Problém s HbbTV na Philips Android TV

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod copyrd 19. 12. 2017 11:46

Mám také Android PHILIPS model 55PUS6561/12 a také mi přestal jen na kanálech Prima fungovat v Hbb přehrávač videa po poslední aktualizaci TV firmware. Doufám, že s tím prima něco brzo udělá, mají Hbb jinak docela promakané, škoda.

Mám ještě SKYLINK live TV tak prehravam video pomocí chromcastu do TV přes telefon, škoda že appka Skylinku nebo PrimaPlay také nejede přímo v android TV.
copyrd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dagy2 19. 12. 2017 14:08

Prima s tým nemá prečo niečo robiť. Zdá sa že to nejde len filipesom a len od posledného upgradu. Takže zrejme jasné kde hľadať chybu.
Zdá sa že sa len potvrdzuje moja teória "neber úplatky a nedělej upgrady, nebo se z toho zblázniš" :) Hlavne nerobiť upgrady u prístrojov kde sa nedá urobiť krok nazad k osvedčenému a funkčnému SW.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jardadts 19. 12. 2017 14:56

Dagy:
upřesním,že jsou ohledně hbbtv na Primě nefunkční poslední 2 firmwary:
QM163E_U_0.15.209.1
QM163E_U_0.15.251.1

Jde o to napsat Philipsu i Primě ať si to dořeší a nehysterčit .U přepdosledního firmwaru přestalo fungovat passthrouhgh 5.1 v Kodi.Nakonec to vyřešila aktualizace aplikace Kodi a vše chodí tak jak má. Na něco mám vliv Philips a na něco zas druhá strana ,ale nakonec se vše vyřeší.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 19. 12. 2017 18:24

-Je tu někdo, kdo po aktualizaci na nejnovější firmware/OS od společnosti Philips provedl reset televizoru, resp. obnovu přepravního nastavení s kompletním novým naladěním a nastavením?
-Je tu někdo, kdo odzkoušel na zmíněné poslední verzi OS níže uvedené kejkle s IP a DNS??

Děkuji za informaci.
MgX píše:Využíváte Wi-Fi, nebo kabel?

Zkuste ještě v TV nastavit pevnou IP z rozsahu routeru, ale mimo rozsah DHCP + DNS zadat od Google. Restartovat TV odpojením od napájení a následně odzkoušet funkci HbbTV na Primě.

Taky jde zakázat HbbTV na všech stanicích a povolit jen na jedné z flotily Prima.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod copyrd 19. 12. 2017 20:08

Je to jednoznačně chyba hbb u PrimaTv protože na ČT novaTV STV Markíza šlágrTv ARD atd. jede video stream v Hbb naprosto bez chyb. Mám ADSLko a TV má pevnou IP v rámci LAN (připojeno Utp) reset TV dělat nebudu vše ostatní jede Ok, takže chyba není na mém přijímači :-)
copyrd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 20. 12. 2017 03:57

DNS máš od Google, nebo poskytovatele netu?

Netvrdím, že je chyba přímo u Tebe/vás.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Philips CZ 20. 12. 2017 14:27

Zdravím všechny,

jak jsem již psal, na Prima TV udělali nějaké změny. Nyní je potřeba se pro přehrávání přihlásit (založit účet) a pak vygenerovat párovací kód. Ten následně vložit do HbbTV na TV a přehrávání videa by mělo jít.

Pokud by se dále objevovaly problémy, nebo nastal jakýkoli jiný, budu rád, když mi ho co nejpodrobněji popíšete do soukromé zprávy tady na fóru. Slibuju, že Vám fundovaně odpovíme na základě testů přímo na TV.
Philips CZ
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 20. 12. 2017 14:29

Někdy je právě problém v tom, že lidé něco tvrdí, ale nečtou, co se jim píše/radí, resp. nejsou ochotni toto odzkoušet, aby bylo jasno.

Sepsané dotazy/stížnosti nejsou dost podrobné, aby bylo trochu více jasno a mohlo se adekvátně reagovat.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Philips CZ 21. 12. 2017 15:29

Mám odpověď z Primy:

Dobrý den,

děkuji Vám za zprávu, hned jsem ji předal jak na náš interní vývoj tak externí dodavatele playeru.

Problém již řešíme, podle všeho mohl vzniknout kvůli programatické kampani, která běžela na HTTPS, které HbbTV nerado. Samozřejmě menších problémů může být více a proto necháváme dále testovat jak na naší úrovni tak dodavatele.

Takže snad co nejdříve bude vše zase v pořádku.
Philips CZ
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 21. 12. 2017 15:42

Výborně a díky. Přeci jen ale je nějaký konflikt i u TV Philips. Protože na jiných značkách, co jsem nahodile koukal, HbbTV na Primě (snad) jede korektně.

TV Panasonic a HbbTV přes Prima flotilu...poskytovatel Skylinku - funguje korektně - opakovaně odzkoušeno, a to bez nutnosti cokoliv dělat, registrovat se atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jardadts 21. 12. 2017 18:12

Hbbtv na Primě opět funguje.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod copyrd 21. 12. 2017 23:30

Mohu potvrdit, video v Hbb na kanálech PrimaTv na mém Philipsu dnes už také funguje. Díky a hezké Vánoce všem.
copyrd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lucka C. 22. 12. 2017 01:25

Nefilosofovat na foru a rovnou reklamovat. Mám stejnou zkušenost, nová tv Philips zlobila, HbbTV šlo, jednou nešlo, tv se sekala atd. Okamžitě šla na reklamaci, za měsíc se vrátila s novou základní deskou a zlobila zase. Dokonce se každou sobotu odpoledne sama pustila a zobrazovala reklamu na Netflix (který jsem nikdy nepoužívala a měla jej deaktivovaný v tv). Na podpoře Philips mi mírně arogantní slovenská paní řekla, že to je závada, v obchodě řekli, že to závada není. Další sobotu opět tv sama naskočila se stejnou reklamou... HbbTV pokaždé po chvíli přehrávání začla loadovat asi 15 minut (mám doma ještě 2x LG tv, kde vše jede bez problémů). Zavolala jsem prodejci že budu opět reklamovat. Za dva dny se ozvali zpět, že problém zřejmě nedokáží vyřešit a nabídli mi jinou značku tv, a přiznali, že Philips není šťastná volba. Mám tedy Samsung, který je rychlý a funguje bezvadně.
Lucka C.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gustoh 22. 12. 2017 10:15

Lucka.C....bolo by dobre napisat presny model toho Philipsu.Celkom ma to zaujima.
gustoh
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Lucka C. 22. 12. 2017 12:53

Tohle byl Philips 43PUS6412. Nechala jsem se oblbnout Ambilightem, jinak mi Philips všichni rozmlouvali, ale vzhledem k tomu, že se mi jednalo pouze o tv do kuchyně tolik jsem to neřešila. Kamarád má doma 2x tv Philips a zlobí mu taky. Oproti Samsungu UE40MU6452 za který jsem jí nakonec vyměnila je mimo jiné 3x tak pomalá i když jsou obě 4 jádrové. Philips podle mě během posledních pár let klesnul na úroveň béčkových značek. Známá dělá šéfovou v jednom obchodě Planeo a potvrdila mi, že Philips má nejvíc reklamací. Jinak já jsem tu svou kupovala v Datartu.
Lucka C.
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků