custom Art teď bude nabízet novinku na Massdropu, 6 měničové customy s Fibae technologií. Laděním to bude hodně basové a uhlazené. Co potěší české hifisty, můžete bez problému objednat na Massdropu, otisky poslat do Polska a z Polska Vám i přijdou hotová sluchátka. Žádné DPH navíc. Jen si chvilku počkáte, Piotr mi říkal, jak teďka mají velké prodeje, hlavně v USA, najímají další lidi a i tak je doba výroby minimálně 8 týdnů.

Lime Ears do Singapuru dovezl na ukázku jen nové univerzální verze Aetheru a Modelu X, dostupné snad brzo, za stejnou cenu jako customy.

Obrázek

Zatímco Formule 1 o hostesky přichází, na audio výstavách se jich pár objevuje. Například Beyerdynamic tu měl dvě pohledné slečny, se kterými jste se mohli vyfotit na jejich pohovce (poslech u stolu je asi už pasé). 1More to vzal o level výše a přivedl si hostesku tak vysokou, že i mě se zpříma dívala do očí. Velmi by mě zajímalo, jak taková slečna působí na průměrného obyvatele Singapuru s výškou pod 170 cm. Effect Audio na to šlo chytře a přivedlo si Cosplayerku, která se navlékla do podoby anime postaviček (její rudě červené kontaktní čočky mě trochu znervózňovaly). Nakonec je ale všechny stejně převálcovala Tijana z Auris Audio ze Srbska.


Obrázek



Dojmy z poslechu
(vše posloucháno na Shanlingu M0)

Empire Ears

Empire zastupoval osobně Jack, mohl jsem se tak dozvědět zajímavé věci. Například důvod, proč nová řada in-earů nemá Adel (výrobce těch modulů je víc inženýr než obchodník, přemrštěné provize na každém kusu in-earů a celkově velmi pochybný princip této technologie). Využil jsem samozřejmě příležitosti a znovu si poslech celou novou řadu in-earů. A moc jsem názor nezměnil. Hybridy mi pořád přijdou všechny buď moc basové nebo příliš zabarvené do tepla, EVR nic moc a ESR za tu cenu naprosto super.

Nejvíce času jsem samozřejmě strávil s Phantomy, po prvním poslechu v Hong Kongu jsem si u nich chtěl vytvořit ještě dokonalejší představu o jejich možnostech. Nadále si myslím, že mají jedno z nejlepších ladění pokud hledáte přirozené podání zvuku a především pokud vám nejvíce záleží na nádherně vykreslených středech. Při tomto podrobném testování jsem ale odhalil i menší nedostatek, na můj vkus u některých skladeb hrají až moc hutně a ne úplně ideálně rychle. Tady se mi jen opět potvrdilo, že Flinkenick má preference posazeny více k teplejšímu zvuku než mám já.

Nadále ale pro mě představují Phantomy jedny z top in-earu na trhu a Empire si zaslouží opět pochvalu, že jejich cenu nenastřelilo někam ke 3 000 USD.

Obrázek

64 Audio

64 Audio zde prezentovalo svou kompletně obměněnou řadu, já ale poslouchal jen od modelu N8t výše.

Nejprve jsem se vrhl na nové Tia Trio, 3 měničový hybridní model. Zase se dostavil pocit nekoherentního a uječeného zvuku, jako jsem měl u Tia Forte. U12t už na tom byly lépe, trochu basovější a plnější podání, přitom výšky pořád velmi čistě, bohaté a trochu ostřejší díky Tia měniči. Ale za U18 to zvukem zaostává a úplně si nemyslím, že by to s ohledem na 2000 USD cenu byl můj favorit. N8t, hybrid s 9 měniči, má dost basové podání, s velmi hladkým a uvolněným zvukem ostatních pásem. Příjemně mě překvapilo, že u N8t se ani v nemenším neprojevovala žádná ostrost Tia měniče. Pro vhodného posluchače velmi dobrá volba.

Obrázek

Music Sanctuary

Jeden ze Singapurských distributorů je znám svými speciálně upravovanými výrobky. Vezmou populární model kabelu/přehrávače/sluchátek, přidají trochu správné hi-fistické magie (stříbrné kabely, kvalitnější kov na pájení, prémiový konektor atd.), nasbírají pochvalné recenze oslavující velmi výrazné zlepšení oproti standardní verzi a pak už jen prodávají ze prémiovou cenu.

Pro Canjam si připravili Project K Soundwriter, custom IEM ve spolupráci s 64 Audio a PW audio. 64 dodává skořepinu a 18 měničů z modelu U18, jen APEX modul byl vyhozen. Uvnitř sluchátek to je propojeno kabeláží PW Audio (navíc speciálně rozdělené, stříbro pro signál a měď pro bronz), samozřejmě s jejich speciálním Hi-fi pájením. A nakonec ke sluchátkům dostanete vrcholový kabel PW, pekelně drahý model 1960, samozřejmě také ve speciální vylepšené verzi.

Výsledná cena? 5 700 SGD za základní variantu. To je asi 4 400 USD. Asi tak 90 000 Kč.

A upřímně, hrálo to o něco lépe než U18. Oproti nim zvuk trochu plnější, lépe kontrolovaný a TIA měnič trochu umírněný v otázce ostrosti. Přitom ta technická nejvyšší třída byla plně zachována. Jeden z nejlepších zvuků na trhu.

Takže můžou za ten lepší zvuk skutečně ty drahé kabely? Osobně pochybuju, podle mě bude mít hlavní vliv odstranění APEXu, protože ta změna byla podobná, jako když jsem loni porovnával Empire Ears s Adel a bez.

Obrázek

Vision Ears

Němci dovezli jejich zamaskovaný model Erlkonig. Kdo o něm ještě neslyšel, jedná se o nový vrcholový model, bude dostupný pouze v univerzální variantě, má 13 měničů a bude oficiálně představen až 10. května v Mnichově. Zatím teda objíždějí výstavy, sluchátka mají zabalené do speciální folie (jako se používá při testování prototypů aut) a vždy nabídnou k poslechu pouze jedno nastavení zvuku. Finální verze má mít nějaké extra unikátní zpracování se speciálními materiály a malý přepínač, na kterém se bude moci vybrat ze 4 různých zvukových podání. Spekulace o ceně se pohybují kolem 4 000 Euro.

Sluchátka mají trochu netradiční tvar mušle, nepokouší se až tak moc kopírovat customy, spíš volí usazení ve stylu IEM od Fenderu, jen tělo je placatější a větší. Kvůli 13 měničům jsou ale dost velké a do mých lehce menších uší se úplně ideálně nevešly.

Zvukově byl kus v Singapuru basovějšího, teplejšího a hladšího ladění, vynikal ale špičkovým rozlišením a detailností. Trochu menší prostorovost tomu ale ubírala. Určitě se těším na setkání s nimi v Mnichově a na poslech všech nastavení. Ale že bych cítil nutkání dát za taková sluchátka 4 000 Euro? :roll:

Obrázek

CTM

Clear Tune Monitors si zaslouží pochvalu za tu kšiltovku co jsem od nich dostal, ale u sluchátek už to taková bomba není. Jejich nové vrcholové modely Da Vinci serie, 9 a 10 měničů za 2 000 / 2 400 USD, mají mohutnou kovovou konstrukci a velmi těžký kabel, což vede k ne úplně pohodlnému usazení. Zvukově mě jednoduše ničím nezaujaly, což v této ceně beru za velké mínus. Ani moc nevím, co více k nim říct, z hlavy se mi ty dojmy vykouřily až tak rychle.

Obrázek

Kumitate Labs

Japonský výrobce customů byl u mě už dost dlouho v hledáčku a tak jsem byl rád, že tu nejen vystavoval, ale že jsem měl na stánku Jaben i celý víkend přístup k jejich demo univerzálům.

Nejdříve musím říct, že to jsou jedny z nejhezčích customů, skutečně ty barvy jsou na některých kouscích opravdu kouzelné!

Zvukově se mi nejvíc líbil hybridní model KL-Ref, 3 tlakové měniče a 2 dynamické Fostexy pálící proti sobě. Vyrovnané až mírně teplejší, vždycky velmi čisté a kontrolované podání, bez nějakých nepříjemností ve zvuku. Ve své ceně (1 400 USD) si myslím velmi dobrá koupě.

In Ear monitoring

Výrobci mých oblíbených Prophile 8 do Singapuru dovezli nový 5 měnič ve speciální celodřevěné skořepině. Bohužel pro tento kus si nevybrali ideální dřevo, nějaké tmavé, skoro černé, i při bližším pohledu to vypadlo spíš jako ušmudlaný matný plast než jako prémiový materiál.

Zvukově je to oproti Prophile 8 nic moc. Zvuk trochu hutnější, bas a středy mírně dopředu, hladké ale trochu přetlumené výšky. Po technické stránce jen ucházející. S ohledem na cenu 1 100 Euro jsou Prophile tou jasně lepší volbou.

Obrázek

Brainwavz

Výrobci levných sluchátek z Hong Kongu měli k poslechu levný čtyřměnič B400. Hodně povedený zvuk, s lehce teplejším podáním a v ceně pod 200 USD naprosto skvělým poměrem cena výkon. K tomu pohodlná skořepina ve stylu Shure a výměnný kabel, super. Jen doporučím kupovat jinou než průhlednou variantu, protože uvnitř sluchátek to moc pěkně nevypadá.

Advanced Sound

V Singapuru měl premiéru jejich vrcholový model M5. Jedná se o jeden model (dostupný v custom i univerzál variantě), který ale prodávají ve třech různých osazeních za tři různé ceny. Pro zmatení zákazníka ideální.
Nejdříve musím pochválit kvalitu provedení a usazení, velmi povedené.

Obrázek

Hybrid s 4 tlakovými a 1 dynamickým měničem se prodává za 599 USD, celkově dost vyvážený a dobrý zvuk, kterému ale ubírají ostré a hrubé středy.

Model za 699 USD nabídne neskutečných 11 tlakových měničů, ale zvukově to bylo dost bídné. Zvuk bez pořádné kontroly a koherence, všechno hrálo tak nějak přes sebe.

Obrázek

Final Audio

Final Audio mělo na stole zase svoji záplavu snad 20 in-earů, já jednoduše požádal o další sadu zdarma nástavců do zásoby (jedny z nejlepších nástavců na trhu!) a o poslech nejnovějšího modelu. Byl mi podán velmi útlý kousek E5000, 300 USD, jeden dynamický mikro měnič, výměnný kabel. Zvukově to bylo moc pěkné, takové Sony MH1C v nejvyšším stupni evoluce. Velké doporučení.

Obrázek
Obrázek
Meze

Meze ukazovalo svoje hybridní in-eary Rai Penta, 5 měničů a cena lehce přes 1 000 USD myslím. Moc pěkná konstrukce a dobré usazení, ale se slabší izolací. Zvukově dost neutrální, ale nudné a bez života, navíc i rozlišení mi přišlo na tuhle kategorii dost slabé.

AAW

U AAW jsem dal druhou šanci W900, které zde měli v nové upravené podobě. Oproti demu v Hong Kongu to tentokrát bylo dost odlišné, ale zatímco při prvním poslechu to byly nudné a šedé in-eary, teď zase na mě útočila záplava nepříjemně ostrých vyšších středů. Mezi Hi-fisty v Singapuru se povídá, že AAW má nic moc konzistenci a že často provádí menší či větší změny na jejich in-earech. Já teda zatím narazil na dvě dost nepovedené verze. Přitom W500 stále zbožňuju a dokonce to jsou možná moje nejvíce používané in-eary.

Před show byl velkým pozdvižením model Pola, hybridní elektrostatický model. Uvnitř sluchátek je 10 mm dynamický měnič AAW, který se stará o bas a středy a doplňuje ho elektrostatický měnič pro výšky. Uvnitř sluchátek je umístěn malý “pasivní“ transformátor, který zajišťuje napětí pro tento výškový měnič, díky čemuž sluchátka nepotřebují žádný externí zesilovač. Na kolik je to skutečně elektrostatický měnič nechávám na hádající se členy head-fi.

Obrázek

Trochu bláhově jsem očekával zvuk ve stylu Shure KSE1500, tedy technicky naprosto špičkový, ale s laděním podobným nižším Staxům, výsledný zvuk dost jinde. Dynamický měnič pumpoval pořádný bas a hutné středy, které doplňovaly zajímavě podané výšky, velmi čisté a vzdušné, ale bez ostrosti. Zajímavý koncept, ale za mě to potřebuje ještě dost dopracovat.

Obrázek

Dita

Nové modely Fealty a Fidelity, víc se mi líbil zvukově plnější model Fealty, určitě reálnější poslech než mrtvě znějící Dream. Fidelity se zase více snažili o neutrální podání, ale naštěstí nešel tak daleko jako Dream. Za mě u obou modelů se zvukem docela spokojenost, beru je jako lepší ladění než předchozí Dita in-eary. Pořád jsem ale nějak nepřišel na to kouzlo dynamických in-earů a v těchto cenách jsou pro mě jiné konstrukce pořád tou lepší volbou.

Dobrou zprávou je, že u sluchátek změnili kabel. Zůstal zachován jejich perfektní výměnný jack konektor, ale kabel samotný už není nepoddajný Hi-fi drát, ale normální ohebný kabel vhodný pro nošení.

Obrázek

Stealth Sonics

Singapurská firma vedena dvěma cool Indy, vyrábějící sluchadla a customy pro hudebníky, se pokouší proniknout na trh s Hi-fi. Jejich univerzály jsou mohutné, skvěle zpracované a uprostřed faceplatu mají zajímavý kovový prvek, který by měl pomáhat s rezonancemi. Jen mě zaráželo, že zatímco u univerzálu tento prvek vychvalují, u customů jim zdá se chybí?

Vyzkoušel jsem si 8+1 hybrid a bylo to mizerné. Nebo jen nedokážu ocenit jejich “speciální ladění pro hudebníky“ (moc hutný zvuk, všechno líbivé, bez pořádného rozlišení).

Obrázek

Hidition

Korejský Hidition samotný zástupce na výstavě neměl, ale jeden zapálený sběratel jejich modelů mi je nabídl k poslechu. Jen hbité vyzkoušení v uličce.

Poslech jsem si model NT6 (velmi čistý zvuk s hodně detailem, ale slabší textura), nový NT 8 (zvukově podobné jako NT6, ale s výrazně lepší texturou a lepším rozsahem, špičkové IEM) a Waltz (hodně povedený tříměnič, plnější zvuk, super).

Obrázek

To by bylo 2 400 slov o mé letošní první výstavě. Ta další mě čeká už příští víkend, 7. a 8. v Los Angeles, Canjam Socal. Prý jedna z těch klidnějších výstav. Uvidím, zda se tam ukáže něco nového, jinak už asi nemám moc co zkoušet.

Nakonec ten nejsmutnější obrázek. Zástupce Astrotecu bez jakéhokoliv banneru, 90 procent času prázdný stůl a jen hrozně smutný pohled
Obrázek
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod DaemonXXII 29. 3. 2018 08:27

super práca ako vždy
na cesty: Sony NW-ZX2, WM1A -> Dunu 2000, CA Jupiter, CA Andromeda

na doma: foobar2000 -> AudioGD NFB 11.32 -> Focal Spirit Classic, Oppo PM-3
DaemonXXII
Junior

Odeslat příspěvekod akburt 29. 3. 2018 08:48

Díky,jako vzdy super.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 29. 3. 2018 08:48

Psano v obedovych pauzach Shanlingu, uprimne jsem to po sobe ani moc necetl. Moc napilno v techto tydnech.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jito 29. 3. 2018 09:02

Jako vždy pěkné počtení.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Geniál 29. 3. 2018 09:29

Masakr.
Geniál
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod DaemonXXII 29. 3. 2018 09:59

btw ti tam pravdepodobne niekde zmizli fotky hostesiek :D
na cesty: Sony NW-ZX2, WM1A -> Dunu 2000, CA Jupiter, CA Andromeda

na doma: foobar2000 -> AudioGD NFB 11.32 -> Focal Spirit Classic, Oppo PM-3
DaemonXXII
Junior

Odeslat příspěvekod spearfish 29. 3. 2018 15:01

Díky za výlet za "hranici všedních dnů", JV Asie je v těchto ohledech jiný svět :o( BTW. nebyla náhodou přítomna i Nguyen Custom Monitors ze Saigonu? Dle recenzí na zajímavá značka.
spearfish
Junior

Odeslat příspěvekod Bína 30. 3. 2018 01:31

spearfish píše:Díky za výlet za "hranici všedních dnů", JV Asie je v těchto ohledech jiný svět :o( BTW. nebyla náhodou přítomna i Nguyen Custom Monitors ze Saigonu? Dle recenzí na zajímavá značka.


NCM tam nevystavovalo.

Kde jsi na ne videl recenze? Ja zahledl jen tu od Audioholikz a uprimne, to je clovek, kteremu verim min nez nahodnemu prispevovateli AVmanie.
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod spearfish 30. 3. 2018 08:25

Dík za názor, právě přes "Hawaiibadboy" jsem se o NCS dověděl.
spearfish
Junior

Odeslat příspěvekod Luckyghost 31. 3. 2018 05:15

Vím že je to web o Hi-Fi, ale když už byly zmíněné, tak proč chybí fotky těch hostesek? No a pokud jsi je nenefotil, tak třeba snad příště ;-)
Čte se to parádně, ikdyž netuším a nedokážu si představit jak něco takové může hrát.
Luckyghost
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eiben 31. 3. 2018 09:06

spunty do ucha za 1000 dolaru (Zvukově dost neutrální, ale nudné a bez života, navíc i rozlišení mi přišlo na tuhle kategorii dost slabé.) Jestli koupim spunty za 20 dolaru je v tom nejaky rozdil???? Spunty nebo sluchatka za cenu auta neni to prasarna?
eiben
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LOPO_X 31. 3. 2018 10:12

To máš jak s tím autem. Auto za 1000 dolarů je jak ty špunty za 20 dolarů.
LOPO_X
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MHOE 31. 3. 2018 10:33

Díky moc Bínovi za super foto report s textovým doprovodem. Ty pidi Shanling přehrávače se mi mimochodem fakt líbí, dobrý koncept :-)

Pokus o polopatické vysvětlení pro Luckyghosta a eibena:

Sluchátka/špunty za 1000 USD, stejně jako ty za 20 USD, se sestávají ze dvou minireproduktorů, kdy vám pravý kanál hraje do pravého ucha a levý kanál do levého ucha. Skutečně kvalitní modely se zároveň pokouší o co nejvěrnější reprodukci, bez digitálního processingu či jiných fidlátek uměle manipulujících s audio signálem. Když si tedy na takovýchto sluchátkách pustíte Green Day (nebo Bacha), pořád to bude znít jako Green Day (nebo Bach) poslouchané přes sluchátka. Nedojdete osvícení, nedostanete se do jiné galaxie a fyzicky nebudete ošáleni do pocitu, že snad posloucháte přes repro. Jsou to prostě a jednoduše stále sluchátka, co máte na uších. :-)

Zásadní rozdíl je však v tom, jak věrně takováto sluchátka hudbu reprodukují - jak hluboko do základů originální skladby dokáží zabrousit, jaké mikrodetaily z ní zvládnou vydolovat a do jaké míry evokují témbr přítomných nástrojů tak, jak je znáte z reality kolem vás. Dosah do nejhlubších basů a nejvyšších výšek, čistota a konkrétnost každého tónu, mohutná dynamika a přesné načasovaní v komplexních pasážích, absence nepřirozeného zkreslení a jiných zvukových artefaktů - to všechno bude na vyšší úrovni.

Hudba s takovými sluchátky zkrátka subjektivně ožívá, je to jako sváteční jízda luxusním sporťákem - cítite tu rychlost, dynamiku, vlije vám to krev do žil, nechcete přestat. Ale stejně jako drahá auta nejsou prioritou pro všechny, stejně tak ani drahá sluchátka nebudou. Bezchybný požitek z poslechu vašeho oblíbeného interpreta můžete mít ostatně i za těch 20 USD - i já jej mívám, když chodím povenku s Lenovo W520 na uších. Je to o očekáváních a o tom, zda jste pouze milovníkem kvalitní hudby, nebo i milovníkem kvalitního zvuku. :-)
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Wolverine 31. 3. 2018 11:22

Skvělý report, už se těším na další :-)

Škoda těch Meze, třeba se jim další modely vydaří lépe, náhlavní sluchátka dělají výborná.
Brainwavz B400 vypadají dobře, akorát dvouměničové B200 se v natřískané kategorii kolem 100 USD nechytly, tak snad tyto budou úspěšnější.

eiben: Je to jako divit se někomu, proč si kupuje láhev vína třeba za 50 EUR, když krabičák ze supermarketu za 2 EUR přece udělá stejnou službu.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků