LG 49uj7507

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod djpiecka1 29. 11. 2017 19:57

indeshit ja vsetkemu co si napisal uplne rozumiem. No mne stale nejde do hlavy, o ake konkretne trhanie na tom jeho LG ide. Vsak pustim film resp. testovacie video (to je jedno) napr. HDR10 4K a ak to nestiha zobrazovaci procesor tak zacne trhat no ak ide normalne plynulo tak fakt neviem co by tam malo trhat. A teraz sa nebavme prosiiim o rgbw,ips atd.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod JirryHRB 29. 11. 2017 20:31

Prirovnal bych to ke hre, kdyz ma hra malo FPS. Kdyz se pohybuje cela scena, tak pozadi se trha, jestli to je bezny jev, jak rika indeshit nevim. Ale u tech 4K demo videi je obraz skoro perfektni..jaky blur ma ten muj Lg? Mohlo by ten jev zpusobovat "dopocet" SD/HD na vyssi rozliseni? Mel jsem pred tim jako TV FullHD monitor 24, takze treba opravdu resim neco, co nevyresim, protoze zdroj signalu je opravdu tak slaby..jsou nekde k dispozici testovaci Full HD videa, ktere jsou stoprocentni, co zatim nasel, tak se "trha" i v pc i na tv, takze nicnerikajici..diky za trpelivost..:D
JirryHRB
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 29. 11. 2017 20:37

indeshit až budeš na ulici, tak se podívej kolem sebe. Vidíš auto... jeho pohyb se trhá? Letí pták - trhá se jeho pohyb vzduchem? Řada lidí, a já jsem toho příkladem, se nakonec ráda zbaví pravidelného škubání, i za cenu občasné obrazové anomálie v podobě nějakého přeslechu a zařadí dopočet. Ano, všeho moc škodí.

Tebou popisovaný přirozený jev u filmů, některým lidem... a není jich málo, prostě nevyhovuje. A mezi námi... žádné „správné trhání“ neexistuje. Existuje/měl by existovat jen korektní přirozený obraz. Ano, telky některé věci nejsou schopny zobrazit tak, jak je oko vnímá v reálném životě. Tyto, dá se říci vady, jsou obecně vnímány, jakožto vlastnost. Ale ani vlastnost nemusí být jev, který uživatele neomezuje v komfortním pocitu u sledování televizoru.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod djpiecka1 29. 11. 2017 20:44

ak si pustis 4k video na 4k tv, v to pripade si tv nemusi dotvarat resp. upscalovat nic. Upscaling na 4k si tv resp. procesor v tv robi iba pri sledovani videa ktore ma mnesie rozlisenie nez 4k. ak sa u tych 4k testovacich videi obraz na tv necukal a siel normalne, potom nevidim dovod preco by sa mal cukat pri kvalitnom full hd videa. no skus este stiahnut toto full hd testovacie video a prehraj ho na tv: http://downloads.dvdloc8.com/trailers/d ... railer.zip
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 29. 11. 2017 20:48

djpiecka1 píše: No mne stale nejde do hlavy, o ake konkretne trhanie na tom jeho LG ide.
24p ti na tom TV nepôjde nikdy plynulo.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JirryHRB 1. 12. 2017 10:01

Tak je rozhodnuto, TV jde z domu. Pri zapnuti sportovnich kanalu z UPC, kde by mel byt zaznam v HD, naprosto nesledovatelne, bud silena slideshow a nebo se ztraci puk, balon apod, pri rychlejsi akci hraci kostickuji, zkousel jsem ruzne rezimy, ruzne nastavovani trumotion, dynamicky konstrast a ja nevim co vsechno a o nicem. A pokazde ladit obraz po prepnuti na jiny kanal se mne taky nechce. Ve 4K je obraz super, ale nizsi rozliseni stoji za prd..i FULL HD rozliseni mne prijde rozmazenejsi nez na FULL HD TV, kdyz jsem videl obraz, ktery ma tchan na 8let starem LCD Noname 108 za 10tis, na Skylinku, tak se ve mne varila krev..:D

rozpocet navysen do 30K a silne uvazuju u lg 55eg9a7v, muzete mne nabidnout dalsi pripadne alternativy k teto TV? Vim, ze se to tu urcite nekde resi, omlouvam se, ale potreboval bych dnes TV vratit/vymenit, proto nemam cas dalsi tyden prochazet forum..

Sledovat se budou prevazne SD/HD signal UPC, sport, filmy FullHD, casem treba hrani na playstation

Chybejici 4K u te LG mne zase tolik nevadi, stejne to stoji za prd na jinych rozlisenich nez 4K a v tech jeste nic moc neni, spis mne mrzi absence HDR. Nebo je to vetsi handicap do budoucna? Mam trochu obavy OLED technologie, aby se TV hned po zaruce "nerozpadla", ale udajne by melo jit spis o otazku stesti na kus nez vetsi poruchovost OLED.. Diky moc za rady..
Naposledy upravil JirryHRB dne 1. 12. 2017 10:19, celkově upraveno 1
JirryHRB
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 1. 12. 2017 10:10

Hned po záruce se ti může rozpadnout I LCD, to žádná jistota není.
Na slušné HDR bys stejně musel přidat aspoň 5k na Sony XE90, takže LG A7 je dobrá volba. Jako alternativa Sony XE85 nebo Samsung MU7002, ale stejně bych šel do LG A7.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JirryHRB 1. 12. 2017 10:36

A co se týká vypálení obrazu, v domácích podmínkách by neměl víceméně tolik hrozit,ne? To je další trochu "ale" u tohoto modelu, jestli do něj jít nebo nejít.
JirryHRB
Junior

Odeslat příspěvekod djpiecka1 1. 12. 2017 10:48

ALE, MOZNO, CO AK..... neznasam tieto slova. Problematika vypalovania OLED sa riesi aj v clanku na av manii. Pokial tam nebude staticky obraz dlhu dobu tak sa clovek nemusi obavat absolutne ale absolutne nicoho.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 1. 12. 2017 10:54

Zde je to rozebrané víc: https://m.avmania.e15.cz/vypalovani-ole ... -nebo-fama
Tady na fóru si na vypalování nestěžoval zatím nikdo, komu byla OLED doporučena. Jestli máš z toho strach, tak si pak jednou za měsíc ručně spusť z menu TV čištění displeje. Nicméně ty OLED si dělají vlastní čistící procedury i vždy po vypnutí.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JirryHRB 1. 12. 2017 10:59

Cetl jsem.."dlouho dobu" prave, co je dlouha doba? 1h, 2h, 5h, 20h jako napr v clanku..ciste teoreticky bude napr logo stanice 3hodiny v kuse, hrozi nebezpeci? Jde na TV nastavit napr 1,5hodine necinnosti, ve smyslu prepinani kanalu atd automaticke vypnuti? dekuju

-- 1. 12. 2017 11:02 --

kvok píše: Jestli máš z toho strach, tak si pak jednou za měsíc ručně spusť z menu TV čištění displeje. Nicméně ty OLED si dělají vlastní čistící procedury i vždy po vypnutí.


jj taky jsem cetl..ok, pujdu do ni..mrknu jeste na tu sonku, kdyz bude na prodejne, ale mam asi jasno..
JirryHRB
Junior

Odeslat příspěvekod djpiecka1 1. 12. 2017 11:14

Presne taketo zbytocne obavy ako maju ludia s OLED boli kedysi na plazmu. A teraz ty isty ludia smutia, aky mala plazma krasny obraz (co aj bezpochyby mala). Jeden kanal ma znak na lavo, druhy kanal ma znak na pravo, dalsi kanal ho pravidelne vypina koli stalym reklamam atd. Fakt sa neobavaj a stotoznujem sa s nazorom KVOKA.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod JirryHRB 1. 12. 2017 11:18

Tak vsem MOC DEKUJU za rychlou pomoc, rady a trpelivost. Jedu ji vymenit. Dam pak vedet rozdil a dojmy, az ji doma zapojim..:))
JirryHRB
Junior

Odeslat příspěvekod djpiecka1 1. 12. 2017 11:26

tak jasne ze potom napis svoje dojmy, nech tieto styri strany zakoncime dostojne a hodnotenim :)
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod JirryHRB 1. 12. 2017 16:31

Tak jeste bohuzel nemuzu hodnotit. Na prodejne meli posledni kus, ktery byl prave ten vystaveny a ten jsem brat nechtel, vypadal dost pouzite..:)) Nicmene obraz super, i ten hokej bezel dle predstav..ale bez reci vratili penize, takze jsem ve finale spokojeny ikdyz bez tv..

Muj dotaz, vyplati se jeste pockat a koupit TV spis po Vanocich? Pujdou ceny letosnich modelu jeste dolu, jake mate zkusenosti z lonskych let? Mesic, dva jeste vydrzim..
JirryHRB
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků