LG 55SJ810V

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 10. 2017 18:23

djpiecka1 píše:Konkretne tato tv od LG 55uj6307 ma vstupne oneskorenie ~ 11 ms co je tiez vyborna hodnota.
recenzia: http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uj6300
Čo z toho keď to ma mizerny obraz.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod djpiecka1 20. 10. 2017 18:45

Ryan Giggs no osobne si myslim, ze az taky zly obraz ako to prezentujes urcite nema. U mna osobne nie je dolezite akym sposobom dosiahne auto rychlost 80km/h ale, ze ho dosiahne. To iste ma nezaujima ani u konkretne tohto tv. U mna je dolezite ze ten 4k obsah zobrazi a nie akym sposobom ho zobrazi.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 10. 2017 18:53

Maš tu aj odkazy na recenzie, tam to maš čierne na bielom, bezohľadu nato čo tu ja prezentujem.
To že ty si nenaročny divak, ktoreho kvalita obrazu nezaujima, neznamena že je ten TV dobry.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2017 19:03

Bohužel je to tak. To, že mně něco subjektivně vyhovuje neznamená, že je to kvalitní. Nicméně...pokud jsem spokojen, je problém spíše na straně těch, kteří spokojeni nejsou.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod djpiecka1 20. 10. 2017 19:10

Rian Giggs ta recenzia dopadla vzhladom ku jej cene uplne normalne. Konkretne v tomto pripade sa nebavime o cene nad 1000eur ale o cene 650eur za ktoru je bezne pracujuci slovak dat. To ze mam tuto tv neznamena ze som nenarocny divak ale to, ze som ochotny dat maximalne takuto ciastku za tv ktoru za neakych cca. 5rokov aj tak vymenim a vtedy uz bude znova ina technologia zobrazovania. Neviem, no ale ty osobne si kupujes tv na viac ako 5rokov?? A uz ked sme pri tom, je tu bohove vela mudrcov co radi zhadzuju taky a taky model tv ale ani jeden z vas nepovie co doma vlastni.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 20. 10. 2017 19:14

Nie, nedopadla normalne. To potom tym nameranym hodnotam nerozumieš. Ja to neporovnavam s drahšimi modelmi, neviem kde si to nabral.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod djpiecka1 20. 10. 2017 19:20

Rian Giggs po kalibracii v rezime: expert tmava miestnost bol obraz obstojny. Rian, ze ty pozeras len obrazky a cisielka?? Citaj clanok!!
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 20. 10. 2017 20:21

djpiecka1 je totálně mimo a MgX to napsal velmi přesně.

To, že je barevná, neznamená, že je dobrá. Volba je to nemoudrá, protože vše ostatní je lepší.


Prosím, běž třeba na prodejnu a vem si s sebou na USB fotky. Zobraz je v té LG a pak třeba v Hisense, Panasonic, Philips, Samsung, Sony. Všude bude lepší, než v té LG. Hrany budou nezubaté, barvy budou plné, nezrnité. RGBW je zločin.

-- 20. 10. 2017 21:29 --

To je objektivní srovnání pak. Pak ti dojde, že i ty recenze jsou objektivní a že RGBW je dno a šmelo na lidi a už z principu by si ho moudře uvažující člověk kupovat neměl.

V laických recenzích ho lidé hodnotí dobře, protože je to barevná TV, na krabici má 4K, dokonce ho pustí třeba z youtubu a laik zaplesá. Taky ho hodnotí kladně, protože si třeba nechtějí připustit, že neudělali zrovna super volbu, ale nedopadlo to ve finále tak hrozně. Na světě jsou větší neštěstí než vlastnit RGBW telku, ale do top 10 by to skoro zařadit šlo. Jestli ti to ale dělá dobře, tak jí obhajuj -mateš tím tak ale ostatní, kteří jsou ve fázi výběru a inspirují se tu. Snad ale budou moudří a uvěří zde těm linkům na recenze, kde to zrovna nechválí, či na samotnou Ryanovu reputaci ve zdejších kruzích.

-- 20. 10. 2017 21:34 --

A pokud ti to nestačí zkráceně, tak si to přečti klidně celý...
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod djpiecka1 20. 10. 2017 20:36

Zase tocite bullshity a ani od jedneho z vas neviem co mate doma vy.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 20. 10. 2017 21:25

Asi 8 let starou plazmu panasonic a pak asi 7 let starý samsung VA. A obě jsou lepší než RGBW. Žádný clouding ani na té LCD.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod djpiecka1 20. 10. 2017 21:47

Ideshit no vidis a presne o tomto tu tocim. To je presne to iste ako ked mechanik bude rozpravat o bmw a pritom ho v zivote nemal a ani neopravoval. To je len a len tvoje domyslanie ze to ma lepsi obraz nez tato tv. Vytiahni si peniaze z uctu, realne si kup podotykam kup 2 tv, rgbw a rgb, porovnaj a potom sa mozno podotykam mozno tvoje bullshit nazory budu adekvatne a hlavne objektivne. Takto je to z tvojej strany len vedomost, ktoru si ziskal precitanim 5clankov, ale skusenost je nulova. A ty ryan giggs noze prezrad, ty mas doma co?? Ci 4rocnu plazmu od Sharpu o ktorej si tiez 100 percentne presvedceny, ze je lepsia nez toto Lg??
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 20. 10. 2017 22:09

djpiecka1 co Ti to pomůže... kdo co má doma? K čemu tato informace? To nemá nic společného s kvalitou obrazu určité televize. Já se taky občas zastanu LG, ale ve smyslu subjektivního vjemu v obrazové rovině, anebo, když někdo hází špínu na jejich OS s Magic ovladačem.

Když se někomu ten obraz líbí - OK. Jeho věc. Nebudeme si kupovat věc jen proto, že se druhému líbí, nebo naopak nekupovat jen proto, že se druhému nelíbí. Nicméně je důležité, aby člověk, který se přijde zeptat na diskuzní fórum, co vybrat, dostal alespoň přehled technických informací a k nim základní popis, co znamenají... co tedy může od telky očekávat.

LG si vybralo svoji cestu v LCD hlavně přes IPS a RGBW. Byla to jejich svobodná volba. To, že jim podobný úskok nemohou lidé odpustit, se dalo očekávat. Jenže jim to nevadí, jsou slavní díky OLEDu.

Viděl jsem tuto telku. Na vlastní oči a měl jsem možnost si s ní hrát. Ač jsem poměrně náročný, její obraz mě neurážel, protože jsem věděl, do čeho jdu, co mám čekat. I přes všechny „visačky“ se nakonec obrprůšvih nekonal. Prostě je to lepší IPS s RGBW. Mohlo to být horší. Určitě se najde řada lidí, kteří ji koupí a budou zcela spokojeni. Ale/avšak/nicméně... neznamená to, že když si vedle ní postavím starou AS640 od Panasonicu, že můj názor kterou vzít kvůli obrazu, bude znít LG. Ne, vzal bych Panasonic. Proč? Protože obraz bude při srovnání - pro mé oko - lepší. Ty bys volil jinak. Subjektivní dojem budeme mít každý jiný. Studené měření, které jediné učiní objektivní závěr, jasně upřednostní Panasonic AS640, byť je starší a není 4K.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod indeshit 20. 10. 2017 22:36

Jenže já si můžu takřka jakoukoliv tv půjčit na delší čas domů...nebo si koupit za displejovou cenu a ty televize znám jak svý boty.

-- 20. 10. 2017 23:43 --

Navíc jsem sem postoval fotku...to nevěříš ani fotce?
http://www.tvtest.pl/lg-55uh668-test/

Stejně tak tako recenze ... prostě odpad.
Vyzkoušej to s tpu fotkou. To je objektivní, ne jako tvoje subjetivní "pravda".

-- 20. 10. 2017 23:47 --

Video postnout nelze ...leda ho nahrát na YT a hodit link... cloufing patrný i za denního světla a ještě to prezentují a prsí se tím. Nejde o to šít do LG nebo do jiné značky. OLEDem tláčí na pokles cen v globálu, což je pro zákazníka, konzumenta ve finále dobře -konkurence je zdravá a pro zákazníka to má akorát benefity. Za to má LG plus. Šít ale so RGBW by se mělo, veřejnost by měla vědět, že to je jistá alternativa - alternativa s více kompromisy.

-- 20. 10. 2017 23:58 --

Když už jsi vytáhl auta...tobě připadá korektní prodávat Trabanta za cenu BMW? Přesně tak to dělá LG se svými RGBW panely.. prostě vždy najdeš něco lepšího za stejné peníze. Nemusí tk být ani renomovaná značka. Holt jsi se nechal nachytat a taky objahuješ, že to není takové zlo. Tak to...taky třeba se nechávám obírat od dodavatele elektřiny a přitom jsem si mohl zvolit výhodnějšího dodavatele. Holt nikdo z nás nemá kapacitu na to, aby mohl7 sledovat veškeré dění kolem sebe. Něco má zmáknutý a ve stejný moment mu něco jiného uniká. Proto existují pro někoho známí, kamarádi z branže a nebo když se není kam obrátit, tak je tu třeba av forum :)
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod djpiecka1 21. 10. 2017 02:12

Indeshit a MgX: Tu vam obydvom poviem nieco o problematike RGBW, uz sa o tom odmietam bavit, nech si z toho zoberie kazdy, co chce : Rozlišenie má byt to, co ludské oko vidí, nie sposob, ako to bolo dosiahnute. Ludské oko nevnímá obraz ako sustavu bodov, a preto sa tak k tvorbe obrazu a definicii rozlišenia nemusíme stavat. Pre vnímánie rozlišenia ludským okom je doležitý vizuálne oddelitelný počet bielych a čiernych linii, ktore televizor dokáže v horizontálnom a vertikálnom smere zobrazit. Ak este mate neake otazky, kludne piste no omietam sa tu vadit a hadat ako picino.
djpiecka1
Junior

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 21. 10. 2017 05:50

Ludske oko nevnima obraz ako sustavu bodov, ale vnima ak niektory bod nevyzera ako ostatne. A to je prave tento pripad.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků