Problém s HbbTV na Philips Android TV

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pesek_no 8. 12. 2017 12:04

Ahoy ,

mám prosbu o radu....

Mám TV Philips 49PuS6561, UPC kabel a CA modul a na Internet je TV napojena skrze UTP kabel.

Do nedávna mi HbbTV na prime fungovalo, ale cca dva týdny dozadu "nefunguje". Respektive, zmacknu cervene tlacitko, naskoci korektne menu, kde si vyberu nejake video, potvrdim a video ma snahu se pustit, akorate misto obsahu je tam jen tocici se kolecko jako ze se nacita a u toho to konci....Muzu z toho normalne vyskakat (HbbTV neni kousle), muzu prochazet obsah, ale zadne video se neprehraje :/

Na Nova a CT mi HbbTV funguje v poradku....:/

Mate tip nebo pripadne nejaky workaround (treba nejak appka?) ci tak neco ?

Predem diky za konzultaci....
pesek_no
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 8. 12. 2017 15:32

Teď jsem to zkusil doma a též mi to nefunguje.Vyzkoušeno jak na Skylinku tak na pozemním vysílání.
Já to zas tak moc nepoužívám,ale určitě ti potvrdím ,že to fungovalo.Může to být novým firmwarem android 7 ,který vyšel v půlce října.Tento týden ,vyšla nová aktualizace ,ale tu jsem ještě nezkoušel.Chyba může být i na straně Primy.Nejlepší bude nahlásit problém Philipsu i Primě.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pesek_no 10. 12. 2017 18:44

jardadts píše:Teď jsem to zkusil doma a též mi to nefunguje.Vyzkoušeno jak na Skylinku tak na pozemním vysílání.
Já to zas tak moc nepoužívám,ale určitě ti potvrdím ,že to fungovalo.Může to být novým firmwarem android 7 ,který vyšel v půlce října.Tento týden ,vyšla nová aktualizace ,ale tu jsem ještě nezkoušel.Chyba může být i na straně Primy.Nejlepší bude nahlásit problém Philipsu i Primě.


okok diky za info...tak aspon vim, ze to neni jen u me....
pesek_no
Junior

Odeslat příspěvekod Philips CZ 12. 12. 2017 17:49

Na Prima TV kanálech se dělaly nějaké úpravy a testy HbbTVa a funkčnost byla omezená. Někde to dokonce chtělo nějaké přihlášení se na PC a následně “spárovat” s TV pomocí PIN kódu.
Jelikož všechny TV stanice zatím HbbTV testují - na ČT je to dokonce uvedeno na hlavní obrazovce, nelze vyloučit dočasné“problémy.

S TV ani se software to nemá nic společného. Prostě vývoj HbbTV stále pokračuje.
Philips CZ
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 12. 12. 2017 19:22

Bohužel největší problémy s HbbTV zaznamenávám právě u uživatelů TV Philips. U některých starších bylo řešením kompletní vypnutí HbbTV a aktivace vždy jen na příslušném kanále. Jinak docházelo k zásekům TV, či dalším anomáliím.

Poměrně dost problémů jsem zaznamenal ve chvíli, kdy na satelitní platformě Skylink spustilo HbbTV více kanálů. V rámci automatického naladění a následného přepínání to občasně byl horor. Ne, netvrdím, že u všech TV Philips a jen u TV Philips, ale....

Také netvrdím, že HbbTV není ve vývoji, nicméně i software televizoru může jít více, či méně naproti určitým kolizním situacím.

pesek_no Tebou popisovaná anomálie skutečně může naznačovat problém v HbbTV na straně vysílatele. U Skylinku jede HbbTV na vícero kanálech Primy, nevím jak na UPC. Zkus tedy odzkoušet, zda někde jinde na flotile Primy není aktivní HbbTV, přičemž ale korektně fungující.
Jestliže v TV nedošlo k aktualizaci softwaru a dříve HbbTV jelo, je skutečně více než pravděpodobné, že došlo k nějakým úpravám a nyní se ladí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Philips CZ 12. 12. 2017 19:32

Ano, je skutečně možné, že to samé testování a ta samá konfigurace HbbTV na jiné televizi funguje bez problémů.

Ale není to primárně chyba softwaru na straně TV, ty změny probíhají na straně TV kanálů.

Taky ovšem chápu, že koncovým uživatelům to je jedno - ti chtějí funkční TV se všemi funkcemi.
Philips CZ
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 12. 12. 2017 19:40

Já upřímně děkuji za vyjádření ze strany Philips. Myslím, že je to přínosem pro zákazníky.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jardadts 12. 12. 2017 20:43

Mgx : hbbtv nefunguje i na ostatních prima programech.Všude stejný problém.Pohyb v menu funkční,ale při spuštění pořadu se točí jen kolečko.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jannovak73 17. 12. 2017 12:50

Mě to asi tři týdny dělá to samý zobrazí nabídku ale nic na prime nejde spustit jen se točí kolečko. ČT mi jde bez problémů. Už jsem zkoušel všechno včetně preinstalace televize nic nepomohlo. Mám podezření na aktualizaci softwaru který vyšel tou dobou co to přestalo fungovat. Jinak jsem psal dotazy na philips. Přečtěte si to.

Prestalo mi fungovat hbbtv na tel. Prima asi před třemi týdny před tím fungovalo normálně. Teď se načte nabídka pořadu ale když pořád dám spustit tak se nespustí, prosím o radu tuto funkci jsem velmi využíval. Děkuji

Dobrý den,
TV Prima dělala nějaké změny v HbbTV, proto docházelo k výpadkům. Některá videa či reklamy nešly načíst. V současné době by to již mělo být opraveno. Přejeme Vám krásný den, Philips TV

Dobrý den. Teď jsem to zkoušel a zatím to nejde. Děkuji za odpověď. Nemohlo by to být aktualizaci softwaru televize? Děkuji

Dobrý den,
HbbTV je v tuto chvíli funkční na všech TV Philips a na všech kanálech jež HbbTV poskytují.
Zkontrolujte zda máte HbbTV povoleno v menu nastavení či není zakázáno jen pro některé kanály. Můžete nám prosím poslat modelové označení televize a verzi software která je v TV? Děkujeme. Přejeme hezký den! Philips TV

Dobrý den,
tak jsme to ještě jednou prověřili a HbbTV na tomto televizoru funguje na všech kanálech s HbbTV včetně Prima kanálů. Software QM163E_0.015.251.1.
Toto platí jak pro DVB-T i T2@HEVC kanálech v Praze.
Aktualizace software na tuto verzi paradoxně vylepšuje přehrávání videí právě na HbbTV. Přejeme hezký víkend. Philips TV

Vážím si toho že to řešíte a odpovídáte mi ale opravdu mi to nefunguje tedy prima ČT mi jde přikládám video kde je vidět co to dělá respektive nedělá, našel jsem v diskuzi dalšího majitele tel. Philips kterému to dělá to samé. Děkuji za to že to řešíte.

K tomu jsem jim poslal video kde je vidět co to dělá respektive nedělá na to už neodpověděli.

Bylo by dobré kdy jim napsalo co nejvíc z vás aby věděli že se nejedná jen o jednoho majitele tel philips, pak se snad budou víc snažit. Tady je odkaz na jejich Facebook (nejde mi to zkopírovat a vložit) je to na Facebook stránka
Philips TV
kde se mají psát dotazy ohledně televizí, tak mě to sami napsali na stránkách philipsu.
A dejte nám ostatním vědět jak s vámi jednají.
Děkuji všem
Jannovak73
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardadts 17. 12. 2017 14:02

Jannovak: co mas za TV a jaky mas aktuální firmware?
Psal jsem na Primu pres messenger a ani neodepsali.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alfons12345 18. 12. 2017 00:57

Zdravim, mam uplne stejny problem

Televize:Philips 55PUS6551

Zitra taky zkusim napsat na zakaznickou podporu.
alfons12345
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 18. 12. 2017 06:17

Využíváte Wi-Fi, nebo kabel?

Zkuste ještě v TV nastavit pevnou IP z rozsahu routeru, ale mimo rozsah DHCP + DNS zadat od Google. Restartovat TV odpojením od napájení a následně odzkoušet funkci HbbTV na Primě.

Taky jde zakázat HbbTV na všech stanicích a povolit jen na jedné z flotily Prima.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jardadts 18. 12. 2017 17:23

Má někdo nainstalovaný nový firmware QM163E_0.015.251.1 ? Napište jestli funguje hbbtv na Primě. Já ho zatím instalovat nechci.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dagy2 18. 12. 2017 22:55

Philips ani Android našťastie nevlastním, takže berte tento príspevok len ako info, že HbbTV u Primy je naprosto v poriadku.
Poskytovateľ: Skylink, 23.5E
Prijímač: Technisat Technicorder STC
Internet: VDSL T-COM 25Mbps, prijímač pripojený z VDSL routeru cez "zásuvkový modem" ProLine a ďalší rozširujúci router a FTP kabel do prijímača
IP adresa prijímača tak ako píše MGX: fixná mimo rozsah DHCP routeru. Mám takto nastavené všetky multimediálne zariadenia (SAT, BP, NAS, TV)
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jannovak73 19. 12. 2017 09:31

Já mám televizi 49PUS6401 připojení kabelem mám internet optikou od Rio média, v České Lípě. Mám nejnovější firmware QM163E_0.015.251.1
Vydali ho někdy na začátku měsíce a zhruba od té doby mi to nejde. Nejde mi prima ani nova. Jde mi ČT. Dříve mi šla i prima. Takže mám podezření na nový firmware. Na podpoře philips mi napsali po několika dotazech že to na všech modelech philips jde. Přesto že jsem jim popsal jak mi to nejde. Tak jsem jim poslal video mé televize kde je vidět že to nejde na to napsali že to budou řešit ale od ty doby se neozvali (3 dny).
Prosím vás všichni jim napište ať vědí že nás je víc. Má se jim psát přes Facebook kde mají stránku Philips TV. Děkuji
Jannovak73
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků