Střih videa bez počítače

Analogové a digitální videokamery, záznamová média

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jannk 25. 2. 2017 18:27

Tata dlouha leta strihal domaci videa primo na stolnim DVD rekorderu .. ktery uz definitivne odesel, stejne jako za chvili kamera s firewire. Tj potreboval bych upgrade, ale mam zasadni problem - kamery dneska vicemene nahravaji primo v mp4 ci necem podobnem a to se nejlepe striha na pocitaci, coz je nepouzitelne (opravdu, psychologicka bariera je velka, to se radeji vykasle na cele nataceni, coz je zase skoda)

Existuje nejaky specializovany rekorder, ktery by umoznoval strihat videa v mp4 primo na televizi? Staci opravdu uplne zakladni strih: rozdelit, spojit, kousek vymazat. Titulky by byly bonus.
Pripadne totez primo na kamere.

dik!
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 4. 3. 2017 18:14

ok, tak asi nic :(
tj je cas na plan B - muzete mi nekdo poradit extremne jednoduchy program v cestine na strihani videa? Tj aby to zvladl i clovek pocitaci zcela nedotceny? Nejsou potreba zadne efekty, zase jen vyriznuti nepovedenych kousku, mozna nejake kousky prohodit, max titulky a cokoliv dalsiho neni moc potreba (teda krome ulozeni)
Klidne i placeny - pokud by existovala zkusebni verze.

diky
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Doodier 4. 3. 2017 19:18

Windows Movie Maker?
Doodier
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jannk 4. 3. 2017 20:05

Dik, ale ten uz prece neni od roku 2012 vyvijeny a od letosniho roku ani oficialne stazitelny a rozhodne ne podporovany. Vim, ze se da stahnout nekde jinde, ale to mi prijde kratkozrake.
viz https://support.microsoft.com/en-us/hel ... essentials
jannk
Mírně pokročilý


Odeslat příspěvekod jannk 5. 3. 2017 21:36

Diky, ale tohle presne nefunguje. To jsou skvele nastroje, ktere znam a ktere jsem i zkousel, ale kdyz se na ne podivate ocima cloveka, ktery jen zhruba tusi, co to je adresar, soubor apod, tak to mnozstvi variant, tlacitek a voleb je proste zabijak. Ja fakt potrebuji neco ultra jednoducheho ...
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marts 5. 3. 2017 21:51

marts
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod EKKAR 5. 3. 2017 22:22

Nebo se domluvit s někým, kdo už takový věci klidně i na kšeft dělá a ve svým PC FireWire plus příslušnej stříhací soft má - a umí s tím zacházet. Pokud těch videí máš jen pár, vyplatí se ti to rozhodně víc, než si to zmršit nějakým pokoušením se o domácí tvorbu. Jednoho takovýho známýho mám i já ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannk 5. 3. 2017 22:27

marts: jo, to vypada dobre. Sice jsem zatim nenasel cestinu, ale tam tech slov fakt moc neni. Vyzkousim na dotycnem, diky moc
(interne se mi trochu nelibi, ze kvalitu kodovani je potreba zadat pomoci bitrate a neni tam quality control, ale to asi neni zasadni - viz co jsem psal)

-- 5. 3. 2017 22:29 --

EKKAR píše:Nebo se domluvit s někým, kdo už takový věci klidně i na kšeft dělá a ve svým PC FireWire plus příslušnej stříhací soft má - a umí s tím zacházet. Pokud těch videí máš jen pár, vyplatí se ti to rozhodně víc, než si to zmršit nějakým pokoušením se o domácí tvorbu. Jednoho takovýho známýho mám i já ...


to ne, to je nepochopeni, to neni pro me, ale pro otce. Ja bych mu to klidne mohl delat sam, ale on to mel vzdycky jako hobby (primarne nataceni) - a ted prichazi o HW. Tj neni resenim aby jeho hobby delal nekdo jiny :)
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 6. 3. 2017 00:30

Pak asi jedině koupit, aby to k něčemu bylo - ten člověk o kterým mluvím v souvislosti se střihem používá Pinacle, tuším má v.19 ... Nevím odkud jseš nebo kde bydlí tatík, ale můžu se pro něj pokusit zprostředkovat kontakt, aby se dotyčnýho mohl zeptat na konkrétní věci = takový to počáteční vodění za ručičku. Chodí mu to na Asusce jestli se nemejlím P-97 Plus se 16GB RAM Kingston, procíkem Intel i5 4600, grafikou nVidia s 1GB vlastní RAM (číslo z hlavy nevím) pod Widlema 7 64b a systémákem Kingston 128GB a několika klasickýma HDD WD Black Edition (tu mašinu jsem mu osobně stavěl) ... FireWire má na extra kartě do PCI-Ex slotu.
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannk 6. 3. 2017 11:49

Ekkar: dik, ale viz uvod - ja nechci kupovat silne PC na program typu Pinnacle, ktery zkusi 2-3x, protoze se vydesi z milionu moznosti. Stejne tak s nim muzu konzultovat po telefonu sam. Ja proste hledam nahradu za strihani videa primo na stolnim prehravaci.

Mimochodem - nemuze neco umet i primo kamera? to by taky bylo skvele reseni (s pripojenim na TV)
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 6. 3. 2017 12:05

Kamera moc střihovejch funkcí umět nejspíš nebude - ještě tak pauzu v přehrávání. Kdybys ale pro tátu chtěl aspoň kvůli pokecu o tom stříhání a dalším opracování videa kontakt na dotyčnýho maníka, myslím že bych ho dokázal zprostředkovat. Třeba by se domluvili a mohlo by se to vyřešit i jinak - nechceš se na takovou možnost tatíka zeptat? Ono stejně jestli to má k něčemu vypadat, tak je potřeba ty vícerozlišovací videa opracovávat pomocí PC - obyčejný rekordéry bez dalších funkcí už na to nestačí ... Jinak na to stříhání videa je nejdůležitější velká RAM a systém, kterej ji dokáže alokovat (tzn. bez milosti 64b systém) a dostatek úložnýho diskovýho prostoru (zabírá to doslova metráky gigabytů) - rychlost a výkon samotnýho procesoru pak už jenom určuje finální rychlost, s jakou to dokáže daný video přechroustat = tzn. že by to možná ani nepotřebovalo 4-jádro ....
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannk 6. 3. 2017 12:55

Dik, ale to je proste uplne jiny pribeh, tohle prece neni neco, cim by takovy clovek mel zacit.

Predstav si nekoho, kdo 30+roku nataci na kde co, fakt to docela umi (tj i cizi lidi se na to vydrzi divat, coz neni jen tak), ale hlavne nataci. Cele strihani mu staci jen vyhodit par nepovedenych zaberu (tj vyhazet polovinu natoceneho) a vypalit na DVD (coz delal do ted). Objektivne vetsina prechodu, stmivacek apod spise rusi nez pomaha. Takze jakmile na neho vypalim s nejakym expertem, ktery mu zacne popisovat jak je dulezite mit hodne RAM a co vsechno muze v Pinacle delat atd (jen ilustrace!), tak ho to moc nepovzbudi :)
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod EKKAR 6. 3. 2017 13:29

O RAMce jsem psal já - ten člověk by se s ním bavil taky spíš o pohybech kamerou, ostření, zoomování, svícení Sluníčka do objektivu a o záběrech v malejch tmavejch špeluňkách nebo obráceně v přírodě = je to asi takovej expert na počítač, jako já žokej. Ale s tím Pinaclem i s tou kamerou to umí - jemu to stačí. O mašině se 16GB RAMky jsem pro něj začal mluvit já, když jsem zjistil, že ještě vloni na jaře stříhal sice taky s pinaclem, ale s nějakou v.9 (prastarou) na jednojádře AMD a WinXP se 4GB RAM, přičemž furt nadával na pomalost a ode mne chtěl radu, co udělat a jak to zrychlit, když si chtěl koupit Pinacle v.18 nebo 19. Tak se postavil do původní PC-bedny new mašín za zhruba 13 klacíků (prkno, procík, RAM, SSD systémák, zdroj, trochu lepší grafárna do slotu, IEEE1394 adaptér = FireWire), natáhnuly se sedmičky Widle, on si mezitím koupil za skoro 3 litry tu "devatenáctku" a po asi 2 měsících, než si ošahal celou obsluhu a dost držkoval, že to nedělá tamto a tohleto (ono to dělá, ale musí se to spouštět jinak a jinde než v tý jeho předchozí 8-10 let starý verzi = chyba tvůrců, co jako "vylepšení" berou změnu ovládacích postupů) už si s tím chrochtá ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jannk 6. 3. 2017 15:16

ale ja nepotrebuji nekoho na rady ohledne nataceni, vdzyt pisu, ze s timhle tata fakt problem nema :)

jinak ten rozdil je, ze tatovi je 75, takze bych chtel minimalizovat prave ten proces, ktery popisujes, treba za cenu znacne omezene funkcionality. On na rozdil od cloveka o kterem mluvis proste pocitac nikdy nepotreboval, staci mu max tablet na cteni novin.
jannk
Mírně pokročilý

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků