Samsung TV do 50.000 Kč

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tondap 14. 2. 2018 00:58

Zdravím,
prosím o radu, jakou koupit novou TV?
Naposledy jsem měl tyto TV:
Samsung UE55JS8002
Samsung UE46F8000
Samsung asi 10 druhů.

Se značkou samsung jsem i přes trošku vyšší cenu velice spokojen. Rád bych si pořídil novou TV s vyšší uhlopříčkou, než je 55" - tedy 60", nebo nejlépe rovnou 65. Cenový limit bych měl cca kolem 50.000 Kč.
Vždy jsem měl vyšší modely a s obrazem jsem byl spokojen.

Plánované využití:
Skylink, možná do budoucna O2 TV.
Spoustu filmů ve Full HD.
Snad už budu mít i 4K filmy.
A také sport.
Pozorovací vzdálenost 2,5 - 3m.

Mé tipy na novou TV jsou: (chci obrazovku rovnou - tedy flat)
Samsung UE60KS7000 (+ cena)
Samsung UE65KS7000
Samsung UE65KS8000 (zatím asi vede)
Samsung UE65MU8000 (asi není lepší jak předešlý KS8000 model)
Samsung QE65Q7F (- cena, je asi jako jiné novinky předražená, ale uměl bych sehnat lehce přes 50k)

Díky za názory, případně jiné tipy na typy televizí v podobné kategorii.
tondap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 14. 2. 2018 04:37

Q7 nie je novinka, je to model, ktory uz pomaly konci. Nove modely su tu na jar.
Najvyhodnejsia kupa z nich je KS7002.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod tondap 14. 2. 2018 21:09

Díky za rychlou odpověď.

Myslel jsem to Q7F, že je stále poslední model. Původně jsem po něm dost pošilhával, ale jak jsem viděl recenze - tak asi žádná sláva. Bohužel tu na AVmanii - je jen krátké video o ní, ve kterém slibují autoři podrobnou recenzi do 14 dní a nic - nebo jsem ji nenašel?

Jinak proč ne KS8000? Není to už tak výhodné v poměru cena/výkon?
A MU8000 vás taky nenadchla?
Mimochodem, netušíte, kde se ztratilo to "S" z označení v "eMkové" řadě? To přešlo do "Q" řady?

Mimochodem prozradíte jakou TV máte Vy? Že bych se nechal inspirovat?

Díky za info.
tondap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 15. 2. 2018 04:41

Rovnako stary ako Q je aj MU8.
KS8 nie preto, ze neprinasa oproti KS7 nic za co by sa oplatilo priplacat (ak je teda aktualne drahsi).

Rad Q7 rozhodne nie je "nic moc", su to dobre TV, len zbytocne predrazene. Samsung zvolil tohto roku zvlastnu cenovu politiku. Pismeno "S" zmizlo v rade Q. Inymi slovami, Q modely su nastupcom KS modelov, Samsung si vymyslel novy marketingovy nazov, kde SUHD televizory (S) premenoval na Qled (Q).
MU8 je o kategoriu horsi TV ako KS a Q.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod indeshit 15. 2. 2018 07:31

Pak je tedy QE65Q7F jasnou volbou, pokud je lehce přes pade.

Akorát lepší, aby to byla CZ distribuce. Pokud nebude, tak to žádný extra neštěstí taky není, ale sichr je sichr.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EdyStar 15. 2. 2018 22:18

Tie osmičkové rady majú zdvojené tunery,čiže PIP,POP,nahráv. iného programu,atd.Preto sú drahšie,ale po obrazovéj stránke by mali mať rovnaké parametre ako sedmičkové!? POZOR,49MU7,8 má iba 50Hz panel! Inak ešte pred polrokom sa KS tu doporučoval ako asi to najlpš! Môj fvrt Q8F.
EdyStar
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 15. 2. 2018 22:58

Q8F má oproti Q7F jen stříbrný záda (benefit ? ) a o 20W silnější repro

-- 15. 2. 2018 23:01 --

Těch 5k byh osobně radši propil :) ... zejména pokud vlastním dedikované audio zarízení ;) ....to, jaký má televize záda, je mi tam, kde mi končej záda :) ... u pr.....

-- 15. 2. 2018 23:02 --

Každej nechť si připlatí za co je mu libo ...jsem škrt a jedu si cena/výkon cestu, ať už se jedná o highend nebo dno

-- 15. 2. 2018 23:06 --

A ještě Q8 oproti Q7 umí v menu zapnout funkci rozsvícení samsung loga v dolní části tv .... což možná za ten příplatek stojí. Světelný efekt .... možná lze i odbloknout.v servisním menu, ani jsem se nekoukal

Prostě q7 a je to :) ... q8 ledaže by byla v ekšnu pěknym, což se teď na sklonku sezóny stát může
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tondap 16. 2. 2018 00:05

Děkuji za odpovědi a názory.
To "S" jsem si myslel, že zmizelo do "Q" řady. Nejspíš proto mi moc "nevoní" celá "M" řada.

A ano má vysněná TV v posledním měsíci byla opravdu Q7F - ale jak jsem si před pár dny přečetl recenzi - tak žádná sláva a popravdě se mi za ni nechce dávat byť "jen" lehce přes 50k.
A ano - byla by z PL distribuce - mám relativně kousek do PL a ceny tam jsou u některých modelů i o 20% levnější - jako např právě u Q7F. Kolega z práce bydlí přímo na hranicích ale ještě v PL - tedy mi může sehnat i z Allegra apod.

Zítra ještě zavolám na infolinku od Samsungu, jestli v něčem vadí ta PL distribuce - snad jen záruka v PL. Menu v CZ bude, otázka je jestli všechny aplikace půjdou nainstalovat v CZ jazyce - např HBO (včetně dabingu), HBBTV a Youtube. Napadá vás ještě nějaký zádrhel?

A ano - jsem taky škrt - velice nerad za něco platím plnou cenu. Proto se snažím vždy kupovat třeba měsíc starou, ale v 23 měsíční záruce s cenou o 1/4 nižší, nebo v opravdové výprodeji, případně mě teď napadá to PL.

Jinak co se týče té 7vs8 řady, tak jsem měl poslední 2 TV v 8mé řadě včetně zvojených tunerů a popravdě jsem je nevyužil vůbec - snad jen jako test při instalaci.

Ale u toho ročníku "K" má 7. řada PQI 2100 a 8. řada PQI 2400. Tedy bych řekl, že by tam měl být o něco lepší obraz - nebo se pletu a to PQI znamená celkovou vybavenost TV? Picture Quality Index - tedy kvalitu obrazu?

Tedy u mě aktuálně vede řada KS. Jen už bohužel moc nejsou ani ve výprodejích i když to jsou necelé 2 roky "nové" modely. Našel jsem UE60KS7000 - dokonce je v jednom eshopu "rozbalená" za cenu 36K, což se mi pořád zdá celkem dost. A bohužel 65" v "K" řadě není k nalezení ani v 7 ani v 8 verzi.

Nové modely tu budou asi až za 2 měsíce a nejspíš budou zase pěkně předražené. Navíc Samsung na letošním CESu dle mě nic moc nepředstavil - snad jen MikroLED technologii. Tedy dle mě letošní modely budou jen lehce vytuněné loňské.

Zkusím ještě pohledat KS modely.
Kdybyste náhodou měli konkrétní tipy na výhodnou koupi - tak budu rád za info.
tondap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 16. 2. 2018 05:03

Jediny zadrhel s cudzou distribuciou je v zaruke. Nebudes to moct reklamovat v ceskom autorizovanom servise. Takze to budes musiet zaniest do PL. Ci uz predajcovi alebo do najblizsieho PL servisu.

Prostredie bude samozrejme ceske, aj smart blbosti sa daju prepnut do CR lokalizacie.

PQI je absolutne nepodstatny udaj. Blika tam trosku rychlejsie podsvietenie, resp. ine udelatko tak to ma vyssie cislo. Realny prinos na obraz je vo vysledku nulovy. Je to len marketingovy udaj.

KS su uz starsie modely, velmi oblubene a ked to maju len v 3-4 obchodoch, tak uz tie shopy nemaju dovod pustat sa do cenovej vojny. Tak nasadia cenu aku chcu.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod indeshit 16. 2. 2018 08:37

Jak píše Ryan, žádný neštěstí ta cizí distribuce bejt nemusí, jen v případě poruchy je to značný nekomfort.
V případě ofiko CZ distribuce totiž jen zákoš zavolá na infolinku samsungu a nahlásí poruchu a nahlásí jen výrobní číslo, které je na štítku na zadní straně TV. Na samsungu hnedka podle čísla poznaj, z jakého obchodu telka pochází (alza, datart, sedláček atd...) a už se jen domluví příjezd servisáků přímo domu k zákošovi.
Navíc v případě komplikovanější opravy můžou zapůjčit tu samou po dobu opravy té staré - http://www.samsung.com/cz/myqled/

-- 16. 2. 2018 08:41 --

Jinak brzo dorazej nový modely, tak to třeba ještě ta cena spadne. .... kdo ví
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tondap 19. 2. 2018 11:17

Ahojte,

Rozhodl jsem se pro "K" řadu.
V PA jsem nakonec jen těsně prohrál aukci na Allegru na TV Samsung UE65KS7000 - vydražila se cca za 24k CZK, ale jen s roční zárukou a byla po opravě. Mrzelo mě to a za ty peníze bych ji rozhodně vzal.

Nicméně to vyhrotilo mou touhu po TV a jel jsem hned koupit tu "rozbalenou" do obchodu. Tedy jsem koupil Samsung UE60KS7000. Sice je lehce menší, než jsem původně chtěl, ale zároveň větší, než jsem měl. Tedy splňovala podmínky. Cenu už jsem moc neukecal - jen o 200,- kč (a byla o 2k slevněná za rozbalení). Jen škoda daně - asi by mi nevadilo, kdyby byla napsaná na nějakou firmu. Tedy za cenu 35.800,- Což je sice dost, ale už jsem se chtěl dívat na olympiádu. (Dle mě nebyla ani použitá - folie všude, ovladač včetně přívodního kabelu byl pořád hermeticky zabalený, baterie také zabelené mimo.) Ale také 2 roky záruka v CZ.

TV je to super - do té doby jsem měl sice o rok starší mocel, ale 8000 verzi. TV šla hned na stěnu na kevlarové lanko - tedy je úplně na zdi - vypadá jako nádherný kus nábytku. Když to porovnám - tak obraz je lepší, barvy nádherné. Sice je to pár dní, ale pořád vnímám i těch 5" navíc. (škoda, mohlo být 10"). Musím pochválit, že v TV byla možnost nalazení Skylinku - tedy ladění všech kanálů zabralo cca 5-10 min.

Co se mi zatím u TV nelíbí (zatím jsem nepřišel jak na to - snad na to přijdu, případně poraďte):
- nepřehraje 3D video - respektive přehraje, ale jako 2 obrazy - myslel jsem, že dá automaticky jen jeden.
- zatím jsem nenašel možnost seřadit si kanály podle sebe - přiřadit kanálu číslo, kteřé chci
- často jsem si před spaní nastavil "časovač vypnutí" cca na 30 min a předešlé TV to bylo na 3 kliknutí - teď je to schované v menu.
- PIP je zatím zašedlé, ale snad je to tím, že jsem připojil jen kabel od satelitu a zatím ne kabel od pozemního digitálu.
- moc jsem nepochopil to HDR+ - zapnul jsem jej jen jednou, pravda že ne pří filmu, ale obraz byl nic moc - tedy zase jen marketing? Nebo na to musí být i patřičný film?
- pak už jen detail - info o pořadu je přes prostřední tlačítko, to je ok, ale pro detailnější info musím prostřední tlačítko cca 1s přidržet - je to o zvyku.

Tedy díky za tipy a budu rád, pokud budete mít i nějaké další uživatelské rady.
tondap
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 19. 2. 2018 18:47

- 3D to nema.
- kanaly sa daju zoradit v PC
- na HDR samozrejme potrebujes nejaky zdroj, ktory HDR data obsahuje.
- tv ma len jeden tuner, PIP funguje len s externym zdrojom
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků