SanDisk Clip Sport

MP3/MP4 přehrávače, přehrávače videa, přenosné DVD přehrávače

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod marty63 6. 8. 2014 17:37

Hele, je možné, že to má problém s dekódováním FLAC, který je komprimován vyšším stupněm komprese - nad stupeň 5.
Zkus to znovu enkódovat, ale jen na stupeň 5.
iAudio X5L, iAudio 7, FiiO X3 1st, Cowon Plenue 1, Cowon Plenue D
Fischer Audio DB02 Mk II, Soundmagic E50, Soundmagic E80, Sennheiser HD650
marty63
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod grga pitič 6. 8. 2014 18:11

Díky za radu, od Lykke Li jsem po jednom tracku zkomprimoval na stupeň 5, další na 4, 3, 2 a 1. Sansa nepřehrála nic z vnitřní paměti ani karty. Pořád píše "Formát souboru není podporován!". Zítra to jdu vrátit, čas by byl, ale nemám nějak náladu se tím dál zabývat.
grga pitič
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ansam 7. 8. 2014 19:57

grga pitič píše:... Zítra to jdu vrátit...

Potom tu napíš do tohoto fóra, ako si dopadol. Ani mne to FLAC neprehráva. Ale ja to chcem reklamovať až po 23 mesiacoch používania (05/2016). Ten FLAC mi zatiaľ až tak moc nechýba.
Ansam
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ansam 11. 8. 2014 06:45

Ansam píše:Ani mne to FLAC neprehráva.

OPRAVUJEM TÚTO INFORMÁCIU: FLAC MI TO PREHRÁVA !
V prípade, že FLAC súbory nahrám na vnútornú pamäť prístroja, tak prístroj prehrá všetky FLAC súbory. Prehráva mi to FLAC súbory aj s väčším bitrate, ako je to v popísané v PODPORE (obrázok na prechádzajúcej strane -2). Ja mám väčšinu FLAC súborov 44 KHz, 1441 kbps, 16 bit a prehrávač ich v pohode prehráva (ale zatiaľ jedine z vnútornej pamäte prístroja).

Zatiaľ mi prístroj neprehráva FLAC súbory z MicroSDHC karty (asi je nejaká vadná ?!). Keď nahrám FLAC súbory na vytiahnutú MicroSDHC kartu - pripojenú priamo k PC, tak sa súbory FLAC v poriadku nahraju na moju 32GB MicroSDHC kartu. Keď túto kartu vložím do MP3 prehrávača, tak MP3 prehrávač túto kartu načítava (vypisuje "Obnovovanie médii") a počas tohoto načítavania naruší všetky FLAC súbory tak, že sú nečitateľné. MP3 prehrávač ich na karte zničil. Po vytiahnutí tejto karty z MP3 prehrávača a po znovupripojení MicroSDHC karty k počítaču, počítač hlási, že našiel na karte chyby a treba ich odstrániť. Vykonám kontrolu a po kontrole sú všetky FLAC súbory preč. A takto mi to robí dookola ale jedine s FLAC súbormi. Skúsim ešte inú MicroSDHD kartu, či to nebude v tejto konkrétnej karte.

=====================================
11.07.2014; 11:50 hod.
Vymenil som MicroSDHC kartu za Kingston 16 GB, 4 Class. Nechal som ju naformátovať priamo v MP3 playeri. Po naformátovaní (FAT32) sa na MicroSDHC karte vytvorili priečinky ako "Music", "Playlist" ... atď. Do priečinka "Music" som nakopíroval veľa priečinkov s *.flac súbormi. Po spustení MP3 Plaera funguje všetko ako má. MP3 Player mi už prehráva aj FLAC z MicroSDHC karty ! ( Flac formátu 44 KHz, 1441 kbps, 16 bit).

Teraz neviem, či to bolo tým, že tu MicroSDHD 32 GB som nemal naformátovanú v MP3 Playeri (FAT32), alebo to bolo ešte aj v tom, že som na tej MicroSDHD karte nemal tie flac súbory v priečinku "Music".

ZÁVER:
MP3 Player mi z vnútornej pamäte a aj z MicroSDHC karty prehráva už bez problémov FLAC súbory a ešte aj s väčším bitrate, ako je to v popísané v PODPORE (obrázok na prechádzajúcej strane -2).
Ansam
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Ansam 13. 8. 2014 17:28

Ako vytváram playlist, aby som mohol prehrávať všetky skladby MP3 Playeri v poradí albumov a v poradí skladieb na tomto albume.

Je potreba vytvoriť playlist nejakým externým softvérom (*.m3u súbor) a uložiť ho do MP3 Playera:
1. Pripojím MP3 Player k počítaču
2. Dám naraz vyhľadať všetky *.mp3, *.wma, *.ogg, *.flac súbory (a vyhľadá mi to povedzme 999 hudobných suborov)
3. Spustím WinAMP (alebo Windows media player) a pretiahnem myšou do tohoto hudobného prehrávača všetkých 999 vyhľadaných hudobných súborov.
4. Po načítaní všetkých 999 súborov vo WinAMP potom zvolím SAVE LIST a zadám cestu do MP3 Playera do priečinka Playlist napr F:\Playlist\ a tu si ten playlist pomenujem napr na all.m3u a uložím ten playlist. Vnútorný pamäť MP3 Playera má svoje vlastné plylisty a MicroSD karta tiež svoje playlisty. Nemôže byť playlist z vnútornej pamäte MP3 Playera uložený na MicroSD karu (a naopak).
5. Odpojím MP3 Player
6. Spustím MP3 Player a vyberiem buď vnútornú pamäť, alebo MicroSD kartu (podľa toho, kde som uložil ten all.m3u súbor) a zvolím "Zoznamy skladieb". Ako prvé vo výpise uvidíš all.m3u. Zvolíš tento súbor, klikneš na prvú skladbu a začne to prehrávať všetkých 999 skladieb v poradí albumov a v poradí skladieb na tomto albume.

Návod na vytvorenie *,m3u playlistu v angličtine je tuna:
Kód: Vybrat vše
http://kb.sandisk.com/app/answers/detail/a_id/14337/session/L2F2LzEvdGltZS8xNDA4MDA1NTQ4L3NpZC91ZThJU09fbA%3D%3D
Ansam
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod padavan 23. 8. 2014 09:17

no u mě je těch negativů trochu více (v1.17)
- limit 2000 složek
- blbne tlačítko zpět (když jsem zavrtaný v menu a zmáčknu zpět, tak mě to hodí na úvodní výběr)
- zamykání a odemykání je nedoladěné
- vyklá se ovládací panel přehrávače (je tam vůle asi 1mm - nevím kde konstruktéři udělali chybu)
- nezobrazují se dlouhá slova (např v albumech mám popsané a zobrazuje se jen pár písmenek - takže nevím co spouštím - řešení je udělat posuvné řady)
- rozdělení vnitřního a externího úložiště
- není odjímatelná clipsna vzadu na přehrávači
- nedájí se zobrazit hodiny ani datum na hlavním panelu vedle baterky
- doplňková výbava jako čtení knih je naprostý vtip
- rockbox se jistojistě nekoná

Celkově oceňuju na tomto přehrávači zejména kvalitu zvuku a výdrž baterie. Firmware mi připadá jako šitý hodně horkou jehlou a v mnohých ohledech je velmi nedoladěný. Možná se ty vady nějak dořeší, uvidíme v budoucnu.
padavan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ansam 23. 8. 2014 09:44

padavan píše:...- blbne tlačítko zpět (když jsem zavrtaný v menu a zmáčknu zpět, tak mě to hodí na úvodní výběr)...

Na tento účel sa nepoužíva tlačítko BACK Obrázek, ale tlačítko |<< .
Tlačítko BACK Obrázek pri pohybe v MENU slúži výhradne pre SKOK na úvodnú obrazovku a tlačítko |<< slúži pre návrat o KROK SPÄŤ.
padavan píše:...vyklá se ovládací panel přehrávače (je tam vůle asi 1mm - nevím kde konstruktéři udělali chybu)
...

Reklamovať.
padavan píše:...nezobrazují se dlouhá slova (např v albumech mám popsané a zobrazuje se jen pár písmenek...

V mojom prípade, keď mám názov DLHÝ (max 250 písmen), tak na displeji vidím text prvých 13 znakov. Ak je text dlhší potom začne rolovať doľava a postupne sa zobrazí aj zostatok názvu. Na displeji o šírke 25 mm sa nedá očakávať, že sa naraz zobrazí 250 písmen v názve.
Ansam
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Regrez 23. 8. 2014 10:09

Po dlhšej dobe bez nejakého prehrávača (Clip+ ---> Clip Zip ---> Cowon J3), zase premýšľam nad nejakým prehrávačom. Keď som uvidel Clip Sport, potešil som sa, že "Jééj, nový Clip!". Známy ho má, ošahal som si ho, a teda nic moc. Po Zip-u už nesiahnem, snáď sa ešte niekde po bazároch objaví Clip+.
Regrez
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod padavan 23. 8. 2014 20:43

to ansam:

tady je video s těmi hýbajícími se ovládacími prvky, je to výrobní vada, takže pravděpodobně bude i u tvého přehrávače (přetoč video na 2:16)

https://www.youtube.com/watch?v=MSVceJx3n-E

Jinak v albech se mi zobrazuje 13 znaků ale až čekám jak čekám tak nic se mi do strany rolovat nezačne...
S tím tlačítkem uznávám a beru zpět ;)
padavan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ansam 24. 8. 2014 07:14

padavan píše:...- zamykání a odemykání je nedoladěné...

Tak tomuto nerozumiem, čo tam môže byť nedoladené. U mňa funguje presne tak, ako to pri zamknutí a odomknutí prístroja očakávam.

padavan píše:... nezobrazují se dlouhá slova ... zobrazuje se jen pár písmenek...v albech se mi zobrazuje 13 znaků ale ... nic se mi do strany rolovat nezačne...

Je to preto, že to máš zatiaľ v nastaveniach prístroja vypnuté. Je treba si to zapnúť tuná:
Nastavenie - Nastavenie systému - Rotujúca ponuka
a tu máš možnosti voľby a to buď ZAPNÚŤ, alebo VYPNÚŤ.
Teraz máš nastavenú voľbu VYPNÚŤ.

padavan píše:...vyklá se ovládací panel přehrávače (je tam vůle asi 1mm)...je to výrobní vada, takže pravděpodobně to bude i u tvého přehrávače

Obrázek

Nie je to výrobná závada, je to TECHNICKÉ RIEŠENIE. Kde pri vývoji technici namiesto bežne používaného pákového joistiku zvolili možnosť stredového tlačidla a plôšky z pevného materiálu, ktorá je v strede uchytená kĺbovým spojom o to stredové tlačidlo. Táto plôška je umiestnená asi 0.2 mm nad štvoricou mikrosenzorov (VPRAVO, VĽAVO, NADOL, NAHOR). Medzi mikrosenzormi a touto plôškou, je ešte izolačná vrstva (niečo ako taký pevný tenký igelit), ktorá chráni mikrosenzory a aj vnútrajšok prístroja pred vniknutím vlhkosti, prachu, a rôzneho znečistenia. Je iba logické, že keď na takúto v strede balansujúcu pevnú plochu zatlačíš VĽAVO (chceš zopnúť mikrospínač VĽAVO, ktorý je pod touto plochou), tak sa z fyzikalného hľadiska musí niečo zodvihnúť VPRAVO. A keď na takúto v strede balansujúcu pevnú plochu zatlačíš NAHOR (chceš zopnúť mikrospínač NAHOR (Pause, Play), ktorý je pod touto plochou), tak sa musí niečo zodvihnúť DOLE.
Ansam
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod padavan 24. 8. 2014 11:40

to ansam:

(zamykání a odemykání nedoladěné) tím nedoladěním myslím to, že když mám přístroj zamknutý, tak jde přístroj stále vypnout. Už několikrát se mi stalo při zamknutém přehrávači, že se mi v kapse samovolně přidrželo POWER tlačítko a přístroj se sám vypl, i když byl zamknutý...

(nezobrazení dlouhých slov) všechno mám v menu zapnuté včetně toho rolování a prostě v albumech se mi nic neroluje a vidím jenom velmi omezenou část textu. Např v částech menu a v nastevení při delších slovech se slova normálně rolují (nevím asi nějaký bug nebo co)

("vyklající se tlačítka") působí to prostě laciným dojmem a nikdy jsem se s ničím takovým nesetkal, jestli je to tak schválně nebo ne je mi jedno, ale i ty nejlevnější přehrávače takovou vadu nikdy neměly...
padavan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ansam 24. 8. 2014 12:43

padavan píše:...Už několikrát se mi stalo při zamknutém přehrávači, že se mi v kapse samovolně přidrželo POWER tlačítko a přístroj se sám vypl, i když byl zamknutý...

Pri nosení v KAPSE sa stane, že sa tlačidlo BACK na 2 sekundy nechtiac pritlačí a bez tvojho vedomia sa prístroj odomkne. Potom pri následnom pritlačení na tlačidlo POVER sa prístroj bez tvojho pričinenia vypne. Tlačidla prístroja sú veľmi citlivé - treba na to pri používaní prístroja myslieť a prístroj nosiť na takom mieste, kde nedochádza tak často k náhodným stlačeniam.
padavan píše:...(nezobrazení dlouhých slov) všechno mám v menu zapnuté včetně toho rolování a prostě v albumech se mi nic neroluje a vidím jenom velmi omezenou část textu.

Preveril som to u seba. Mne roluje všetko - aj názvy albumov, aj názvy skladieb. Máš v prístroji Firmware 1.17 ak nie tak upgraduj. Skús si tam nastaviť pokusne jazyk SLOVENČINA a preveriť to, či to nebude už fungovať.
padavan píše:...působí to prostě laciným dojmem ... ale i ty nejlevnější přehrávače takovou vadu nikdy neměly...

S takýmto ovládaním u MP3 Playra mám skúsenosti už asi 7 rokov. U môjho predchádzajúceho MP3 Playera, ktorý ešte stále funguje sa vybila batéria a výmena by stála o 1/3 viac, ako som zaplatil za nový prístroj. Ovládanie má skoro rovnaké a je stále funkčné. To nie je závada, je to zámer a je to v poriadku. Nebyť teba, ani by som sa nad tým nezamýšlal. Za mesiac používania tohoto prístroja som si ani nevšimol, že by tam bola nejaká vôľa, alebo že by to bolo nejakým spôsobom uvolnené. V mojom prípade ovládací panel splýva presne s povrchom prístroja a pri stlačení VĽAV0, VPRAVO, HORE, alebo DOLE ani nie je pozorovať nejaké vybočenie, vystúpenie. Stále to pôsobí dojmom celistvosti a je na dotyk pevný. Až na tvoje upozornenie som sa tým začal zaoberať. Voľným okom nie je pozorovať nič a stále to vyzerá kompaktné ako na tomto obrázku:
Obrázek

V prípade, že u teba je to nejaké uvolnené, alebo to moc vytŕča nad povrch prístroja bude asi treba prístroj reklamovať.
Ansam
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 9. 2014 20:08

uzivatelia clip sportu,
- ma tento clip sport diktafon?
- je mozne ho nabijat autonabijackou a sucasne pocuvat hudbu? (pride mi to samozrejme no kdesi na nete som cital nejake zmatocne vyjadrenie ohladom tohto)
- ma nejake zvukove efekty okrem ekvalizera?
anonymni

Odeslat příspěvekod Dušin 18. 9. 2014 08:20

[quote="magalanes"]uzivatelia clip sportu,
- ma tento clip sport diktafon?
NE
- je mozne ho nabijat autonabijackou a sucasne pocuvat hudbu? (pride mi to samozrejme no kdesi na nete som cital nejake zmatocne vyjadrenie ohladom tohto)
NE (Omlouvám se. Napsal jsem hybně: NE, ale zkoušel jsem to jen na PC. Nenapadlo mě že to přes nabíječku půjde) Ansan díky :tleskani
- ma nejake zvukove efekty okrem ekvalizera?
Normální, Rock, Pop, Jazz, Klasika, Funk, Hip hop, Taneční hudba, Plné basy, Plné výšky, Vlastní
Naposledy upravil Dušin dne 18. 9. 2014 16:54, celkově upraveno 2
Dušin
Junior

Odeslat příspěvekod Ansam 18. 9. 2014 13:01

magalanes píše:... je mozne ho nabijat autonabijackou a sucasne pocuvat hudbu?
ANO. Dá sa prehrávať hudba aj v prípade ak je konektor zároveň pripojený k externej nabíjačke AC-USB (USB autonabíjačke).
V prípade, že sa prístroj nabíja pomocou pripojenia k USB portu počítača, tak sa HUDBA NEDÁ PREHRÁVAŤ.
Ansam
Junior
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků