Philips 55PUS8602 - trhani 4k videa

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod petrajss 10. 1. 2018 13:02

Zdravim, mam teprve docela kratce TV Philips 55PUS8602, az ted jsem se teprve dostal k zevrubnejsimu zkoumani 4k obsahu a narazil jsem na prvni problem. Predesilam, ze jsem naprosty laik a toto je moje vubec prvni smart TV.
A ted k tomu co me trapi, 4k videa se casto dost trhaji. Jedine kde neni problem je asi Netflix, kde 4k obsah jede v pohode. Po uplne prvnim spusteni jsem zkousel nejaka 4k videa na youtube a vse jelo bez problemu, ted se vsak trhaji i 4k videa na youtube. Nejvetsi problem je pri prehravani z PC pres DLNA, kdy napriklad Kodi primo chvilema hlasi, ze sit je prilis pomala na plynule prehravani. Pritom si myslim, ze 100mbit domaci sit by pro to mela byt dostacujici. Krome toho jsem si vsimnul, ze pri prehravani 4k obsahu se cela TV docela dost zaseka, kdyz chci napriklad najet do nastaveni, tak je i menu dost zalagovane.

Nevim uplne kde zacit hledat problem, jestli to muze byt problem se siti/PC, to ale nevysvetluje, proc se pri tom TV zalaguje i v menu.

Ocenim jakekoliv postrehy.
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod double82 10. 1. 2018 13:34

skus TV pripojit k routru cez sietový kábel nie cez wifi. Ak to nepomôže skus aj iný router vyskúšať
double82
Junior

Odeslat příspěvekod petrajss 10. 1. 2018 14:18

Tv je se PC propojena pres router prave kabelem. Nicmene jedna se o router od UPC, u nehoz si nejsem uplne jisty kvalitou. Zkusim starsi TP link co mam doma a uvidim.
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 10. 1. 2018 15:32

Petrajss:
1.jak probíhá sekání na Youtube?Obraz se zastaví a mezitím se načítájí data nebo se to přehrává se sekáním?Mě to jede v pohodě takže,problém bude někde u tebe.
2.Jaký doplněk používáš?Na Stream Cinema jsou některé streamy 50GB a víc a to přehraje málokdo.
V Kodi si nainstaluj doplněk Speedtester a změř reálnou rychlost.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petrajss 10. 1. 2018 16:11

1. zadny buffering neprobiha, video hraje, ale chvilemi se trha nebo treba na chvilku v radech vterin zamrzne, jen obraz, zvuk jede normalne.
2. Zadny doplnek momentalne nepouzivam. Prehravam pres vestaveveny prehravac nebo ciste Kodi. Zkusim jak budu doma.
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod petrajss 12. 1. 2018 17:24

Tak jen maly update, zjistil jsem, ze 4k HDR filmy se stejne sekaly i primo pri prehravani na PC, coz vyresilo az prehravani pres media player classic. Nicmene pri prehravani v TV se stale sekaji, jak pres vestaveny prehravac, tak Kodi, Kodi hlasi Source is too slow. Zkusel jsem prehodit router. Doplnek Speedtester jsem v Kodi nenasel.
petrajss
Junior

Odeslat příspěvekod JohnyBuchar 12. 1. 2018 18:15

Na jakém HW ti to KODI běží? Můžeš připojit UTP kabel s internetem přímo do TV nebo PC z "krabičky" od UPS? Moc nechápu výměnu za TPlink. Mám net od konkurence zakončený převodníkem optika/metalika, čili co píšeš znamená, že v cestě od přívodu je další prvek nebo nemáš optiku až do domu.
JohnyBuchar
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 12. 1. 2018 21:12

ARNU Box Speed Tester ... nemyslelo se něco takového?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod wancohoff88 14. 1. 2018 21:01

ahojte, mam 55pus6561. to trhanie ti najskor sposobuje pomaly harddisk v PC kde mas ulozene 4K filmy. tiez mam PC s nazdielanymi zlozkami s filmami, a aj ked mam pc aj tv prepojeny kablom cez router, v tv mi proste 4K film seká, a na pc svieti disk .jednoducho to nestiha citat. taky 58GB warcraft 4K HDR neni šanca. ked ho pustim s usb 3.0 ext. disku priamo do tv ide to bez problemov. p.s. na filmy pouzivam perfektny arcos player z google play, urobi z filmov z nazdielanej zlozky super kniznicu. lepsie ako kodi
wancohoff88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod calebcox 14. 1. 2018 22:08

Pomaly disk je nesmysl, ukaz mi disk ktery nezvladne datovy tok +-60-65Mbps, coz je datovy tok tveho Warcraftu. Obavam se ze spolecnym jmenovatelem vsech tehle problemu je nedotazenej Android TV - jestli je jeste moznost, tak ji vrat, pokud ne, preji pevne nervy ;)

KODI taktez vytvarzi knihovnu z nazdilenych slozek, v cem je tedy Archos playre lepsi?

2JohnyBuchar: Pripojka od UPC = kabelovy modem/router primo od UPC. V nem bych ale problem nehledal
calebcox
Junior

Odeslat příspěvekod wancohoff88 14. 1. 2018 22:27

arcos je jednoduhsi, prehladnejsi. paci sa mi viac ako kodi. .. nieje to problem v android tv. ked cez siet pustim nejake 1GB 4K video ide bez problemov, 50 a viac GB uz nestiha PC. disk sice stiha citat tych 60mb/s ale mozno skrz nejaky buffer sa nan tlaci viac a to uz nestiha. ked ten isty film dam na ext disk, pripojim k TV a cez ten isty prehravac ho pustim, ide to bez problemov. tak keby bol problem v androide neslo by to ani tak. ale ide.

p.s. ja som nie zakladatel temy, ja som len chalanovi dal typ na vyskusanie. ja som s TV max. spokojny a za 2 mesiace co ju mam, ma uz par stoviek hodin za sebou :)
wancohoff88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod calebcox 14. 1. 2018 23:27

Chapu a uznavam ze KODI neni pro zacatecnika uplne intuitivni, ale samozrejme se da nastavit dle potreby. To ze to koncepcne nezapada do AndroidTV platformy je to je taky fakt.

Disk i sit musi bez problemu stihat 60Mbit (pokud jedes po kabelu), to je proste nic, to bez problemu po siti prehraji i na RPi3, ktera ma 100Mbit sitovku (a jeste k tomu interne prez USB hub, takze tak 80Mbit je max co zvladne). V tom pripade je problem s siti na tve TV.

A klidne to muze byt SW problem AndroidTV, ten je svoji zabugovanosti bohuzel znam. Musim se obcasne starat pribuznym o jeden Philips s ATV a jak jsem z toho byl puvodne nadsen, ted bych to nechtel ani zadarmo.
calebcox
Junior

Odeslat příspěvekod wancohoff88 14. 1. 2018 23:42

s prehravanim velkych filmov moze byt u mna kludne aj problem routra.ze nestiha.nepopieram.... zaciatocnik nie som, kodi je fajn, ale v TV mi pride zbytocne zlozity a ani kniznice co vytvara sa mi nepacia. ten arcos je super a ako mam tv uz pomali treti mesiac, denne na nom pozriem zo 3 filmy. android mam oficialny 7.1.2. (to nemam ani na samsu gu S8 :) ) a ide vsetko super... len proste velke 4K filmy musim pustat na priamo. ale to je raz za 2 tyzdne.
wancohoff88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 15. 1. 2018 00:06

wancohoff88 píše:. disk sice stiha citat tych 60mb/s ale mozno skrz nejaky buffer sa nan tlaci viac a to uz nestiha.

To je nezmysel. Ani "100" rocny disk nemoze mat s tym problem. Rychlost citania na disku je podstatne, podstatne, vyssia ako je datovy tok akehokolvek filmu.
Ak nie je poskodeny, tak ti to sposobuje nieco ine. Disk rozhodne nie. Ani nahodou.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod petrajss 15. 1. 2018 09:45

Tak opet maly update. Zkusil jsem film nahrat na externi disk a pichnout ho primo do TV pres USB, vysledek jeste horsi, kazdou chvili buffering, totalne nestihalo nacitat. Pro jistotu jsem udelal komplet clean reinstall windows na PC, primo v PC jsem film nakopiroval na SSD, vysledek stale stejny. Nahodil jsem na TV tovarni nastaveni. K memu prekvapeni youtube videa vek ze zacatku zase bezely v pohode bez sekani, filmy ale stale stejny vysledek, trhani obrazu. Kdyz se v TV po tovarnim nastaveni vse postupne zase doaktulizovalo a spustilo se vice veci, uz opet nestiha ani youtube. Zacinam mit podezreni a zaroven obavu, ze proste nestiha bud Android, nebo HW.

Vratit TV neni moznost, jelikoz ji mam dovezenou z Danska.
petrajss
Junior

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků