LG 49uj7507

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 28. 11. 2017 18:22

JirryHRB píše:jj to je jasne, pujdu se na nej podivat. No a mam to teda chapat tak, ze v relaci 20tis je ten muj LG jeden z lepsich a jinou variantu v teto kategorii nema cenu zase az tak resit?

Nemaš to chapať tak. Maš to chapať tak, že keď už to maš doma a nič ti na tom vyrazne nevadi, tak to nema zmysel siliť. Aj keď to vymeniš, bude ťa to hlodať či si nemal vziať ešte niečo ďalšie.
Objektivne je za 20k lepšie takmer čokoľvek s VA panelom.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 28. 11. 2017 18:35

JirryHRB paradoxně může dojít k tomu, že na fóru vychvalovaný televizor, Tě obrazově zklame. Nikdo nemá Tvé oči. Jak bylo uvedeno. Jestli jsi s LG spokojený, není důvod měnit. Obraz se občas trhá... kupříkladu při špatném videu, nebo extrémnějším nastavení pohybové plynulosti.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod indeshit 28. 11. 2017 19:05

JirryHRB píše:No a mam to teda chapat tak, ze v relaci 20tis je ten muj LG jeden z lepsich a jinou variantu v teto kategorii nema cenu zase az tak resit?


Naopak je to v té cenové relaci jedno z nejhorších. Je to šunka, která má jen 60% masa. Vedle se válely šunky s 90% masa za stejné peníze, ale tys vzal tu s 60%. Taky se to dá dát do úst, ale jsou větší lahůdky.
Já jsem třeba prasák a piju to, co teče. Kdyby mi nalili 2 vína, kde by nebyla cena, flaška,... nepoznal bych, že jedna flaška byla z kategorie 5000,- a druhá z kategori 100,- . Holt ne každý je takový gurmán ať už jde o telku, víno nebo šunku.
Každá dnešní TV je barevná, takže je lepší mít RGBW než žádnou. Spokojený jsi, protože je barevná, ale cokoliv bude lepší.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod djpiecka1 28. 11. 2017 19:25

Indeshit este sem pridaj tie tri linky a mozem ist pokojne spat. Ze ty realne nepises tie komenty s tou sunkou ale ich kopirujes, typicky papagaj. Ty nevies napisat normalnu odpoved a fakty ako Ryan alebo MGX ale len bluznenie a fakty nevychovaneho pubertaka fracka.
Naposledy upravil djpiecka1 dne 28. 11. 2017 19:28, celkově upraveno 1
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 28. 11. 2017 19:28

Spokojený je, protože má nějaké požadavky a nějaké oči.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JirryHRB 28. 11. 2017 20:24

Nejvíc mně vadi to trhání obrazu. Ze cerna neni uplne cerna a ze sviti to mne az tak nevadi, barevne si myslim vypada velice pekne, barvy jsou zive a uplne zaril oproti ostatnim vedle kterych stal na prodejne. RGBW mne vadi spise z technickeho faktu, ze vim, ze je to sizunk, zase se mne libi veti pozorovaci uhly...

UPC jako zdroj muze poustet "trhajici" obraz? Zitra budu zkouset kvalitni blu ray film, jinak jsem tam jen zkousel nejake komprimovane full hd a tam ty zatrhy byly taky, ale zase kdo vi, jestli je to chyba TV..
JirryHRB
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 28. 11. 2017 21:38

Papagáj? Jako otec homosexuála? To nejsem...aspoň teda doufám, že synkové jsou hetero :)

https://www.tvfreak.cz/rgb-vs-rgbw-lze- ... ne-4k/5639

https://technet.idnes.cz/4k-tv-uhd-fale ... _video_nyv

http://www.hdtvtest.co.uk/news/rgbw-201510084189.htm

Ano, proč je sem nedat, že? Pokud nebude konzument edukovaný, tak stěží bude nárokovat více. Pokud nebude nárokovat více, tak ani výrobce nebude mít dostatečnou motivaci nějakého rychlejšího progresu v rámci inovací.



Jinak k věci trhaného obrazu - zcela vypni Tru Motion v nastavení obrazu. To způsobuje "telenovelácký pohyb" , který je až divně plynulý/charliechaplinovsky zrychlený, ale občas se prostě zaškobrtne, protože procesor v TV si v dané chvíli nedokáže poradit s výpočtem mezisnímku, který je náročnější. Kamera švenkuje v jednom směru a najednou směr změní, exploze, ohňostroje, mnoho pohybujících se objektů na obrazovce - např. vodní polo - hýbe se hladina, míč, hráči ... velmi náročné. Proto v televizním světě někdy MÉNĚ ZNAMENÁ VÍCE.

Trhání není věc kvality zdroje ... je to věc snímkování zdroje (frame rate) a zda to telka zobrazuje 1:1 (má vypnutý ty sajrajty jako Auto Motion Plus, Tru Motion, Inteligent Frame Creation, Motion Flow, apod) a nebo provádí snímkovou interpolaci, kdy nejenže uměle vytvořený mezisnímek, který si telka domyslela, není tak kvalitní jako originální ve smyslu toho, že přináší obrazové chyby - artefakty, ale i právě zatěžuje výpočetní výkon televize tak, že dělá tato zaškobrtávání.

https://www.youtube.com/watch?v=AUipoxcYtas

-- 28. 11. 2017 21:41 --

navíc pokud oceňuješ lepší úhly a méně hluboká černá nevadí, tak tu LG vrať a pořiď si IPS RGB od Sony nebo od Philips a cejtím v kostech, že budeš ještě více spokojený s nimi.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod djpiecka1 28. 11. 2017 22:02

Indeshit nesklamal si a mozem ist spat :)
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 28. 11. 2017 22:13

indeshit... tak s tím Philipsem bych si nebyl vždy tak jistý.

A upřímně, ruku na srdce. Pokud chceš nárokovat více, měl bys takový přístup volit ke všem výrobcům... kupříkladu i k Samsungu. Ona ta pověstná kvalita - v určitém směru - jde dolů všude. Jeden něco odzkouší na lidech a další se postupně přidávají. Třeba ne tak okatě, ale ano.

LG se nezastávám, můj názor je zde na fóru několikrát zmíněn. Netřeba se opakovat.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod djpiecka1 28. 11. 2017 22:43

Podla mna by si tu na fore znacka LG zasluzila samostatnu kapitolu :) Ja osobne mam na LG vypnutu funkciu truemotion (defaultne bola zapnuta) treba to skusit vypnut a mozno to trhanie zmyzne. Ja som s trhanim problem nemal a ani nemam a to pozeram filmy cez DLNA len mi vadila anomalia ze pri rychlom pohybe cloveka resp.jeho ruk vznikal obcas artefakt obrisovych ciar (fakt neviem ako to pomenovat). A to som si 100% isty ze tv uvedeny v tomto vlakne a moj tv pouziva rovnaky procesor. Najlepsie z vasej strany bude, ak si naozaj ten tv zoberiete do predajne a budete porovnavat dokladnejsie. A ku tym znackam: no RGBW je od LG podfuk pre nevedomejsich, to je jasne. Je to nieco, naco clovek pride s kuskom informacii a preveri si to osobne makro snimkov panela pri bielom pozadi na tv. Ale tvarit sa, ze ostatny vyrobcovia tv maju nad logom svätoziaru je naivne.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod JirryHRB 28. 11. 2017 23:09

To Indeshit: znam princip RGB a RGBW a vedomě bych si panel RGBW nekoupil, ale opravdu toto me ted zase tolik netrapi. Trapi me spis plynulost obrazu.

to djpiecka1: zkusil jsem vypnout, ale v nekterych scenach to vypada jako slideshow..:( jsem na to asi vazne vic citlivy, kdyz jsem vesel do prodejny, tak jsem se u nekterych modelu zhrozil, kdyz jsem to videl. Pozoruju to, hlavne kdyz se pohybuje cela scena a je svetle pozadi. Ty anomalie se u me taky obcas vyskytnou, hlavne u rychlych pohybu, se obrysy jakoby rozbijou.

Daji se jeste nekde koupit starsi modely se 100hz treba i s mensi uhloprickou a FullHd? Pripadne nejaky levnejsi UHD RGB VA 100hz panel? Levnejsi nez 55MU7002? Dekuji.
JirryHRB
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 28. 11. 2017 23:16

Proč? Třeba loňská PUS6561 byla vcelku zajímavou volbou jakožto ojedinělá 100hz v té své cenové relaci. Dokonce na IPS panel měla až podezřele hlubokou černou. Je fakt, že jsem ji neviděl v tmavém prostředí, ale byla to jednoznačně jedna z těch nejlepších v té kategorii a pokud jde o tábor IPS, tak řekl bych nejlepší v té kategorii.

Ano, žádný výrobce nemyslí výhradně jen na blaho spotřebitelů Jde o profit. Při té dnešní produkci jde o to zahrát nejlepší hru s kartami, které jsou rozdané. Marketing je to kouzlo té hry, to blafování. Máš recht, masa lidí je ovliňována našperkovanými názvy typu QLED, Super UHD, Premium UHD (i když to nemá certifikaci UltraHD Premium od UHDA - např MU7002) apod. Zkouší se všelicos jako outsourcing do Turecka jako CX400 od Panáku, když jen rok před tím byly výrazně lepší televize za stejné, ne-li lepší peníze (CX400 vs AS640). ... nicméně aspoň osobně vidím RGBW jako největší podvod poslední ery
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JirryHRB 28. 11. 2017 23:46

PUS6561 ma plnohodnotny RGB panel? tu cernou bych zkousl jako kompromis za lepsi pozorovaci uhly..
VA je lepsi v cerne barve a horsi v pozorovacich uhlech? V cem se jeste hlavne lisi? Barvy by mely mit lepsi IPS, input lag taky?
JirryHRB
Junior

Odeslat příspěvekod djpiecka1 29. 11. 2017 07:38

Pozri sa, ako na tej philipske presvita panel:http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1703&t=1276413
Vravim ti pekne, nespekuluj, zober radsej zenu na veceru a nevymienaj dobry tv po piatich dnoch na zaklade tvojich domienkach. To je uz na psychiatriu chlape. Kusok budem vulgarny...no tak do psej matere, prezrat mi uz o co bude mat ten philips ak vobec bude mat lepsi panel v tejto cene. Beriem spet, nechod so zenou na veceru lebo podla mna s tvojou nerozhodnostou a pocuvanim taranin od kazdeho, ziadnu mat nemozes.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod JirryHRB 29. 11. 2017 07:58

Děkuju za radu, ale obávám se, že tu plynulost obrazu si nevsugerovávám..dnes budu mít k dipozici kvalitní Bluraye, tak uvidím, jak bude obraz vypadat, ale nevěřím, že všechny zdroje stály zaprd. Na TV často sleduju sport a toto vidím jako velký handicap. Btw žena s tou psychiatrií povídala něco podobného, do té doby, než jsem jí řekl na co se má zaměřit a nakonec se mnou souhlasila. Vadí mně to co vidím, ne to co mně tady píšou ohledně RGBW panelu tzn plynulost obrazu. Ale když už bych TV měnil, tak chci RGB thats all..

Philips vypadá šíleně, půjdu pořádně zkouknout ten Samsung UE55MU7002...
JirryHRB
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků