VMA-I micro

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod markar 12. 11. 2017 07:46

Uživatelská minirecenze na reprobedny VMA-I micro.
Hraje se přes zesilovač Cambridge Audio CXA60 (interní DAC Wolfson), kabeláž AudioQuest FLX SLIP 14/4. Jako zdroj hudby slouží standardní výběr od rocku, popu, house, R&B přes metal až po soudntracky a vážnou hudbu. Žádné audiofilské soubory :-).

Vzhled a zpracování

Za mě je vzhled v pořádku, to je vždycky osobní preference každého. Bedna samotná je vyrobená velmi kvalitně, uvnitř bude i dobře zatlumená, protože při poslechu absolutně vůbec nehučí ani nerezonuje. Seriozní práce na výbornou.

To nejdůležitější - zvuk

Průběh je vyrovnaný v celé šíři, každý jednotlivý nástroj má svůj prostor, definici, rozlišení je dobré, lokalizace v prostoru výborná.

Hlas je hlas, srozumitelný, nikam nezapadá ani nevyčnívá, s dobrou tonalitou a opravdovostí. Velmi dobré.

Bicí dokážete pocítit, dokonce rozlišíte jednotlivé bubny a údery. Činely znějí opravdu kovově s dobrým rozlišením, žádné šustění nebo skřípání se nekoná :-D. Vůbec bicí tyhle bedny milují.
Dynamika je skvělá a drží i při větší hlasitosti. Tohle se povedlo na výbornou.
A basy? Žádný strach, basuje to jak blázen :-). Pro kvalitní vyrovnanou reprodukci to basuje parádně. Nejde to sice úplně od podlahy, ale je to přesný nehučící bas

Asi největší překvapení se dostaví u přehrávání soundtracků. Bedny dokáží zahrát ohromující dynamický rozsah s energií velkých beden. Má to prostor, sílu, definici, krásnou čitelnost. Tohle budete milovat

Celkové hodnocení

Konečně někdo udělal regálovky, které hrajou jako velké bedny, abych kvůli tomu nemusel stěhovat půlku bytu, aby se mi tam ty sloupy vešly :-D. Těmhle bednám je jedno, co na nich přehráváte. Vždycky dostanete krásný čistý plný zvuk.

A ještě si dovolím podpořit větu Martina Vitvara o těhle bednách – opravdu to HRAJE JAK PRASE :-D.
markar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dj wenec 12. 11. 2017 21:35

Mne to prijde jak reklama, sam jsem VMA micro slysel v jejich studiu u Brna a basu tam moc nebylo a to nejsem basshead.

Nicmene to hralo pekne, ciste, stredy a vysky ok
dj wenec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Professor Satchafunk 12. 11. 2017 22:40

Tak ho nech, holt jsou to jeho první bedny, je to spíš směsice nadšení, než recenze no :-)ú
Professor Satchafunk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod markar 13. 11. 2017 12:28

JJ, už je to tady, rádoby "hifisti" se vžydcky nachytaj na nedostatek basů :-D.
markar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod akburt 13. 11. 2017 12:39

Asi bych je nenazýval pejorativne,proste nekdo to má rád tak/druhý zase jinak.Proto je portfolio beden,vcetne cen pomerne siroké.
akburt
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod check 13. 11. 2017 13:05

VMA-I µ jsou jedny na severu Slovenska a druhé u Plzně. V Brně jste slyšeli tak maximálně poloviční bedny VMA-II µ a ty hrají opravdu basů méně Ale na to, jak jsou malé, tak podle mě basují dobře. A to jste slyšeli u mého zákazníka, nikoliv v mém studiu. Jediné studio je u mě v Praze a pak v Litoměřicích kolega, který se soustředí na zesilovače.
check
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod markar 13. 11. 2017 14:46

Souhlasím a opakuji, pro kvalitní vyrovnanou reprodukci to basuje parádně. Bedny mají velmi dobře kontrolovaný pevný bas bez zjevnějších špiček nebo propadů. Zde bude pravděpodobně mimo jiné i dobrá práce v citlivém nastavení rezonátoru a dobře vytlumené ozvučnici. Svůj díl také vždy nese zesilovač a DAC (je dobré znát svoje železo :-D ).
Problém, se kterým se neustále rovněž setkávám, že spousta lidí nemá k porovnání referenční zvuk, tudíž ani neví, jak má daná nahrávka znít. Kolikrát ve zvuku hledají to, co tam vůbec není a mají jen zbožné přání a představu, jak by to mělo podle nich hrát. Je dobré znát i svojí hudbu :-D.
markar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod EKKAR 13. 11. 2017 15:56

Bohužel, dneska "tu svoji hudbu" neznají ani sami muzikanti. Problém je v tom, jak se v dnešní době masivně przní nahrávky v rámci "loudness-waru" = dynamika zprasená limitérem, frekvenční průběh zku.rwenej ekvalizací - všecko jen proto, aby to jakž-takž hrálo i z minipidirepráčku na mobilu, respektive z co nejvíc oj.ebanejch špuntů přikládanejch v ceně ke všemu možnýmu. Když srovnám "digitálně remástrovanou" nahrávku dneska dostupnou na nejrůznějších hudebních í-šopách a její 40 roků starou verzi na vinylu, jdu ven blejt, velebnosti, jakej je to hnus ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zino333 13. 11. 2017 16:50

markar píše:Problém, se kterým se neustále rovněž setkávám, že spousta lidí nemá k porovnání referenční zvuk, tudíž ani neví, jak má daná nahrávka znít. Kolikrát ve zvuku hledají to, co tam vůbec není a mají jen zbožné přání a představu, jak by to mělo podle nich hrát. Je dobré znát i svojí hudbu :-D.

Toto ma zaujíma. Ako vieš ty, ako má znieť referenčný zvuk a na čom si spoznal svoju hudbu?
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod markar 13. 11. 2017 17:33

Konečně pořádná vědecká diskuze :-). Já jsem byl odjakživa i sluchátkovej typ. Se svejma sluchátkama jsem byl vždycky tak o krok napřed před reprobednama. Mym favoritem jsou AKG, pro jejich analytičnost a důraz na středové pásmo. Teď jsem zaparkoval u AKG K701 a to je peklo :-). Ty neodpustí žádné nahrávce absolutně nic. A věřte mi, repro VMA je charakterem zvuku velmi blízko :-).
Samozřejmě používaní kompresorů v novějších nahrávkách je poplatné dnešní uřvané době. Naproti tomu i někteří výrobci reprobeden záměrně neutlumí dostatečně ozvučnici, ta pak hraje hlasitějš, tím se samozřejmě ušetří a dohání se tím i slabý bas :-D. Něco pro dunící hifisti tady :-D.
markar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petison 13. 11. 2017 17:42

Chce to nějaké srovnání s konkurencí.Slyšel jsi na stejném železe i nějaké jiné repro v podobné cenové kategorii?
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod markar 13. 11. 2017 18:37

Ano, na pouze silnějšim stroji CXA80.

Dali opticon - regál - 2p - 25000
Focal aria 906 - regál 2p - 32000
focal chorus 726 - sloup 3p - 32000
Canton vento - sloup 3p - 33000
Dali opticon 6 - sloup 3p - 50000
Revel f35 - sloup 3p - 55000
Focal aria 926 - sloup 3p - 53000
Tannoy revolution xt - sloup 3p - 50000

Všechny jednotlivé bedny hráli od sebe naprosto odlišný zvuk :-D. A to dokonce i v rámci značky. Zřejmě marketing a ekonomika, sprasit co nejvíc základní řadu ať kupujete to dražší :-D. Což musím zmínit, slyšel jsem celkem 3 reprobedny VMA (VMA-I mikro, VMA-III a VMA-I EVO) a všechny měly charakter zvuku stejný, jen každá řada v rámci hierarchie posouvala zvuk dále. Nejvíc se mi kupodivu líbili Focal chorus 726, mají krásný lehký vzdušný zvuk, ale je tam znát líbivost. Největší zklamání Tannoy revolution xt, určeno prý pro hifisti, ale neúměrně plochej nevýraznej zvuk.
markar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 13. 11. 2017 19:46

Tannoy Revolution XT som počul. Na prvé počutie som si tiež povedal, že nevýrazný zvuk, ale po pár minútach som im začal prichádzať na chuť a počúvali sa dobre, príjemne. Neúnavne, melodicky. Nieje vždy dobré súdiť repro hneď na prvý dojem.

Focal všetci veľmi chvália. Keby som nemal doma PMC, určite by som ich skúsil.

Mimochodom, ja nezastávam názor, že repro by mali mať za každú cenu neutrálny vyrovnaný zvuk. Pokojne nech hrajú na efekt. Hudba má robiť radosť. Čím viac radosti mi repro urobia a čím viac sa mi budú páčiť a budú ma baviť, tým lepšie.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod markar 13. 11. 2017 20:41

Zajisté, a výrobci beden toho náležitě využívají :-D.

Ještě nějaké dotazy ohledně VMA-I micro?
markar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krmelec 14. 11. 2017 13:44

No, ještě jsi tu nenapsal ten referenční zvuk. I když já mám raději hudbu, na zvuky moc nedám.

To už si i VMA platí svého trolla? Tvůj první a další příspěvky není nic jiného než skrytá reklama.
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků