LG 55EG9A7V

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod czechliving 25. 11. 2017 14:32

LG 55A7 má frekvenci 100/120 Hz.
TV: SONY OLED KD-55AF9 - Blu-ray: Pioneer UDP-LX800 - Satelitní receiver: VU+ULTIMO 4K+HDD+Motor - AV Receiver: Pioneer VSX-LX503-B + JAMO S 809 Basic Atmos 5.1.2
czechliving
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Yamer 25. 11. 2017 16:17

Prosím, ještě malý dotaz... Vzhledem k tomu, že podle údajů výrobce nemá LG 55EG9A7V jack na sluchátka, tak jaký je váš názor, jak do nich zvuk dostatečně kvalitně a za rozumnou cenu dostat, pokud chci využít svá stávající sluchátka Audio-Technica za několik tisíc, a nemuset si kvůli tomu kupovat bluetooth sluchátka?

Nejlépe s nějakým konkrétním odkazem... v audiu jsem amatér, co sice má rád kvalitní zvuk, ale neznám nic, než konektor typu jack :).

Nevadí mi kabel ani bezdrát, ale např. na tohle lidi nadávají, anžto nepřenáší zvuk kvalitně: https://www.alza.cz/belkin-bluetooth-mu ... 195920.htm
Yamer
Junior

Odeslat příspěvekod ZRadim 25. 11. 2017 18:37

Díky
ZRadim
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rastino7 28. 11. 2017 21:16

nemate niekto nejaky navod na nastevenie obrazu ? Nemozem nic take najst, iba E6, E7, C7...
Kino sa mi moc nezda, Standart je prijatelnejsi, trochu som ubral ostrost a kontrast...
Potlacenie šumu vypnute,
Optimalizacia jasu-vypnute,
Trumotion vypnute,...
rastino7
Junior

Odeslat příspěvekod bpfs 3. 12. 2017 15:20

podle dTestu pro LG 55EG9A7V (https://tinyurl.com/y7k9qfec)

preset Standard
jas 52
kontrast 95
ostrost 25
podsvícení 63
barevná sytost 45
barevný tón / odstín R3
barevná teplota C20

další nastavení:
Energy Saving off
Dynamic Contrast off
Colour Extention Engine low
Skin 0 Grass 3 Sky 0
Colour Gamut wide
Super Resolution low
Gamma med
NR low
MPEG NR low
Black Level low
Real Cinema on
Motion Eye Care off
bpfs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mark_I 4. 12. 2017 12:20

teď o víkendu má Okay OLED55EG9A7V za 29t. + smartphone + 5letá záruka - alespoň to mají v letáku ... tak se asi půjdu poptat na podmínky ..

a na prodejně jsem u nich viděl i LG 55EG910V - ta umí 3D ale to je 2 roky starej model za nějakých 32k
Mark_I
Junior

Odeslat příspěvekod Hainz 26. 12. 2017 16:59

Rád bych se optal někoho kdo má model 55EG9A7V na průchod zvuku z HDMI na optický výstup. U většiny TV se do optického výstupu dostane jen stereo a ne DD, nebo DTS. Nyní mám u Apple TV 4K vyřešený zvuk do receiveru přes HDMI extractor. To jediné funguje.
Hainz
Junior

Odeslat příspěvekod czervv 27. 12. 2017 20:29

Ahoj, nema nekdo z majitelu teto tv zkusenost s timto chovanim? Na hornim okraji obrazu se zejmena pri obrazovem rezimu "kino" objevuje velmi casto pri pohyblivych scenach radek artefaktu - je to docela rusive. Chtel jsem se zeptat, jestli je to normalni. Porovnaval jsem to s OLED LG, ktera mela uz 4k a ta byla bez problemu. Kabelazi to nebylo, tu jsme zkusili vymenit.
czervv
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 7. 1. 2018 12:38

Zkus vypnout obrazové „MOTION“ dopočty, popřípadě se podívej na další vylepšovátka. Máš aktivní převzorkování obrazu?

Aktivuj obrazový režim, kde anomálie není a porovnej, co má jinak zapnuto/vypnuto proti režimu KINO.

Jestliže stav trvá, nafoť, nafilmuj a dej sem na fórum.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Seidl 9. 1. 2018 22:58

Dobrý den,
měl bych jeden dotaz. Chystám se kupovat novou TV a při současných cenách mě zaujala právě LG OLED55EG9A. Ale v některých recenzích jsou uváděny "problémy" jako např. pomalý OS, horší pohybová ostrost, slabší podání bílé, vypalování obrazu apod. Upřímně, mám ale subjektivně možnost něco takového vůbec pozorovat v reálu, když bych na tuto TV přešel z mé současné LG42LW570s? TV používám nejčastěji na sledování klasického televizního vysílání a sledování filmů ve FHD. Děkuji za názor a zkušenosti s touto TV.
Seidl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eevil 10. 1. 2018 17:39

Ahoj, pokusím se sepsat své pocity a dojmy k této TV.

Z čeho jsem přecházel: Philips 46PFL9706
Co jsem od nové TV očekával: absolutní černou (byl jsem zvyklý z lokálního tlumení Philipsu), obraz bez chyb jako DSE, clouding, banding apod., dobrý upscaling...věci jako SMART, zvuk apod.neřeším (na to mám externí zařízení)

Z výše napsaného byla jediná možnost jít do OLED. Bohužel finance byly cca 30k, proto jsem zvolil tuto LG s tím, že do budoucna alespoň něco o této technologii vypozoruji.

Novou TV mám zhruba týden. Vyzkoušel jsem na ní nějaká testovací videa, HD filmy a DVBT vysílání.
Co vás praští hned do očí (a nevycházím z úžasu ani dnes:) je kontrast. Neskutečné, černá je opravdu černá a tam, kde dřívě lokální tlumení váhalo (tmavé pohybující se scény), je teď obraz naprosto "pevný" a fantastický. Pohledy z úhlu (chodil jsem po obáváku kolem TV:) jsou opravdu až do limitních 180 stupňů naprosto shodné s pohledem kolmým. Žádné šednutí a blednutí obrazu tu neuvidíte.
DSE, banding a clouding neexistuje! V obraze tyto neduhy naprosto nepozoruji. I když do TV nedokážu pustit nějakou 5% šedou apod. Možná by se objevil banding, ale zatím jsem nezaregistroval nic tomuto podobné.
Upscaling, tedy výsledný obraz po přepočtu na FHD, je stejný jako na mé předchozí TV. Tohoto jsem se obával, ale mohu potvrdit, že zbytečně. Parádní obraz i z SD stanic.
Teď k omýlané bílé barvě. Podsvícení mám na 75 (ze 100) a jas na 45. Celoplošná bílá v reklamách a ve zprávách na ČT1 je opravdu lehce zašedlá. ABL (snižování jasu TV) jsem párkrát postřehnul, ale vůbec to není agresivní, jak jsem si myslel. TV asi vyhodnocuje snímky, které budou následovat a už jim ten jas udělí než je pustí na obrazovku. Takže rušivé to opravdu není. A já stejně spíše upřednostňuji černou než oči vypalující bílou:)
Pohybová ostrost je oproti mé původní TV opravdu horší. Ale mám nastaveno TrueMotion na 2 z 10, kdy nedochází k téměř žádným artefaktům a obraz je ještě trhaný a ostřejší, a jsem spokojen.
Teď jenom okrajově ke SMART a zvuku. Zvuk mě velice mile překvapil. Čekal jsem plechovku a ono to má dokonce i náznak basů. Takže zase oproti Philipsu (který měl repro ve stojanu a měl mít hutný a objemný zvuk) jsem si vůbec nepohoršil. WebOs2.0 je lehce opožděný, někdy musím tlačítko na ovladači mačkat 2x. Ale jsem zvyklý z předchozí TV:) Do menu stejně moc nelezu. Naopak programový průvodce a info o pořadu apod. je na daleko lepší úrovni. Takže v tomto jsem si o dost polepšil.

Zkusím to teď nějak shrnout. Měl jsem plno obav z přechodu na konkrétně tuto OLED TV (nejnižší model, jenom FHD, žádné HDR, pohybová (ne)ostrost, upscaling, ABL, DSE, banding). Ale po důkladném vyzkoušení a po týdenním provozu mohu spolehlivě prohlásit, že tuto TV už nebudu mít potřebu měnit. Odpustím jí občasné ABL a lehce horší pohybovou ostrost. Pro MĚ je to naprosto fantastická TV.

Děkujiza pozornost:)
eevil
Junior

Odeslat příspěvekod Seidl 10. 1. 2018 19:19

Děkuji moc za rozsáhlé hodnocení, něco takového jsem si přál slyšet :-) Také mám určité obavy, ale vidím, že celkem zbytečně. Díky.
Seidl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod f0rever 10. 1. 2018 21:23

Děkuji za pěkné zhodnocení TV, píšete, že obraz ztrácí ostrost při rychlém pohybu, jak Vám přijde obraz u fotbalu např. na ČT sportHD?
Naposledy upravil MgX dne 12. 1. 2018 21:25, celkově upraveno 1
Důvod: V bezprostřední návaznosti, při obdobné formě komunikace, není nutné citovat celý příspěvek na který reaguješ.
f0rever
Junior

Odeslat příspěvekod eevil 10. 1. 2018 22:01

Naprosto v pohodě. Opravdu nic tragického to není. Když tak máš možnost to do 14ti dnů vrátit (když to koupíš po netu). Tak jsem k tomu přistupoval i já.
eevil
Junior

Odeslat příspěvekod diamondcz 12. 1. 2018 14:28

Má někdo zkušenosti s hraním pc, ps4 her na této TV?
diamondcz
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků