Domace kino (Atmos) - Pomoc s umiestnenim reproduktorov

Stereo a vícekanálové reprosoustavy, subwoofery

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod raphael42 14. 2. 2017 18:18

Zdravim,

budem stavat dom a planujem do obyvacky (spojenej s kuchynou) domace kino. Pred jednym z velkych francuzskych okien chcem platno (cca 130 palcov), okna pojdu zatemnit vonkajsimi zaluziami. Manzelka ma podmienku, aby boli reproduktory namontovane na stenach (okrem SUB samozrejme).

7.1 nepripada do uvahy, bocne alebo zadne by vzdy museli byt na zemi, kedze jedna stena obvacky "chyba".

5.1 je schodne. Ale ak sa naozaj chcem vyhnut repru na zemi, C by musel ist nad platno. V tom pripade odporucate dat aj L a R hore, alebo ich dat do normalnej vysky?

Najradsej by som mal Atmos, 5.1.4, resp. 5.1.2. Tam je ale problem stropom. Ten bude sikmy ("otvoreny" do A-strechy). Tym padom riesenie odrazom neprichadza do uvahy. Zostavaju iba realne stropne reproduktory, ale tie by som asi musel na nieco zavesit, aby boli v jednej vyske, co by pravdepodobne vyzeralo otrasne. Je mozna konfiguracia, kde by som miesto stropnych pouzil 2 predne horne a 2 zadne horne (tym padom C by bol na stojane v normalnej vyske )?

Co mi radite? V klude aj nieco, na co sa nepytam, mozno to bude lepsie riesenie ako tie, nad ktorymi uvazujem. Napr. kaslat na Dolby Atmos a radsej riesit DTS:X :D

Obrázek
Obrázek
raphael42
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod p79avt 14. 2. 2017 18:46

Zdravím

na Atmos se vykašlete, pokud nemůžete jet 7.1 + 4 stropní tak nemá smysl.
v takové místnosti jsem již zvuk na DK řešil několikrát, kvalitní 5.1 nebo i 5.0 je v pohodě.
hlavní je natáhnou slušné 4 žil kabely dozadu a samozřejmě i na L,R jestli nemají být vidět v krkách a pak tedy vše bude záležet na rozpočtu audia.

když tak mi napište do SZ, na Slovensku jsem taky instaloval kino v podobné místnosti :)

Pavel
RIHA audio
p79avt
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků