DIY audio riešenia - Raspberry Pi (Hifiberry, IQaudIO....)

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod _daRK 2. 2. 2018 13:55

Ak by niekto chcel ALLO BOSS 1.2 aj s krabickou, dnes naskladnili na rpishop.cz cire krabicky na tuto kartu. Hned som objednal. Tento eshop doporucujem, velmi dobre sa s nimi komunikuje a ak ste v CR, dodanie byva aj na druhy den, postovne zdarma aj do SR.
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 5. 2. 2018 09:49

Dej pak vědět jak je na tom po zvukové stránce v porovnání s tvými ostatními audioMalinovskými kartami;)
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 7. 2. 2018 16:24

Neví někdo jak pro RELAY ATTENUATOR(RA) od Allo připojit a zprovoznit IR senzor a přenosný ovládač hlasitosti?
Řeším teď, že bych si koupil nějaký set PREAMP+AMP.
Problém je ten, že softwarové ovládání hlasitosti skrz prohlížeč je takové neohrabané a navíc to degraduje kvalitu zvuku. RA je defakto HW řešič ovládání hlasitosti, takže bych tímto modůlkem vyřešil problém PREAMPu. Problém je ten, jak to udělat ovládání hlasitosti skrz IR senzor. V TECH manuálu je zmínka o RMC konektoru na který se dají připojit tlačítka a je tam i zmínka o zapojení IR senzoru ale nic více. Problém je ten, že nevím jaký přenosný ovladač bude s IR senzorem spolupracovat. Tedy spíše jak naučit RA aby při daném pulzu rozpoznal daný příkaz vol+ či vol- apod. Nemá někdo s tímto zkušenost?
Jde o to, že bych tímto vyřešil problém PREAMPu a ušetřil tím hóóóóóóódně moc peněz a přitom by to bylo stále "portable" řešení. Vidina je taková, že bude krabička kde RPI->KALI->Piano2.1 bude napojené na RA, kterým budu měnit HW hlasitost a z RA to bude napojené na nějaký DIY zesíček, který bude mít výstupy pro sluchátka, tak i pro velký AMP pro repráky. Defakto bych mohl z RPI udělat našlapaný a upravitelný PREAMP těch nejlepších kvalit. Pokud by se ještě vychytalo přepínání vstupu pomocí relátek, krabička a indikace, tak by to byla naprostá šupa:).
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 7. 2. 2018 18:46

Mam IR rozbehane na dvoch malinach. Treba tam napajkovat IR snimac (keby nebola karticka HAT,staci to len strcit ako konektor), otazne vsak je, ci vie tieto kody potom citat aj softver, ja to mam pre libreelec. V inom softe som to este neskusal, prehravac cez web (moode, volumio a pod.) mi pride dostatocny.
https://www.gme.sk/tsop4838
http://www.raspishop.cz/2015/10/ir-prij ... raspberry/
https://www.solihull-web-design.com/blo ... pi-1-and-2
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 8. 2. 2018 15:43

Super, díky. IR přijímač už mám takže hned zítra to vyzkouším. Jestli to půjde, tak pak objednám z allo ten relay attenuator. Jinak přečti zkušenost RA s Bossem od Jazzího. Trochu lituju toho že mám KALI+Piano2.1 pač Piano nejde normálně rozchodit v Dualmono režimu s RA. Budu muset trochu zpájkovat moje Piano abych dostal DualMono režim i přes RA :hm
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 12. 2. 2018 14:12

_daRK: Tak jsem se podle tohoto návodu dostal až k testu, kdy se zkouší, zda IR čidlo reaguje na ovladač (mode2 -d /dev/lirc0). Nějakým způsobem to reaguje, protože když zmáčknu tlačítko na ovladači, tak to sice zareaguje ale napíše to Partial read 8 bytes on /dev/lirc0. Hrál jsem si stím několik hodin, guglil jsem a zkoušel všechno možné ale nic se nezadařilo. Meměl by si někdy čas to vyzkoušet přímo s moodem?
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 12. 2. 2018 15:08

Nemyslím, že to súvisí s MoOde, je to záležitosť linuxu a jeho súčasti lirc. Nikdy ma to nenapadlo skúšať v týchto prehrávačoch IR, lebo ta appka mi stačila. Mam na jednej raspberry pripajkovane to čidlo (v dual boote s libreElec), tak to môžem vyskúšať. No az ďalší víkend, cez týždeň nenosím domov notas. Pastnem sem večer postup, ktorý mi vždy zafunguje s lirc.

Edit: Navod, ktory mi vzdy fungoval (na libreelec) som ti vlastne uz pisal, je to tento: https://www.solihull-web-design.com/blo ... pi-1-and-2
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 13. 2. 2018 12:05

Ahoj a díky.

Včera jsem to zkusil znova z čisté vody a dělal jsem to přes tento návod. Řekl bych, že je to podobné tvému návodu. Dostal jsem se až k příkazu IRW, který mi taky funguje a reaguje na můj onkyo ovladač. Pak jsem ve spěchu ještě chtěl zkusit aby moode (alsamixer) reagoval na tyto tlačítka VOL+ a VOL- ale nepodařilo se. Dneska to však zkusím znova pač včera už na větší laborování nebyl čas. Tak či onak mi skoro funguje takže relay attenuator objednám a udělám si malý fajný přenosný PREAMPík s nějakým fajným zesíčkem:)
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 14. 2. 2018 10:52

RA objednáno a ovládání přes ovladač taky rozjeto, takže už se těším až to celé RPI PREAMP dám dokupy:). Teď už jenom vyřešit problém s koupením kvalitního koncového zesilovače:)
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 14. 2. 2018 11:31

Super, hod sem prip. nejaké hinty, s čím si sa pasoval pri tom IR.
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 14. 2. 2018 15:31

Postupoval jsem přesně podle tohoto návodu. Pak nakonec je třeba ještě vytvořit soubor etc/lirc/lircrc a v něm vytvořit něco takového:

Kód: Vybrat vše
begin
  prog = irexec
  button = KEY_VOLUMEUP
  config = mpc volume +5
  repeat = 4
end
begin
  prog = irexec
  button = KEY_VOLUMEDOWN
  config = mpc volume -5
  repeat = 4
end


Pak jsem chvíli tápal proč mi to nefunguje. Příkaz mpc volume -5 fungoval jak měl když jsem ho poslal skrz příkazový řádek. Hlasitost se snížila ale když jsem zmáčkl tlačítko na ovladači, které mělo tento příkaz vyvolat tak se nic nedělo. Bylo třeba spustit službu irexec a pak už to fungovalo. Irexec můžeme nechat spouštět po spuštění RPI a to tak že v souboru /etc/rc.local přidáme řádek sudo -u pi irexec -d před exit
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 19. 2. 2018 16:56

Nenapisal som zatial dojmy z ALLO Boss 1.2, pretoze som nemal moznost porovnat to A/B voci IQaudio PiDac+ . Nebolo kedy a tiez sa mi zmenil odvtedy setup. Docasne som kupil zosilovac Fiio K5 (z eshopu s moznostou vratenia do 30dni) a cakal som na to, kym naskladnia v europe Magni3. Bohuzial od novembra nenaskladnili nikde, tak som v tuto nedelu objednal z USA.
S tym FIIO K5 to hra aj tak super, len to nie je Magni3, uz len pre ten pocit, by som pri FIIO neostal.
Kedze to nahananie za super zvukom asi nikdy neskonci, neodolal som a kupil zdroj Ifi iPower 5V/2.5A, ktory by mal byt vlastnostami blizko linearnym zdrojom. Garantuju šum 1uV, co nedosahuju ani bezne linearne zdroje (20uV). Obycajny nelinearny zdroj k raspberry ma sum aj 1000uV. Este som to neskusal, dnes to doslo. Vyhodou je, ze ALLO Boss 2 dokazete napajat nezavisle od RPI prip. stavu dodavat do ALLO a odtial pojde do RPI, cize sa nenapaja priamo doska RPI.
Povodne som premyslal, ze PiDac+ predam, ale bola by to skoda, ta karta hra dobre, dal som ju radsej k malym reprakom do spalne :)
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 5. 3. 2018 09:48

Ahoj,

máš už nějaké poznatky z toho Ifi iPower 5V/2.5A zdroje? Byl jsem nucen přejít z napájení baterkami do napájení klasickým 5V zdrojem. Ten Relay attenuator totiž nezvládal nižší napětí než 5V (fungoval jsem na 4,2V).
Já osobně co jsem to teď předělal zpátky na klasický zdroj tak si nejsem vědom, že by se zvuk nějak zhoršil.
Jinak RA mi funguje, mám to naprogramované zatím na ovladač od televize. Připojené to mám nyní do starého zesíku Transwatt TW44 Junior a spokojenost. Celkově to teď hraje mnohem lépe než s Onkyem.
Přemýšlím nad tím, že objednám nějakou velkou pixli a tam nasoukám jak zesilovač tak i raspberry.
Pixxel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod _daRK 5. 3. 2018 10:10

Dnes/zajtra by som mal mať uz Magni 3 doma z US, tak som chcel spísať dojmy spolu. Ale môžem rovno aj takto.
Nerozumiem tomu veľmi, ale ak som doteraz počul nejaký rozdiel, tak najväčšiu zmenu mi priniesla práve výmena zdroja za iFi, počul som tam viac detailov, hralo to o niečo čistejšie. Vysvetliť si to neviem, skúšal som to vymeniť späť a rozdiel bol znova, možno to však bude placebo efekt :) Neskúšal som to zapojiť do samostatného napájania usb-c, ktoré Allo BOSS DAC 1.2 má, rozdiel bol už keď som to pichol priamo do raspberry.
Kup vo hifina.cz, môžeš to vrátiť, ak u teba to "placebo" neprebehne :)
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,LinkBuds S
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pixxel 6. 3. 2018 09:43

No z audioMaliny se mi stala stacionární hračka, takže to budu asi řešit lépe než s drahým iFi zdrojem.
Postavím si svůj lineární stabilizovaný zdroj s malým toroidním tranformátorem. Cena součástek bude odhadem maximálně poloviční a bude to opravdu lineár oproti iFi spínanému zdroji. Zdroj i audioMalinu schovám do nějaké hezké skříňky a bude:).
Zajímal mě tvůj pohled na lepší zdroj. Dej pak vědět jak to bude znít s Magňou:)
Pixxel
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků