[recenze] STAX SR-404

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Herrer77 12. 12. 2015 11:02

bacil: :-) Jo, to bude ono. Při sexu jsem kanec, tam je to totiž obráceně, než v hi-fi, tam jsi tak silnej, jak je silná nejsilnější část tvýho řetězce a tou je u mě jednoznačně hlava :-D
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod bacil2 12. 12. 2015 11:35

... ono to "naše materialistiské" hi-fi a radosť z posluchu muziky zas až tak moc nesúvisí ;-) ... dobrý textík je napr. tu:
http://www.innerfidelity.com/content/fi ... OAzUdIO.97
bacil2
Trvalý BAN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod romikol 12. 12. 2015 17:52

však ano já Vám to neberu, jen jsem zaměřen na tu "nižší" cenovou vrstvu, bohužel peněz nemám nazbyt. A je pravda, že sluchátka asi nikdy nenahradí skutečný koncert. Promiňte že tady plýtvám superlativy na již dávno překonanou věc a zaplňuji téma nevhodným textem. Jen jsem zmínil své dojmy a případným váhajícím potenciálním kupcům jsem chtěl vyvrátit některé nepodložené argumenty o těchto sluchátkách kolujících i na jiných forech. Jsem v tomto směru spíše laik, jako valná většina, která by ráda okusila i něco lepšího, ale přitom dostupnějšího.
Audiotrak Prodigy HD2 - Dispre II JFET /Hammond/ - AKG K702 (Austria), Beyerdynamic T90, Sennheiser HD 660S (Romania), Asus Xonar Xense
romikol
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MHOE 12. 12. 2015 18:05

Podle mě se není vůbec třeba omlouvat, vše v pohodě... AKG K702 patří ve své relaci určitě k těm lepším modelům a byť podle mě nenabízí nikterak úžasné basy, středy ani výšky, v otázce reprodukce prostorových aspektů zvuku skutečně patří do topu, který lze mezi cenově dostupnějšími modely sehnat. To je ostatně hlavní důvod, proč je vůbec pořizovat, řekl bych.

Na mé komentáře ohledně jejich nedostatků třeba pohlížet především v absolutním slova smyslu. Jde totiž o to, že mnozí přispěvatelé ze zdejších luhů a hájů mají tendenci AKGčka (především 700 series) až příliš glorifikovat... a občas i stavět na úroveň různorodých high-end modelů (nejen HD800vek). Především ve střední Evropě kolem nich existuje jistý nádech kultu, který dle mého názoru není v kontextu posledních let už zasloužený.
DESKTOP: Roon | Fiio R7 | Susvara (mod)
PORTABLE: Roon | Fold3 | Deva Pro (mod) + LinkBuds (eq)

MEASUREMENTS: MiniDSP EARS | Fulla 2 | HD650

REVIEWS: Viz "Web" v profilu
MHOE
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Herrer77 12. 12. 2015 19:21

bacil: Ano, přesně o tom to je. Vždycky mě dostane do kolen (a není to až tak neobvyklé), když slyším čerstvě zrozeného audiofila, který ač celou pubertu hupkal na europop, tak s prudce se zlepšujícím řetězcem najednou objevuje kouzlo jazzu a i tak nesrozumitelnej borec, jakým pro něj byl 25 let života Coltrane, je najednou jeho nejlepším kámošem. On ho vlastně ani dneska neposlouchá, ale tak nějak tuší, že je k jeho řetězci vhodnější, než geniální "everybody sing this song" jednoho výjimečného Švýcara... :-) Bullshit! Tenhle snobskej přístup k muzice mi přijde ubožejší, než Bobo samotnej... :-)
HQPlayer - RME ADI-2 DAC - Creek Evolution 50A - stavěné regálovky
Herrer77
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hmpf 13. 12. 2015 00:13

The Wolverine píše:
Alternativu k sedmistovkovým AKG představují tisícovkové Audio-Technica, které navíc nejsou tak žravé. Jedny se teď povalují na bazaru za dobrou cenu: http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ca-ad1000/

Já měl pár měsíců na zpátek na delší dobu doma zase AD2000 a jsou to moc fajn decetní sluchátka která se kdysi daly sehnat ještě když byl slušný kurz z pricejapan za hezkých 12tisíc. Mě přišli malinko podobné osmistovkám jen s menším prostorem a přímočařejším přítomnějším projevem což mám radši. Prý nejsou náročná mě se to moc nepotvrdilo, ale znám lidi co je pouští třeba i z iPadu a jsou spokojeni a nic víc nemají potřebu pořizovat:) rozhodně řada AD1000 je taky řešení.
Sveda Blipo PRO, Alessandro MS1000
hmpf
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků