Ladění Skylinku na TV ECG

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Marcelles 2. 9. 2017 12:13

Zdravím. Zkouším ladit programy skylinku na tv ECG s DVB-S2 tunerem a slotem CI+. Zastrčím IRDETO dekódovací modul s kartou Skylink do TV, oboje rozpoznáno, takže OK. Po několika pokusech s nastavením satelitů a transpondérů jsem konečně uspěl a spolu s 1000+ programy jsem naladil i programy skylinku. Začal jsem tedy upravovat seznam programů, ale najednou některé naladěné programy začaly mizet. Ladil jsem znova, znova zmizely až nakonec jsem programy skylinku vůbec nenaladil. Při stejném nastavení. Modul i kartu TV pořád detekuje. Nemáte někdo podobnou zkušenost. Nevim jestli je chyba v TV nebo v modulu a nebo někde dělám chybu já.
Marcelles
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 3. 9. 2017 11:07

S podobným televizorem zkušenost nemám - tedy zkušenost s laděním satelitního tuneru u TV ECG.

V každém případě bych překontroloval aktuálnost softwaru a podíval se, jaký typ modulu výrobce televizorů k jejich LCD doporučuje.

Před dalším laděním bych TV kompletně resetoval a začal znovu, včetně následného nastavení/kontroly zadaných parametrů pro DiSEqC atp. V žádném případě bych neexperimentoval a zvolil místo určení - DOMÁCNOST. Je třeba odlišovat ruční ladění, popřípadě ladění automatické, anebo ladění za pomoci FastScanu. U automatiky, resp. FastScanu se televizor může svérázným způsobem bránit při přehazování pořadí kanálů, přičemž je kupříkladu nepředloží na nové/požadované pozici. Také se u některých televizorů dají programy skrývat, tak aby nebyly v nabídce.

Pro přesnější informace je vždy lepší v dotazu uvádět konkrétní typ televizoru, modulu a karty. Dá se lépe poradit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dagy2 5. 9. 2017 23:08

možno sa u ECG mýlim, ale mám za to, že modul a karta nemajú s ladením programov nič spoločné.
tie len potom dekodujú naladený program, ale samotné naladenie programu musí byť možné aj bez modulu a karty.
tým chcem povedať, že je potrebné presne ako píše MgX zvládnuť systém ladenia na TV a striktne odlišovať ručné ladenie od fast scanu.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 6. 9. 2017 06:18

Samozřejmě máš pravdu. Ale po zkušenostech s dotazy na fóru (a osobně prožitým nestandardním chováním u TV) už většinou raději píšu odpověď kompletně...řekněme...ne zcela v souladu s dotazem.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MgX 8. 9. 2017 11:14

Marcelles tak jak to dopadlo?
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcelles 13. 9. 2017 12:35

Takže jsem zkusil všechno znova. Reset, nastavení, ladění, editace seznamu a povedlo se. Myslím, že v prvním případě jsem neměl úplně správně nastaveno a ikdyž jsem postupně nastavení dopiloval a úspěchu částečně dosáhnul tak k dokonalosti chyběl právě ten reset do továrního nastavení.
Díky za pomoc
Marcelles
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 13. 9. 2017 18:18

Nemáš zač. Kdyby cokoliv, víš, kde se zkusit zeptat.

Jinak určitě nejen mě, ale i další čtenáře z našeho fóra mohou zajímat Tvé postřehy z používání výše zmíněného TV. Pokud tedy máš nějaké klady a zápory, klidně je sepiš, včetně přesného označení televizoru a založ nové vlákno v sekci o televizorech.

Jaký modul s telkou používáš?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcelles 13. 9. 2017 20:35

TV je ECG 43 F01T2S2, modul CA Modul IRDETO CI+ NEOTION NEW SKYLINK READY, karta je standardní od skylinku.
Musim přiznat, že koupě byla tak nějak z nouze. Starý LCD od LG se rozhodlo odejít a tohle byla taková rychlá, finančně ne moc náročná náhrada. Dalo by se říct, že se s ní teprve seznamuju, takže na nějaký vetší hodnocení je ještě brzo. Pro mě je plus, že jsem kromě starý TV nahradil i sat receiver a externí přehrávač. Asi největší mínus se mi zatim jeví zvuk, takže když si chci sledování užít i ušima tak musim napíchnout domácí kino
Marcelles
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Marcelles 21. 9. 2017 21:09

No tak po úspěšném naladění programů jsem úspěšně upravil i seznam. Všechno se zdálo být v pořádku, ale včera se programy vrátily na svoje původní umístění. Checknul jsem všechny programy a několik jich v seznamu přibylo, takže došlo k nějaké automatické aktualizaci. A tady nastává problém. Ať hledám jak hledám, nikde v nastavení o aktualizaci kanálů ani zmínka. Je možné, že by výrobce na funkci zakázání automatických aktualizací zapomněl nebo záměrně do přístroje neumístil?
Marcelles
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 22. 9. 2017 06:54

Základní otázka...

Jak jsi ladil....automatikou, nebo FastScanem, nebo ručně?
Navíc...nemáš tam někde zatržítko pro povolení aktualizace programů?

Pokud máš ve stroji FastScan a ten používáš, pak jeho součástí je i automatické doplnění nových stanic, přičemž samozřejmě může dojít k jejich přeskupení. Nelze tam povětšinou navolit jejich přidání na konec listu.

//nafoť menu TV, které se dotýká ladění a fotky vlož na fórum.
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcelles 22. 9. 2017 15:31

Ladil jsem přes "nastavení satelitu" kde jsem si označil požadovaný satelity, v těch jsem si doplnil nějaký transpondéry na kterých má kanály skylink a který nebyly defaultně. A ladění spustil modrým tlačítkem skenovat.
IMG_20170922_153100~01.jpg

IMG_20170922_153149~01.jpg

O fastscanu ani zmínka, možnosti automatických aktualizací jsem si nikde nevšimnul.
V nabídce "automatické ladění" jde nastavit "mód skenování" jako "výchozí" - "slepý sken" - "síť" To by možná, když o tom tak přemýšlím, možná mohlo být ono. Když bych nastavil "slepý sken" a znova naladil? Nebo je to blbost?
IMG_20170922_153232~01.jpg

Nový programy se zařadily na konec, ale ty mnou přemístěný se vrátily na svoje původní pozice
Marcelles
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 22. 9. 2017 18:44

Pídil bych se ještě po té automatické aktualizaci, aby ji „takticky“ nedali do jiné části menu - kupříkladu do ladění pozemního digitálu, přičemž by zatrhnutí automatiky mělo vliv i na satelitní ladění. Už jsem to kdysi jednou zažil. Právě u televize.

U některých televizorů bývá součástí novějšího firmwaru kupříkladu i přítomnost dříve nevyužívaných transpondérů atp. Prostě abys je nemusel doplňovat. Ale mám ten pocit, že jsi psal - firmware mám nový. Takže nic.

No a druhá věc... tak jak píšeš - v typu skenování by mohl být zakopán pes. Nepíšou v návodu k telce (většinou je obsáhlejší návod přítomen na webu výrobce, není přímo součástí balení) co je myšleno „Výchozí“? Asi bych ve volném čase zkusil experimentovat s ostatními variantami.

Při skutečném FastScanu by se nové programy měly dostat na pozici, kterou mají určenou přímo v tabulce, nikoliv na konec listu. Bohužel výrobci televizorů implementují funkce po svém, stejně tak si vymýšlejí novotvary názvů a pak v tom je trochu-trochu více nepořádek.

V každém případě bych měl dotaz. Zkoušel jsi už někdy ladit přes tu automatiku? Co tam je za možnosti/odlišnosti?

Jinak se dívám, že tam mají i podporu pro DiSEqC 1.1 a motor.

//Bohužel, jak jsem psal - tu telku neznám přímo a nemám k ní přístup, abych si to odzkoušel a pak přesně napsal postup, závěry atp. Proto „vařím z vody“ Určitě, pokud budeš experimentovat, znovu napiš. A když tak si počkej i na případný názor ostatních.

Samozřejmě v případě neúspěchu a neutěšené situace lze kontaktovat podporu výrobce, která by měla sdělit přesný postup.

//EDIT2: koukám do nějakého návodu, snad ke Tvé TV. No, je to stručné, bez komentářů. Nicméně...
napadají mě ještě dvě věci. Předpokládám, že jsi u primárního nastavení dal umístění televizoru DOMA, nikoliv OBCHOD. A druhá zásadnější záležitost, že NEmáš aktivní HOTELOVÝ MÓD.

A třetí záležitost. Televizor by měl umět seznamy favoritních programů. Zkus stanice naházet do jednoho z nich, tam, jestli to půjde, tyto seřadit a následně si ověřit, že při změně běžného listu, tato zasáhne/nezasáhne i list favoritních programů.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcelles 22. 9. 2017 20:27

Díky za tak obsáhlou odezvu. Vezmu to postupně

Procvakal jsem snad všechno co jde v nastavení a ladění jak satelitu tak pozemního a nikde jsem nic schovanýho nenašel. Ono celý to nastavení mě přijde takový docela skromný

Novější firmware jsem zkoušel hledat, ale bez úspěchu. Na webu výrobce jsem nenašel nic že by vůbec nabízel jakýkoliv fw ke stažení

FastScan vim jak se chová. Mám ho v receiveru goSat a tam při aktivním FastScanu nešlo seznam editovat vůbec. Proto jsem ho nepoužíval

Přes automatiku jsem zkoušel ladit hned na začátku a v tom vlastně nebyly možnosti žádný. Jen to co je vidět na screenu. Horší v tom že ladění jednotlivých satelitů se musí startovat zvlášť. V tom nastavení satelitu jich jde vybrat víc a spustit na jedno zmáčknutí.

Už jsem taky uvažoval, že kontaktuju přímo výrobce, protože návod je jak píšeš fakt stručný

Nastavenej je domácí režim

Programy jsem naházel do seznamu oblíbených, ale tam s nima nijak nehnu. Držej si pořád svoje pořadový číslo při naladění. Editovat jde jenom komplet seznam všech programů
Marcelles
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 22. 9. 2017 20:43

Ještě se mrkni, zda nemáš aktivní ten hotelový mód.

To, že se nedají programy seřadit v seznamu favoritních, je na nic. Předpokládám, že alespoň lze tyto nasázet do seznamu v libovolném pořadí, tudíž takovém, jaký preferuješ.

Můžeš ještě zkusit experimentovat s tím...
MgX píše:...v typu skenování by mohl být zakopán pes. Nepíšou v návodu k telce (většinou je obsáhlejší návod přítomen na webu výrobce, není přímo součástí balení) co je myšleno „Výchozí“? Asi bych ve volném čase zkusil experimentovat s ostatními variantami.


Podporu bych kontaktoval. Za to vlastně nic nedáš... jestli nemají extra placenou linku. Ptal bych se na firmware, ale také na Tebou popisované ladění. Ať se snaží.

V každém případě jakoukoliv novou informaci sem prosím dej. Zajímá mě to a určitě nejen mě.

//mimochodem... dříve jsem FastScan taky nesnášel. Nakonec jsem ale podlehl. Než se s tím pořád párat a dolaďovat, řešit, tak si nechám vnutit jejich pořadí stanic. Teď nesnáším receivery, kde FS není :-) Jasně - každý má své preference. Nevnucuji.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Marcelles 22. 9. 2017 23:55

Můžu přepínat jenom mezi domácím režimem a obchodním režimem a i po přepnutí do obchodního režimu nevidím žádnej rozdíl.
Do seznamu oblíbených jsem programy vkládal v pořadí jaký bych chtěl právě v domnění že by to tak mohlo zůstat, ale nee. I v tomto seznamu si programy zachovají to svoje číslo v kompletním seznamu, takže se tak i seřadí.
Experimentovat určitě budu, jenom je problém v nedostatku volnýho času, ale to už je jenom můj problém :-)
FastScan je určitě dobrá věc v tom že nemusíš pořád něco ladit. Já jsem si zvyknul na funkci "skylink aktualizace" Občas když jsem se nudil tak jsem ji spustil, případný nový programy se zařadily na konec seznamu a pak jsem je umístil kam jsem chtěl.
Marcelles
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků