Panasonic pmx 80

Zdroj zvuku+zesilovací prvek+reprodukční zařízení. Rady, dotazy a zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bazi 36 19. 10. 2017 13:21

Již tři měsíce využívám systém Panasonic pmx 80,který byl recenzován na avmánii. Protože cena byla více než vstřícná,zhruba 6.700kc,neváhal jsem a systém All in one zakoupil,byl jsem velmi mile překvapen,že přístroj dokonce nad vychvalující recenzi, přednáší zvuk opravdového hifi charakteru. Srovnávám s "vlastnoušnim" poslechem oddělených komponent Yamaha typu as300,Rs 202d,as301+cd-s 300 a nebo systémem Yamaha mcr N 670. Tyto oddělené komponenty lze pořídit za cenovku daleko přesahující 20.000 Kč,n670-18.990kc. Znovu mi tudiz problesklo hlavou,jestli se nenechavame ovlivňovat u dostupnějších hifi komponent pouze marketingem. Dražší stroje okolo 40.000 a výše,už snesou přeci jen označení lepší zvuk,to rozhodně nepopírám. Srovnávám více méně ve vodách výrobce Yamaha,zkušenosti ještě s Denon, Pioneer, marantz. Co si o tom myslíte? Yamahu jsem poslouchal většinou s Xaviany bonbonus a Bon bonus.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod DinosaurJr 19. 11. 2017 19:40

Marketing je jen podpora tech. řešení. U těch dražších přístrojů se mmj. parametr zkreslení obvykle pohybuje pod 0,1% nebo 0,01% (cena nového přstroje napoví). Někde (místnost) to zkreslení je slyšet někde ne. Někdo to zkreslení slyší někdo ne. Někdy (kratší poslech) to zkreslení není slyšet někdy naopak ano (delší poslech). A někdo to ocení/zaplatí někdo ne. Kombinace Bonbonus a levná Yamaha mi moc nesedí ani nevím, co prodejce vede k této kombinaci.

Panasonic - výběr z tech. parametrů https://www.kasa.cz/mikrosystem-panason ... OkQAvD_BwE
AUDIO SYSTEM Výstupní kanál 2ch
Příkon (RMS), celkový výkon 120W
Přední 60 W (1 kHz, 3 ohmy, 10% THD)
Výškáče - piezo, citlivost ani neuvedena (takže nic extra), celkově už teď tam slyším ty hrby...
Ad cena toho Panasonic - zkus si od tebou zaplacené ceny odečíst - DPH, malo- i velko-obchodní marži, doprava, něco málo za značku a marketing, a pak na výrobní náklady zbydou něco málo přes 2 tisíce Kč. Za tuto cenu ve své kategorii asi ok, ale při poslechu s velkou sestavou vedle sebe je to neporovnatelné a neoddiskutovatelné... That is all.
◄☼► Život je příliš krátký na poslech muziky přes nudné HiFi ! Kind of Blue ♪♫♪
ProJect RPM 3 Carbon MC●SLVR●TubeBoxSEII ECC83 Telefunken Ribbed●Sony ES
DAC Topping D50s●DPA 386 222 mk2017●B&W●Xavian●TV Samsung 48"●77LP<iii>
DinosaurJr
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bazi 36 20. 11. 2017 14:06

No to jsem právě vyzkoušel,základní komponenty low endoveho charakteru +repro a vedle nich tento systém,načež mi bylo prodejcem sděleno,že se od těch komponent dá očekávat právě jen jednodušší zvuk a oproti tomu je tento Panasonic zřejmé dobře odladěn vyrobcem,takže mi vlastně odpověděl,že ne vždy rozhodují finance,zkrátka to chce poslouchat a ve stejném prostředí vyzkoušet pospolu,jinak poslouchám kvalitní hudbu přes cd,akustickou,jazz,norah Jones,Stacey Kent,Diana Krall apod,na což je tento paňák jako stvořen.
Bazi 36
Trvalý BAN


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků