EarSonic Velvet V2(Crystal)-minirecenze

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kostival 15. 11. 2017 16:48

Jo jo, vyšší cena tam bude kvuli tomu, že jsou novější zřejmě, zkusim pohledat nějaké srovnání SM64 vs ES3 .... Ale upřímně mám trochu zábranu jit přes 10k českejch ... teď poslouchám na MA750 a jsem celkem spokojen, akorat mě hlodá červík, jak to musí hrát, když to stoji 4x tolik a má 3x tolik měničů :-D :tleskani
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 11. 2017 19:51

Dle toho co si pamatuji z jednotlivých recenzí...
SM64 mají docela temnější zvukový podpis,na rozdíl od ES3,které jsou světlejší.
ES3 jsou zvukovým podpisem podobné "vlajkové lodi" EarSonics S-EM9(cca z 60-65%),tudíž mají i lepší rozlišení.
ES3 prý mají prý mají problém s basovým zkreslením při vyšší hlasitosti.
U SM64 si uživatelé občas stěžovali na nekvalitní zpracování(kus od kusu?).
Bohužel ani jedny z výše uvedených jsem neslyšel osobně,takže uvádím pouze to,co jsem se dočetl :-(

Pokud bych měl doporučit "dobrý zvuk za slušný peníz",byla by to kombinace Aune M1s + EarSonics ES2(světlejší DAP+temnější in-eary).Věřím,že by Aune M1s dostalo z ES2 maximum a zárověň by ES2 zredukovaly ostrost Aune M1s(tedy DACu Sabre).Je to ale pouze moje teorie. 8-)
Osobně jsem nad tím dříve uvažoval,ale nakonec jsem se rozhodl si připlatit. :-)

Pozn. Někdo dokonce doporučoval ES2 více,než ES3.

-- 15. 11. 2017 20:23 --

kostival píše:Jo jo, vyšší cena tam bude kvuli tomu, že jsou novější zřejmě, zkusim pohledat nějaké srovnání SM64 vs ES3 .... Ale upřímně mám trochu zábranu jit přes 10k českejch ... teď poslouchám na MA750 a jsem celkem spokojen, akorat mě hlodá červík, jak to musí hrát, když to stoji 4x tolik a má 3x tolik měničů :-D :tleskani


Všiml jsem si,že máš DAP Cowon Plenue D,takže pokud bys chtěl "ušetřit",mohl bych snad doporučit i in-eary jiné značky,tedy Sony XBA-N3AP(také jsem je osobně neslyšel a pouze nad nimi uvažoval při updatu z Sennheiser IE80).
Jsou to hybridy a dle recenzí hrají lépe,než IE80.
Nicméně doporučuji je koupit v obchodě,kde je možné je i vrátit(pokud by ti nesedly).Např. v Alze.cz.

https://sluchatka.heureka.cz/sony-xba-n3ap/
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kostival 15. 11. 2017 20:31

Pokud jsou ES3 "světlejší", tak tim u mě padají .. mám rád plnější (basovější, ale rozhodně nepřebasovaný) zvuk, zároveň chci aby zbytek pásma nebyl zbytečně potlačen. Z toho, co jsem za posledních pár let slyšel ( a moc toho nebylo :hm ), tak mě dost nadchly RHA T20, ta dynamika, bas, rychlost, čistota :tleskani - pro mě zatim dosavadní TOP, a upřimně, kdyby staly nové pod 4k, tak si je 100pro koupím 8-) jo, udělaly dojem.

Pak jsem měl chvili GR07, kvalitativně skvělá za ty peníze (technicky lepší než MA750), ale malý objem basu a špatný "prostor" (nevim, jak to jinak nazvat, prostě mi to hralo "v hlavě") mě rychle donutili je vrátit. Mé současné RHA MA750 těmi nedostatky netrpějí, ale maji o něco horší čistotu/rozlišení, celkově ale pro mě jsou lepší volbou.

... jelikož chci novou "hračku" a z toho, co jsem četl na head-fi, tak SM64 překonavaji GR07 po technický stránce a zárověň přidávají kvalitnější/rychlejší a při tom dle všeho i dostatečně objemný bas, no, zní to jako neodolatelná kombinace + se mi libí ten technicistní design EarSonics.

Jinak dik za tip na ES2, budu zkoumat dál. Mám i jiné favority, ale tim nechci "zaplevelovat" vlákno o francouzích 8-)
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 15. 11. 2017 23:34

Osobně si myslím,že koupí SM64 nemáš co ztratit.
Pokud ti nebudou svým zvukem sedět,můžeš je přeci vrátit.
V horším případě tedy zaplatíš(proděláš)za poštovné zpět do SRN.
Thomann má teď jedny "B-Stock" za 7.658,-

Zde: https://www.thomann.de/cz/in_ear_slucha ... =Earsonics

Věřím,že ES3 je lepší volba(i se zvukovým zkreslením basů při vysoké hlasitosti). :D
Je pravdou,že ani in-eary za 30k nejsou zvukově dokonalé,což mohu potvrdit ze své poslechové zkušenosti. :pozor
Celkem frustrující zjištění pro inearistu,že? :-\

Abych ti trochu usnadnil hledání,níže uvádím odkaz kde najdeš "mini comparsions" několika in-earů od EarSonics(i jiných značek).

Zde: https://www.headfonia.com/earsonics-es2 ... jumeaux/3/
Naposledy upravil pseudomagick dne 16. 11. 2017 04:23, celkově upraveno 2
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kostival 16. 11. 2017 08:41

Ten test na headphonii jsem včera četl, super článek, libí se mi jak autor to "pojme" fakt poctivě. Můj dojem z toho je, že ES3 by nemusely být až tak suchý, autor píše jsou mírně "U-shaped", což je zařazuje zpět do mého hledáčku :lol: :tleskani 8-) a ES2 jsou technicky velmi povedené "basová" sluchátka, což je pro mne taky zní zajimavě, asi ideální cesta by byla koupit oboje a porovnat face to face.

Ten headphonelist, je vlastně, to samé jako pro mne již dříve známý "multi-iem review", mimochodem, dobré povědomí o EarSonics mám především z toho webu. A tam jsou zajimavé ty "mini-comparisons", kde autor mezi sebou porovnává jednotlive modely francouzů.

pseudokouzelník: jak hodnotíš zvukovou prezentaci ES ? Dříve jsi se zmiňoval, že jsou trochu odlišné od zbytku produkce ... tak mám trochu obavy, jestli to nebude šlapnutí vedle (technické kvality nepopírám). Slyšel jsi někdy RHA 750/T20 ? Pokud bys to mohl letmo porovnat, ocenil bych to :tleskani :hm

pozn: zatím se nechci pouštět do unáhlených nákupů, chci si chvilku užívat proces vybírání/studování/seznamování se ... je to hobby, no ;-) :-D
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michal744 16. 11. 2017 10:31

Pokud by ti v rozhodování pomohlo, tak díky přechodu na Prophile 8 budou k dispozici Earsonic Velvet V2 za cenu ES3, ale netuším jak si vzájemně stojí jejich porovnání.
Prophile 8, EarSonic Velvet V2, Xduoo X3, X10, Aune M1s, Cayin i5, iBasso DX200+ iBasso dx120, Hifiman Ananda, Audio gd NFB 11.38 Performance edition a nějaké ty highend repro
michal744
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 16. 11. 2017 21:30

Bohužel zvuk řady ES jsem neslyšel,takže nemohu hodnotit dle osobní zkušenosti.
Myslím,že ES3 by mohla být dobrá volba ke Cowonu PD(má dobrý EQ a BBE+).
Dle několika recenzí a pročítání celého vlákna na head-fi jsem si o zvuku vytvořil určtou předatavu...Nicméně,ikdyž mají o něco méně basu,než Velvety,tak stále mají basu dost. :-)
V "iem chart" jsou ES3 hodnocené lépe,než Velvety(především v basech,neboť nemají potlačený tzv.středobas).
Naopak SM64 jsou celkem kritizované za svůj dip ve vyšším středním pásmu(a rovněž zpracování).
RHA jsem v Audigu.cz neposlouchal a ani jsem o nich nečetl recenzi.

-- 16. 11. 2017 21:46 --

michal744 píše:Pokud by ti v rozhodování pomohlo, tak díky přechodu na Prophile 8 budou k dispozici Earsonic Velvet V2 za cenu ES3, ale netuším jak si vzájemně stojí jejich porovnání.


Bohužel zatím do konce roku o uprgadu na Prophile 8 neuvažuji,neboť se blíží Vánoce a 34k dohromady nedám. :-\
Rozdíl mezi ES3 a Velvety?
Velvety mají o trochu lepší rozlišení a separaci.Více sub-basu a méně středobasu,také více výšek. ES3 by ale logicky měly znít o něco pravdivěji. :roll:
Jak už jsem napsal,jejich jediná slabina je ve zkreslení basů ve vyšší hlasitosti(jakési zbělání do vyššího tónu). Pro poslech do střední hlasitosti je jedná(dle recenzentů)o výborný zvuk(ve své ceně).

-- 16. 11. 2017 22:10 --

"pozn: zatím se nechci pouštět do unáhlených nákupů, chci si chvilku užívat proces vybírání/studování/seznamování se ... je to hobby, no ;-) :-D"

V tom případě doporučuji pročíst celé vlákno na head-fi(o ES3). :-)
Jelikož se ale tyto sluchátka nedají poslechnot před koupí,nakonec ti stejně nezbyde nic jiného,než to "probnout".
Jak už jsem se přesvědčil,tak recenze jsou někdy zavádějící.Většina in-earů mě spíše zklamaly.Poslech na vlastní uši s konkrétním DAPem je nejlepší.

P.S.- Pokud jsi z Prahy,tak není problém si Velvety(ty moje) poslechnout,pokud by ses nakonec rozhodl je koupit od Michala774. :-)
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kostival 17. 11. 2017 22:44

Poslouchám spiše tišejí, takže mne případna "hlasitostní basofobie" ES3 trapit nemusí, jinak vypadají velmi dobře podle všeho. Ale větším favoritem jsou u mne ES2. Dle recenzí mají zábavnější ale stále po technické stránce velmi povedený zvuk a ta cena 8-D 8-)

.. no uvidím, teď se vybarvují různé blek frajdeje a cenové akcičky všudé možně, třeba to nakonec bude něco úplně jiného, třeba jen tak ze zvědavosti, cena je také někdy silný argument :tleskani :hm

Jinak díky za nabídku poslechu, budu o tom přemýšlet.
kostival
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 20. 11. 2017 23:32

Info.
Další nástavce,které k Velvetům pasují jsou "Sony EPEX10AB".

Zde: https://www.alza.cz/sony-epex10ab-d4165562.htm

Balení complů(Comply T)mi opět dosloužilo,neboť se stále trhají. :-(
Balení vydrží maximálně 2 měsíce,tak hledám náhradu...a narazil jsem na tyto(výše uvedené)Sony.
Bohužel v ČR se nedají sehnat hybridní nástavce(uvnitř pěna+navrchu silikon),které by byly ideální. :-(
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 21. 11. 2017 01:29

Většina hybridních nástavců je kvalitou mizerná, navíc snad už je Sony i Vsonic nedělají. Jediné dobré se prodávají stejně jen na Ebay:

https://www.ebay.com/itm/SYMBIO-N-Norma ... Sw4CFYy8vD
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod michal744 21. 11. 2017 01:44

Díky za odkaz Franto. Tyto nástavce jsem už jednou měl a byly skvělé, ale nemohl jsem je dohledat. Už jsem je objednal z odkazu, paráda.
Prophile 8, EarSonic Velvet V2, Xduoo X3, X10, Aune M1s, Cayin i5, iBasso DX200+ iBasso dx120, Hifiman Ananda, Audio gd NFB 11.38 Performance edition a nějaké ty highend repro
michal744
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 21. 11. 2017 04:32

Bína píše:Většina hybridních nástavců je kvalitou mizerná, navíc snad už je Sony i Vsonic nedělají. Jediné dobré se prodávají stejně jen na Ebay:

https://www.ebay.com/itm/SYMBIO-N-Norma ... Sw4CFYy8vD


Bohužel tyto by pro Velvety byly zřejmě moc široké,neboť jsou na in-eary s širším krčkem(např. Sennheiser IE80). :pozor
K Prophile 8 ale budou sedět,neboť mají stejně široký krček jako IE80.

Já zřejmě ještě otestuji další "objev",tedy "Sennheiser Momentum In-Ear - nástavce čiré". 8-)

Zde: https://www.audigo.cz/Prislusenstvi/Pro ... vce-cire-M
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bína 21. 11. 2017 04:55

Na siroky krcek jako ma IE80 jsou ty siroke Symbio, ty normalni (uzke) v odkazu by na Earsonic sedet meli.

Nemaji Sennheiser momentum nahodou take siroky krcek jako vsechny ostatni Sennheisery?
CIEM: qdc 8CS|AAW W500|HEIR 10.A|HIFIMAN RE1000
IEM: NOBLE Katana & Sage
DAP: SONY WM1A|SHANLING M5s & M2X & M0
TWS: Shanling MTW100BA

Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně
Bína
Sluchátkový recenzent
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod inkvizition 21. 11. 2017 05:40

Nemám sice po ruce šupleru, ale pro Senn Momentum když jsem kupoval Comply, tak je měli zvlášť "Designed exclusively for Sennheiser Momentum (MIE2/HD 1), CX 3.00, CX 5.00 and IE800", ostatní modely mají jinou šířku krčku. Nicméně od oka je to vyspádované 0,4 - 0,5- 0,38 cm nebo tak nějak.
inkvizition
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pseudomagick 22. 11. 2017 19:20

Bína píše:Na siroky krcek jako ma IE80 jsou ty siroke Symbio, ty normalni (uzke) v odkazu by na Earsonic sedet meli.

Nemaji Sennheiser momentum nahodou take siroky krcek jako vsechny ostatni Sennheisery?


Když mi dorazily Velvety,tak jsem hned zkoušel moje oblíbené nástavce z IE80 a byly moc velké.
Velvety mají užší krček,stejný jako Sennheiser Momentum in-ear.Navíc nevýhoda Velvetů je,že nemají drážku. :-\
Astell&Kern A&futura SE200, Noble Kublai Khan, 64 Audio U12t, Shanling M6 Pro, Astell&Kern AK300, Heco Ascada 2.0, Sennheiser IE8i, Harman Kardon Go+Play, Sony XDR-V1BTDB,Yamaha NX-50
pseudomagick
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků