Levná TV s Android TV či s OS Tizen

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod predseda4U 27. 9. 2017 13:14

Dobrý den,
budu kupovat novou TV a nechci vedle ní mít už zvlášť STB. Můj poskytovatel IPTV má aplikace pro Android TV nebo pro Tizen od Samsungu. Proto bych rád koupil TV už s tímto OS. Protože srovnávače ještě neumí filtrovat dle OS, max. řadí jen do kategorie "Smart TV", výrobci často opomíjí typ OS uvádět ve specifikacích, proto bych nerad některou zajímavou TV přehlídl.
Nehledám nic drahého, dobrý poměr cena/výkon (klidně nejlevnější), velikost úhlopříčky cca. 40"-43", na UHD mi nesejde, naopak se správným DVB-T2 standardem.
Předem děkuji za tipy.
Petr
predseda4U
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 27. 9. 2017 15:25

Samsung UE43M5602. Je to letošní model, což bych doporučil kvůli morální životnosti, když je ten SMART důležitý. Obrazově též není špatný.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod predseda4U 27. 9. 2017 16:11

Děkuji za tip. Objevil jsem ještě model Samsung UE43KU6072, který stojí stejně, ale má UHD. V čem se tedy liší? To už mi připadá lepší vzít za stejné peníze s UHD. Nebo se pletu?
predseda4U
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 27. 9. 2017 16:32

Liši sa v tom že je UHD. Pri tej uhlopriečke z toho UHD aj tak nemaš nič. V tvojom pripade je to zbytočnosť.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kvok 27. 9. 2017 17:21

Je to loňský model a má jiný typ panelu (s menším kontrastem a horší černou, byť s lepšími pozorovacími úhly).
Z UHD na 43" nemáš nic, jak Ryan píše. Akorát by se čistě hypoteticky mohlo stát, že Kuki (tohle myslíš, ne?) bude vysílat nějaký kanál čistě v UHD a ten Full HD TV pak nezobrazí. Není ale moc reálné, že by se tak stalo před koncem životnosti TV. Kdyžtak ale z UHD vem Samsung UE43MU6192.
Na stranu druhou, s UHD TV můžeš mít vyšší input lag, když do něho zapojíš zařízení bez 4K výstupu. Ale jestli na TV nehraješ, tak je to vcelku jedno.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 27. 9. 2017 18:39

predseda4U jak je naznačeno - možná by bylo vhodné, uvést i poskytovatele TV signálu...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod predseda4U 29. 9. 2017 08:59

Děkuji za názory. Ano jedná se o Kuki TV. Vychází stále levněji koupit kvalitní TV (bez OS) + zvlášť STB s Androidem, jako tomu bylo dříve?
Ještě jeden dotaz: Jsem zvyklý streamovat na Chromecast, podporuje Tizen GoogleCast?
predseda4U
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod trent 29. 9. 2017 09:01

Dnes moc hloupých, ale kvalitních tv nebude. Ale i k chytré jde připojit nějaká krabička.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
VIP uživatel
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod predseda4U 29. 9. 2017 09:34

To je sice pravda, ale kupovat proprietární nebo minoritní OS, který není (a nebude v budoucnu) pravděpodobně ze 3. stran moc podporován, asi není moc chytré:-) Spíše moje poznámka směřovala, zda už nastál čas podle OS vybírat TV. Před lety jsem kupoval hloupou plazmu, kde připlácet za smart funkce novějšího modelu nedávalo smysl, protože kvalita obrazu byla stejná a smart funkce jsem si "dovedl bokem".
predseda4U
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 29. 9. 2017 09:46

Životnost smart funkcí je často kratší než životnost TV, proto ti doporučuji letošní modely. Podle systému už TV vybíráš ty teď, takže někdy to smysl mít může. Je to o prioritách, ale externí krabičku můžeš vždy vyměnit a je to levnější než měnit TV.
Z TV na českém trhu má Chromecast built-in jen Android TV, přičemž nejlevnější je teď z letošních modelů Philips 6412 (pro lepší reproduktory pak 6482). Akce s cashbackem končí zítra.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod TomZuz 3. 10. 2017 08:51

Podobný problém taky řeším. Osobně mi jde jen o přehrávání videí z disku zapojeného do sítě a to včetně titulek a hlavně vícekanálového zvuku který potřebuji aby televize odesílala do receiveru.

Loni jsem koupil do ložnice Sony s Androidem a musím říct že je to totálně příšerné. Složité ladění a řazení programů, v základním menu hromada otravného odpadu a předinstalovaných aplikací. Předtím jsem ale zkoušel Panasonic a ten nepřehrál většinu videí ze sítě takže jsem ho vrátil. Pak LG které sice videa zvládalo ale opět zdaleka ne všechna a navíc mělo hrozné menu na přepínání programů. Pak philips který měl sice také android ale nefungovalo epg a celkově práce s televizí byla šílená.

Nakonec jsem zkusil Sony s Androidem a i když taky bída tak nejmenší hrůza. Jediné proč jsem Android chtěl byla možnost instalovat VLC player, MX player a Kodi kvůli přehrávání videí ze sítě. No a musím říct že jen proto jsem si televizi nakonec nechal. Vestavěný přehrávač jako většina těch přímo od výrobců zase pořádně nefunguje a zvládne přehrát jen některá videa. VLC ale krásně zvládá listovat sítí a přehrávat z ní. Kodi je taky tedy hráza, šíleně složité s hromadou nepotřebných funkcní a s těmi základními složitě schovanými, ale co nezvládlo VLC zvládnul on. ještě tam je MX player ale ten vůbec nedokáže listovat sítí takže je na nic.

letos chci televizi do obýváku a jedinou kterou jsem ještě nezkoušel je Samsung. Takže chci zkusit ještě tu. Nikde nejde zjistit co v tizen obchodě jde stáhnout. Opět bych chtěl VLC player, Stream.cz a Kodi, případně MX player.
TomZuz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ryan Giggs 3. 10. 2017 15:48

Programy si vieš jednoducho zoradiť v PC.

U Samsungu môžeš na Kodi či VLC zabudnuť. Nejak ale nerozumiem prečo sa toľko trapiš systemami v TV, keď sa da použiť nejaky androidi MMC či micro/mini PC, s ktorym podobne problemy riešiť nebudeš. Televizor je primarne zobrazovadlo, nemôžeš od neho chcieť že ti nahradi PC či nejaky špecializovany prehravač.
Ryan Giggs
TV expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 3. 10. 2017 18:25

Přesně tak. Koupíš krabičku za pár korun, a když Tě bude přivádět k šílenství, rozšlápneš ji a koupíš jinou :-)

Mimochodem... tam, kde je problém s přehráváním nějakých formátů PC--->TV, je vhodné odzkoušet DLNA server třetí strany...kupříkladu Serviio. Při navolení konkrétního televizoru/stroje (nikoliv při volbě GENERIC) umožní transkódovat obsah, který telka nezvládne přímo přehrát.

Serviio navíc umí vypálit titulky přímo do filmu, takže neřešíš další záležitosti s kompatibilitou.

Žádný TV neumí přehrát vše, co do něj chceš dostat.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod predseda4U 7. 1. 2018 22:35

Dobrý den,
děkuji všem za názory. Nakonec jsem ještě chvíli vydržel a chystám se TV kupovat až nyní. Přemýšlím o 49“ Philipsu, rozhoduji se mezi modely 49PUS6561 a 49PUS6412. Pokud jsem správně zjistil, tak ten první je ročník 2016, ten druhý je loňský model (přitom je aktuálně o cca. 1000 Kč levnější než starší model). V parametrech jsem rozdílů (kromě spotřeby a hmotnosti, což mě netrápí) moc nenašel. Máte zkušenosti, který model je lepší a vzít? Předem moc děkuji!
predseda4U
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 7. 1. 2018 22:39

49PUS6561 má velkou odlišnost (a výhodu) ve 100Hz panelu.
kvok
TV expert
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků