Sony Bravia KD-55XE8596 MotionFlow problem

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vigy 23. 12. 2017 19:00

Ahojte,

kupil som si Sony Bravia KD-55XE8596 s tym, ze ma 100hz (niekde pisu dokonca 120hz) panel, MotionFlow XR 1000. Ked som ju vsak doma rozbalil a zapojil, zistil som problem. Vo filmoch nevidim ziadnych 100hz a nech robim co robim, nastavenia MotionFlow su takmer odignorovane. Sceny, ktorych zakladom je rychly pohyb alebo panaromaticky zaber na sceneriu (aj pomaly) seka. Nie je to tym, ze by TV nestihala, ale nevyhladzuje to. Budem konkretnejsi. Ak si pustim z USB kluca alebo zo siete napr. otvaraciu scenku z filmu Hobbit, je tam zaber na mapu. Tato scenka na TV seka bez ohladu nastaveni. Vynimkou je youtube z ktoreho to ide ako tak plynule. Pisem ako tak, pretoze odhadom hazdych 500ms obraz cely trhne.
Rovnaky problem nastane v pripade otvaracej scenky filmu Layer Cake, kde je zaber na regaly plne drogovych vyrobkov. Cez youtube je to relativne vyhladene (avsak s tym 500ms trhanim). Ak je to prehravane z disku alebo zo siete, vobec sa to nevyhladzuje a taketo scenky su velmi tazko pozeratelne.

Paradoxne, na TV starsej generacie (KD-55X8509C) to ide krasne za kazdych okolnosti. Taktiez, na SMART (nie-android) TV konkretne KD-55XE7096 to ide tiez uplne plynulo (podla toho ako nastavim MotionFlow). A to sa jedna o 50 (60) Hz telku!

Skusal som vstavany prehravac Video, taktiez Kodi, Plex aj VLC. Vsetko rovnaky vysledok (az na ten Youtube). Do internetu som pripojeny 50mbit/s, takze v sieti problem nie je.

TV som kupil vcera, hned ako som zistil, ze to seka, aktualizoval som ju. Aktualizacia prebehla uspesne. Nepomohlo.

Stretol sa niekto s takymto niecim?
Aktualne mam dilemu, ci TV vratit alebo reklamovat...

-- 23. 12. 2017 20:04 --

Este by som dodal, ze som bol dnes v obchode pozret rovnaku telku, ci sa chyba prejavuje aj tam. Rovnaku som nenasiel, no nasiel som podobnu: KD-55XE8096. Na USB kluci som mal ulozene testovacie videosubory (len pre info, ziadne vysoke bitraty, fullhd rozlisenie). Chyba sa v obchode prejavovala rovnako, ziadne vyhladzovanie.
vigy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 23. 12. 2017 20:46

Čo je to vyhladzovanie?

viewtopic.php?f=1703&t=1267217
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod indeshit 23. 12. 2017 20:53

Sekat se má, je to přece 24p ...nema to vypadat jak mexická telenovela. Mapa se má sekat. Kdyby jela plynule, tak pak v následujicím záběru po mapě by běžící holka měla kolem hlavy svatozáře a pak v následujících záběru by se kolem věží tetelil horkej vzduch -prostě interpolační artefakty. Tu scénu znám až moc :)


Nebuďte masochisti - 24p je 24p


Hitler míval na své televizi motion flow a.k.a. de-judder nastaveno na max. Tedy spíše de-juder.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vigy 23. 12. 2017 21:49

Vdaka za skoru odpoved.
vyhladzovanie - myslim, ze sa to vola interlacing :) vypocitavanie a vykreslovanie medziframov

co sa tyka toho, ze to ma sekat aby to nevyzeralo ako mexicka telenovela - suhlasim s tebou ciastocne. na tej smart tv (KD-55XE7096) som mohol nastavit od 1/5 po 5/5. A ano, akonahle som to dal na 5/5 tak to vyzeralo ako mexicka telenovela. Avsak pri 3/5 a 4/5 to vyzeralo pekne a plynulo bez artefaktov. Nakolko som to teda videl ako to funguje, som velmi sklamany z tejto telky vyssej rady.

Bol u mna kamos (vlastnik spominanej KD-55X8509C) a povedal, ze dana scena je na jeho telke plynula a tiez bez toho, aby to vyzeralo ako mexicka telenovela.

takze opat zakladna otazka - co s tym? da sa s tym nieco spravit? alebo som odkazany na reklamaciu alebo vratenie tovaru? :(

ps. ako som spomenul predtym, ak tu scenku prehram cez youtube, ide to relativne dobre (az na to trhanie dvakrat za sekundu). takze toto mi je tiez zahada.
vigy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 23. 12. 2017 22:14

Plynulé, aniž by to vypadalo jako telenovela a nemělo to artefakty kolem hejbajících se objektů to jednoduše nejde. To by ten film musel mít vyšší fps sám o sobě, jako například poměrně nový film Billy Lynn .... . Ten je v 60fps a tam to je plynulé bez artefaktů.

Můžeš nastavit nějakou střední hodnotu, ale vždy to čas od času v komplikovanější scéně cukne, protože procesor ten algorytmus vkládání mezisnímků neumí zvládnout. MCFI se tomu nadavá...nebo interpolace mezisnímků. Nic si z toho nedělej...ani telka za 2 miliony bitcoinů to neumí :)

-- 23. 12. 2017 22:16 --

Ani jedna značka ... ale některé mají na stupnici intenzity až 10 úrovní (Samsung -Auto Motion Plus, LG -TruMotion)
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vigy 23. 12. 2017 22:48

V takom pripade nechapem, ako to mohli KD-55XE7096 a KD-55X8509C zvladnut kategoricky lepsie nez KD-55XE8596 :) nic proti, ale videl som to na vlastne oci...
vigy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 24. 12. 2017 07:08

vigy píše:Vdaka za skoru odpoved.
vyhladzovanie - myslim, ze sa to vola interlacing :) vypocitavanie a vykreslovanie medziframov.

Asi myslis interpolaciu. Vyhladzovanie nie je adekvatny vyraz.
To vlakno co som dal odkaz si cital? Tam sa riesi tento problem androidu.
Skusal si to prehrat z ineho zdroja? Mam na mysli pripojit nieco cez hdmi.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vigy 24. 12. 2017 15:48

Asi ano :)

co sa tyka inych vstupov, napr. HDMI - cele to riadi PC a MotionFlow je v takomto pripade vzdy vypnute (vyskusane aj na inej tv).

vdaka za odkaz, nasiel som tam odkaz na ine forum, kde sa to riesilo tiez.

Cely problem, preco MotionFlow nefunguje tkvie v rozliseni. Testovaci subor ma rozlisenie 1918x798 a 23.976fps. Akonahle v prehravaci KODI alebo VLC zmenim aspect ratio na 16:9 pripadne 4:3 (pripadne option zoom, wide a pod.), MotionFlow zacne konecne fungovat tak ako by malo (sem tam to ale obcas trosku trhne ajtak, ale je to +/- OK).

Nechce sa mi ale pozerat natiahnute filmy :-/ Dalsi problem - na prehravanie filmov pouzivam tiez PLEX a tam sa aspect ratio nastavit neda, takze tam to nefunguje :(

Vyzera to teda na cisto android problem, nakolko ta smart ne-android telka dokazala zapnut MotionFlow aj pri tomto nestandardnom rozliseni.
vigy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miravopi 25. 12. 2017 16:08

Jedna se zatim o vlastnost TV, kterou Sony asi dlouhodobe neodstrani...
viz vlakno:
viewtopic.php?f=1703&t=1267217&start=45
miravopi
Junior

Odeslat příspěvekod vigy 27. 12. 2017 11:49

Telefonoval som do SONY na support, kde mi bolo povedane, ze MotionFlow ma fungovat bez ohladu na rozlisenie.
vigy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Elulen 12. 1. 2018 11:58

Nevím jak s plnulostí, ale taky jsem si všiml rozdílu kvality obrazu když do TV pustím signál přes HDMI nebo z USB. Přes HDMI mají filmy lepší barvy i černou(plynulost bych řekl stejná), přes USB už je černá šedá, stejně tak barvy takové nemastné neslané. Nemám však Sony nýbrž Samsung.

Zkus to do TV poslat z externího přehrávače přes HDMI a uvidíš.
Elulen
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 12. 1. 2018 21:14

Rozdíl může být i v nastavení jednotlivých režimů pro jednotlivé vstupy. U HDMI jsou navíc také možnosti, které USB nezahrnuje :idea:
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vigy 10. 3. 2018 12:47

Caute, kratky update k vyvoju situacie. TV isla na reklamaciu do AV pro, odkial sa to vyratilo zamietnute bez detailu. Tak som to po komunikacii so SONY vratil na reklamaciu predajcovi, ktory to poslal do ineho autorizovaneho servisu (TV AV), odkial sa to opat vratilo zamietnute s tym, ze nevedeli nasimulovat zavadu. Neuveritelne. Dostali list s popisom zavady a presnymi instrukciami ako to cele spravit, dostali aj video subory a video zaznamy z prejavu chyby. Nakoniec som to na odporucanie predajcu (Alza) vyzdvihol a dal opat na reklamaciu do AV pro a prizvukoval som danu chybu tak, ako mi to SONY odporucalo. Po asi 2 tyzdnoch mi prisla SMS, ze TV si mozem prist vyzdvihnut. Chyba neopravena (samozrejme) a reklamacia zamietnuta. V cca 12 minutovom telefonate som sa dozvedel, ze sa tym zaoberali zhruba hodinu a zhodli sa s kolegami, ze chybne su moje subory...sranda je to, akym "odbornym" sposobom na to prisli. Vraj ich skusali prehrat na par inych TV a spravalo sa to rovnako, cize podla nich su vsetky TV v poriadku :D diletanti :-| . Dvihal sa mi tlak, ked som to pocul v telefone. Povedal som mu, ze to moze znamenat aj opak - vsetky TV maju problem. Hlavne preto, ze som mal 2 TV kde sa problem neprejavoval. V dohladnej dobe si ten TV asi zoberem naspat a idem to riesit opat so SONY, SOI (slovenska obchodna inspekcia) a Alzou samotnou. Zrejme spatne odkupenie by mi mohlo pomoct, ale otazne je, kolko penazi mi Alza ukradne. Inac sa to nazvat ani neda.
vigy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hutas1 21. 3. 2018 12:17

Chci se zeptat ten to problem nastava kdyz prehravate film pres tv? Nebo kdyz mate externi prehravac?
Hutas1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vigy 23. 3. 2018 18:47

tento problem nastava v pripade, ze film je prehravany pomocou appky v TV (tzn. appka Video, Kodi, VLC, PLEX,...).

Aktualizacia:
TV som si vyzdvihol a znova pisal do SONY, takze cakam na odpoved (odpovede na technicke otazky). Alza bola ochotna odkupit TV za smiesne ceny 746€ hotovost alebo 778€ voucher. Nova TV pritom stoji 1099€. Ze som ju mal doma 2 dni a mimo toho bola cely cas v autorizovanom servise nikoho netrapi. Tymto u mna alza skoncila :/

Posledne som skusal externy signal - HDMI. V nastaveniach pribudli nove moznosti a MotionFlow funguje (kedze signal vyplni cely obraz - 16:9 - 1920:1080). Takze toto mozem pouzit ako workaround ak chcem pouzivat ultrawidescreen resolution (24:10) a chcem aby fungoval MotionFlow :oops:
vigy
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků