HDMI rozdvojka

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod verglor 16. 3. 2018 14:11

Ahoj,

mam doma TV a projektor, takze by som potreboval AVR s dvoma HDMI vystupmi.
Otazka znie, ci by som mohol usetrit a namiesto Onkyo TX-NR676E kupit iba TX-NR575E a pouzit lacnu rozdvojku:

Obrázek

Budem mat vzdy zapnuty iba jeden "zobrazovac", ale nechce sa mi zakazdym prepajat kable ani priplacat 2000 Kč za AVR s druhym vystupom.

Bude to takto spolahlivo fungovat alebo je tam nejaka zrada ?

Niektore AVR (konkretne viem o H/K AVR 171S) nemaju druhy HDMI vystup plnohodnotny - tj. na druhom vystupe sa nezobrazuje menu AVR ani ziadne informacie, ktore do obrazu pridava AVR. Neviete ako je na tom Onkyo TX-NR676E ? V takom pripade by bola rozdvojka dokonca funkcne lepsia, lebo by bol vystup rovnaky (vratane menu) na TV aj projektore (aj ked nie naraz).

Diky.
verglor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danton 18. 3. 2018 11:32

Zatím...
...jdu škrábat brambory.
danton
Junior

Odeslat příspěvekod verglor 18. 3. 2018 11:47

Ahoj,

diky za odpoved. A aky je rozdiel medzi aktivnym a pasivnym splitterom ? Ze aktivny moze zobrazovat naraz na oboch vystupoch a pasivny vzdy iba na jednom ? Skusali ste niekto aj ten pasivny ?

Diky.
verglor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danton 18. 3. 2018 12:02

Aktivní je napájen, neaktivní ne, to co si dal foto.
U těch co jsem poslal odkazy je v příslušenství káblík, na jedné straně mini, nebo micro USB, nebo "mini napájecí jack" (do HDMI přepínače), na druhé klasické USB (buď do adaptéru 230V - nabíječka mobilu, nebo brát napájení z volného USB přístroje pokud podporuje).
V mém případě napájím z přístroje (stolní player), takže ho zapnu a teprve teď se rozsvítí LEDky na přepínači a začne fungovat. Vypnu player a vše se "umrtví".
Aktivní běží všechny výstupy najednou. Pasivní jen jeden. Mám i pasivní. Když omylem jeden máš puštěný a zapneš druhý, tak obraz se deformuje, lítá, zešikmí... A stejně časem zjistíš, že by bylo fajn, kdyby běželi oba naráz. Třeba jedna TV v obýváku a druhá v kuchyni.
Zatím...
...jdu škrábat brambory.
danton
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků