Onkyo A9010 nebo Pioneer A30?

AV receivery, stereo zesilovače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Rendy 25. 9. 2017 19:16

20 cm je tedy dost, to bych tipoval tak 5.... bohužel takového výsledku nedocílím, zesilovač slouží v pracovně u PC a je umístěn pod deskou stolu nad zásuvkovým dílem... hezky po ruce, nikde nepřekáží.. s ventilací je to už ale horší, mezera je přesně nějakých 15,5cm.. takže i kdyby měl zesík pouhých 10cm.. na odvod tepla zbyde nějakých 5cm+/- což bych osobně považoval za dostatečné...
Když se podívám do obýváku, kde mám vintage sestavu ve skřínce pod TV a na milimetr přesně se tam na výšku vešel tuner, ekvalizer, zesilovač a timer... vypadá to jak vyrobené na míru, ale s chlazením to je určitě špatně
Jak si to poděláš, takový to máš..
Rendy
Junior

Odeslat příspěvekod petison 25. 9. 2017 19:20

Těch 5 cm by mělo stačit.Také to tak mám a nic se mi nepřehřívá.Možná u nějakého zesilovače co v A třídě hodně topí by to nestačilo,ale v tomto případě to bude stačit.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mentt 27. 9. 2017 08:39

Vlastním Onkyo 9010 nějakou dobu a musím přiznat, ze jsem byl šokován jak dokáže zahrát . Na repru Harbeth hl5 plus, Atc Scm 11 a Focal 906 dokázal přehrát Roksan k2 a Audiomat Arpege. Na NAD C388 už neměl, ale i tak za dane peníze je to šokující výkon. Samozřejmě je to jen osobní názor zkušenost. Doporučuji koupit přes zabehnuty e-shop a případně vrátit...
mentt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rendy 3. 10. 2017 21:33

Tak pánové dorazil NAD C316 a popravdě.. zklamání, oproti tomu mýmu 30 let starýmu krámu žádný zlepšení, spíše horší.. je to takový nudnější poslech, nevim, jak to přesně popsat, prostě za danou investici jsem čekal více.. Takže vracím a asi zůstanu u toho, co mám.. pač vidím, že budu muset sáhnout do kapsy o dost hlouběji... nebo mě ještě možná zvyklá to Onkyo, vrátit se dá také vždy, ale nečekám zázraky.
Jak si to poděláš, takový to máš..
Rendy
Junior

Odeslat příspěvekod petison 4. 10. 2017 12:53

Tak bohužel se potvrdilo,že ty nový zesilovače kolem desítky nestojí za nic.U toho NADa jsem to nečekal,ačkoliv jsem ho neslyšel,vzhledem ke kladným ohlasům uživatelů jsem čekal více.Já momentálně poslouchám ty Q acoustics 3020 se zesilovačem Nordmende PA 1000 a zvuk je naprosto perfektní.Velmi muzikální a moc příjemně se to poslouchá.Uvidíš to Onkyo zda bude lepší,jinak bych doporučil nějaký zesilovač z osmdesátých let.Tyhle reproduktory co jsem testoval si s nima moc dobře rozumí.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denkez 4. 10. 2017 13:06

Starší zesilovače bývaly zpravidla opatřeny fyziologickou regulací hlasitosti, např. i zmiňovaný Nordmende PA 1000. Se zapnutou fyziologickou regulací hlasitosti pak mohou tyto staré kousky hrát líbivěji, jak nové zesilovače bez jakéhokoliv zdůraznění.
Jinak není žádný důvod, aby staré zesilovače s vypnutými veškerými korekcemi hrály výrazně jinak/lépe, jak nové, obvodově srovnatelné zesilovače.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod petison 4. 10. 2017 13:21

Tak jak mi vysvětlíš,že Denon PMA-720AE z těch reproduktorů nedokázal vytáhnout zdaleka tolik detailů a rozlišení v nahrávce jako ten Nordmende nebo Dual cv-1260.Rozdíl opravdu velký.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denkez 4. 10. 2017 14:05

Měl bych interpretovat tvé subjektivní pocity, o kterých ani nevím, nakolik jsou objektivně popsány? To myslíš vážně?

Jakékoliv alespoň trochu objektivní hodnocení dvou zesilovačů je možné jen ve slepém testu a pochopitelně při jejich shodném nastavení.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rendy 4. 10. 2017 14:34

Je teda asi fakt, že ty starší zesíky si to trošku přibarvují, jak které.. korekce používám, ale at jsem se snažil, jak jsem se snažil s NADem něco nastavit.. nenadchlo mě to tak, abych si řek, že jsem dobře investoval 10 tisíc.. Asi bych si tam našel i pozitiva, jako lepší výšky atd.. nebo mám špatný DA převodník, na kterém s pořádným zesikem vylezly nedostatky, těžko říct.
Jak si to poděláš, takový to máš..
Rendy
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 4. 10. 2017 17:33

Je teda asi fakt, že ty starší zesíky si to trošku přibarvují...

Správně zesilovač nemá co přibarvovat, nemá si co vymýšlet, má jen co možná nejvěrněji zesilovat.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bazi 36 19. 10. 2017 15:20

Na onkyo pozor,zvlášť levné modely,velmi reklamovane,pijonýr,ta třicítka už je slušnej,ale výkonově bohužel slabina,stale nejlepší volbou z novych zesiku je Yamaha,prima,čistá,výkonná,tvrdé basy,ostré vysky,zkratka natural sound,ale bez efectu,neucesana,žádný příjemný sametový zvuk,to necekej.

-- 19. 10. 2017 16:45 --

Onkyo nebrat,hodně reklamaci na zkreslený zvuk,pijonýr 30 už slusny, ale na 8ohmovkach mizernej výkon. Denon je lepší než ty dva,sametovej pohodovej zvuk,ale samostatná kapitola je Yamaha. Přímej,konkrétní zvuk,pevný tvrdý basy,ostrý az rezavý vejsky,žádná uhlazenost a efekty,i as 201,či as 300 v kombinaci s cds 300,hrajou cd zhruba tak,jak byly nahrány a to stoji 5.400,resp 7.900,receiver RS 202d,už horší,za stejný prachy prostě dva v jednom,takže zvuk sice není efektně krásnej pro kazdyho,ale jednou zkusis a oproti jinejm,nebudeš chtít jinak,zkrátka natural sound.
Bazi 36
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod petison 4. 7. 2018 06:23

mentt píše:Vlastním Onkyo 9010 nějakou dobu a musím přiznat, ze jsem byl šokován jak dokáže zahrát . Na repru Harbeth hl5 plus, Atc Scm 11 a Focal 906 dokázal přehrát Roksan k2 a Audiomat Arpege. Na NAD C388 už neměl, ale i tak za dane peníze je to šokující výkon. Samozřejmě je to jen osobní názor zkušenost. Doporučuji koupit přes zabehnuty e-shop a případně vrátit...

Testům už moc nevěřím,ale asi na tom něco bude,když je na prvním místě:
https://test.no/onkyo-a9010
Kdo chce levný zesilovač,lepší volba asi není.Až teda na bazar.

Rewelacyjny wzmacniacz. Za taką cenę to jak za darmo. Gra neutralnie. Wystarczająco szczegółowo, nieco brakuje mu basu, ale delikatne regulacja barwy załatwia temat. Loudness podbija jedynie niskie tony, direct wyczuwalnie zmienia charakter wzmacniacza, duże pole do popisu dla źródła. Super DAC oparty na Wolfsonie niestety nie obsługuje USB. Japończycy przyoszczędzili na materiale obudowy tzn. frontu. Plastikowy panel oraz pokrętła. Ratuje sytuację wykonanie tego, bo trzeba dobrze się przypatrzeć z bliska, żeby zobaczyć, że to nie aluminium. Nie oszczędzali natomiast na tym co najważniejsze czyli na podzespołach. Kondensatory Elny czy tranzystory mocy Sankena robią wrażenie. Porównując do budżetowych wzmacniaczy w podobnej cenie to nie ma absolutnie konkurencji. Pioneer'a A30 pozbyłem się szybciutko (mega suchy w przekazie), Yamaha A-S300 jeszcze gorsza, Marantz PM5005 taki sobie i to tylko do monitorów, Denon PMA-720 kartonowy bas i przejaskrawiona góra, jedynie chyba NAD C316BEE jest sensowy pod warunkiem odpowiedniego pobrania kolumn bo potrafi męczyć swoją krzykliwością. Onkyo jest najbardziej uniwersalny, wykonany na drogich podzespołach, a do tego posiada bardzo przyzwoitego dac'a na pokładzie. Zdecydowanie polecam.
petison
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků