Nastaveni obrazu Samsung UE50MU6172 pro DVB-T

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jarval 11. 1. 2018 22:47

Prosim o radu jak nastavit jednotlive polozky v menu obrazu. Neco jsem uz zkousel podle dtestu a rtings, ale porad se me to nezda. Nyni to potrebuju na DVB-T a nekdy filmy z HDD s vetsim rozlisenim. A jeste jeden dotaz-zda se to jenom me, ze jsou u tohoto modelu horsi pozorovaci uhly? Diky za Vase rady.
Jarval
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 11. 1. 2018 23:24

Nastavení hodnot podle údajů odborných webů samozřejmě není na úrovni profesionální kalibrace, ale myslím, že hlavní problém bude v tom, že prostě nejsi zvyklý na přesné nastavení barev.
Tahle úhlopříčka tohoto modelu má horší pozorovací úhly. To je typická vlastnost zde užitého panelu typu VA. Nicméně ten má zase navrch v kontrastu a podání černé.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jarval 12. 1. 2018 14:31

Je jasné, že na to nejsem zvyklí, když jsem hleděl roky na CRT tv. Bude asi potřeba si na ni zvyknout. Jen prostě pořád nemůžu najít optimální nastavení obrazu. Jeden den je to dobré a pak se mě zdá, že je to přesvícené, přebarvené nebo naopak tmavé... Ještě pořád pokukuju po Samsung UE55MU6172. Stávající tv můžu ještě vrátit. Třeba by se mě obraz s PLS panelem a větší úhlopříčkou líbil více. A nebo by "moje" oči viděli na větší uhlopříčce více obrazových "chyb"... Mám z této tv smíšené pocity. Švagr má LG 49UB830V a obraz se mě na ní líbí.
Jarval
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 1. 2018 14:02

To je právě to... lidé píšou, že chtějí přirozený a krásný obraz, ale přitom mají na mysli falešné ujeté a uječené barvy, které nejsou určitě přirozené a korektní. Pak si někdo nechá TV kalibrovat sondou a po týdnu trápení se, vrátí telku do nějakého dynamického módu s lehkou úpravou podsvícení a kontrastu.

Pokud Ti vyhovuje obraz na švagrově LG, proč jsi koupil Samsung. To, že Ti milion pět lidí kup si to neznamená, že se máš jejich radou řídit. Hodně uživatelů Ti zde napíše, jak LG má RGBW a IPS, k tomu navíc hroznou regulaci podsvícení. Na straně druhé megamoc obyčejných lidí s jejich barevností a IPS budou spokojeni a nějakou regulaci podsvícení a nepřesnosti, či pruhy vůbec neřeší. Řada z nich prostě vypne pseudo lokální tlumení a má vystaráno. A že je šedá šedá?

Každý má své oči. Proto je hloupé kupovat zajíce v pytli, či bezmezně věřit názorům ultimativních uživatelů, kteří požadují XY záležitostí, které obyčejný uživatel není schopen vnímat a zachytit.

// a než začneš řešit nastavení barev a obrazu, vypni si automatickou regulaci podsvícení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Jarval 13. 1. 2018 21:39

Diky za reakci. Jen premyslim, jak ma clovek vybrat tv, aby mela pekny a realny obraz v obchode, kdyz vsude jedou demo videa a jeste nevi jak ma obraz nastaven. A nevidi na ni treba pozemni signal. A k tomu spousty technickych funkci. Proto se zacina zajimat o recenze, diskuze, testy a hleda ze by mu nekdo poradil, navedl ho...co koupit.
Jarval
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků