Jak naladit družici Astra 23,5?

Digitální vysílání DVB-T/S/C/, poskytovatelé, set-top boxy, diskuze kolem HD

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 9. 6. 2017 15:51

neolit píše:Ahoj to noe bolo z vyrobnych nastaveni naladene. Nie som moc zbehly vies mi prosim konkretnejsie napisat ako a kde preladim transporder? No hate... Dakujem

*este som zabudol mam starsi Mascom MC2300CR HDCI-PVR

Jak píše jito - zkus resetovat přijímač a začít hledat na příslušných frekvencích znovu. Pokud je v přijímači uložena 8 let nějaká stanice, tak s nejvyšší pravděpodobností už nyní sedí na úplně jiné frekvenci.

Samozřejmě se podívej na link od hifionania, kde jsou nějaké „referenční“ kmitočty. Nebo si najdi frekvence Skylinku a zkus to pořešit dle nich.

Dle mého názoru jen děláš nějakou drobnou chybu, nebo jejich kombinaci - proto Ti to nejde. Možná by bylo rychlejší povolat zkušenějšího kamaráda. Napsal bych i kamarádku, ale to by mohlo skončit u něčeho jiného, než ladění satelitu.

O výsledky snažení se s námi určitě poděl. Díky.

//hifionania já respektuji to, že jsi mu chtěl pomoct a Ty, prosím, respektuj to, že jsme na diskuzním fóru, kde se diskutuje/má diskutovat veřejně. Když si všichni začnou psát přes SZ, fórum skončí. Dál je skutečně zbytečné věc dál rozebírat.
.... mimochodem, právě pro BFU jsou fóra. Když budou všichni vědět, nemusíme tu být, nebude komu radit :idea:
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neolit 11. 6. 2017 11:48

Ked idem otacat satelitom na strechu tak dole mam nehat toto nastavenie v prilohe a cakat na signal? Dakujem
Přílohy
IMG_20170609_211051-1803x1013.jpg
neolit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 11. 6. 2017 12:25

Hýbat parabolou je to poslední,co můžeš udělat.....
Sám jsi psal,že tam máš on něčeho signál.Do dnes nevíme od čeho.
Odeslána SZ.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod neolit 11. 6. 2017 13:05

Takze vsetko som vymazal a isiel som odznova dal som na astre 19,2 vyhladat postupne arte vox atd. Pekne naslo.... Ale ked prepnem na astra 23,5 a dam napriklad vyhladat podla frekvencie ta3 tak ani tuk. Tak predpokladam ze 19,2 je ok aj ked neviem na ktorom lnb ci lavom alebo pravom pomohlo by keby ste mi povedali ako mam nastavit to disecq lebo ked dam tovarenske tak astra 19 je A a astra 23,5 je B. Dalej by mi pomohlo co mam mat nahodene ked idem na strechu aby som vedel nieco chytit. Mam mat nastavene manualne vyhladavanie a tam nastavene parametre napr pre ta3 a cakat na signal pootocenim a potom dat vyhladat? Dole je manzelka tak to riesim cez telefon... Ak to nevyriesim co najskor zavolam odbornika ktory pride stlaci nieco na ovladaci dam mu 20€ a spokojny odide :)
neolit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 11. 6. 2017 13:16

Pokud chceš mít absolutní jistotu v konvertorech,tak vylez na střechu a rukou zakryj levý(ten co šilhá) konvertor-pohled za-na který chytáš signál z Astry1.Pokud zmizne signál,tak máš jistotu,že levý je na A1,a pravý směřuje na A3.
Diseqc máš nastavený správně.V manuálním ladění si vyber frekvenci a velmi jemným tlakem do stran a nahoru zatlač na parabolu.Nepovoluj držák-jen zatlač.Pokud skočí signál,tak pak teprve povol třmen.Bavíme se o pohybu v milimetrech.....
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dabass1 12. 10. 2017 09:37

Dotaz: Sníží se hladina signálu na šilhajícím konvertoru (popř. asi o kolik) ?
Popis případu: Před lety jsem si nechal instalovat "odbornou firmou" parabolu 80cm s Mascom monoblock single LNB. Všechno na Skylink fungovalo dobře. Od doby, když začali s vysíláním HD, začal se obraz (skupina tv Nova) sekat. Koupil jsem konvertor Mascom s nižším šumovým číslem a vyměnil jsem ho. Teď už se Nova neseká. Při výměně jsem si všimnul, že Astra 1 je na střed paraboly a Astra 3 (Skylink) vyšilhává. Nechal jsem Astru 3 na vyšilhávání, jak to bylo, abych nemusel štelovat parabolu. Je to velkej průser?
Dabass1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 12. 10. 2017 13:06

Pokud šilháš na Astru3,tak to je špatně.
Respektive funguje to,ale pak máš přesně ty problémy,které popisuješ.
Dříve se to tak dělalo,proto že,monobloky které se sem dovážely,tak tento postup instalace měli napsaný v papírech-ty monobloky byly dělané v Německu,a tam je logická montáž v ohnisku pro Astru1,zbytek je nezajímal.
Tak doporučuji přehodit konvertor a posunout parabolu.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dabass1 14. 10. 2017 09:16

Díky moc za radu. Přehodil jsem konvertory, posunul od oka parabolu a opravdu je to mnohem lepší. Ještě to bude určitě chtít pořádně doladit. Měřák nemám, tak zkusím doladit podle proužků idikace satelitního přijímače. Je tam Q a S. Předpokládal jsem, že při dolaďování se budou oba proužky rovnoměrně prodlužovat. Ono tak ale není. Jeden se prodlužuje a druhý zkracuje. Tak teď nevím jestli jsem udělal dobře, ale momentálně jsem preferoval proužek Q.
Dabass1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 14. 10. 2017 13:01

S-signál by měl být více méně konstatní.
Q-kvalita-tam se pokus získat co nejvíc.
jito
HD SATan
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků