Sestava - zvuk zaostává za očekáváním

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bazi 36 24. 12. 2017 13:53

Mluvím jen za sebe,jak to mám doma já,super stereo poslech,detaily a samozřejmě vše v závislosti na kvalitě originálu cd,takovej Clapton ze šedesátých let,kdy nejsou nahrávky ještě moc dobře mastrované,to je pak jiné,třeba MP3 bych do toho nestrcil vubec,tam by ta katastrofa byla zřejmě znat,já prehrávám spíš kvalitní jazzik a umělce,kde se dá zvuk vychutnat!!!

-- 24. 12. 2017 13:56 --

Navíc,jestli píšeš,že zvuk je plochy a hlavně bez basů!!!!.......tak to vypadá spis na zavadu,protože většina recenzentů se shodla na tom,že basů to má dokonce až přespříliš!!!
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod akburt 24. 12. 2017 14:27

Vnímání zvuku je velmi subjektivní zálezitost,pokud je to ale takový propadák,zkontroloval bych polaritu zapojení reproduktorů.
V tomto prípade bych nespoléhal na zapojení dle popisu polarity +/-,ale kontroloval bych pomocí baterie.Pripoj repro k baterii dle uvedené polarity a sleduj výchylku membrány repra.Výchylka na obou bednách by mela být mechanicky totozná,cili jedním smerem.A to bud ze se membrána bud vyklene,nebo vtáhne.
Pokud se pri udrzení polarity jedna bebedna vyklene a druhá vtáhne,pak jsou repráky v proti fázi,která pak zvuk zdeformuje tak,jak popisujes.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zdenak1 24. 12. 2017 19:27

Iba chcem dodat, ze formatmi by som sa prilis nezaoberal u takychto systemov...
MP3 192 kb/s na to bude v pohode stacit- kvalitnejsim formatom nic neskazis, ale
ani neziskas, jednoducho by si k tomu potreboval odpovedajuci zosilnovac, repraky a
to sme v uplne inej cenovej hladine...
(mam teraz na mysli skutocnych 192kb/s z originalov, nie, ako sa da niekde stiahnut a
pritom je to niekolko X prekovnertovane z nejakych 128kb/s MP3 ..:) )
zdenak1
Junior

Odeslat příspěvekod tomil2010 25. 12. 2017 13:18

.... . Potřeboval bych poradit, předesílám že jsem naprostý laik, pořídil jsem mikrosystém s USB-DAC ...
Zdravím , asi nebudu poslem dobrých zpráv , ale tyhle Panasonicy prostě hrají přesně tak jak popisuješ.Můžeš přehazovat dráty od beden jak chceš.Osobně bych to šupem poslal zpátky a nebo prodal.Ten systém láká tím že má alespoň otočné potenciometry na basy a výšky ale ....Sám nevím co bych si koupil v dnešní době za minivěž , snad mě malinko zaujalo Onkyo a paradoxně u okaye ha, ha , ale za 11111,- Hrálo to hezky v regále a mělo to i nějaké internetové rádio ale blíže jsem to nestudoval .Zkoušel jsem to ladit a hned jsem našel i-stanice které znám , takže ovládání fajn . Bylo to bez záruky tedy asi tohle , ale v akci takže levnější https://www.mall.cz/mikrosystemy-prehra ... =793540001
ps: od Panasonicu si kup raději fotoaparát a nebo videokameru , ty jsou super ale audio jim moc , nebo spíše vůbec nejde .Tedy minimálně nějakou dobu už .
tomil2010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Preceda 25. 12. 2017 13:37

Shodou okolností vyšla na avmánii recenze na zvukově totožný pmx152, podle recenzenta podání zvuku výborné, podle komentářů tragické což potvrzuje moje dojmy. Výšky jsou zastřené a moc tomu nepomůže ani softwarový DPS. Po dvou dnech jsem přehodil AUX na ty Geniusy a ono to z nich zní snad živěji.
Preceda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomil2010 25. 12. 2017 13:49

Sice to nemusí být nutně tenhle případ , ale velmi často tyhle recenze jsou na objednávku marketingu , zkrátka podsunuté nějakým způsobem do podvědomí potencionálních zákazníků.Tvrzení o perfektním zvuku se špatně vyvrací , každý máme jiné uši. Velmi dobře znám tyhle maketingové praktiky s vlastní praxe .To už spíše v těch diskuzích se najde pravda , ale pokud je potřeba tak i ty se dá ovlivnit.Není to jednoduché orientovat se a za zkušenost se platí. Já si svého času koupil malý fotoaparát Olympus tuším řady fe který byl naprosto nepoužitelný , tak jsem jej se ztrátou téměř 50% ceny za měsíc prodal.Já tahdy přišel o 1500,- a o té značce už nechci ani slyšet až na vyjímky některých modelů fotoaparátů , ideálně pokud je už někdo známý má abych si to předem odzkoušel.

-- 25. 12. 2017 14:11 --

Sám jsem si řešil hudbu v pokoji/pracovně . Nakonec jsem se rozhodl si koupit Tuner Hama dit2000m .Má to FM,DAB a Interneové rádio , USB vstup (mp3,flac,wav) možná i jiné nevím , výstup sluchátka,spdif,koaxial,line out cinch, line out 3,5jack, vstup jack 3,5.Síťové přehrávání s pc , nasky,tabletu aj.Tuner mě přišel asi na 4500,- nový a k tomu jsem si sehnal starší Yamahu RX-V596 za 2800,- která má analogové potenciometry basy,výšky,stereováha a hlasitost.Vstup spdif i koax plus spoustu analogových vstupů , zátěž píšou 4-16ohm s tím že to snese i méně , takže 2ohmy.Ta Hama má perfektní grafické menu i pro USB přehrávání s nasky zobrazí i obrázek alba pokud je uložený.Nevýhoda je jen velikost - klasická 43cm šíře. Všechno menší co jsem našel zase nemělo tolik vstupů a výstupů.Když pominu že je to takový velký krám obojí dohromady 21cm na výšku a šíře 43cm tak je to v pohodě "mjuzik".No a to ta Yamaha je ještě i dom.kino a má dva okruhy reprobeden , oba můžou hrát současně a přednastavené eq křivky a kupodivu použitelné. Mám ještě novější Yamahu a tam už ty přednastavené eq křivky podle mě použít moc nejdou , nebo tedy mě nevyhovují abych byl objektivní.
Další velká výhoda pro mě tohohle řešení je,že Dit2000M se dá ovládat pomocí aplikace v tabletu a nebo telefonu a pokud je v domácnosti ještě jedno zařízení které jde ovladat aplikací Undok tak je možné streamovat.Třeba na dit2000m dám do aux vstupu tape deck a poslouchám to na druhém zařízení v kuchyni bezdrátově.Dnes se to nazývý hezky česky multiroom. :-D
tomil2010
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 25. 12. 2017 18:58

Hmm, zaujímavé postrehy. Ja som pred asi 2 rokmi kúpil rodičom domov do kuchyne PMX70B a musím povedať, že to nehrá vôbec zle. Nie je to zvuková nirvána, ale na svoju cenu to hrá super. Všetky PC kelímky ktoré som počul to prehraje s prstom v nose. Stredy a výšky sú úplne iný level ako to čo produkujú PC zostavy od značiek ako Logitech, Genius a pod. Basy to tiež nejaké má, no samozrejme to neduní ako tie napodobeniny PC subwooferov, ktoré je aj hriech subwoofermi nazývať. Fakt by som chcel počuť, ako ti to hrá. Buď máš vadný kus, alebo proste asi za kvalitný prednes považujeme každý niečo diametrálne odlišné.

Mimochodom, pred nejakým časom som kúpil zasa bratovi do pracovne štúdiovky Behringer Studio USB50, ktoré hrajú na svoju veľkosť a cenu výborne. No a keby som to porovnával s PMX70B, tak tie zvukovo veľmi nezaostávali. Panasonic by som pokojne odporučil ako vhodnú alternatívu aj k ozvučeniu PC.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bazi 36 25. 12. 2017 20:07

No vždyť to píšu,mám s čím porovnávat,komponenty Yamaha,marantz,pmx 80 zní velmi slušně a zcela porovnatelně,naopak nějaké Avr receivery jsou proti tomu totální plastovej propadak,jinak ať si každej poslouchá co chce a co mu vyhovuje,mě mimo jiné i pmx80 a budu na něm příležitostně přehrávat dokud se nerozpadne!!!
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod standavfr 25. 12. 2017 20:53

A do jakých reproduktorů ty komponenty hráli?
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tony70 25. 12. 2017 23:12

Tak především, hlavní problém je ten, že drtivá většina dnešních uživatelů ani neví, jak "nudně" v podstatě kvalitní nahrávka zní. Většinou mají uši dlouhodobě "zmrzačené" různými špunty a ekvalizačními křivkami (o kterých jsou mimochodem schopni napsát oslavné ódy) A vzhledem k tomu, jak se u nás houfně stahuje a jak honosně bývá ten x-krát překopaný "hnůj" často označen, tak se ani nedivím, že si pak musí pomáhat různými DSP a jinými berličkami, aby to vůbec bylo poslouchatelné ... Sám mám mezi známými poměrně mnoho těchto cink, cink - bum, bum posluchačů, kteří jsou z poslechu tohoto typu nadšení ...
Navíc jak už jsem psal u prvního příspěvku, řešit tohle u minivěže s cenou lehce přes 6.000,- je poněkud zavádějící. Pokud to s poslechem myslím vážně, ohlednu se v jiné cenové, případně firemní příslušnosti a nebo si alespoň vytipovanou věc vyzkouším na vlastní uši s materiálem, který dobře znám ...
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod standavfr 26. 12. 2017 08:40

Ono to má krásný český pojmenování,basofília urputóza maximála. Obdobím věží jsem si taky prošel,ale je pravda pravdoucí,že z bazaru se dá pořídit kolem 8-10 sestava zesilovače a beden,která smázne jakýkoliv mikromini.Základ jsou reprosoustavy a argument,že nějaká věž přehraje komponenty bez udání,do jakých reproduktorů to hrálo nemá žádnou váhu.
standavfr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Preceda 26. 12. 2017 10:03

Přečetl jsem asi 40 recenzí na Heurece, i na ostatní modely ze série, kromě asi tří všichni hodnotili zvuk nadprůměrně. Připojil jsem stará stereo-sluchátka a ty hrají v rámci svých možností takřka luxusně. V každém případě jejich podání o parník jinde než reprodukce na bednách, a to jsou jen průměrná sluchátka. Nemůžou být bedny zablokované nějakou přepravní fixací?
Někdo tady upozorňoval na možnost špatného zapojení těch kabelů, ale to se splést nedá, měď jde na červenou svorku(+) a stříbro na černou(-). Zkusil bych to zapojit "špatně" že by to třeba z fabriky přepólovali, nehrozí poškození zesilovače, repro?
Preceda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akburt 26. 12. 2017 10:42

Nic tím neznicís,toho se bát nemusís.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků