Rada ohledně TV kolem 30tis.

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Yamer 3. 1. 2018 01:03

michalos777 píše:Zdravim, dnes jsem chtel koupit tu Sonku 55XE9005, koukal jsem se na vystaveny kus a zkousel na nem testovaci videa ze sve flashky a vsiml jsem si, ze ma TV problem s pohybem kamery( obraz je sekany, zejmena pri testovacim videu Hobbit) napr Panasonic TX-58EX780E tento problem nemel, muze mi nekdo rici cim by to mohlo byt? Byl jsem rozhodnuty pro Sony, ale tohle me dost zarazilo, i prodavac se sam divil. Mohlo to byt vadnym kusem? nebo starym firmware? popr. nastavenim TV, ale koukali jsme na nastaveni a TV mela nastavena pohyb obrazu na nejvyssi hodnoty. Predem dekuji za odpoved , doufam, ze mi napisou lide, kteri maji s TV osobni zkusenosti a uklidni me :) dekuji vsem :)


Řekl bych, že když se prodavač divil, tak možná ani nebyl úplně v obraze. Já než jsem si XE90 šel podruhé vyzkoušet, tak jsem si online nastudoval, jaké motion nastavení má kdy a na co vliv, abych si to mohl v krámě zkusit poštelovat sám, protože napoprvé se mi to taky trhalo i přes snahu to nějak nastavit. No a po chvilce se mi to povedlo opravdu udělat na té Sony plynulým, jak jsem zvyklý např. ze Samsungu J6272 (aneb jak by řekli "trhači" - a'la telenovela :) ). Takže XE90 má zřejmě "telenovelu" čili uměle zvýšenou plynulost ve výchozím nastavení vypnutou, zatímco Samsungy zapnutou...

Přesto ale se i zde na fóru se řeší problém trhání na Sony TVs při přehrávání některých filmů z USB nebo přes KODI apod. a proto měl výše Kvok dotaz na poměr stran toho fimového ripu...
Yamer
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 4. 1. 2018 17:32

indeshit píše:...aby vystrašili zákazníky od sekaného obrazu, i když pak 99% lidí doma přijde na to, že sekaný je lepší...že nevypadá jako mexická telenovela....když se plynulý, tak pak běžící holka v následujícím záběru má kolem hlavy svatozář a pak kolem věží je taky svatozář

Je mimořádně smutné sledovat, jak člověk s přehledem, je schopen určité informace trochu, či v tomto případě trochu více ohýbat tak, aby se dostalo na jeho slova. Promiň, ale kdybych chtěl být zlý a tvrdý, napíšu Ti, že lžeš a jednoznačně budu chtít vidět onen průzkum, který jednoznačně potvrzuje, že 99 % lidí, žádá neplynulý, neupravený, škubající se obraz. Ano, je to obraz, který vychází z určitého principu zobrazení. To nikdo nepopírá. Jen je, z mého pohledu, a že ten pohled a rozhled mám taky trochu objemnější, než běžný smrtelník, pravdou cosi jiného. Diametrálně jiného.

Mnoho lidí nemá rádo škubající se obraz. Mnoho lidí nemá rádo telenovelu. Jenže - mezi tím jsou určité kroky, které u - napíšu - dobrých televizorů, lze aktivovat a nastavit tak, aby uživatel obdržel korektní výsledek. Pokud se nepletu, pak kupříkladu v případě onoho Panasonicu to problém skutečně nebyl. Uživatel, chceš-li divák obdrží obraz, který se blíží pohybovou plynulostí reálnému světu s minimem negativ v podobě artefaktů a podobných atp. Samozřejmě - jsou scény, kde lze prezentovat cokoliv. Na jedné straně můžu ukázat, jak vypadá cukající se nepřirozený hnus, na straně druhé pak, jak vypadá extraplynulá telenovela se svatozáří pohybujících se objektů, které navíc ještě „kreslí“ artefakty.

Jestliže tedy můj soukromý průzkum neklame, pak povětšinou lidé skutečně nemají rádi, ani jeden z mnou naznačených extrémů. Pravdou je, že celá řada odpůrců telenovelového zobrazení (včetně mě!), je nakonec ochotna za určitých okolností a pro určité filmy raději přijmout plynulejší obraz s občasnou anomálií, než stále se škubající scénu. Z mého průzkumu plyne, že mnoho lidí bude mít cukající se obraz, jako výraz pro neschopnost si ho nastavit jinak, či bohužel jako úkaz sebetrýznění, neboť někdo něco tvrdil. Další skupina se bude drtit telenovelou, protože si zvolí některý z barevně přepálenějších profilů, které ale doprovází aktivované dopočty a vylepšovátka... nejlépe na maximum.

Nakonec, indeshite, ale zjistíš, že pravda může mít hodnotu někde za hranicí padesáti procent v první chvíli při sledování nového televizoru pro plynulejší obraz. Další nějaké to procento přibude po té, co jim někdo ukáže, jak si televizor nastavit, anebo zjistí, že neplynulost není prostě stejná u LCD, jako u jejich odešlého CRTčka. Kdyby tedy existoval někdo, kdo okamžitě na začátku nastaví uživateli pohybovou ostrost a dopočty na určitou regulérní hodnotu, troufnu si, vážený pokročilý uživateli tvrdit, že dramaticky naroste procento spokojených diváků při sledování pohybu s dopočtem, byť sem-tam s viditelným artefaktem atp.

Problémem stavu bohužel je také to, že výrobci se snaží vnutit cokoliv, ale už méně dbají na odladění softwaru pro správný chod, třeba při dopočtech. Tak se někteří lidé mohou setkat s televizory, kterým dopočty evidentně nejdou, avšak i s těmi, kterých se podobné problémy dotýkají zvláště v extrémnějších scénách. Ano, hnidopich najde chybu vždy a všude. Já taky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod indeshit 4. 1. 2018 18:45

Chápu, zní to přehnaně, zasloužilo by to více než malou korekci :)

Možná by stálo za to udělat zde třeba hlasovací anketu o interpolaci, pokud je to v možnostech fóra a v zájmu a chuti Tvé se jen tak ze zvědavosti dozvědět o vkusu širokého publika.
Co jsem se setkal, tak opravdu mnoho lidí ta plynulost i štve a netuší ani, jak to vypnout.
Celkově to bude zřejmě tím, že tu interpolaci začali výrobci aplikovat až poměrně nedávno a my starší tak celé dětství a většinu života koukali na filmy syrové, neupravé, bez snímkové interpolace, kdy filmy mají ten filmový výraz. Celé je to ale otázkou vkusu.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dracul77 9. 1. 2018 21:40

tak ako citam tak citam a nikam to nevedie. tak ako vsetci mam dilemu medzi SONY 55XE9005 vs SAMSUNG QLED 55Q7F a stale nemam vybrate....
momentalne ma plazmu Panasonic P50GT30, obraz nadherny, to ze spotreba je vacsia neriesim/nie je to ale az take hrozne je to neoplazma/, len uz som ju raz opravoval, zhorelo par cipov v napajacom module a uz mam pocit ze je cas pozriet nieco nove. Mam ju 7 rokov, nic nieje vypalene obraz je nadherny, len uz nieje smart.......a vsetky vymozenosti dnesnej doby.
bojim sa vsak ci bude obraz na novom tv ktory chcem kupit pre moje oko zvyknute na plazmu lepsi?
ma niekto skusenost?
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 9. 1. 2018 22:21

Oled je istota, ze obraz horsi ako na plazme nebude.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dracul77 9. 1. 2018 22:49

len oled este nieje to co chceme aby bolo je to v podstate nova technologia a vsetky o led maju problem s stacionarnym obrazom a "vypalovanim"
vsetky testy co som presiel ukazuju ze sony ma naozaj mierne lepsi obraz no podstatne horsi system, problemy s konektivitou, prehravanim....Android...
preto celkom vaham
nedal by som moju plazmu za nic ale chcem vacsi obraz a trochu viac novej technologie TV
po 5 rokoch mi odisiel napajaci modul tak som cakal na suciastky z ebay asi 3 tyzdne kym prisli z Moskvy a tv som opravil. v servise chceli 350eur-blazni
rozpocet mam tak do 1400 eur, pozeram sa na tv z 4,5 metra
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod indeshit 9. 1. 2018 23:25

Kup hlavně z eshopu, abys měl 14 dní na vrácení. Plazma je holt plazma. S tím OLEDem bych si tak jistý nebyl. V jistých disciplínách žádný z dnešních displejů plazmy bohužel nenahradí a těžko říci, zda se v blízké době něco zajímavého objeví. Snad microLED, ale kdo ví. Nic není dokonalé.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 10. 1. 2018 06:43

To je taky obecny, nezmyselny argument. V istych disciplinach sa plazme nic nevyrovna. Pravda. Lenze rovnako tak plati, ze v istych disciplinach sa nic nevyrovna oledu, v istych disciplinach sa nic nevyrovna LCD. A co ma byt? Kde je pointa?
Oledom som si isty. Lebo prechod nan z plazmy bude podstatne rozumnejsi (v tych podstatnych disciplinach), ako prechod na LCD.

dracul77 píše:len oled este nieje to co chceme aby bolo je to v podstate nova technologia a vsetky o led maju problem s stacionarnym obrazom a "vypalovanim"

Zase ta nezmyselna dogma... Netreba zas vsetko co sa niekde objavi brat ako svate pismo, ale treba aj trochu pouzit rozum. Vypalenie hrozi len v pripade nestandardneho pouzitia. A to je napr. pouzitie ako monitora k pc, ci pouzitie ako nejakej informacnej tabule. A aj to len hrozi, nemusi sa to stat.

Prechadzas z plazmy, tie maju rovnako vsetky problemy so statickym obrazom a "vypalovanim". Clovek, ktory prechadza z plazmy na inu technologiu sa boji vypalenia. Vies ako absurdne to znie? :-) Riziko u oledu je nizsie ako u plazmy, tak toto je to uplne posledne co by ta malo trapit.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dracul77 10. 1. 2018 07:08

ok. bal som sa vypalenia aj pri plazme a nic sa nestalo za 7 rokov a tosom vedel ze je velke rizio, preto pochybnosti aj teraz.
takze pre mna bude asi najlepsia volba nejaky oled......a zase mozem patrat dalej :-)
dracul77
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 10. 1. 2018 07:16

Inak ked uz sme pri tom, vypalit sa pri nejakom nestandardnom pouziti moze kludne aj LCD. Retencia na tom olede sa ti isto objavi, to si ale urcite mal aj na plazme.

Aby bolo jasne, ja ta na ten oled neprehovaram. Velmi spokojny mozes byt samozrejme aj s LCD. Len proste oled ma obrazom blizsie k plazme ako ma LCD. Je to vacsia istota, u LCD musis ratat s ovela vacsimi kompromismi. Horsia cierna, potencialne problemy s podsietenim, uhly... U oledu toto riesit nemusis, to je v tomto smere na tom rovnako alebo aj lepsie ako plazma.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TomZuz 15. 1. 2018 09:19

Zdravím všechny.

Čtu to tu a podělím se také se zkušenostmi. Osobně víc řeším poměr výkon cena a tak jsem z původně zamýšlené 55" Sony Bravia KD-55XE8096 trochu přidal a koupil 55" Sony Bravia KD-55XE8596 kvůli 100 hz a dvěma tunerům. Koupil jsem ji za 26990 v Alze a hlavně proto, že k ní před Vánocemi byly sluchátka které se mi podařilo za 6000 prodat. Už tak mi tv přijde dost drahá když vezmu v potaz že člověk dostane lepší jen obraz. Procesor, ram, disk, menu, epg, ovladač, vše je stejné. U modelu 9005 to tak bude předpokládám také. Kdyby tam místo 16 gb paměti bylo 64 a místo 100 mbit lan byla 1000 Mbit tak připlatím s radostí, ale to není.

Totálně jsem ale s tv doma ztroskotal. Nevím jak vy pouštíte 2160p 10 bit hevc video, ale já nemám jiné zdroje než to stahovat z netu a dávat na disk v síti a pak přehrávat televizí. I kdyby jiná cesta byla, tak tahle mi vyhovuje a měnit to nechci. Žádný Netflix, a už vůbec ne flashka přímo do tv, atd.

Stáhnul jsem celkem 15 filmů jak v mkv tak m2ts bluray a ani jeden tv nezvládá a všechny se sekají. Dělá Vám to taky? Tv mám zapojenou utp6 kabelem do 1000 Mbit switche a z něj opět utp6 kabel do externího disku opět s podporou 1000 Mbit lan Seagate Personal Cloud 4TB. Přehrávám to ve vestavěném přehrávači. Nainstalované jsou na nic a seká se to na nich hlavně taky. Kodi umí jen 1080p a neumí poslat 5.1 zvuk do receiveru. Jediné plus, že zvládá smb a přehrávání videí za sebou. Archos player sice jediný umí poslat ven 5.1, zvládá smb i přehrávání videa za sebou, ale seká se dokonce i s 1080p a 720p videem. Vlc sice umí smb, ale taky neposílá 5.1, za sebou nepřehrává. Mx player nemá ani smb ani dlna a opět neumí 5.1. zvuk a nepřehrává za sebou.

Jelikož už jsem toho měl plné zuby tak jsem koupil i druhého favorita a teď mám doma obě s tím, že horší vrátím (pokud mi Sony bez sluchátek vezmou, mám čas do středy). Původně jsem chtěl 55" Samsung UE55MU7072 za 25990 z Electroworldu, ale nakonec byla v akci 55" Samsung QE55Q6F tak jsem přidal ještě 4000 a koupil tu. Na ní se mi seká tak jedno video z deseti, ale většina v pohodě jede.

K čemu mi je tv s 10 bit hdr když žádné video nepřehraje, to je jako auto s krásnou barvou ale nefunkčním motorem :-(

Věděl byste si někdo rady?
TomZuz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod frnak 14. 2. 2018 21:03

Ahoj,
nechci zakládat nové vlákno a tak zkusím dotaz zde. V TV se příliš nevyznám. Chci koupit 55" Samsung UE55MU70*. Snažil jsem se zjistit maximum informací, ale některým věcem nerozumím. Modely Samsung UE55MU7042 a Samsung UE55MU7002. Někde se píše, že je rozdíl jen v barvě. Jinde se uvádí rozdílné PQI. Umí mi někdo prosím poradit? Dokonce jsem četl, že Samsung UE55MU7042 nemá hlasové ovládání. Mají oba dva 2 tunery? Abych mohl koukat na jeden program a nahrávat jiný (signál přes CI kartu od UPC).
Zajímá mne, který je lepší z uvedených modelů.

Děkuji za každou radu a informaci.
Podpis
frnak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TomZuz 15. 2. 2018 10:10

Ahoj, mezi těmito je to hlavně o barvě, ale taky nevím. Ještě je model 7042 a ten má být taky tmavý. 7072 a 7042 jsou tmavé a mají světlý ovladač, a 7002 je světlá a má tmavý ovladač. Ohledně jiných parametrů se přidávám k tvé otázce a zajímají mne rozdíly také. Co se týče procesoru, ram, disku, menu, epg, přehrávače tak je to stejné u Samsungu za 10.000 i za 100.000. Osobně jsem koupil jen o trošku dražší QE55Q6F za 29990,- kč a ta je taky světlá (což mne štve) a má tmavý ovladač a navíc Quantum Dot panel jehož vliv vůbec nevidím..
TomZuz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 15. 2. 2018 13:17

MU7002 je lepší ve všem.
Například na Alze je mají obě (MU7002 a MU7042) a můžou ti to ukázat.

MU7072 je to samý jako MU7042, jen je to channel exclusive model pro EW/NAY a Alzu
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod frnak 15. 2. 2018 18:35

Prosím konkrétně. V čem všem je 7002 lepší nez 7042? Protože podle mých informací je to naopak.
frnak
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků