Prosím o radu ohledně nových reproduktorů

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Vydrysek369 27. 8. 2017 14:59

Zdravím potřeboval bych poradit ohledně nových reproduktorů, jelikož před tím jsem měl staré domácí kino od Geniusu bohužel vyhořelo. Na to moje pouštění písniček stačilo i na menší oslavy okolo 10 lidi. No a chtěl bych si pořídit něco nazpusob party reproduktoru LG Fh6 ale spíše bych chtěl pořídit aktivní reproduktor či dva možná i k tomu nějaký mixážní pult na úpravu výšek basů atd. Jsem v tomhle amatér i když pročítám nějaká ty fóra ale i tak mám z toho zmatek tak prosím o nějaké doporučení. Cena reproduktorů by se měla pohybovat do 9000Kč používat to budu na menší oslavy okolo 10 lidi a na poslech doma.
PS :omlouvá se za slohovku.
Vydrysek369
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cejny 27. 8. 2017 17:17

Napis o jak velke prostor jde, ale pokud utahly geniusy, tak jeste lepe ozvuci defakto kterekoliv. Tj. napis jak jsi byl spokojen s genius a popis velikost prostor, pripadne zda to je venku [venku by to genius nedal].
Studiaky jsou delane na dane rms a ten pododaj, tj, hraj nahlas a rozumis, genius rve nahlas a rozumet neni.

Rozumne veznes bud neco s 5 stredobasem, pripadne s 6,5 a k tomu levne mix s usb zvukovkou. Samo ze 8p stredobas dela svoje.
Co se tyce mixu, tak to ber z kategorie studia, u veci na venek k zivejm muzikantum se kvalita az tak neresi, je to o tom aby zelezo ustalo nejake ten ulet co obsas prolitne, je to delane na to aby se tim prohnalo vice nastroju, nejaka korekce hlasitosti nastroju, ekvalizer, kterym tomu ubere nejake piskani a dalsi blbosti, co by zahnali lidi. Nic neni zadarmo.

https://www.thomann.de/cz/behringer_b20 ... onitor.htm

https://www.thomann.de/cz/aktivni_nearf ... =1x%205%22

https://www.thomann.de/cz/prodipe_pro_8 ... onitor.htm
https://www.thomann.de/cz/samson_resolv_se8_bundle.htm
https://www.thomann.de/cz/fluid_audio_fx8.htm

https://www.thomann.de/cz/behringer_xenyx_3

https://www.thomann.de/cz/behringer_xenyx_q502_usb.htm

Urcite si nekupuj jakesy bugybordel, pripadne levne pa bedny, ktere jsou tak levne, ze se porad nabizi na ebay, vetsinou s nejakou ranou.

PS: kup to jedine pres net nebo tam kde odstoupi od smlouvy do 30 dnu, treba kytary.cz . Do urcite miry nema na velkejch prodejnach smysl resit jak to hraje, doma to bude jine. Nenech se zblbout jen tim, ze ti schvalne pustej adamy nebo eve audio, genelec, hraje to krasne, ale je pro tebe mimo.
Jo a pokud to chces na doma, tak nesetri a vem neco co neni nejlevnejsi v dane velikosti, pripadne pridej, pokud to by jsi se chtel pustit do akci pro jeste vice lidi, ale jedine uvnitr, venkovni pa bedny v nejake kvalite stoji ranec jako vsechto trochu slusne.
Lenovo Thinkpad T430, DAC Audinst HUD-mx2, doma Yamaha HS8 / v praci Mackie CR5BT, sluchatka ATH-M40X
Minidisk Sony MZ-RH910 Hi-MD Walkman
cejny
Junior

Odeslat příspěvekod Vydrysek369 27. 8. 2017 20:22

Díky za radu, Geniusy hrály dobře byl jsem s něma spokojenej byl to straší model tak hráli celkem slušně až na pár vyjímek, prostory většinou 15x5 m nebo 5x4 m záleží jak kdy.
Vydrysek369
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cejny 28. 8. 2017 12:55

Šel bych do 8p, i v te menší místnosti je vyuzijes. Pod 5p bych nešel. Oboje bude hrát dobře, jen 8p lip vykreslit a podat hlubší tóny.

Jen pocitem ze si 8p bedny řeknou u PC o prostor. Jsou to celkem obludy.

Ohledně mixu co jsem poslal kvalitu neznám, se případně zeptej co nějak projde, na akce to mas asi jedno, ale u PC by ti to vadit mohlo.
Lenovo Thinkpad T430, DAC Audinst HUD-mx2, doma Yamaha HS8 / v praci Mackie CR5BT, sluchatka ATH-M40X
Minidisk Sony MZ-RH910 Hi-MD Walkman
cejny
Junior

Odeslat příspěvekod Vydrysek369 29. 8. 2017 12:36

Dobře díky.
Vydrysek369
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Twiztid7 15. 9. 2017 11:44

Zdravim ja zatim jen zjistuju informace co by bylo nej a setrim. Prvne jsem si koupil reciver yamaha htr4068 je to dobry zaklad a chtel bych do bufoucna nejake 5.0 nebo 5.1. Mam to hlavne xbox hrani ,filmy, a taky ten podlech vseho chut hlavne rock, i ten popik. Je to do panelakoveho bytu o rozmerech obyvaku 4x5 asi + - klidne hodim obrazek rozmisteni . Zatim na tom mam geniusky :-D. Cenove zlaty stred
Twiztid7
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků